Av. Elena Radu: Comentarii la legea certificatelor, conform amendamentelor PNL și PSD: Certificat digital pentru totdeauna, pe care trebuie să îl prezentăm oriunde (și adulții și copii) și vaccinare obligatorie indirectă. DOCUMENT

De Av. Elena Radu  /  

Foto: romaniatv.net

Foto: romaniatv.net

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cum PSD cu PNL negociază si au zis ca s-au înțeles si in ceea ce privește certificatul, iar PNL si PSD dețin majoritatea de voturi atât în cadrul comisiilor Camerei Deputaților, cât și în plenul Camerei Deputaților, am extras amendamentele depuse de aceste partide si am analizat ce ar însemna pentru noi  dacă s-ar adopta o asemenea lege. 

Menționez că aceste concluzii sunt la o primă citire, impactul este mult mai mare și ar putea să existe și alte consecințe. 

În fișierul atașat găsiți comentariile aferente fiecărui articol si amendament (pe ultima coloana). 

Voi prezenta numai efectele pe care le va avea o asemenea lege, fără să mai citez  și forma articolului (o regăsiți în tabelul atașat). 

Va spun demult ca nu are certificatul treaba cu niciun virus si cu nicio boala si cu atât mai puțin cu starea de sănătate a cetățenilor.

Persoanele vaccinate sau nevaccinate, imunizate sau nu vor trebui să prezinte acest certificat oricând, oriunde, iar dacă cumva se îmbolnăvesc și sunt internate vor trebui să își plătească din banii lor spitalizarea. 

Așa că nu contează numărul categoriilor de populație în care au încercat să ne împartă, problema este de ce se dorește introducerea unui certificat digital pe care trebuie să îl prezentăm oricând, oriunde, chiar și atunci când nu mai este instituită stare de alertă. 

Ați fost toți manipulați să încercați să susțineți categoria de populație din care faceți parte (vaccinați, nevaccinați, cu anticorpi, fără anticorpi) și ați scăpat din vedere esențialul: de ce ar trebui să faceți parte dintr-o categorie sau nu? De ce trebuie să prezentați un QR tot timpul? Care este scopul real al adoptării unei legi în acest sens? 

Din câte vedeți în proiectul de lege și amendamentele depuse un certificat digital (cu QR) SE VA INTRODUCE PE PERIOADĂ NEDETERMINATĂ, NU PE PERIOADA STĂRII DE ALERTĂ. Așa că AVEM SAU NU AVEM CAZURI DE COVID-19 ÎN ROMÂNIA, CĂ SUNTEM COPII SAU ADULȚI, CERTIFICATUL VA TREBUI SĂ ÎL PREZENTĂM ORIUNDE: si când mergem la muncă și când intrăm în sediul vreunei persoane juridice publice sau private. Se folosește sintagma ”combaterea răspândirii epidemiei COVID-19” – unde? Nu se știe. Așa că e foarte simplu să ni se spună mereu că pe undeva prin lumea asta o fi vreo epidemie și certificatul trebuie prezentat în continuare. 

În Comisia de sănătate a Camerei Deputaților se pun în discuție amendamente care sunt propuneri ale Departamentului Legislativ al Camerei Deputaților, preluate din amendamentele propuse în Senat (și nevotate de plenul Senatului, fiind respinse de Senat odată cu proiectul de lege în integralitatea lui) și nu par  a mai fi propuse de către vreun deputat. Totodată, sunt eliminate alineate din proiectul inițial , fără a se menționa cine este deputatul care a propus acele eliminări. 

Se introduce denumirea de ”certificat digital” în loc de ”Certificat digital al UE privind Covid-19”. PRACTIC ASTA AR FI CERTIFICATUL DIGITAL COVID NATIONAL. 

Cu toate că la prima vedere pare că acest certificat digital național ar putea ca pe lângă dovezile alternative prevăzute în regulamentul UE (testare negativă, vaccinare, testare RT-PCR pozitivă în ultimele 180 zile) ar presupune și alte dovezi alternative, ele nu vor exista (PSD + PNL nepropunând niciun amendament în acest sens) pentru că se face trimitere la OUG nr. 68/2021 care stabilește procedura de emitere a certificatului Digital UE pentru Covid-19. Indiferent ce dovezi alternative ar putea intra în sintagma ”certificat digital”, nu are ce să caute un asemenea instrument în legislația internă. 

