Avocatul Gheorghe Piperea, reacție la Scandalul Contractelor companiilor Pfizer și Moderna „imune” în fața reacțiilor adverse: Dreptul UE nu permite exonerarea de răspundere a producătorilor de vaccinuri. EXCLUSIV

De ActiveNews și Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La solicitarea ActiveNews profesorul Gheorghe Piperea a avut amabilitatea să răspundă cu promptitudine maximă aspectelor de natură legală semnalate prin dezvăluirile cuprinse în articolul nostru PREMIERĂ ActiveNews publică CONTRACTELE SECRETE cu PFIZER și MODERNA. Primele prețuri ale vaccinurilor „GRATUITE” și problema principală a contractelor: statele cumpărătoare sunt responsabile de reacțiile adverse. Clauzele sunt ILEGALE

Redăm aici opinia sa profesionistă:

Dreptul Uniunii Europene nu permite exonerarea de răspundere a producătorilor de vaccinuri/medicamente și, mai ales, nu permite trecerea acestei responsabilități pe seama statelor (care nu se finanțează decât din banii noștri, ai contribuabililor). Aberația este și mai mare când observi că este vorba de un studiu clinic în faza a treia, adică un experiment pe cobai umani, care va dura până în anul 2023, experiment promovat ilegal la noi, de medici și de influenceri plătiți cu bani publici pentru a spune că așa-zisul vaccin este 100% sigur.

La nivel european, există Directiva răspunderii pentru produse 85/374/CEE și, mai ales, decizia CJUE din speța Sanofi (cauza C – 621/2015), conform căreia producătorul vaccinului este responsabil pentru efectele adverse chiar dacă nu se poate stabil o legătură de cauzalitate direct între vaccin și boala gravă/deces, cu condiția probei faptului că boala/decesul au survenit în vecinătatea temporală a administrării vaccinului și există indicii suficiente că vaccinul ar fi putut cauza boala/decesul.

Precizez că vaccinul este este un produs, pacientul este un consumator, în sensul legislației specifice, iar producătorul este un comerciant, în sensul Directivei, deci nu s-ar putea spune că serul respectiv, oricât de „magic” ar fi, poate fi exclus de la aplicabilitatea directive. Mai mult chiar, chiar pe prospectele „vaccinurilor” (care sunt, de fapt, substanțe experimentale) scrie că sunt medicamente care nu se administrează decât cu prescripție medicală prealabilă, caracteristica de produs fiind și mai evidentă dacă se analizează Convenția de la Oviedo și legea nr.46/2003 privind drepturile pacientului.

În România, răspunderea pentru produse este reglementată atât de Legea nr.240/2004, cât si de Codul civil. Legea nr.240/2004 chiar interzice clauzele de nerăspundere stipulate în contracte de producători sau importatori. La rândul său, Codul consumului (Legea nr.296/2000) impune ca, imediat ce un produs care cauzează consumatorilor (deci, și pacienților) daune neașteptate, imprevizibile, să retragă produsul de urgență de pe piață, să anunțe publicul și autoritățile și să îl despăgubească pe consumator (art.15-16). Mai mult chiar,consumatorii trebuie să fie informați despre riscurile la care sunt supuși prin folosirea normală sau previzibilă a bunurilor – evident, în această categorie intră medicamentele și vaccinurile. Or, campania de vaccinare, în Europa și în România, a insistat asupra „siguranței” vaccinurilor Pfizer și Moderna, ascunzând riscurile sau, după caz, aruncând toate riscurile asupra vaccinurilor care nu utilizează tehnologia genetică (ARNm). A adăuga o imunitate de răspundere a producătorilor, care mai este și secretă, și rezultat al „negocierilor” între producători și soldații lor din cadrul birocrației europene, ajunși acolo temporar, pe „principiul” ușii rotative, este o negare a însăși ideii de democrație, este o tușă groasă a ipocriziei și secretomaniei totalitariste.

În orice caz, este imposibil ca birocrații UE să asigure producătorilor o imunitate de răspundere penală – cel puțin una dintre țările membre ale UE va putea să își aplice propria legislație internă penală pentru a trage la răspundere penală producătorii. UE nu are jurisdicție penală asupra sau în locul statelor membre ale UE.

