Austria vrea să construiască garduri la frontierele externe, acuzând Bulgaria de migrație ilegală - TOTUL pe bani europeni: Cred că la un moment dat trebuie să conștientizăm faptul că nu va funcționa fără bariere fizice

De Ginan Abraheam  /  

Foto: ZF

Foto: ZF

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, vrea ca la frontiera externă a UE să fie construite garduri cu bani europeni pentru a pune frână migrației ilegale și a nominalizat în acest sens Bulgaria, calculând deja că Bruxelles-ul ar trebui să deblocheze două miliarde de euro pentru gardul pe care Sofia ar trebui să și-l ridice la granițe, relatează „Der Standard”, relatează News.ro, potrivit știripesurse.


„Trebuie să rupem în sfârșit tabuul gardurilor" a spus Nehammer înaintea summitului de la Bruxxeles, în timp ce Karoline Edtstadler, ministrul pentru Europa, i-a ținut isonul, vorbind despre crearea unor „bariere fizice”, în virtutea protecției fontierelor externe.

„Gardurile în sine nu sunt nimic nou", spune el, în timp ce se referea la barierele de la frontiera greco-turcă. 

Săptămâna precedentă, Austria a refuzat intrarea României și a Bulgariei în Schengen tocmai pe motivul migrației excesive. Nehammer, scrie „Der Standard", a subliniat că Bulgaria are nevoie de un gard susținut de mijloacele financiare ale Uniunii Europene. Potrivit propriilor informații, Sofia are nevoie de aproximativ două miliarde de euro pentru acest lucru.

Ca un ecou, Edtstadler întărește afirmațiile acestuia susținând sus și tare necesitatea unor limitări de natură fizică: „Cred că la un moment dat trebuie să conștientizăm faptul că nu va funcționa fără bariere fizice, că trebuie să avem o protecție adecvată a frontierelor externe", a declarat ministrul la krone.tv. Întrebată ce înseamnă bariere fizice, aceasta a precizat că este vorba despre "un gard, un zid - puteți să-i spuneți cum vreți", a spus ea.

Între timp, mai scrie „Der Standard", ministrul de interne Gerhard Karner a respins criticile guvernatorului landului Burgenland (aflat la granița cu Ungaria - n.r.) Hans Peter Doskozil, care ceruse controale eficiente la frontiere. „Ministrul de interne Karner a cerut de la Comisia Europeană exact aceste controale eficiente la frontieră și centre de procesare - de exemplu și în Bulgaria", a declarat joi purtătorul său de cuvânt pentru agenția APA.

 El a subliniat faptul că există un „număr record" de refugiați neînregistrați care ajung în Austria. 
 
Purtătorul de cuvânt a făcut referire, de asemenea, la planul în cinci puncte al ministrului de interne, cu care cancelarul s-a dus și la summitul UE și „care a fost inclus parțial și într-un plan de acțiune al Comisiei Europene pentru Balcani". Acesta presupune:
 
 • controale eficiente la frontieră și finanțarea de către Comisia Europeană a unor infrastructuri la frontiera externă
 • un proiect pilot pentru centre de procesare a cererilor de azil la frontiera externă,
 • o „directivă de respingere", care să nu necesite o examinare individuală a cazului
 • proceduri de azil în țări terțe sigure și o revocare mai ușoară a statutului de protecție pentru infractori.
 
 Comisia a declarat întotdeauna că nu alocă bani pentru ziduri, garduri și sârmă ghimpată, ci doar pentru infrastructura de la frontieră. Unul dintre argumente este că banii sunt necesari în altă parte, de exemplu pentru paza de coastă. În ultimii ani, mai multe țări din UE au ridicat deja garduri la frontierele lor pentru a-și proteja frontierele externe, menționează ”Der Standard”.
 
 
 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie, în 2004: Eu am militat pentru Mitropolia Tomisului!

Cine plătește pentru milioanele de decese provocate de vaccinurile Covid?

Prof. Constantin Barbu la ActiveNews și Starea de Libertate: Mitropolia Tomisului - Războiul și pacea documentelor

VIDEO: Marea Resetare contra BOR. Cum lovește România, Ortodoxia și păstorii ei, cu Ținta Teodosie. Emisiunea ActiveNews - Starea de Libertate cu Adrian Pătrușcă, Victor Roncea și Pompiliu Diplan:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • RomeoB 16.12.2022 07:45
  UE trebuie sa contribuie cu POLITICI, bani si oameni la apararea frontierelor. E o nesimtire strigatoare la cer, sa-l pedepsesti pe cel care te apara. Si sarac pe deasupra.
 1. ”Noaptea, ca hoții!” Primăria Municipiului Iași a instalat o ”Hidră” jignitoare în fața Grupului Statuar al Voievozilor. ACTUALIZARE: Curatoare ”operei” este Ioana Ciocan, cea cu blasfemia de la ART SAFARI - FOTO/VIDEO

 2. Șoc și groază pe culoarele puterii globaliste: Dan Puric președinte!

