Av. Elena Radu: Certificatul verde al Guvernului este FALS. Certificatul nu poate fi folosit la nivel național ca să restrângă drepturile și libertățile românilor ci numai pentru circulația în UE. Unde este SRI-ul?

De Av. Elena Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O manipulare execrabila din partea reprezentanților statului roman.
Vad ca autoritatile bat campii la TV ca au dat OUG acum 2-3 saptamani prin care au introdus ”certificatul verde” la nivel national.
Insa, uita sa ii spuna numarul.
Pentru simplul fapt ca nu prea exista o asemenea OUG .
OUG nr. 68/2021 pe care au invocat-o in preambulul hotararii de ieri se refera la cu totul altceva.
Astia ori nu au habar ce scrie in regulamentul ala al UE , ori mint cu nerusinare.
Revin cu o postare e larg, ca sa intelegeti care este realitatea.
Regulamentul vizeaza ”certificatul verde” numai pentru exercitarea libertatii de circulatie la granite, intre tari.
OUG nr. 68/2021 a prevazut procedura prin care se ”tipareste” acel certificat, nu ca el poate fi folosit la nivel national sa restranga drepturile si libertatile romanilor.
 
Noua denumire a Guvernului Romaniei =
Autoritatea de manipulare si imprastiere de FAKE NEWS uri in Romania
 