Acest certificat digital (adică un QR) va trebui să fie prezentat, în mod obligatoriu, de toți cetățenii:

- de toate categoriile de personal din cadrul tuturor autorităților și instituțiilor publice  centrale si locale, și celor din subordinea lor ; 
- de senatori, deputati, persoane alese sau numite care ocupă funcții publice sau de demnitate publică ORI ASIMILATE ACESTORA;
- de toți angajații din mediul public și privat al oricărei persoane juridice publice sau private atunci când merg la muncă; 
- pentru accesul în sediul oricărei persoane juridice/entități publice sau private, adică oriunde ne ducem: la școală, la spital, la fisc, la biserică, la vreun magazin  etc;

Singurele persoane cărora nu li se va aplica acest certificat digital sunt judecătorii, procurorii și restului personalului autorităților și instituțiilor din cadrul autorității judecătorești, precum și cetățenilor care se intră în sediul acestora. 

Se creează o FALSĂ impresie că persoanele care nu vor să se vaccineze vor putea să se testeze gratuit. 

Spun falsă, deoarece: 
- o asemenea testare gratuită se prevede numai pentru salariați, nu și pentru restul persoanelor care nu au statutul de salariați (copii, liber – profesionisti, someri, persoane care u lucrează, etc) care sunt obligate să prezinte Certificatul digital la intrarea în sediul oricărei entități publice sau private; 
- testarea gratuită va fi numai o perioadă de 1 lună sau 2 luni (PSD propune 2 luni, PNL 1 lună), prin acordarea salariaților a 10 testări gratuite lunar de la bugetul de stat. Cum testul antigen rapid este valabil 48 ore, cele 10 teste vor acoperi numai 20 zile dintr-o lună sau două, în rest va trebui să vă testați pe banii dvs. După prima sau a doua lună de la intrarea in vigoare a legii va trebui să va plătiți singuri testele, din banii dvs. 

Oricum, nici în prima lună sau în primele luni nu este sigur că veți beneficia de vreun test gratuit. Dacă statul nu va aloca și nu va acorda în mod efectiv testele gratuite, oricum dvs. va trebui sa prezentați la serviciu Certificatul. Așa că dacă nu vor fi oferite cele 10 teste gratuite de stat, veți scoate bani din buzunarul dvs. ca să vă testați și să puteți merge la muncă, să nu vi se suspende contractul de muncă. 

Există șanse mari ca și în această primă lună așa zisele teste gratuite să fie numai pe hartie, în lege, iar în realitate să nu le primiți. 

Cei care nu sunt angajați, indiferent că sunt copii sau adulți, dacă nu sunt vaccinați sau trecuți prin boală (RT -PCR pozitiv în ultimele 180 zile), vor trebui să își plătească din buzunar testarea gratuită, încă de la momentul intrării în vigoare a legii, pentru: mersul la școală, la spital, la biserică, intratul într-un magazin sau în sediul unei entități publice sau private. 

SE POATE CONSTATA ASTFEL CĂ SUSȚINERILE CĂ VACCINAREA ESTE FACULTATIVĂ ȘI NU OBLIGATORIE SUNT MINCINOASE. 

ACEASTĂ LEGE VA OBLIGA CETĂȚENII SĂ SE VACCINEZE, ÎN MOD INDIRECT, DACĂ NU VOR AVEA BANI SĂ ÎȘI PLĂTEASCĂ TESTELE. 

INDIFERENT DACĂ EȘTI VACCINAT SAU NU, dacă ai un test pozitiv și este necesar să te internezi în spital pentru a fi tratat, VEI SUPORTA DIN BANII TĂI CELTUIELILE CU SPITALIZAREA. 

Dacă ai contraindicații la vaccinare se spune că te poți testa gratuit, costul testării urmând a fi asigurat de la bugetul de stat. Însă, și aceasta este o normă care este posibil să fie numai pe hârtie pentru că dacă statul nu îți va pune la dispoziție teste gratuite, pentru a merge l a muncă sau pentru a intra în sediul vreunei instituții publice sau private va trebui să prezinți certificatul digital și, drept urmare, ori te vaccinezi, ori îți plătești singur testarea. 

