Atentat la Mormântul Fecioarei Maria. Patriarhia Greacă reacționează: Este un atac terorist din partea grupurilor radicale israeliene. Intensitatea lor crește în preajma sărbătorilor creștine

De Andrei Nicolae  /  

Foto: Hazem Bader / AFP / Profimedia Images

Foto: Hazem Bader / AFP / Profimedia Images

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Ortodoxă Greacă a denunțat "un atentat odios" în timpul slujbei de duminică, în mijlocul Postului Mare, la Mormântul Fecioarei Maria, unul dintre cele mai importante locuri sfinte creștine din Ierusalim, informează Adevărul.

Într-un comunicat de presă care face referire la acest incident, poliția israeliană a indicat că a intervenit în Ierusalimul de Est, parte a Orașului Sfânt anexat de Israel, și că a arestat "un suspect (în vârstă de 27 de ani și care locuiește în sudul Israelului) pentru implicarea sa într-un incident violent în biserică", fără a furniza alte detalii despre identitatea sa, scrie Agerpres.
 
VIDEO:
 

Potrivit lui Bilal Abu Nab, un vânzător care ține un magazin în apropierea acestui loc sfânt și care susține că a fost martor la incident, atacul a fost comis de doi evrei. Abu Nab a declarat că o persoană a fost rănită la frunte, că unul dintre agresori a strigat și a rostit insulte, iar al doilea avea o bară de fier cu care a lovit credincioșii. "Am sunat la poliție, dar au ajuns la fața locului după mai bine de jumătate de oră", a adăugat el. Între timp, unul dintre atacatori a fost prins, dar celălalt a fugit.

Cerând o "protecție internațională a locurilor sfinte", Patriarhia Ortodoxă Greacă a Ierusalimului, coproprietar al Mormântului Fecioarei Maria, a emis o declarație în care informează despre o tentativă de a răni fizic un arhiepiscop (care oficia slujba) și de a ”agresa un preot".

Declarația poliției menționează un singur atacator, care "a intrat în biserică, țipând și amenințându-i pe cei prezenți cu o bară de fier"."Nu au fost răniți", adaugă textul.

"Atacuri teroriste din partea unor grupuri radicale israeliene care vizează biserici, cimitire și proprietăți creștine, pe lângă atacurile fizice și verbale asupra clerului creștin au devenit aproape zilnice, iar intensitatea lor crește evident în preajma sărbătorilor creștine", deplânge patriarhia.

În luna ianuarie, un cimitir episcopal din Ierusalim a fost profanat, iar în februarie o statuie a lui Hristos a fost vandalizată într-o capelă franciscană din Orașul Vechi.

În decembrie 2021, conducători ai unor bisericii locale au susținut că creștinii au "devenit ținta unor atacuri repetate din partea unor grupuri radicale și marginale" în Ierusalim și în alte părți din Țara Sfântă și au denunțat lipsa de acțiune a autorităților israeliene.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • bean 20.03.2023 15:21
    Lasa ca le da Simion cetatenie
  • Andri 20.03.2023 19:35
    Cunosc genul e specimene. Treceam pe labga o sinagoga, in tara crestin ortodoxa fiind, cand un grup de motani, vreo 5 la numar, au inceput sa vocifereze hule la adresa Sfintei Fecioare. Tinerei, toti la camasa alba si pantaloni, se simteau prea frumosi si plini de fala probabil. Astia sunt carne de tun pt Antihrist.
  • Radu Comsuta 20.03.2023 21:27
    Dacă au început să prindă îndrăzneală și nu mai au nici cea mai mică reținere e semn că se apropie venirea lui mesia ce evreiesc. Probabil au înștiințare că e pe vine. Și de aceea nici Dumnezeu nu le mai face nimic. Ceasul lor se pregătește să bată. Când va veni se vor da și peste cap. Răsplata lor e că nu le trebuie pedeapsă mai mare pe capul lor decât să fie lăsați pe mâna lui ”mesia” pe care-l așteaptă. Când își vor da seama ce au făcut, nu cred că vor mai fi destule ziduri în toată lumea asta ca să-și dea cu capul...În astfel de situații tu ca și creștin ortodox îți faci o simplă cruce și le spui vorbele voastre să fie peste capetele voastre, sau pentru cei mai avansați spiritual, un ”iartă-i Doamne că nu știu ce zic/fac”.
  • Xenia 20.03.2023 21:57
    Dacă am face noi în sinagogile lor ce si-au permis ei să facă intr-o biserică, aoleu ce scandal internațional ar fi ! Toată mass media ar racni : antisemitism ! atacuri teroriste ! Anchete,arestări ! Dar faptul că au făcut ei...nu s-a întâmplat mai nimic ! Liniște totală. Nicio reacție din partea autorităților.
Ultima oră

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC

20:35

Marian Dumitru: ANTI-ROMÂNISMUL CA PROIECT DE ȚARĂ: După Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Octavian Goga, acum a venit și rândul lui Mircea Eliade să fie "anulat", la Radio France Internațional (RFI)

19:40

Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie

18:20

Eduard Dumitrache: Părintele Ciprian Mega, aseară la Moscova

17:35

”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO

16:31

Syria TV: SIE refuză să comenteze știrea despre întâlnirea directorului cu președintele Al-Assad

15:53

Mihai Gheorghiu: Pitești 2024

15:30

Homo Blănosus: Marea Resetare se transformă în Desen Animat

15:05

În sfârșit o veste bună! 83% dintre suedezi doresc să folosească banii cash, în ciuda ultra-tehnologizării. Peste 6000 de persoane au primit deja implanturi de microcipuri în mâini pentru a le folosi la plățile fără numerar

14:15

Imaginile apocaliptice ale zilei - Atena, măturată de praful saharian

13:54

La Iași "praful saharian" a devenit argilă. Video de la Silviu Gurlui

13:43

Cristian Niculescu: Cine analizează praful saharian, totuși?

12:00

Av. Peter Costea: Domnule Cioloș, avortul nu înseamnă „îngrijire medicală”!