Avocatul Gheorghe Piperea, reacție la Scandalul Contractelor companiilor Pfizer și Moderna „imune” în fața reacțiilor adverse: Dreptul UE nu permite exonerarea de răspundere a producătorilor de vaccinuri. EXCLUSIV

De ActiveNews și Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La solicitarea ActiveNews profesorul Gheorghe Piperea a avut amabilitatea să răspundă cu promptitudine maximă aspectelor de natură legală semnalate prin dezvăluirile cuprinse în articolul nostru PREMIERĂ ActiveNews publică CONTRACTELE SECRETE cu PFIZER și MODERNA. Primele prețuri ale vaccinurilor „GRATUITE” și problema principală a contractelor: statele cumpărătoare sunt responsabile de reacțiile adverse. Clauzele sunt ILEGALE

Redăm aici opinia sa profesionistă:

Dreptul Uniunii Europene nu permite exonerarea de răspundere a producătorilor de vaccinuri/medicamente și, mai ales, nu permite trecerea acestei responsabilități pe seama statelor (care nu se finanțează decât din banii noștri, ai contribuabililor). Aberația este și mai mare când observi că este vorba de un studiu clinic în faza a treia, adică un experiment pe cobai umani, care va dura până în anul 2023, experiment promovat ilegal la noi, de medici și de influenceri plătiți cu bani publici pentru a spune că așa-zisul vaccin este 100% sigur.

La nivel european, există Directiva răspunderii pentru produse 85/374/CEE și, mai ales, decizia CJUE din speța Sanofi (cauza C – 621/2015), conform căreia producătorul vaccinului este responsabil pentru efectele adverse chiar dacă nu se poate stabil o legătură de cauzalitate direct între vaccin și boala gravă/deces, cu condiția probei faptului că boala/decesul au survenit în vecinătatea temporală a administrării vaccinului și există indicii suficiente că vaccinul ar fi putut cauza boala/decesul.

Precizez că vaccinul este este un produs, pacientul este un consumator, în sensul legislației specifice, iar producătorul este un comerciant, în sensul Directivei, deci nu s-ar putea spune că serul respectiv, oricât de „magic” ar fi, poate fi exclus de la aplicabilitatea directive. Mai mult chiar, chiar pe prospectele „vaccinurilor” (care sunt, de fapt, substanțe experimentale) scrie că sunt medicamente care nu se administrează decât cu prescripție medicală prealabilă, caracteristica de produs fiind și mai evidentă dacă se analizează Convenția de la Oviedo și legea nr.46/2003 privind drepturile pacientului.

În România, răspunderea pentru produse este reglementată atât de Legea nr.240/2004, cât si de Codul civil. Legea nr.240/2004 chiar interzice clauzele de nerăspundere stipulate în contracte de producători sau importatori. La rândul său, Codul consumului (Legea nr.296/2000) impune ca, imediat ce un produs care cauzează consumatorilor (deci, și pacienților) daune neașteptate, imprevizibile, să retragă produsul de urgență de pe piață, să anunțe publicul și autoritățile și să îl despăgubească pe consumator (art.15-16). Mai mult chiar,consumatorii trebuie să fie informați despre riscurile la care sunt supuși prin folosirea normală sau previzibilă a bunurilor – evident, în această categorie intră medicamentele și vaccinurile. Or, campania de vaccinare, în Europa și în România, a insistat asupra „siguranței” vaccinurilor Pfizer și Moderna, ascunzând riscurile sau, după caz, aruncând toate riscurile asupra vaccinurilor care nu utilizează tehnologia genetică (ARNm). A adăuga o imunitate de răspundere a producătorilor, care mai este și secretă, și rezultat al „negocierilor” între producători și soldații lor din cadrul birocrației europene, ajunși acolo temporar, pe „principiul” ușii rotative, este o negare a însăși ideii de democrație, este o tușă groasă a ipocriziei și secretomaniei totalitariste.

În orice caz, este imposibil ca birocrații UE să asigure producătorilor o imunitate de răspundere penală – cel puțin una dintre țările membre ale UE va putea să își aplice propria legislație internă penală pentru a trage la răspundere penală producătorii. UE nu are jurisdicție penală asupra sau în locul statelor membre ale UE.

Nu e mai puțin adevărat, totuși, că „autoritățile” plandemice române s-ar putea face din nou preș la picioarele corporațiilor, așa cum au făcut din totdeauna, și să emită o OUG sau o lege de imunitate de răspundere dedicate Pfizer și Moderna. Dar o astfel de lege ar fi total anti-constituțională și contrară jurisprudenței CJUE, care este obligatorie în dreptul intern al României. Deci, cei păgubiți vor avea oricum calea deschisă pentru procese de daune, în Justiție.    

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • Felicia Popescu 19.04.2021 17:49
  "Aberația este și mai mare când observi că este vorba de un studio clinic în faza a treia" - cu siguranta el a spus STUDIU CLINIC, daca ati putea sa corectati ar fi bine.
 • UN_OM 19.04.2021 20:20
  ' Ei și ', la noi constituția este încălcată non-stop fără ca forurile juridice europene sau mondiale să reacționeaze, cine și cum va penaliza aceste aberații, garantat , EPPO-ul nu se va autosesiza !
 • crlbxl 19.04.2021 23:22
  Iata, ce spune, insusi, autorul acestui articol ( publicat acum
  " Cred că acesta este cel mai important articol pe care îl veți fi citit vreodată. Trebuie să-l împărtășiti. Nu ar trebui să faceți nimic pentru următoarele zile, dar trimiteți acest articol tuturor celor pe care îi cunoașteți sau nu, dar care au o adresă de e-mail. Și trimiteți-l tuturor reporterilor ale căror adrese de e-mail le puteți găsi. Îl puteți trimite cu ușurință de pe https://www.vernoncoleman.org "
  Iata link-ul pentru varianta in limba franceza :
  https://1scandal.com/le-dr-vernon-coleman-predit-que-tous-les-vaccines-commenceront-a-mourir-a-lautomne/
  Pentru limba engleza, accesati site-ul autorului, mentionat mai sus !
 • Vali Ren 19.04.2021 23:42
  Nădejdea mi-e în cel avocat că va lămuri situația derogărilor la 2 din primele 3 seruri de TERAPII GENETICE aduse la noi! Duduia... EMA e indolentă or CORUPTĂ, ministerul pe felie e bine-mpănat cu habarniști or jivine fără șira spinării. Vaccine Comirnaty: ,This exemption ceases to be valid on 31 August 2021.' Vaccine Moderna: ,This exemption ceases to be valid on 31 January 2021.' ??? For Vaccine AstraZeneca - CONFIDENTIAL??? REMEMBER: ,If a medicine is labelled with the black triangle, this means that it is being monitored even more intensively than other medicines. This is generally because there is less information available on it than on other medicines, for example because it is new to the market or there is limited data on its long-term use.' https://www.ema.europa.eu/en/human-regulatory/post-authorisation/pharmacovigilance/medicines-under-additional-monitoring
 • Mircea Dragan 21.08.2022 11:02
  Domnule Piperea nu vreti sa fiti Presedintele romanilor. Am putea organiza la Singureni consfatuiri saptamanale. Bafta!
 1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

 2. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

 3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

 4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

 5. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

 6. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

 7. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

 8. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

 9. Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

 10. Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

Ultima oră

15:40

OMS, profund îngrijorată de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate au fost mortale

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1