Știm foarte bine, de exemplu, ce înseamnă asigurarea efectuării unor analize gratuite de către stat, decontate de CNASS. Când nu mai sunt fonduri, te programezi la sfintele calende, când or avea fonduri, ca să își faci analizele. 

Pentru deputații și senatorii care au accesul interzis în Parlament dacă nu au certificat digital, birourile permanente vor stabili în privința modului de desfășurare a atribuțiilor de către aceștia. La cum am văzut că se iau deciziile și în birourile permanente, putem să ne trezim că unora dintre reprezentanții noștri, senatori și deputați li se va interzice dreptul de vot (chiar dacă nu direct, în mod indirect , prin stabilirea unor proceduri prin care să nu poată vota efectiv).   

Când mergem la munca sau intram in vreun sediu al unei persoane juridice publice sau private, indiferent că suntem copii sau adulți, trebuie sa fim verificați daca avem certificat cu QR. Daca nu avem, ni se interzice accesul si la munca si sa intram in sediul vreunei entități publice sau private. 

Obligația de a lua masurile sa fim verificați  revine conducătorului persoanei juridice.  

Dacă la muncă nu se prezintă certificatul digital, raportul de muncă se suspendă de drept pe 30 zile, fără plata drepturilor salariale. După 30 zile se dispune încă o suspendare de 30 zile, până când prezinți certificatul. 

Suspendarea contractului de muncă se constată prin dispoziție scrisă a angajatorului. 

Se menționează un FALS drept de a contesta în instanță decizia de suspendare a contractului de muncă, conform procedurii prevăzute de Legea nr. 136/2020. 

În realitate, o asemenea decizie se va anula de către instanță numai în situația în care s-a emis o eroare, aveai certificat, dar a zis angajatorul că nu aveai. 

Altfel, dacă nu ai certificat, instanța nu poate să anuleze decizia de suspendare, pentru că suspendarea operează de drept, prin efectul legii, iar angajatorul numai constată suspendarea prin decizie. 

Nu vei putea să invoci în instanță că legea nu este bună. Cel mult, vei putea invoca o excepție de neconstituționalitate care se va judeca de CCR peste circa 2 ani și jumătate (asta este termenul de soluționare de CCR), perioadă în care contractul de muncă este suspendat. 

Dacă te vaccinezi cu cel puțin 1 doza, nu îți mai suspendă contractul de munca sau îți încetează suspendarea și beneficiezi de testare gratuita la locul de munca până termini schema completă de vaccinare. 

Testarea gratuită la locul de muncă este numai pentru salariații care se vaccinează cu o doză,  nu și pentru copii și adulții care nu au statut de angajat. 

Se poate observa încă odată că scopul real al acestei legi este o vaccinare obligatorie indirectă (prin constrângere). 

Cu alte cuvinte: scopul suspendării contractului de munca pe motiv ca nu ai certificat este să te vaccinezi.  

Conducătorul persoanei juridice (sau persoana juridica) va fi sancționat cu amenda de la 10.000 la 100.000 le, dacă nu avem certificat si nu ne-a interzis accesul la munca sau in spațiul entității publice sau private, precum si in cazul in care nu ne este suspendat contractul de munca pentru ca nu prezentam certificatul digital.
Constatarea contravențiilor si aplicarea amenzii o face un împuternicit al: DSP, Inspecției sanitare de stat, Inspecției Muncii sau polițiști. 

În termen de 10 zile de la data publicării în Monitorul Oficial a legii Ministerul Sănătății trebuie să emită norme cu privire la persoanele care au contraindicații la vaccinare. 

Nu se stabilește termen pentru emiterea normelor metodologice de aplicare a legii privind testarea gratuită. 

Legea intră în vigoare în termen de 10 zile de la publicarea în Monitorul Oficial. 
 
Amendamentele AICI:

https://docs.google.com/document
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
  • Orizont 16.11.2021 21:35
    PNL si PSD instaureaza un regim tortionar malefic fara precedent in istorie , mai odios decat comunismul postbelic - Vor sa ne omoare pe noi , familiile si copiii .
  • OMAGA 16.11.2021 22:06
    Am mai spus, spun din nou: a venit Ursula in vizita, le-a dat cateva bete pe spate pentru ca NU sunt destui vaccinati si acum scursurile s-au aliat (cum altfel) pentru a impune vaccinarea romanilor.
    Vor face absolut orice este necesar pentru a vaccina oamenii, altfel NU pupa banii din PNRR.
    Vor calca peste cadavrele noastre pentru acesti bani.
  • Orizont 16.11.2021 22:12
    Ezekiel 22:20 - Cum se strânge argintul, arama, ferul, plumbul și cositorul, în cuptorul de topit și se suflă în foc ca să se topească, așa vă voi strânge și Eu în mânia și urgia Mea, vă voi pune acolo și vă voi topi. Da, vă voi strânge și voi sufla peste voi cu focul mâniei Mele și vă veți topi în el.

    Exod 22:22. – „Să nu asuprești pe văduvă, nici pe orfan. Dacă îi asuprești, si ei strigă la Mine după ajutor, Eu le voi auzi strigătele; mânia Mea se va aprinde și vă voi nimici cu sabia.”

    Levitic 26:27 – „Dacă, cu toate acestea, nu mă veți asculta și dacă vă veți împotrivi Mie, Mă voi împotrivi și Eu vouă cu mânie.”

    – „căci mare este mânia Domnului care s-a aprins împotriva noastră pentru că părinții noștri n-au ascultat de cuvintele cărții acesteia, și n-au împlinit tot ce este scris în ea.”

    Ezra 8:22 – „Mâna Dumnezeului nostru este spre binele lor, peste toți cei ce-L caută, dar puterea și mânia Lui sunt peste toți cei ce-L părăsesc.”

    Psalmul 21:8 – „Mâna ta, împărate, va ajunge pe toți vrăjmașii tăi, dreapta ta va ajunge pe toți cei ce te urăsc, și-i vei face ca un cuptor aprins, în ziua când te vei arăta; Domnul îi va nimici în mânia Lui și-i va mânca focul.”
  • Orizont 16.11.2021 22:34
    BOR si Patriarhia NE-AU TRADAT ! AU FACUT PACT CU ANTIHRISTUL SI LASA POPORUL LA MANA CALAILOR !
  • Pentru fiica mea 16.11.2021 23:00
    rafila spune ca centrele de testare se vor organiza în cadrul centrelor de vaccinare, cică sun 1000 în toată tara, din 2-3 zile, Noroc ca am pat pliant, ca ma mut în centrul de testare, sa prind rând, poate o sa ajung o zi pe săptămână și la muncă!
  • Orizont 16.11.2021 23:05
    https://www.luju.ro/opriti-certificatul-de-vaccinare-fortata
    Razvan Savaliuc
    Romania a fost capturata de un grup infractional organizat cu agenda ascunsa,. Format din cei mai inalti oameni la varf, care au tradat natiunea si vor sa transforme intr-un iad viata romanilor. Incalca toate legile internationale si interne in materie de Drepturile Omului si, desi nu mai au nicio legitimitate in a gestiona tara si pandemia, din cauza dezastrului economic si a genocidului medical produse, vor sa ne ia si libertatea de a munci si a trai. Cu un singur scop: sa ne bage cu forta in vena niste chimicale experimentale - pe care au aruncat 2 miliarde de euro si s-a deschis dosar penal - care nu au dat nicaieri in lume rezultate. Dimpotriva: infectarile au explodat exact acolo unde vaccinarea a fost masiva.
  • Orizont 16.11.2021 23:18
    In atentia redactiei : Multiple explozii sau atentate in China :

    Gravitas: Why is China not talking about the mysterious blasts?
    https://youtu.be/-WDqx7znva4

    At least 10 mysterious, high-intensity blasts have struck China in 7 days. Several people have died, many were injured. China is trying to cover up; nothing is being said on whether these blasts were accidents or coordinated attacks. Palki Sharma brings you the details.
  • Filipan Daniel Marius 17.11.2021 05:49
    Astia ne cred idioti .
    Sincer, trebuie sa ne mobilizam cu toate fortele daca nu vrem sa traim ca in feudalism !
  1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  2. Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

  3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

  4. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  5. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  6. Vești proaste vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

  7. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

  8. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  9. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  10. Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

Ultima oră

22:11

Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

21:48

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

21:27

Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

20:55

Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

19:06

Vești proaste vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

17:04

Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației