Av. Elena Radu: Pfizer și cele 550 milioane euro pe care vrea sa i le mai plătească România VS "complicitatea" Ministerului Public din România (procurorii). ActiveNews a publicat contractele ”secrete” din aprilie 2021 dar toți s-au făcut că plouă

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De când a apărut marele comunicat cu dosarul achiziției vaccinurilor am ieșit public și am spus ca nu exista o acuzație, ci doar un praf în ochi pentru cetățeni.

Acuzatia pe care au prezentat-o este un mare nimic.

Daca ar cerceta pe bune, acuzatia poate merge pana la producator via Ursula. România a comunicat ca sunt numai 10 milioane și ceva de cetățeni eligibili pentru vaccinare. Cu toate astea Ursula a comandat pentru România câte sute de milioane de doze?

Ca au fost slugi fidele Citu și restul și nu au zis pis ca sa nu deranjeze, nu este o scuza pentru dozele alocate României comandate de Comisia Europeană de la Pfizer.

Dar, procurorii din România nu vor sa cerceteze. Prin dosarul pe care l-au pornit, dacă se limitează la nimicul de acuzație pe care au formulat-o, o fac numai pentru a acoperi cele 550 milioane euro pe care România va fi obligata sa le plătească către Pfizer și sa aibă romanii impresia ca banii aia se vor recupera de la Citu&Co, adică niciodată.

Fata de mecanismul pentru achiziția vacc stabilit prin acea decizie a Comisiei Europene la care se face trimitere în acuzatia din dosarul "achiziția vaccinurilor", Pfizer va câștiga procesul.

România se va împrumuta cu cele 550 milioane euro ca să ii plătească lui Pfizer și va creste datoria publica cu încă 550 milioane de euro.

Daca procurorii romani se vor "opri" și nu vor cerceta dincolo de ce au făcut romanii și nu vor extinde cercetările la complici, instigatori, vom fi fericiții câștigători a altor sume pe care trebuie sa le plătim unora degeaba.

Daca procurorii romani își vor face treaba ca la carte și vor acuza toate persoanele implicate, actele de achiziție a vaccinurilor de catre România pot fi anulate, ca sunt rezultatul unor infracțiuni.

Pentru multe din actele alea nu existau temeiuri și tot mecanismul, pe lanț, este rezultatul unor infracțiuni.

Daca ar analiza pe bune, cred ca ar exista chiar varianta ca Pfizer sa ne mai dea niște bani înapoi, cel puțin 450 milioane euro (diferența pana la miliardul despre care vorbesc procurorii romani ca ar fi valoarea prejudiciului).

Însă, fata de comunicatele cu care procurorii au ieșit pana acum public sa ne arate marea lor cercetare, nu fac decât sa dovedească ca acoperă în realitate infracțiunile și se fac ca fac, ca să arunce niște praf în ochi romanilor, România sa piardă cu brio litigiul cu Pfizer, iar romanii sa fie liniștiți ca nu e mare brânză, ca vor plăti 3 agarici care au avut funcții în stat la momentul respectiv, dar nu vor plăti niciodată.

PS: complici sunt și SRI și SIE pentru ca știu ei foarte bine ce s-a întâmplat în realitate.

PS2: Contractele CE cu Pfizer si Moderna au aparut chiar in presa din România din aprilie 2021 (la ActiveNews în 19 aprilie 2021) dar s-au facut unii ca nu stiu de ele.

Decizia CE - AICI

Anexa la decizia CE - AICI

Comunicatul DNA - AICI

Contractele CE cu Moderna și Pfizer, la ActiveNews

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Ioan Alexandru de Paști în Piața Universității

