Asociația NeamUnit cere sancționarea organizatorilor ceremoniei de la Ateneul Român pentru cenzurarea Imnului Național: Acest fapt reprezintă evident o încălcare a demnității poporului român și o încălcare a legii

De Ștefania Brândușă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ciuntirea Imnului de Stat de către Corul Madrigal, în cadrul ceremoniei oficiale de preluare de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, rămâne, în continuare, un mister.
 
În lipsa unei explicații oficiale din partea organizatorilor, asociația NeamUnit a adresat un protest Ministerului Afacerilor Interne și Prefectului Municipiului București, în care solicită luarea măsurilor legale care se impun pentru a sancționa organizatorii oficiali ai ceremoniei de la Ateneul Român, după cum prevede art.24 alin.1 pct. (i) din HG 1157/2001, care precizează că „intonarea imnului național cu alt text și cu altă partitură decât cele stabilite de lege (...) constituie contravenție și se sancționează cu amendă”. „Indiferent de motivele avute în vedere de către organizatorii evenimentului, considerăm că cenzurarea voită a imnului de stat al României este total inacceptabilă dar și în mod clar ilegală”, se spune în comunicatul asociației NeamUnit.


Publicăm mai jos textul integral al plângerii:

Către: 

Ministerul Afacerilor Interne
Instituția Prefectului Municipiului București

Prin prezenta, vă aducem la cunoștință următoarele:

În data de 10 Ianuarie 2019, ceremonia oficială de preluare de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene desfășurată la Atenenul Român, a început cu intonarea Imnului de Stat de către Corul Madrigal.

Deși imnul de stat al României în forma sa oficială cuprinde patru strofe (1,2,4,11), din motive care nu sunt clare, ultima strofă (11) nu a fost intonată:

„Preoți cu crucea-n frunte, căci oastea e creștină,
Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt.
Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost’ pământ.”

Acest fapt reprezintă evident atât o încălcare a demnității poporului român, cât și o încălcare a articolului 9 din cadrul legii nr.75/1994c care precizează:
"Imnul național al României este "Deșteaptă-te române", redat în anexa nr. 2. În interpretare vocală prescurtată, imnul național al României se intonează potrivit textului și partiturii prevăzute în anexa nr. 3.” (4 strofe: 1, 2, 4 și 11)

Indiferent de motivele avute în vedere de către organizatorii evenimentului, considerăm că cenzurarea voită a imnului de stat al României este total inacceptabilă dar și în mod clar ilegală.

În consecință, solicităm instituției pe care o reprezentați să ia măsurile legale care se impun pentru a sancționa organizatorii oficiali ai ceremoniei din data de 10.01.2019, potrivit prevederilor art.24 alin.1 pct. (i) din HG 1157/2001, care precizează că "intonarea imnului național cu alt text și cu altă partitură decât cele stabilite de lege (...) constituie contravenție și se sancționează cu amendă”.

Avem speranța că veți acționa în litera și în spiritul legii, ca cei răspunzători să fie trași la răspundere, pentru ca acest act de cenzură demn de vremuri de tristă amintire, să nu se mai repete în cadrul altor ceremonii oficiale organizate în România.

Cu stimă
ASOCIAȚIA NEAMUNIT
12.01.2019”
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Veridicitatea Datei Paștelui Ortodox - Minunea Mâinii Sfântului Damaschin:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • adria 13.01.2019 22:21
    Pe vremea lui Ceaușescu, corul Madrigal putea cânta tradiționalele colinde de Crăciun nemodificate; azi, când suntem 'liberi', li se cere să evite cuvintele 'cruce', 'creștin'.
  • kjlkjlkj 14.01.2019 13:59
    conducătorii României s-au lepădat oficial de Dumnezeu!
  • Dobrescu Romeo ► kjlkjlkj 15.01.2019 18:20
    ...din pacate si cu durere in suflet. Romania in sute de ani i-a facut oameni pe toti parvenitii si acum acei din neamuri parvenite au ajuns sa conduca tara.
Ultima oră

22:35

FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

22:13

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

21:50

Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

19:47

Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

19:26

Moldova va implementa votul prin corespondență. Alte țări care pot introduce acest tip de vot

18:16

Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

16:45

Procuratura a clasat dosarul penal deschis împotriva lui Mihai Tîrnoveanu. Revista Profesionistă a Presei

15:16

S-a stins Nicolae (Nic) Iliescu, publicist la Ziarul Național

14:31

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova