Așa președinte, așa premier: Nicolae Ciucă a oferit azi o lecție de fizică în cadrul ședinței pentru „egalitatea de gen”

De Ginan Abraheam  /  

Foto: Jurnalul Național

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Nicolae Ciucă a oferit astăzi o lecție de fizică, în cadrul unei declarații oficiale care avea ca și principală temă „egalitatea de gen”, arătându-se deschis noilor politici de creștere a numărului de femei în funcțiile importante ale statului, potrivit știripesurse.

Acesta a recunoscut faptul că la momentul actual situația nu este tocmai una „echitabilă” și a dorit să explice de ce este important să punem în practică „teoria masei critice”. 

”Am asumat susținerea acestui proiect de egalitate de gen, încă de la prima întâlnire cu femeile din PNL. Să știți, domnule președinte al Parlamentului (din Republica Moldova n.r.), nu ne temem: am constatat cu toții cât de benefic este rolul femeilor în politică. Ne dorim ca reprezentarea femeilor în politică și în viața socială să fie una justă. Empatia și buna organizare a femeilor ne inspiră pe toți. Subreprezentarea femeilor în poziții de decizie este o realitate, în majoritatea țărilor, dar și în Europa. În România, în prezent, avem un procent inechitabil de doar 17%. Studiile ne arată faptul că femeile au experiențe de viață specifice care pot ajuta la adoptarea unor politici publice. Teoria masei critice se aplică și aici. Este nevoie de un număr suficient de mare de femei pentru ca vocea lor să se facă auzită. Este nevoie de un procent de 30-40%. Este nevoie de echitate atât în politică, cât și în viața socială (...) Putem elimina barierele sociale cu care se confruntă femeile și este momentul ca în România să facem un pas în față și să punem foarte serios aceste probleme: nu ține de ideologii și nici de discriminare pozitivă. Reprezentarea femeilor în procesul decizional politic și în societate va îmbunătăți societatea românească.  O soluție, cel puțin temporară, este introducerea cotelor de gen.”, a fost declarația oficială a primului-ministru, Nicolae Ciucă. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • Mircea Dragan 01.11.2022 17:36
  ''Am asumat susținerea acestui proiect de egalitate de gen, încă de la prima întâlnire cu femeile din PNL.''
  Nu doresc femeile din PNL sa mearga in Arabia Saudita sa tina discutii de egalitate de gen? Acolo este chiar necesar. In Romania nu prea inteleg ce doresc aceste femei cand este clara egalitatea intre sexe. Genurile nu le inteleg din moment ce daca iti arunci o privire in proprii chiloti afli exact ce esti! Ori M ori F.
 • Mircea Dragan 01.11.2022 22:55
  Tipul asta nu intelege nimic. Nu conteaza ca-i barbat sau femeie , principala conditie e sa fie capabili. Dar Ciuca de unde sa stie?
 • Liviu Brebeanu 03.11.2022 02:09
  Nu conteaza ce spune ineptul premier Ciuca.
  Persiflarea fina a autorului e de apreciat. Masa critica este cea MAI MICA masa de substanta fisionabila la care poate avea loc reactia nucleara in lant (fara variatii a caracteristicilor de temperatura, putere sau numar de neutroni). Iar inteligentul din fruntea Guvernului ne vorbeste, de fapt, despre un numar cat mai mare de elemente (femei, in alegatia lui Ciuca).
Ultima oră

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID

15:15

Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINILE ZILEI

14:55

Platforma civică Liga pentru Deșteptarea României își exprimă sprijinul pentru inițiativa Patriarhiei României, de a solicita Ministerului Educației implicarea cultelor religioase în acțiuni de consultare în contextul Legilor Educației

13:50

Republica Moldova a reluat achizițiile de gaze de la Gazprom

13:14

BRICS: TABĂRA DE OPOZIȚIE A VESTULUI