Pentru că văd că în mediul public se transmit tot felul de informații eronate, fac următoarele clarificări cu privire la actele normative obligatorii și ce se întâmplă cu ”certificatul verde” în România:
Actele normative obligatorii pentru cetățeni sunt:
1. LEGEA:
a) legea dată de Parlament,
b) Ordonanța Guvernului: adoptată de Guvern în baza unei legi specială de abilitare dată de Parlament în domeniile care nu fac obiectul legilor organice;
c) Ordonanța de Urgență (OUG): adoptată de Guvern în situații extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligația de a motiva urgența în cuprinsul acestora.
Guvernul nu poate adopta OUG în domeniul legilor constituționale, NU POT AFECTA regimul instituțiilor fundamentale ale statului, DREPTURILE, LIBERTĂȚILE ȘI ÎNDATORIRILE PREVĂZUTE DE CONSTITUȚIE, drepturile electorale și nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică.
2. Acte normative de punere în aplicare a legilor (CARE NU POT SĂ ADAUGE LA LEGE ȘI NU POT SĂ CONȚINĂ PREVEDERI DINCOLO DE CEEA CE LEGEA PREVEDE):
- Hotărârile de Guvern;
- Ordinele de ministru;
- Hotărâri ale altor organisme abilitate să emită acte normative potrivit legii, etc.
Ce am avut în pandemie (referitor la starea de alertă)?
1. Legi: Legea nr. 55/2020;
2. Acte normative de punere în aplicare a legii:
- Hotărârile de Guvern (HG);
- Ordinele de Ministru;
- Ordinele CNSU, etc.
Guvernul a instituit și a prelungit starea de alertă prin HG.
Începând cu luna mai 2021, fără ca Legea nr. 55/2020 să prevadă posibilitatea condiționării drepturilor de testare/va.../trecere prin boală (certificat verde), Guvernul a condiționat exercitarea drepturilor și libertăților de testare/va../trecere prin boala, prin HOTARARILE DE GUVERN pe care le-a adoptat.
Aceste Hotărâri de Guvern au fost ADOPTATE ÎN MOD NELEGAL, deoarece Guvernul care este puterea executivă, NU AVEA LA BAZA O LEGE ADOPTATĂ DE PARLAMENT în baza căreia să îi fi permis să instituie asemenea măsuri prin HG (condiționat de testare/va.../trecere prin boală).
HOTĂRÂRILE DE GUVERN POT FI ANULATE NUMAI DE CĂTRE INSTANȚELE DE JUDECATĂ.
În acest sens, Curtea de apel Cluj deja a anulat, la 07.06.2021, o hotărâre care conținea asemenea norme (dosar nr. 350/33/2021 : http://portal.just.ro/33/SitePages/Dosar.aspx...).
Sentința nu este definitivă. A fost atacată cu recurs de Guvern și MAI.
Însă, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a stabilit termen pentru soluționarea recursului la 07.04.2022.
Justiția se realizează în România prin ICCJ și prin celelalte instanțe judecătorești.
ICCJ care reprezintă puterea judecătorească din România a considerat că nu există nicio urgență pentru soluționarea unei cauze care vizează o hotărâre de Guvern prin care sunt afectate drepturilor tuturor cetățenilor României și, cu toate că recursul a fost înregistrat la ICCJ la 09 iulie 2021, a stabilit termen pentru soluționarea lui la 07 aprilie 2022.
Drept urmare, ICCJ stabilește termen pentru soluționarea recursului după 9 luni de la înregistrarea dosarului (9 iulie 2021 – 07 aprilie 2022).
Așa înțelege ICCJ să își exercite rolul de control judecătoresc al actelor administrative normative care îi revine potrivit art. 126 alin. (6) din Constituție.
Aceasta în condițiile în care CCR a statuat, prin Decizia nr. 392/2021 că litigiile care vizează actele normative emise în temeiul Legii nr. 55/2020 trebuie soluționate, în mod definitiv, în termenul de aplicabilitate al acestora (în cazul HG urilor, 30 zile).
Deci, în România puterea judecătorească nu își mai exercită rolul constituțional, democrația constituțională fiind afectată, deoarece puterea judecătorească permite puterii executive să facă ce vrea.
Acum, revenind la Guvern, avem:
- din mai 2021 au fost adoptate HG uri care conțineau norme legate de ”certificatul verde”. Aceste HG -uri au fost emise în mod nelegal pentru că nu exista o lege care să conțină asemenea prevederi pe care Guvernul să o fi putut pune în aplicare prin HG -uri;
- ultimul HG de prelungire a stării de alertă, nr. 392/2021, conține norme care condiționează drepturile de deținerea unui ”certificat verde”;
- ieri Guvernul a mai adoptat un HG (nr. 990 din 17 septembrie 2021) prin care a mai adăugat niște restrângeri de drepturi condiționate de deținerea unui certificat verde.
Nu avem nicio lege care să prevadă ”certificatul verde” în baza cărora HG urile să putut fi emise.
Drept urmare, toate normele din aceste HG uri care prevăd ”certificatul verde” sunt nelegale, dar parte din instanțele judecătorești se feresc să judece, iar ICCJ dă termene la sfintele calende.
Pentru că nu are lege la baza, Guvernul vrea să ”își dea lege”, adică să emită o ordonanță de urgență (OUG) , cu toate că nu îi permite Constituția, și să introducă ”certificatul verde” în lege.
În ședința din 15.09.2021, Guvernul a introdus pe ordinea de zi un proiect de OUG în acest sens. Nu l-a adoptat, a zis că o să îl mai modifice.
Deci, nu s-a aprobat niciun OUG până acum în sensul ăsta și nu avem LEGE.
Cu toate astea, presa vuiește că declară reprezentanții Guvernului că de săptămâna viitoare ”certificatul verde” va fi în România. Probabil, săptămâna viitoare vor adopta un OUG în acest sens.
Nu, certificatul verde nu va fi implementat în România de săptămâna viitoare.
El a fost implementat în România, de Guvern, în mod nelegal, din mai 2021.
Nu există nicio lege în acest sens.
Însă, poziția partidelor PNL, USR, PSD și UDMR este că sunt de acord cu introducerea certificatului verde, ”să ne aliniem la ce fac celelalte țări din UE”. (AUR zice că nu, vom vedea când se va supune votului ce voturi vor da).
Așa că cele 4 partide: PNL, USR, PSD și UDMR vor vota o asemenea lege, dacă nu ne opunem.
 
Gata! M-am săturat!
Unde este SRI -ul?
Mai există?
Unde sunt celelalte servicii care trebuie să vegheze la securitatea națională a României?
În loc să stea să asculte telefoanele cetățenilor, mai bine ar pune mâna și și-ar îndeplini atribuțiile pe care le au conform legii.
Securitatea națională în România nu mai există demult, iar SRI -ul (și celelalte servicii care au în atribuții să vegheze asupra securității naționale) stă si doarme sau este complice.
Legea nr. 51/1991 privind securitatea națională
”Articolul 1
Prin SECURITATEA NAȚIONALĂ a României se înțelege STAREA DE LEGALITATE, de ECHILIBRU și de STABILITATE SOCIALĂ, economică și politică necesară existenței și DEZVOLTĂRII STATULUI NAȚIONAL ROMÂN ca stat SUVERAN, UNITAR, INDEPENDENT ȘI INDIVIZIBIL, MENȚINERII ORDINII DE DREPT, precum și a CLIMATULUI DE EXERCITARE NEÎNGRĂDITĂ A DREPTURILOR, LIBERTĂȚILOR ȘI ÎNDATORIRILOR FUNDAMENTALE ALE CETĂȚENILOR, POTRIVIT PRINCIPIILOR ȘI NORMELOR DEMOCRATICE STATORNICITE PRIN CONSTITUȚIE.”
Starea de legalitate unde e? De mult timp Guvernul face ce vrea.
Suveranitatea statului român unde e?
S-au dus toți, din cele 3 puteri (și judecătorească și legislativă și executivă) cu căciula în mână pe la ambasade.
Voi v-ați făcut că plouă? Unde erați?
Nici măcar nu s-au ascuns. Au dat comunicate de presă.
Nici nu era necesar să faceți vreo supraveghere, era suficient să citiți presa.
Ordinea de drept și climatul de exercitare neîngrădită a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor a dispărut demult. Guvernul și CNSU fac ce vor ei și îngrădesc drepturile și libertățile cetățenilor după cum au chef, fără lege și contrar dispozițiilor constituționale.
Instanțele se fac că plouă și nu analizează nimic, lasă Guvernul să își facă de cap, după cum are chef.
Principiile și normele democratice statornicite prin Constituție au rămas simple cuvinte pe niște foi, trâmbițate de niște unii pe la TV, când ei acționează total invers de ceea ce prevăd ele.
” Articolul 2
(1) Securitatea națională se realizează prin cunoașterea, prevenirea și înlăturarea amenințărilor interne sau externe ce pot aduce atingere valorilor prevăzute în art. 1.
(2) Cetățenii români, ca expresie a fidelității lor față de țară, au îndatorirea morală de a contribui la realizarea securității naționale.”
Ăia care trebuiau să vegheze să existe o securitate națională nu au făcut nimic.
Se uită cum să închidă gura ălora câtorva cetățeni care, din fidelitate față de țară, își îndeplinesc datoria morală de a contribui la realizarea securității naționale.
”Articolul 3
Constituie amenințări la adresa securității naționale a României următoarele:
a) planurile și acțiunile care vizează suprimarea sau știrbirea suveranității, unității, independenței sau indivizibilității statului român;
(Câte nu au fost și sunt din astea? Citiți mai sus.)
b) acțiunile care au ca scop, direct sau indirect, provocarea de .... de război civil, ...., aservirea față de o putere străină ori ajutarea unei puteri sau organizații străine de a săvârși oricare din aceste fapte;
(Activitatea și declarații publice ale reprezentanților Guvernului și CNSU învrăjbesc cetățenii unii împotriva celorlalți și se va ajunge la război civil dacă nu sunt opriți.
Aservirea față de o putere străină? Păi voi știți mai bine cum stă treaba cu asta și de pe unde vin ordinele care se pun în aplicare de către reprezentanții puterii executive).
c) trădarea prin ajutarea inamicului;
(păi cam aia faceți voi, că ajutor e și prin inacțiune că nu ați luat nicio măsură).
h) inițierea, organizarea, săvârșirea sau sprijinirea în orice mod a acțiunilor totalitariste sau extremiste de sorginte comunistă, fascistă, legionară sau de orice altă natură, rasiste, antisemite, revizioniste, separatiste care pot pune în pericol sub orice formă unitatea și integritatea teritorială a României, precum și incitarea la fapte ce pot periclita ordinea statului de drept;
(Oare nu asta se întâmplă in prezent, cu toată incitarea asta la ură și segregare pe criteriul vac... lui pește? Activitate care este desfășurată intens de reprezentanții puterii executive).
l) inițierea sau constituirea de organizații sau grupări ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a acestora, în scopul desfășurării vreuneia din activitățile enumerate la lit. a)-k), precum și desfășurarea în secret de asemenea activități de către organizații sau grupări constituite potrivit legii.
(aici știți voi mai bine cum stă treaba).
Citiți și articolul acesta:
” Articolul 4
(1) Prevederile art. 3 NU POT FI INTERPRETATE SAU FOLOSITE ÎN SCOPUL RESTRÂNGERII SAU INTERZICERII DREPTULUI DE APĂRARE A UNEI CAUZE LEGITIME, DE MANIFESTARE A UNUI PROTEST SAU DEZACORD IDEOLOGIC, POLITIC, RELIGIOS ORI DE ALTĂ NATURĂ, GARANTATE PRIN CONSTITUȚIE SAU LEGI.
(2) NICIO PERSOANĂ NU POATE FI URMĂRITĂ PENTRU EXPRIMAREA LIBERĂ A OPINIILOR SALE POLITICE ȘI NU POATE FACE OBIECTUL UNEI IMIXTIUNI ÎN VIAȚA SA PARTICULARĂ, ÎN FAMILIA SA, ÎN DOMICILIUL SAU PROPRIETĂȚILE SALE ORI ÎN CORESPONDENȚĂ SAU COMUNICAȚII, NICI AL UNOR ATINGERI ALE ONOAREI SAU REPUTAȚIEI SALE, DACĂ NU SĂVÂRȘEȘTE VREUNA DIN FAPTELE CE CONSTITUIE, POTRIVIT PREZENTEI LEGI, O AMENINȚARE LA ADRESA SECURITĂȚII NAȚIONALE.”
Legea nr. 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului:
”Articolul 1
TERORISMUL reprezintă acele ACȚIUNI, inacțiuni, precum și AMENINȚĂRI CU PRIVIRE LA ACESTEA, CARE PREZINTĂ PERICOL PUBLIC, AFECTEAZĂ VIAȚA, integritatea corporală sau SĂNĂTATEA OAMENILOR, factorii materiali, relațiile internaționale ale statelor, securitatea națională sau internațională, SUNT MOTIVATE POLITIC, religios sau ideologic ȘI SUNT SĂVÂRȘITE ÎN UNUL DIN URMĂTOARELE SCOPURI:
a) INTIMIDAREA POPULAȚIEI SAU A UNUI SEGMENT AL ACESTEIA, PRIN PRODUCEREA UNUI PUTERNIC IMPACT PSIHOLOGIC;
c) DESTABILIZAREA GRAVĂ SAU DISTRUGEREA STRUCTURILOR POLITICE FUNDAMENTALE, CONSTITUȚIONALE, ECONOMICE ORI SOCIALE ALE UNUI STAT sau organizații internaționale.”
Culmea este că cei care întreprind aceste acțiuni și amenință populația sunt cei care au avut tupeul să iasă public și să spună că sunt teroriști cetățenii care critică activitatea Guvernului.
***
Ăia de prin servicii de ziceți că sunteți naționaliști: existați? Sau de fapt sunteți tot ăialalți de ați trădat și doar trimiteți săgeți ca să mai distrugeți și ce a mai rămas prin țara asta?
Dacă ați exista, ați pune mâna și ați face ceva.
Ăia de sunteți în rezervă și vă dădeați loviți că nu mai puteți voi de țară: unde sunteți? Că parcă sunteți 1 milion în țara asta.
Sau vă cumpărară ăștia că vă promiseră că vă majorară pensiile de la 1 ianuarie 2022?
Unde vă e onoarea și demnitatea? V-ați vândut pentru 2 lei dați pe hârtie și ați uitat de jurăminte?
Ăia de sunteți veterani: unde sunteți? Că am auzit că sunteți vreo 125.000.
Sau voi v-ați dus să apărați țara prin războaiele altora, iar de ceea ce se întâmplă în țara în care trăiți puțin vă pasă?
Voi toți înțelegeți că v-au cumpărat onoarea și demnitatea?
Iar banii ăia pe care vi i-au promis sunt numai pe hârtie și e posibil să nu mai vedeți nici pensiile de le încasați acum?
Țara se duce dracu, înțelegeți?
Unde sunteți?
Iar voi, ăilalți de simțiți pe propria piele toate mizeriile, civilii, unde sunteți?
Vă place minciuna și manipularea și aplaudați?
Înțelegeți că aplaudați deciziile care vă fac rău vouă și veți simți pe pielea și burta voastră consecințele?
Ăia de prin funcțiile publice, unde sunteți? Puneți toți umărul să se ducă țara dracu?
Pentru ce? De teama dosarelor penale sau pentru averile de le strângeți?
Când veți muri ai voștri copii tot în mizeria pe care ați făcut-o și ați lăsat-o în urmă vor trăi!
Pentru toți: averile pe care le strângeți nu le veți lua cu voi în groapă, când veți muri.
Și de murit, o să murim toți cândva.
După ce muriți, va mai conta numai cum ați lăsat lumea în urma voastră și ce ați făcut să nu se ducă de tot.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • Orizont 18.09.2021 22:11
  Juristi si avocati au spus deja pe la tembeliziuni ca pasaportul diabolic nu poate fi impus decat printr-o lege care sa fie votata in Parlament , iar ordonanta nu are nici o valoare si INCALCA Constitutia.
  Se merge pe un sistem dictatorial acceptat tacit de majoritatea gastilor politruce , in care un nucleu securist guverneaza prin aparatul de represiune ... Mai este si aspectul tot mai acut al unei crize economice pe care vor incerca sa o tina sub control folosindu-se (pentru o vreme) de impunerea restrictiilor si crearea unii climat de intimidare si teama.
  Legat de viata tot mai grea si imposibila pe care o vom avea , deja am observat pe oficioasele mituite cu bani publici incercari de ridiculizare si minimizare ale exploziei preturilor la energie si inflatiei generale sau a reactiei publice la pasaport ..
 • Nenea Iancu 18.09.2021 22:23
  "Aservirea față de o putere străină". V-ați gândit toți la Germania. Pe de o parte, da. Pe de alta, ONU (prin substructura OMS) conduce, de fapt, și Germania și România. N-a fost Trump prost când și-a retras țara din OMS, pentru că ONU/OMS este guvernul mondial, nevotat democratic. Adică puterea "străină", de ocupație.
 • total 18.09.2021 23:28
  Incredibil articol! Tot respectul pentru cele scrise ; sa fi complet bolnav sa nu intelegi acest mesaj ! Multa plata buna va primi la Dumnezeu aceasta doamna iar ceilalti, la fel de multa pedeapsa ! Domnilor de la conducerea tarii, viata este scurta, treziti-va cat mai se poate face ceva, altfel , vaii si-amar!
 • adria 19.09.2021 02:04
  în atenția Active News (av. Elena Radu):
  Poate că avem și noi în legislația românească o lege asemănătoare sau ar putea fi introdusă:
  Legea canadiană privind nediscriminarea genetică (Genetic Non-Discrimination Act, 2017)
  https://laws-lois.justice.gc.ca/eng/acts/G-2.5/page-1.html
  --------
  Testul genetic înseamnă un test care analizează ADN-ul, ARN-ul sau cromozomii în scopuri precum predicția bolilor sau a riscurilor de transmitere verticală sau monitorizare, diagnostic sau prognostic.

  Testul PCR este un test genetic.

  Puțini știu că testele PCR utilizate pentru identificarea persoanelor cu COVID-19 sunt ilegale de solicitat și / sau de administrat conform legislației canadiene. Guvernul canadian numește aceste teste "MOLECULARE" în loc de teste PCR tocmai pentru a deruta.

  Testarea PCR este o încălcare a Legii privind nediscriminarea genetică. La momentul adoptării acestei legi, Procurorul General al Canadei si guvernul prim-ministrului Justin Trudeau s-au opus cu înverșunare dar Curtea Supremă a confirmat-o si Legea privind nediscriminarea genetică a fost înscrisă în legea federală în 2017.

  Cu toate acestea, din martie 2020, guvernul canadian (ca și cel românesc) cere oamenilor carantină și izolare pe baza rezultatelor acestor teste genetice ilegale. Multe alte instituții guvernamentale , precum și angajatori din sectorul privat și întreprinderi din Canada și România impun de asemenea, ilegal, aceste teste.

  Mai mult, guvernul Trudeau (ca și guvernul român) a folosit rezultatele acestor teste (ilegale) drept motivul declarat pentru adoptarea unor măsuri tot mai abuzive, pentru a "combate COVID-19".
 • adria 19.09.2021 17:13
  Am tradus mai jos legea canadiana privind nediscriminarea genetică (Genetic Non-Discrimination Act) postata pe situl guvernului canadian: https://laws-lois.justice.gc.ca/eng/acts/G-2.5/page-1.html

  Legea privind nediscriminarea genetică (Genetic Non-Discrimination Act)
  Aprobata la 04.05.2017
  O lege care interzice și previne discriminarea genetică
  Test genetic înseamnă un test care analizează ADN-ul, ARN-ul sau cromozomii în scopuri precum predicția bolilor sau a riscurilor de transmitere verticală sau monitorizare, diagnostic sau prognostic. (test genétique)
  Test genetic
  3 (1) Este interzisă oricărei persoane să ceară unei persoane să se supună unui test genetic ca condiție a
  (a) furnizarea de bunuri sau servicii acelei persoane;
  (b) încheierea sau continuarea unui contract sau acord cu persoana respectivă; sau
  (c) oferirea sau continuarea termenilor sau condițiilor specifice dintr-un contract sau acord cu persoana respectivă.
  Refuzul de a fi supus testului genetic
  (2) Este interzisă oricărei persoane să refuze să se angajeze într-o activitate descrisă în oricare dintre alineatele (1) (a) - (c) cu privire la o persoană pe motiv că persoana respectivă a refuzat să facă un test genetic.
  Divulgarea rezultatelor
  4 (1) Este interzisă oricărei persoane să ceară unei persoane să dezvăluie rezultatele unui test genetic ca condiție de angajare într-o activitate descrisă în oricare dintre alineatele (1) (a) - (c).
  Refuzul de a divulga rezultatele
  (2) Este interzisă oricărei persoane să refuze să se angajeze într-o activitate descrisă în oricare dintre alineatele 3 (1) (a) - (c) cu privire la o persoană pe motiv că persoana respectivă a refuzat să dezvăluie rezultatele un test genetic.
  Consimțământ scris
  5 Este interzisă oricărei persoane care desfășoară o activitate descrisă în oricare dintre alineatele 3 (1) (a) - (c) cu privire la o persoană să colecteze, să utilizeze sau să dezvăluie rezultatele unui test genetic al persoanei fără consimțământul scris al individului.
  Excepții: practicieni și cercetători din domeniul sănătății
  6 Secțiunile 3-5 nu se aplică
  (a) un medic, un farmacist sau orice alt medic în ceea ce privește o persoană căreia îi prestează servicii de sănătate; sau
  (b) o persoană care efectuează cercetări medicale, farmaceutice sau științifice cu privire la o persoană care participă la cercetare.
  Infracțiuni și pedeapsă
  Contravenția secțiunilor 3-5
  7 Orice persoană care încalcă oricare dintre secțiunile 3-5 este vinovată de o infracțiune și răspunde
  (a) la condamnare pentru rechizitoriu, la o amendă care nu depășește 1.000.000 USD sau la închisoare pentru un termen care nu depășește cinci ani sau la ambii; sau
  (b) la condamnare sumară, la o amendă care nu depășește 300.000 USD sau la închisoare pentru un termen care nu depășește douăsprezece luni sau la ambele.
Ultima oră

00:30

20 iunie: Sfântul Sfințit Mucenic Metodie, Episcopul Patarelor, Sfântul Ierarh Calist, Patriarhul Constantinopolului

23:49

AUR și-a decis calea în Parlamentul European: Europarlamentarii români vor activa în tabăra Giorgiei Meloni, care devine un jucător cheie în Europa

23:10

Studiu în Frontiers in Immunology: Persoanele “vaccinate” Covid testate pozitiv au un risc mult mai mare să moară decât cele nevaccinate

22:44

EXECUȚIA soților Rosenberg - 19 iunie 1953

21:33

Starea de Libertate: “Vreți RAZBOI? ÎL VEȚI AVEA CU NOI!” - Documentele de transmis urgent guvernanților pentru a-i împiedica să adopte un proiect de OUG care va arunca România într-un război devastator în care nu avem ce căuta - VIDEO

20:10

La Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu“, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a conferit Medalia de Aur Dionysius Exiguus poetului Knut Ødegård, Președintele Academiei Norvegiene de Literatură - FOTO

19:02

Conferință organizată de ASCOR Timișoara - Biofizicianul Virgiliu Gheorghe: “Efectele stresului pentru sănătatea biologică, psihologică și duhovnicească a omului contemporan”

17:43

Revoltător: Câțiva tineri cu icoane au fost ridicați și amendați de jandarmeria LGBT din Cluj pentru că protestau pașnic față de marșul “mândriei” homosexuale. George Simion: “Mai ai voie să fii creștin în România?”

15:36

Gestul teatral al lui Duda și Al III-lea Război Mondial

15:30

Armata Română nu vrea să trimită sistemul Patriot către Ucraina

13:50

Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

13:33

Bombă pe scena politică din Franța! Macron ar putea activa articolul 16

12:21

România preia comanda NATO în Marea Mediterană

12:07

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra (XV): "Copereți-o, fi a dlacu, copereți-o!" - Apariția chiloților în sat

12:06

Dan Bittman la ”Pe Drept Cuvânt”: Nu aveam de niciunele, dar nu renunțam la visele noastre. Nu renunțăm la luptă! Merită să mori pentru libertate! - VIDEO