 3. Pericolul Iohannis: Tornada Ucraineană amenință să înghită România

 4. Scrisoarea lui Dan Puric către conducătorii României de azi

 5. Jacob Rothschild, descendent al familiei de bancheri Rothschild, a murit la vârsta de 87 de ani – asocierea acestuia cu sataniști? - FOTO

 6. Omenirea a fost deja infectată cu nanotehnologie de supraveghere de ultimă oră? Dr. Ana-Maria Mihalcea: Vaccinații Covid emit o strălucire fluorescentă, vizibilă sub o lumină UV - Luciferaza și fenomenul Ochiul lui Horus - VIDEO

 7. Breaking News: CANDIDEAZĂ LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI! Dan Puric - Gladiatorul Președinte - ridică mănușa și intră în cușca cu lei de la Antena 3, azi, la orele 21.45. Va candida sau nu va candida? - aceasta este marea întrebare. VIDEO ÎN DIRECT

 8. Franța: Opoziția față de “vaccinurile” ARNm, infracțiune care ar putea fi pedepsită cu până la 3 ani închisoare și 45.000 de euro amendă - Fascism medical în ascensiune

 9. Instanța și ActiveNews spulberă MAE în scandalul Canalului Bâstroe declanșat exact acum un an. Tribunalul București obligă Ministerul Afacerilor Externe să ne spună cine a semnat pentru Afacerea Bâstroe. Adică CINE A TRĂDAT - DOCUMENT

 10. Marea Resetare este Satanistă: Un grup de Psihopați vrea să distrugă Lumea creată de Dumnezeu

Ultima oră

13:00

Av. Elena Radu: Cât de nereprezentați sunt avocații din Baroul București

12:51

Sorin Roșca Stănescu: Nici Șoșoacă nici Macovei ci Iovanovici

11:35

Pauză de șase săptămâni în războiul din Gaza. Biden a făcut anunțul

11:17

Ion Cristoiu: Piedone - otrava lui Marcel Ciolacu pentru Gabriela Firea

10:27

Doliu în lumea televiziunii! A murit cunoscutul jurnalist Horia Enesel

09:58

Un fotbalist din Sibiu a murit la doar 40 de ani, după un cancer diagnosticat vara trecută

09:03

Fermierii din UE, front comun împotriva Ucrainei

08:45

Macron nu exclude trimiterea de trupe NATO în Ucraina: ”Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga”

07:00

Marele Duhovnic al Ortodoxiei de la Marea Neagră, categoric pentru Mitropolia Tomisului. Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie: Eu am militat pentru Mitropolie! Înaltpreasfințite, Dobrogea și Sf. Andrei vă așteaptă de 2000 de ani! VIDEO 2004

06:30

27 februarie: Sfinții Cuvioși Mărturisitori Procopie și Talaleu

23:10

Părintele Ioan Istrati: Cum se naște un izvor

22:21

Morți subite în ultimele zile în rândul unor persoane tinere din România – tănăr de 25 de ani, sănătos - infarct miocardic; decese cauzate de cancer: pancreas diagnosticat înaintea Crăciunului; cancer mamar diagnosticat în vara 2022; și alte cazuri

22:00

Monahul Filotheu, mărturie despre Părintele Marcu Dumitru de la Sihăstria – Mărturisitorul lui Hristos (+26 Februarie 1999). Declarație în fața Securității, la Aiud: ”Adevărata libertate ne-o dă Dumnezeu, adică eliberarea din păcat”

21:33

Prof. Constantin Barbu: Erudiții Patriarhiei plagiază și falsifică Istoria Ortodoxiei doar pentru a contesta reactivarea Mitropoliei Tomisului. Patriarhul știe? Mitropolitul Marcus al Tomisului a participat la primul Sinod de la Niceea din anul 325 (III)

20:59

Chatbotul Google Gemini AI, întrebat de un utilizator, a dat răspunsuri halucinante: “comunismul nu trebuie judecat printr-o lentilă negativă”, “a spune că toți pedofilii sunt răi este greșit” - VIDEO