Autoritatea pentru Digitalizarea României pune în dezbatere publică modificarea Regulamentului pentru Identitatea Electronică Europeană pentru a emite un „portofel european pentru identitatea digitală” incluzând certificatele medicale electronice

De Vlad Pârău  /  

Foto: eurasiareview.com

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


În chiar ziua în care comisarul U.E. specializat în identitatea digitală, Thierry Breton, a afirmat la București că implementarea certificatului digital Covid este „cheia” pentru supraviețuire și continuarea parteneriatului comunitar, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a lansat în dezbatere publică un proiect legislativ privind emiterea unui „portofel european pentru identitatea digitală” ce va include, printre altele, certificatele medicale electronice - cum ar fi și certificatul de vaccinare Covid. 

ADR a lansat joi în dezbatere publică propunerea de modificare a Regulamentului pentru Identitatea Electronică Europeană (eIDAS - Regulamentul European 910/2014), care va impune emiterea unui „portofel european pentru identitatea digitală” ce va include, printre altele, certificatele medicale electronice, informează Agerpres.

Citiți și: Av. Elena Radu: Identitatea digitală devine realitate. Treziți-vă odată!

Propunerea de modificare a eIDAS stabilește cadrul pentru Identitatea Electronică Europeană, a anunțat ADR într-un comunicat de presă. 

„Proiectul noului Regulament va impune emiterea unui 'portofel european pentru identitatea digitală', care urmează a fi eliberat de statele membre pe baza unor standarde tehnice comune și care va putea fi folosit de toți cei 450 de milioane de cetățeni ai UE", se precizează în comunicat.

Conform proiectului de modificare a Regulamentului, până în 2030, cel puțin 80% dintre cetățeni - rezidenți și persoane juridice - vor putea utiliza o soluție de identificare electronică pentru a accesa serviciile publice esențiale.

Portofelul european pentru identitate digitală reprezintă un serviciu care îi va permite utilizatorului (persoană fizică sau juridică) să utilizeze date de identitate, credențiale și atribute legate de identitatea sa, să le furnizeze beneficiarilor la cerere și să le utilizeze în scopul autentificării, online și offline.

Datele de identitate, credențialele și atributele legate de identitate se referă la adresă, vârstă, gen, stare civilă, componență a familiei, cetățenie, calificări educaționale/profesionale, titluri și licențe, autorizații publice, date financiare și date privind societatea comercială.

Portofelul european digital va permite, de asemenea, utilizarea semnăturilor electronice, care pot facilita participarea politică, semnarea documentelor în relația cu statul, a contractelor, facturilor, declarațiilor fiscale etc.

Spre deosebire de actualul cadru eIDAS, noua propunere îi adaugă acestui produs o serie de „atribute” electronice, cum ar fi certificate medicale sau calificări profesionale, necesare recunoașterii juridice paneuropene a acestor credențiale în format electronic, se menționează în comunicatul ADR.

Totodată, pentru a răspunde dinamicii piețelor și evoluțiilor tehnologice, prezenta propunere extinde lista actuală eIDAS cuprinzând serviciile electronice de încredere cu trei noi servicii de încredere calificate:
 
 • furnizarea de servicii de arhivare electronică,
 • registre electronice și
 • gestionarea dispozitivelor de creare a semnăturilor și a sigiliilor electronice la distanță.

Propunerea de modificare a Regulamentului face parte din prioritățile stabilite prin documentul strategic „Busola pentru dimensiunea digitală 2030: modelul european pentru deceniul digital”, în comunicarea Comisiei Europene din 9 martie 2021, arată ADR.

Autoritatea pentru Digitalizarea României subliniază că a demarat procesul de elaborare a unei poziții naționale, care să definească prioritățile în procesul de negociere a acestui dosar legislativ, iar poziția României trebuie să fie corelată nevoilor concrete și specifice ale actorilor naționali.

Președintele ADR, Octavian Oprea, a explicat că orice document în format electronic și semnat calificat, inclusiv certificatul digital covid, va putea fi inclus în portofelul electronic prevăzut de propunerea de modificare pusă în dezbatere publică.

„Identitatea electronică este poarta de acces către toate serviciile publice de e-guvernare și un pilon esențial în interconectarea digitală a României cu Uniunea Europeană. Am semnat astăzi contractul de implementare a proiectului PSCID - Platforma Software Centralizată de Identificare Digitală. Am inclus in platforma PSCID și portofelul electronic. În acest e-wallet poate fi inclus absolut orice document în format electronic și semnat calificat, incluzând aici cardurile bancare, actele de studii, certificatul digital COVID. Statul român va avea un e-wallet interconectat cu rețeaua europeană de servicii de încredere”, a declarat Octavian Oprea, citat în comunicat.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNewsTV

CÂT PROTEJEAZĂ PFIZER DE COVID? 0,84%!

VIDEO TERIBIL ADRESAT PREȘEDINTELUI BIDEN:

Bill Gates a zis că vrea să depopuleze lumea prin vaccinuri. VERIFICAT ACTIVENEWS

Mitingul pentru Libertate de la Washington: BILL GATES - LOCK HIM UP - ÎNCHIDEȚI-L!

ActiveNews, primul portal românesc de știri pe https://rumble.com/c/ActiveNews

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Sweeping 18.11.2021 23:33
  Agenda noii ordini mondiale condusa de Satan insusi, continua in forta... traim sfarsitul vremurilor.
  Doamne, daruieste-ne rabdarea si credinta sfintilor tai! Altfel, ne pierdem sufletele!
 • Dumitrescu 19.11.2021 01:54
  Se pregateste terenul si instrumentele necesare implementarii unei limite a emisiei de cabon pe cap de locuitor, dupa care probabil nu vei mai avea access la banii digitali din portofelul tau digital pana nu te conformezi:
  https://www.cardsinternational.com/news/mastercard-and-doconomy-launch-carbon-calculator/
 • oarecine 19.11.2021 08:47
  Exact, datoriile enorme pe care le acumulează toate țările de sub cizma globalistă, împreună cu „măsurile” anti-Covid vor fi prăbuși monedele și economiile. Odată această fază încheiată oamenii vor fi forțați să renunțe la proprietăți, care nu vor mai valora nimic pentru a putea accesa „creditul social”, furnizat de regim, care va asigura o rație „sustenabilă” de proteine din insecte și viermi, cazare în cămine publice, transport în comun.
  Acest credit social va fi condiționat de conformarea strictă la regulile impuse de stăpâni și orice abatere va fi sancționată cu scăderea valorii creditului până la suspendarea totală a ajutoarelor, a identității și a drepturilor.
 • MucCelMic 19.11.2021 13:44
  Idioții nu-nțeleg că nu vor mai putea scoate nici măcar bani din ATM-uri decât cu codul QR, dacă nu te-ai vaccinat la termenul fix stabilit de ei și care va fi din ce în ce mai scurt probabil va ajunge lunar, dacă n-ai vax codul va fi inactiv. Digitalizarea trebuie oprită cu orice preț că este pur sclavagism, asta este bătaia lungă a pandemiei create. N-o să te mai întrebe nimeni dacă te-ai vaccinat, te duci singur că altfel nu-ți scoți salariul, nu mănânci, nu poți să plătești facturile cu un card inactiv.

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


 1. OPRIȚI URGENT VACCINAREA COPIILOR! Citiți și DAȚI MAI DEPARTE! Apel GRAV către Ministerul Sănătății, cadrele medicale, părinți, educatori și întreaga societate civilă. Rugămintea Federației Organizațiilor Ortodoxe PRO VITA din ROMÂNIA

 2. Washington: Cel mai mare marș din pandemie împotriva ordinelor de vaccinare obligatorie impuse de Administrația Biden și a pașapoartelor de vaccinare. VIDEO

 3. Camionagiii au blocat intrarea în vama americană dinspre Canada, după ce ordinele de vaccinare obligatorie ale Administrației Biden au început să condiționeze intrarea pe teritoriul SUA. Se pregătește un mare protest sâmbătă la Ottawa

 4. Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open de jucătoarea Alizé Cornet. Românca nu era în formă, vorbea singură și se plângea că nu poate să respire. Nu știe Djokovici ce-a pierdut nevaccinându-se!

 5. Un pilot care a devenit victimă a vaccinului COVID rupe tăcerea: Am fost naiv, a fost cea mai mare greșeală pe care am făcut-o vreodată. Voi plăti pentru ea tot restul vieții mele. VIDEO

 6. Cuplul de lesbiene judecat pentru uciderea fetiței uneia dintre ele a fost condamnat la închisoare. Ancheta continuă, privind modul în care au răspuns poliția și serviciile sociale la sesizările familiei înainte de producerea tragicului eveniment

 7. TESTUL COVID NEGATIV AL ÎPS TEODOSIE. Ierarhul va sluji Sfânta Liturghie la adresa de carantinare, fără public, dar în comuniune cu credincioșii prin Internet

 8. Pr. Dr. Sofian Costea: Noua persecuție la adresa Înaltpreasfințitului Teodosie. Din nefericire, se reconfirmă faptul că, în România, logica elementară este plasată în carantină

 9. Ce ar fi dacă... COȘMARUL lui Orwell este deja AICI și noi NU îl putem vedea?

 10. VIDEO TERIBIL! AVERTISMENT PENTRU PĂRINȚI: Dacă vi se îmbolnăvește copilul de la vaccinul COVID, veți trăi un coșmar și veți fi pe cont propriu. Mărturia mamei unei adolescente care a rămas invalidă și cu multiple suferințe după vaccinul Pfizer

 1. SONDAJELE ActiveNews: APOSTOLII vs INTOXICATORII. Vă invităm să VOTAȚI AICI! ULTIMA ZI DE VOT!

 2. Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open de jucătoarea Alizé Cornet. Românca nu era în formă, vorbea singură și se plângea că nu poate să respire. Nu știe Djokovici ce-a pierdut nevaccinându-se!

 3. A spus Bill Gates că vrea să reducă populația planetei prin vaccinuri și avorturi „dacă facem o treabă nemaipomenit de bună”? VERIFICAT ACTIVENEWS

 4. MOARTE SUBITĂ: Cosmin Cristian Viașu a decedat la doar 45 de ani în urma unui infarct. Senatorul USR era vaccinat și, totodată, un fervent susținător al campaniei de vaccinare. Dacă vaccinul i-a grăbit sfârșitul, familia poate să mulțumească Partidului

 5. Djokovic și Semnul: Cum poate fi ZĂDĂRNICITĂ Noua Ordine Mondială - Povestea celui de-Al Treilea Avorton al Iadului

 6. Ultimele zile ale Cultului Covidian... ATENȚIE: Când vraja se destramă, Sectele Morții încearcă să tragă toată lumea în prăpastie

 7. Daniel Bejan: Prostia 1 vs. prostia 2

 8. Marea Resetare merge înainte cum s-a stabilit. Agenda de la Davos și înfrățirea „elitelor”: Ce ne pregătesc pentru 2022 Klaus Schwab, Ursula von der Leyen, Anthony Fauci, Bill Gates, Stéphane Bancel (ModeRNA), Christine Lagarde, Xi Jinping și alții

 9. No-Vak OUT de la Australian Open. Sârbul Djokovic a pierdut apelul și va fi EXPULZAT. Miza procesului kafkian: nerecunoașterea IMUNITĂȚII NATURALE și umilirea celui care a devenit un erou al mișcării mondiale anti-vaccinare

 10. BOMBĂ PLANETARĂ. TEORIA CONSPIRAȚIEI este REALITATE: Virusul SARS-COV-2 a fost conceput în laboratoarele Wuhan cu finanțare din SUA asigurată prin dr. Fauci. DOCUMENTE MILITARE secrete ale Agenției speciale DARPA a SUA publicate de Project Veritas

Ultima oră

00:00

25 ianuarie: Sfântul Ierarh Grigorie Teologul

23:40

Camionagiii au blocat intrarea în vama americană dinspre Canada, după ce ordinele de vaccinare obligatorie ale Administrației Biden au început să condiționeze intrarea pe teritoriul SUA. Se pregătește un mare protest sâmbătă la Ottawa

23:10

Cuplul de lesbiene judecat pentru uciderea fetiței uneia dintre ele a fost condamnat la închisoare. Ancheta continuă, privind modul în care au răspuns poliția și serviciile sociale la sesizările familiei înainte de producerea tragicului eveniment

23:00

Washington: Cel mai mare marș din pandemie împotriva ordinelor de vaccinare obligatorie impuse de Administrația Biden și a pașapoartelor de vaccinare. VIDEO

22:10

Pr. Dr. Sofian Costea: Noua persecuție la adresa Înaltpreasfințitului Teodosie. Din nefericire, se reconfirmă faptul că, în România, logica elementară este plasată în carantină

21:30

TESTUL COVID NEGATIV AL ÎPS TEODOSIE. Ierarhul va sluji Sfânta Liturghie la adresa de carantinare, fără public, dar în comuniune cu credincioșii prin Internet

20:30

Mihai Târnoveanu de la Calea Neamului a sărbătorit Ziua Unirii alături de românii din Sfântu Gheorghe și județul Covasna

19:50

Un pilot care a devenit victimă a vaccinului COVID rupe tăcerea: Am fost naiv, a fost cea mai mare greșeală pe care am făcut-o vreodată. Voi plăti pentru ea tot restul vieții mele. VIDEO

19:00

OPRIȚI URGENT VACCINAREA COPIILOR! Citiți și DAȚI MAI DEPARTE! Apel GRAV către Ministerul Sănătății, cadrele medicale, părinți, educatori și întreaga societate civilă. Rugămintea Federației Organizațiilor Ortodoxe PRO VITA din ROMÂNIA

17:35

Jurnalistul Valeriu Cațer din Chișinău a murit la doar 49 de ani. Oficial, de ciroză. Ziaristul era dublu vaccinat cu Pfizer

16:30

VIDEO TERIBIL! AVERTISMENT PENTRU PĂRINȚI: Dacă vi se îmbolnăvește copilul de la vaccinul COVID, veți trăi un coșmar și veți fi pe cont propriu. Mărturia mamei unei adolescente care a rămas invalidă și cu multiple suferințe după vaccinul Pfizer

15:35

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open de jucătoarea Alizé Cornet. Românca nu era în formă, vorbea singură și se plângea că nu poate să respire. Nu știe Djokovici ce-a pierdut nevaccinându-se!

14:34

Ce ar fi dacă... COȘMARUL lui Orwell este deja AICI și noi NU îl putem vedea?

14:18

De ziua Unirii, George Simion și-a luat doza. De cerneală!

14:00

ILEGAL! IPS TEODOSIE batjocorit de Poliția din Constanța de Ziua Unirii. Prof Constantin Barbu: Sfinția Voastră le dați un mileniu de Istorie și ei vă amendează. Asta e problema lor, că nu sunteți vaccinat! Conferința România, vechea vatră a Europei