Nu e mai puțin adevărat, totuși, că „autoritățile” plandemice române s-ar putea face din nou preș la picioarele corporațiilor, așa cum au făcut din totdeauna, și să emită o OUG sau o lege de imunitate de răspundere dedicate Pfizer și Moderna. Dar o astfel de lege ar fi total anti-constituțională și contrară jurisprudenței CJUE, care este obligatorie în dreptul intern al României. Deci, cei păgubiți vor avea oricum calea deschisă pentru procese de daune, în Justiție.    

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Felicia Popescu 19.04.2021 17:49
    "Aberația este și mai mare când observi că este vorba de un studio clinic în faza a treia" - cu siguranta el a spus STUDIU CLINIC, daca ati putea sa corectati ar fi bine.
  • UN_OM 19.04.2021 20:20
    ' Ei și ', la noi constituția este încălcată non-stop fără ca forurile juridice europene sau mondiale să reacționeaze, cine și cum va penaliza aceste aberații, garantat , EPPO-ul nu se va autosesiza !
  • crlbxl 19.04.2021 23:22
    Iata, ce spune, insusi, autorul acestui articol ( publicat acum
    " Cred că acesta este cel mai important articol pe care îl veți fi citit vreodată. Trebuie să-l împărtășiti. Nu ar trebui să faceți nimic pentru următoarele zile, dar trimiteți acest articol tuturor celor pe care îi cunoașteți sau nu, dar care au o adresă de e-mail. Și trimiteți-l tuturor reporterilor ale căror adrese de e-mail le puteți găsi. Îl puteți trimite cu ușurință de pe https://www.vernoncoleman.org "
    Iata link-ul pentru varianta in limba franceza :
    https://1scandal.com/le-dr-vernon-coleman-predit-que-tous-les-vaccines-commenceront-a-mourir-a-lautomne/
    Pentru limba engleza, accesati site-ul autorului, mentionat mai sus !
  • Vali Ren 19.04.2021 23:42
    Nădejdea mi-e în cel avocat că va lămuri situația derogărilor la 2 din primele 3 seruri de TERAPII GENETICE aduse la noi! Duduia... EMA e indolentă or CORUPTĂ, ministerul pe felie e bine-mpănat cu habarniști or jivine fără șira spinării. Vaccine Comirnaty: ,This exemption ceases to be valid on 31 August 2021.' Vaccine Moderna: ,This exemption ceases to be valid on 31 January 2021.' ??? For Vaccine AstraZeneca - CONFIDENTIAL??? REMEMBER: ,If a medicine is labelled with the black triangle, this means that it is being monitored even more intensively than other medicines. This is generally because there is less information available on it than on other medicines, for example because it is new to the market or there is limited data on its long-term use.' https://www.ema.europa.eu/en/human-regulatory/post-authorisation/pharmacovigilance/medicines-under-additional-monitoring
  • Mircea Dragan 21.08.2022 11:02
    Domnule Piperea nu vreti sa fiti Presedintele romanilor. Am putea organiza la Singureni consfatuiri saptamanale. Bafta!
  1. Statul polițienesc: Polițiștii din Bruxelles îi împiedică pe conservatorii europeni să se întâlnească în mod liber. Între ei, Victor Orban, Nigel Farage, Suella Braverman și candidatul francez la președinție Eric Zemmour

  2. Bolnavă de cancer, o tânără însărcinată a refuzat chimioterapia: și-a dat viața pentru copilul ei

  3. Fostul intendent al Patriarhului Teoctist a murit la doar 49 de ani. Părintele Ioachim Enea a fost și jandarm la Patriarhie iar înainte de plecarea grăbită la Domnul era econom al mănăstirii Cernica

  4. Lovitură de Teatru de Ziua Z: Macron îl invită pe Putin în Franța

  5. Profesor emerit japonez, mesaj către lume: “Utilizarea frauduloasă a terapiei genice experimentale la persoanele sănătoase, o încălcare extremă a drepturilor omului”. Vaccinurile ARNm au provocat vătămări fără precedent în istoria omenirii - VIDEO

  6. Parlamentul olandez a votat o moțiune care cere amânarea voturilor privind noul Tratat pentru pandemii al OMS și propunerile de modificare a Regulamentului Sanitar Internațional – dacă va fi refuzată amânarea, se cere votul împotriva acestora

  7. Prima conferință ASCOR Constanța din postul Sfintelor Paști - Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului: "Postul: Ascultare, dietă sau terapie?" - VIDEO de la Centrul Eparhial Tomis

  8. Mitropolia Basarabiei este sfințită de sângele preoților români martirizați de bolșevicii care au sprijinit apoi ”Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove” care aparține de Moscova - Interviu cu istoricul și preotul Viorel Cojocaru din Chișinău. VIDEO

  9. Panică la Iași: O trotinetă electrică a explodat într-un apartament și a provocat evacuarea a 25 de persoane și arsuri unui bărbat de 30 de ani

  10. Descoperire șocantă. Sindromul long-Covid este, de fapt, post-vaccin

Ultima oră

00:35

17 aprilie: Sfântul Sfințit Mucenic Simeon, episcopul Persiei

00:30

Mitropolia Basarabiei este sfințită de sângele preoților români martirizați de bolșevicii care au sprijinit apoi ”Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove” care aparține de Moscova - Interviu cu istoricul și preotul Viorel Cojocaru din Chișinău. VIDEO

23:57

Prima conferință ASCOR Constanța din postul Sfintelor Paști - Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului: "Postul: Ascultare, dietă sau terapie?" - VIDEO de la Centrul Eparhial Tomis

23:40

Statul polițienesc: Polițiștii din Bruxelles îi împiedică pe conservatorii europeni să se întâlnească în mod liber. Între ei, Victor Orban, Nigel Farage, Suella Braverman și candidatul francez la președinție Eric Zemmour

23:10

Bolnavă de cancer, o tânără însărcinată a refuzat chimioterapia: și-a dat viața pentru copilul ei

23:00

Fostul intendent al Patriarhului Teoctist a murit la doar 49 de ani. Părintele Ioachim Enea a fost și jandarm la Patriarhie iar înainte de plecarea grăbită la Domnul era econom al mănăstirii Cernica

22:41

Parlamentul olandez a votat o moțiune care cere amânarea voturilor privind noul Tratat pentru pandemii al OMS și propunerile de modificare a Regulamentului Sanitar Internațional – dacă va fi refuzată amânarea, se cere votul împotriva acestora

21:30

In Memoriam Profesorul Radu Ciuceanu: TESTAMENT DUHOVNICESC

21:00

DE ZIUA LUI RADU CIUCEANU (16 aprilie 1928- 12 septembrie 2022). Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române așteaptă să i se atribuie, postum, numele său

20:29

Profesor emerit japonez, mesaj către lume: “Utilizarea frauduloasă a terapiei genice experimentale la persoanele sănătoase, o încălcare extremă a drepturilor omului”. Vaccinurile ARNm au provocat vătămări fără precedent în istoria omenirii - VIDEO

19:13

Panică la Iași: O trotinetă electrică a explodat într-un apartament și a provocat evacuarea a 25 de persoane și arsuri unui bărbat de 30 de ani

18:30

16 aprilie: 145 de ani de la nașterea lui Gala Galaction, preotul prozator, traducător al Sfintei Scripturi

17:16

“Verificatorii de fapte” parteneri ai Facebook, printre care UE, susțin în mod perfid că activitatea lor nu este Cenzură – însă faptele îi contrazic flagrant

16:00

16 aprilie: Sfintele Mucenițe Fecioare Agapia, Irina și Hionia. Sfinții Felix episcopul, Ianuarie preotul, Furtunat și Septemiu

14:29

Morți subite în magistratură: Procurorul Pavel Palcu a murit la 70 de ani, după un AVC făcut în decembrie. Fostul procuror Doru-Viorel Ursu, mort subit la 71 de ani. Avocatul Dumitru Rădescu, fost judecător, mort la numai 58 de ani