

Caseta de la Colectiv, scoasă de la sertar după 4 ani, continuă să lase loc întrebărilor legate de momentul ales pentru difuzarea acestor imagini, în plină campanie electorală. Avocatul Gheorghe Piperea se întreabă cine ar avea interesul să profite din nou de tragedia de la Colectiv, așa cum a mai făcut-o, și amintește că în februarie 2012 guvernul Boc a picat după ce fostul președinte Traian Băsescu a vrut să îl dea afară pe Raed Arafat, cel care s-a opus privatizării medicinei de urgență.
„Guvernul Boc a picat în februarie 2012 pentru că Petrov a vrut să îl dea afară pe Raed Arafat (care l-a deranjat ca s-a opus la privatizarea medicinei de urgență). Cine va pica acum dacă Raed Arafat va fi dat afară? Cine a profitat de tragedia de la Colectiv și încearcă să o facă si acum?
Apropo, când a ieșit vreodată public locatarul de la Cotroceni pentru a cere anchete și arestări si demisii în cazul Colectiv așa cum a făcut-o în cazul protestelor din 10 august 2018? De ce e important să știm ce a fost în 10 august 2018 și nu e important să știm ce a fost în 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv și cine se face vinovat de moartea si rănirea sau mutilarea pe viață a acelor oameni?”, a scris avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook.
Repunerea pe tapet a tragediei de la Colectiv, din noaptea de 30 octombrie 2015, a fost comentată și de ziaristul Ion Cristoiu, care consideră că filmarea publicată de cei de la Libertatea reprezintă o uriașă diversiune.
Și jurnalistul Mirel Curea a publicat un text în Evenimentul Zilei în care susține că filmulețul prezentat de cei de la Libertatea este unul de campanie elctorală, dar care ca obiectiv și despăgubirile de sute de milioane de euro care nu pot fi luate decât de la stat.
„Drept pentru care trebuie insistat pe culpa instituțiilor statului: pompieriii trebuie scoși a fi niște tâmpiți indolenți, medicii trebuie scoși idioți nesimțiți. (...)Acesta este și motivul pentru care nici avocații și nici victimele nu vor să audă de expertiza care vorbește despre varianta existenței în club a unei substanțe, care să fi acționat ca un accelerator de ardere și care ar explica viteza mare de propagare a incendiului. Varianta asta introduce în discuție ipoteza mâinii criminale, a atentatului, caz în care iese din discuție culpa instituțiilor statului”, susține jurnalistul.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Mihaela Răileanu:
M-am enervat și eu la un moment dat de prostia asta cu declaratul războiului unui partid care acționează absolut legal în perimetrul politicii românești. Întîmplător (sau nu) și partidul care atrage cei mai mulți votanți. De niște ani, vreo 6-7 după numărătoarea mea, lucrurile au deviat rău. De bine de rău, pînă la un punct, lupta electorală părea pe bune și era oarecum cinstită, adică se luau în coarne niște partide și ăla care avea coarnele mai tari (n-am găsit altă rimă) cîștiga. De un timp, indiferent cine cîștigă, s-a pus în funcțiune o mașinărie de manipulare infernală care are misiunea de a demoniza un anume partid. Da, exact ăla care primește cele mai multe voturi de la populație.
Au încercat oricum. I-au demonizat liderii, i-au insultat electoratul în fel și chip (niște intelectuali de mare rafinament și infinit bun simț, desigur), i-au caricaturizat politicienii, au creat manipulări ieftine în spațiul online, au făcut ORICE. Singurul lucru pe care NU l-au făcut, că n-au fost în stare, a fost să creeze o alternativă la PSD. Să fie opoziție pe bune, și nu doar la nivel de țățisme isterice pe la televizor. Să fie în mod real o alternativă, să ofere un program viabil, să scoată la înaintare politicieni credibili care să nu spună prostii și să nu aibă CVurile mînjite cu mizerii, asta n-au fost în stare. Nu le-a ieșit, există explicații, dar nu stau să le scriu, că nu mă plătește nimeni să le spun unde sînt varză și de ce. Să-i consilieze deștepții care-i susțin.
Altceva vreau să spun: războiul declarat unui partid care funcționează legal este, desigur, o prostie, asemenea tuturor celorlalte pe care le-au revărsat în societate. Nu are logică, nu e pe bază de raționamente, nu e pe bază de nimic. Este doar un fitil aruncat fraierilor din felia lor de electorat, care stau pe margine și au orgasme electorale cu sînge pe pereți. Că la noi politica e pe bază de cine înjură mai tare și cine sare la jugulara cui. Atît. Fraierii au nevoie ca în loc de programe să audă de războaie, cătușe, pușcării, nimicire.
Golanii în general nu le au cu Kant, cu Machiavelli, cu Sartori, cu chestii din astea. Ei le știu cu pumnii, cu trasul la gioale, cu datul la mufă, cu chestii din astea pitorești. Prin urmare mi-am propus să rîd cînd aud tîmpenia cu declaratul războiului. Dacă există fraieri care înghit găluști și gogoși pudrate cu zahăr toxic...well...well...asta e problema fraierilor cu pricina. Dacă printre fraieri mai există și intelectuali subțiri și oameni care mînuiesc asemenea concepte precum războiul, într-o societate pașnică, și fac asta doar fiindcă au niște interese electorale la rîndul lor...din nou, e problema lor, fiecare este responsabil pentru propriul caracter și propriile alegeri. Dar dați-mi voie să mor de rîs cînd văd ditamai președintele făcînd pipi pe constituție și proclamînd război unui partid legal. Este, cred, cea mai hazlie poveste din democrația românească. Așa ceva nici lui Băsescu nu i-a ieșit, ăla se bătea cu niște concepte precum grasul, și cu niște oameni de afaceri. Avea oareșce logică.
https://vk.com/wall455171542_10263