A S O C I A Ț I A 13-15 I U N I E 1990
e-mail: asoc.iunie90.org@gmail.com; +40 766 291 594
SCRISOARE DESCHISĂ
Guvernul României refuză să transmită documentul necesar dezbaterii pe fond a PL-x nr. 79/2023
Domnului Prim-ministru- Marcel CIOLACU
În Parlamentul României – Camera Deputaților, se află înscris pe ordinea de zi din data de 05 nov 2024, Proiectul de Lege privind acordarea unor drepturi victimelor mineriadei de la București din perioada 13-15 iunie 1990 PL-x nr. 79/2023
Propunerea legislativă a fost adoptată tacit de Senat în februarie 2023.
Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților în calitate de comisie raportoare avea termen de depunere a raportului data de 07 martie 2023.
Depunerea raportului de către comisia pentru muncă și protecție socială era necesară,astfel încât proiectul de lege să poată fi dezbătut și votat în plenul Parlamentului.
Motivul invocat pentru nedepunerea raportului, este lipsa punctului de vedere al Guvernului referitor la această propunere legislativă, document care nu a fost emis nici până în present.
Precizăm că propunerea legislativă are toate avizele necesare pentru dezbaterea pe fond.
Solicităm Guvernului României să transmită către Parlamentul României-Camera Deputaților, documentul necesar emiterii raportului astfel încât proiectul de lege PL-x nr. 79/2023 să poată fi dezbătut pe fond.
De asemenea solicităm tuturor forțelor politice democrate din România, să susțină proiectul de lege aflat în plenul Parlamentului
Remember
În anul 1990, în urma manifestațiilor de amploare declanșate în data de 22 aprilie 1990 pentru apărarea drepturilor câștigate la Revoluția din Decembrie 1989, respectiv dreptul la libertate, la libera exprimare și la constituirea unui climat politic conform prevederilor punctului 8 din Proclamația de la Timișoara, protestele pașnice au fost înăbușite în mod violent și nelegal de către forțele de ordine și de către grupuri de mineri chemați de Președintele Ion Iliescu în acest scop. Astfel, cetățeni nevinovați au fost agresați, bătuți, torturați, arestați, interogați și amenințați cu arme de foc, violențe în urma cărora au fost ucise prin împușcare 4 persoane, iar peste 1200 de persoane au fost persecutate și reținute ilegal, în condițiile în care după Decembrie 1989, se începuse instaurarea statului de drept și a democrației în România.
Biroul de presă
Asociația „13-15 Iunie 1990”, reprezintă vocea victimelor mineriadei din iunie 1990
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.