Autoritatea pentru Digitalizarea României pune în dezbatere publică modificarea Regulamentului pentru Identitatea Electronică Europeană pentru a emite un „portofel european pentru identitatea digitală” incluzând certificatele medicale electronice

De Părău Vlad  /  

Foto: eurasiareview.com

Foto: eurasiareview.com

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În chiar ziua în care comisarul U.E. specializat în identitatea digitală, Thierry Breton, a afirmat la București că implementarea certificatului digital Covid este „cheia” pentru supraviețuire și continuarea parteneriatului comunitar, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a lansat în dezbatere publică un proiect legislativ privind emiterea unui „portofel european pentru identitatea digitală” ce va include, printre altele, certificatele medicale electronice - cum ar fi și certificatul de vaccinare Covid. 

ADR a lansat joi în dezbatere publică propunerea de modificare a Regulamentului pentru Identitatea Electronică Europeană (eIDAS - Regulamentul European 910/2014), care va impune emiterea unui „portofel european pentru identitatea digitală” ce va include, printre altele, certificatele medicale electronice, informează Agerpres.

Citiți și: Av. Elena Radu: Identitatea digitală devine realitate. Treziți-vă odată!

Propunerea de modificare a eIDAS stabilește cadrul pentru Identitatea Electronică Europeană, a anunțat ADR într-un comunicat de presă. 

„Proiectul noului Regulament va impune emiterea unui 'portofel european pentru identitatea digitală', care urmează a fi eliberat de statele membre pe baza unor standarde tehnice comune și care va putea fi folosit de toți cei 450 de milioane de cetățeni ai UE", se precizează în comunicat.

Conform proiectului de modificare a Regulamentului, până în 2030, cel puțin 80% dintre cetățeni - rezidenți și persoane juridice - vor putea utiliza o soluție de identificare electronică pentru a accesa serviciile publice esențiale.

Portofelul european pentru identitate digitală reprezintă un serviciu care îi va permite utilizatorului (persoană fizică sau juridică) să utilizeze date de identitate, credențiale și atribute legate de identitatea sa, să le furnizeze beneficiarilor la cerere și să le utilizeze în scopul autentificării, online și offline.

Datele de identitate, credențialele și atributele legate de identitate se referă la adresă, vârstă, gen, stare civilă, componență a familiei, cetățenie, calificări educaționale/profesionale, titluri și licențe, autorizații publice, date financiare și date privind societatea comercială.

Portofelul european digital va permite, de asemenea, utilizarea semnăturilor electronice, care pot facilita participarea politică, semnarea documentelor în relația cu statul, a contractelor, facturilor, declarațiilor fiscale etc.

Spre deosebire de actualul cadru eIDAS, noua propunere îi adaugă acestui produs o serie de „atribute” electronice, cum ar fi certificate medicale sau calificări profesionale, necesare recunoașterii juridice paneuropene a acestor credențiale în format electronic, se menționează în comunicatul ADR.

Totodată, pentru a răspunde dinamicii piețelor și evoluțiilor tehnologice, prezenta propunere extinde lista actuală eIDAS cuprinzând serviciile electronice de încredere cu trei noi servicii de încredere calificate:
 
  • furnizarea de servicii de arhivare electronică,
  • registre electronice și
  • gestionarea dispozitivelor de creare a semnăturilor și a sigiliilor electronice la distanță.

Propunerea de modificare a Regulamentului face parte din prioritățile stabilite prin documentul strategic „Busola pentru dimensiunea digitală 2030: modelul european pentru deceniul digital”, în comunicarea Comisiei Europene din 9 martie 2021, arată ADR.

Autoritatea pentru Digitalizarea României subliniază că a demarat procesul de elaborare a unei poziții naționale, care să definească prioritățile în procesul de negociere a acestui dosar legislativ, iar poziția României trebuie să fie corelată nevoilor concrete și specifice ale actorilor naționali.

Președintele ADR, Octavian Oprea, a explicat că orice document în format electronic și semnat calificat, inclusiv certificatul digital covid, va putea fi inclus în portofelul electronic prevăzut de propunerea de modificare pusă în dezbatere publică.

„Identitatea electronică este poarta de acces către toate serviciile publice de e-guvernare și un pilon esențial în interconectarea digitală a României cu Uniunea Europeană. Am semnat astăzi contractul de implementare a proiectului PSCID - Platforma Software Centralizată de Identificare Digitală. Am inclus in platforma PSCID și portofelul electronic. În acest e-wallet poate fi inclus absolut orice document în format electronic și semnat calificat, incluzând aici cardurile bancare, actele de studii, certificatul digital COVID. Statul român va avea un e-wallet interconectat cu rețeaua europeană de servicii de încredere”, a declarat Octavian Oprea, citat în comunicat.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • Sweeping 18.11.2021 23:33
    Agenda noii ordini mondiale condusa de Satan insusi, continua in forta... traim sfarsitul vremurilor.
    Doamne, daruieste-ne rabdarea si credinta sfintilor tai! Altfel, ne pierdem sufletele!
  • Dumitrescu 19.11.2021 01:54
    Se pregateste terenul si instrumentele necesare implementarii unei limite a emisiei de cabon pe cap de locuitor, dupa care probabil nu vei mai avea access la banii digitali din portofelul tau digital pana nu te conformezi:
    https://www.cardsinternational.com/news/mastercard-and-doconomy-launch-carbon-calculator/
  • oarecine 19.11.2021 08:47
    Exact, datoriile enorme pe care le acumulează toate țările de sub cizma globalistă, împreună cu „măsurile” anti-Covid vor fi prăbuși monedele și economiile. Odată această fază încheiată oamenii vor fi forțați să renunțe la proprietăți, care nu vor mai valora nimic pentru a putea accesa „creditul social”, furnizat de regim, care va asigura o rație „sustenabilă” de proteine din insecte și viermi, cazare în cămine publice, transport în comun.
    Acest credit social va fi condiționat de conformarea strictă la regulile impuse de stăpâni și orice abatere va fi sancționată cu scăderea valorii creditului până la suspendarea totală a ajutoarelor, a identității și a drepturilor.
  • MucCelMic 19.11.2021 13:44
    Idioții nu-nțeleg că nu vor mai putea scoate nici măcar bani din ATM-uri decât cu codul QR, dacă nu te-ai vaccinat la termenul fix stabilit de ei și care va fi din ce în ce mai scurt probabil va ajunge lunar, dacă n-ai vax codul va fi inactiv. Digitalizarea trebuie oprită cu orice preț că este pur sclavagism, asta este bătaia lungă a pandemiei create. N-o să te mai întrebe nimeni dacă te-ai vaccinat, te duci singur că altfel nu-ți scoți salariul, nu mănânci, nu poți să plătești facturile cu un card inactiv.
Ultima oră

19:47

Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

19:26

Moldova va implementa votul prin corespondență. Alte țări care pot introduce acest tip de vot

18:16

Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

16:45

Procuratura a clasat dosarul penal deschis împotriva lui Mihai Tîrnoveanu. Revista Profesionistă a Presei

15:16

S-a stins Nicolae (Nic) Iliescu, publicist la Ziarul Național

14:31

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova

11:05

Xi Jinping îi înfige un cuțit în spate lui Putin. 4.000 de drone și sisteme antiaeriene chinezești vor ajunge în dotarea Ucrainei

10:33

REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

10:15

Premierul Australiei, cu nervii la pământ, după ce a cerut interzicerea MEME-lor și a devenit ținta glumelor pe X