Banii cash vor dispărea treptat din România. Senatul a adopat un proiect care prevede ca angajatorii să nu mai aibă posibilitatea să își plătească salariații cu bani cash

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatul a adoptat un proiect de lege care ar putea face ca banii cash să dispară treptat din România. Proiectul îi vizează pe toți angajatorii din țara noastră și va merge pentru votul final în Camera Deputaților, transmite România TV.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat miercuri, 21 decembrie. Documentul prevede ca angajatorii să nu mai aibă posibilitatea să își plătească salariații cu bani cash. 

Totuși, proiectul nu precizează cum va fi făcută plata salariilor, ci doar că nu se mai poate folosi varianta în numerar. Cel mai probabil plata se va face prin bănci, dar în viitor este posibil să apară și alte variante.

„Plățile de natură salarială plătite de angajator, indemnizațiile și alocațiile de asistență socială plătite de la bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale sau de la bugetele locale ale comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor municipiului București, județelor și municipiului București, se efectuează prin mijloace de plată fără numerar”, se precizează în documentul consultat de Avocatnet.ro.
 
În plus, proiectul de lege mai presupune ca toți comercianții trebuie să aibă un  instrument de plată fără numerar pentru clienții lor. Acest lucru înseamnă că va trebui acceptată plata cu cardul la POS sau plata cu cardul online. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • Cotco-emy 22.12.2022 21:04
  Excepție fac pensionarii si salariații cu venituri de 60%si mai mici sub venitul mediu la nivel național.

  Aceștia,adică pensionarii si salariații
  sau cei care obtin veniturile respective,la cerere,adică fac o cerere scrisă angajatorului sau colaboratorului si primesc banii cash,numerar.

  Salariații care se încadrează pt plata cash,numerar in mana sunt cei cu venituri egale sau sub 60%din venitul mediu in tara noastra.

  Salariul mediu brut pe anul 2022 este aprox 6 mii de lei aprox( cam 6 031 lei)
  60% din 6 000 de lei=3 600 lei

  Cam de la suma asta a veniturilor in jos,după ce faceti o cerere,aveti plata salariului cash in mana(bineinteles la suma asta declarată oficial)

  Neoficial se pot plati muncitorului bonusurile si alte prime de performanță sau altele:)

  Fiti atenti la detalii si exceptii,daca se pune o ,,bariera,, nu va blocați sa va uitati doar la bariera,uitati-va in jos,în sus,pe laterale(stiti ce vreau sa spun)

  Cele bune!
 • Cotco-emy 22.12.2022 21:16
  Citez:

  ,,...De la interdicția plăților drepturilor in numerar vor exista doua exceptii(aplicabile,de principiu la cerere)- pensionarii si consumatorii vulnerabili din punct de vedere financiar(cei care au un venit lunar de maxim 60% din câștigul salarial mediu brut pe economie)...,,
 • Neptune 23.12.2022 13:00
  Si iata cum incet incet cum se confirma pas cu pas, implementarea NOM. Acum ar fi momentul in care sa ne opunem, altfel in viitor libertatea noastra financiara va fi anulata.
Ultima oră

21:03

Planurile lui Soros în 2023: Cum este răspândită agenda radicală a „societății deschise” pe întreg globul

20:30

Legiunea asta care nu vrea să moară - Poetul mărturisitor și psaltul Ilie Tudor, tatăl rapsodului Tudor Gheorghe. 100 de ani de la naștere, 8 ani de la adormirea întru Domnul (3 Martie 1923 - 22 Martie 2015)

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID

15:15

Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINILE ZILEI

14:55

Platforma civică Liga pentru Deșteptarea României își exprimă sprijinul pentru inițiativa Patriarhiei României, de a solicita Ministerului Educației implicarea cultelor religioase în acțiuni de consultare în contextul Legilor Educației