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Constantin din S. 25.01.2024 15:47
    Ar trebui să plătească ei pentru daune provocate de vaccin.
  • dejuan 25.01.2024 23:28
    Urmaresc pe radio discutia de la Anca Alexandrescu si cred ca sunteti dv., d-na avocat, care va explicitati punctul de vedere. Ciolacu, competentul, tocmai pomenise despre e-factura si finalizarea regionalizarii. De asemenea, se sare de la RCA pentru autocare la celelalte subiecte.
    Din pacate, sonorizarea emisiunii este defectuoasa, toti cei din studio tusesc peste vocea dv. (si nici macar nu cred ca e prezent Andrei Badin, sau "flegma personificata in sonor".) Discutia despre boacanele lui Ciolacu e eficient bruiata de tuse si flegma, de asemenea, cea despre pericolul modificarii Constitutiei Romaniei in favoarea federalizarii si trecerii la drepturi colective. Cred ca --pentru ca sa va auzim sub "concertul" potrivnic -- ar trebui sa vorbiti mai otarat, mai silabisit sau sa veniti in studio. Sau poate sa nu mai dezvaluiti HG-urile guvernului Ciolacu.
  • Davinci 26.01.2024 04:10
    TOATE BUNE SI LA LOCUL LOR DAR DOAMNA ALEXANDRESCU SI FOSTUL SOT DAN ANDRONIC FOSTUL SOT AU FOST RECRUTATI CU ANI IN URMA DE CATRE SIE.... SPUNETI LUCRURILOR PE NUME PENTRU CA NU VORBESTE NIMENI IN TARA AIA DACA NU ARE UN SPATE. O TARA FATARNICA CU SMECHERI CU LINGUSITORI SI TRADATORI. EXISTA O SINGURA SANSA... CA PUTIN SA SPULBERE TOTUL IN ACESTE TARI... DECE? LA DATORIILE ROMANIEI CARE ESTE APROAPE VINDUTA IAR "PRETINII" ISI BAT JOC DE NOI SI SINTEM INGENUNCHIATI DAT FIIND UN POPOR LAS SI MIZER , TRADATOR DOAR RUSUL MAI POATE CLARIFICA CEVA... NU SINT PUTINIST DAR DORESC TOT BINELE LASILOR SI NENOROCITILOR CARE SI-AU BATUT JOC PE FONDUL UNUI POPO ADORMIT CARE IATA A GASIT RELAXAREA IN DROGURI... MAMA LOR!!!
  • dejuan ► Davinci 26.01.2024 22:03
    Pentru cine nu a vazut emisiunea (segmentul in jurul orei 23):
    Unul dintre HG-urile lui Ciolacu are la "si altele" (sintagma inclusa in text) posibilitatea ca toate bazele de date despre cetatenii Romaniei (financiare, de sanatate, etc) sa fie incluse in "hub-ul" (nodul) electronic pe care il construieste SRI-ul, -- asa cum a denuntat d-na avocat intr-un articol anterior, precum si in emisiunea de aseara. Adica nu doar secretul comercial al IMM-urilor romanesti sa fie penetrabil prin atacuri electronice, ci si datele si identitatea cetatenilor de rand! Celalalt HG ciolacian contine si acesta prevederi contrare Constitutiei, in ceea ce priveste regionalizarea tarii pentru federalizarea ei la nivel european, dar si in ce priveste acordarea de drepturi colective.
    Vineri la acelasi post, Realitatea, domnii Ciochinescu (?), Cosea, Cristian Diaconescu ne-au explicat cu entuziasm binefacerii apartenentei la UE, in timp ce la DIGI24, euro-parlamentarul Siegheil Muresan ne explica ca este o mana cereasca sa fim in UE (poate pentru contul sau bancar) si ca nationalistii ("extremistii") vor lua maxim un sfert din voturi, asa cum au luat si in 2019. Astept si eu pe cineva care sa denunte caracterul neocolonial al UE, de jaf si distrugere a tarilor din Est, dar probabil aveti dreptate, numai securistii sunt admisi la microfon, restul sunt tusiti, bruiati sau intrerupti.
  • Dorel Timpa 26.01.2024 21:37
    Pai bai fraierilor guvernoi,

    treaba e simpla, acuzati fizeru ploii de inselaciune, ca v-a vindut vaxuri si cind colo era un tratament genetic experimental.
  1. Mama tuturor Teoriilor Conspirației validată de "Știință": "EI sunt printre NOI" – Între Mântuitorul Cosmic și Putiniștii Galactici

  2. A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

  3. Legebetizarea și țiganizarea spațiului public. Mădălin Pribu: PLAY COLD, STAY CHILL!

  4. 135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

  5. Dr. John Campbell avertizează că vaccinurile tradiționale vor fi actualizate pentru a conține periculoasa tehnologie ARNm. Moderna pregătește vaccinul combinat Covid/gripă, cu ARNm - VIDEO

  6. Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

  7. Mihai Eminescu a murit pe 16 iunie 1889, nu pe 15. Chipul de Hrist al Românului Absolut, chinuit și răstignit pe Golgota Neamului Românesc și întâlnirea cu Duhovnicul Neamului, Părintele Justin Pârvu

  8. Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

  9. Victorie în instanță contra Ministerului Justiției - După 70 de ani s-ar putea afla unde se află osemintele lui Iuliu Maniu

  10. Marine Le Pen promite expulzarea străinilor care susțin o „ideologie totalitară” în Franța - VIDEO

Ultima oră

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal

14:41

Luminița Arhire: DESPRE LIICEANU sau O DEZAMĂGIRE CU DAMF DE „BOIS D’ARGENT”, DE LA DIOR

13:30

Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

12:30

Jurnalistul Ion Spânu scoate la lumină secretele privind Asasinarea lui Eminescu. ActiveNews publică în premieră extrase din volumul reputatului jurnalist, noua ediție

11:33

Mihai Eminescu a murit pe 16 iunie 1889, nu pe 15. Chipul de Hrist al Românului Absolut, chinuit și răstignit pe Golgota Neamului Românesc și întâlnirea cu Duhovnicul Neamului, Părintele Justin Pârvu

11:00

135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

08:00

15 iunie: Sf. Proroc Amos; Sf. Mc. Isihie; Fericiții Augustin și Ieronim

00:10

Eminescu, fratele din închisoare al foștilor deținuți politic. Românul Absolut văzut de Radu Gyr, Dumitru Oniga și Aspazia Oțel Petrescu