Armata Română nu vrea să trimită sistemul Patriot către Ucraina

De Andrei Nicolae  /  

Sursa foto: Forțele Aeriene Române

Sursa foto: Forțele Aeriene Române

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata României nu aprobă donarea sistemului Patriot către Ucraina. Raportul Ministerului Apărării Naționale (MApN) a fost trimis deja președintelui Klaus Iohannis, pentru că joi o să aibă loc ședința CSAT în care se va discuta despre transferul rachetelor românești în Ucraina, informează Știripesurse.

Raportul MApN vine în contextul în care armata are un cuvânt important de spus atunci când este vorba de donarea unor echipamente militare.

Ministrul Apărării a discutat despre acest subiect cu șeful Armatei, cu generali cu funcții de comandă, cu reprezentanți ai regimentului Patriot, iar după aceste discuții s-a ajuns la concluzia că nu ar fi oportun ca Patriot să fie trimis în Ucraina, spun surse citate de Digi 24.

Concret, MApN nu își dorește ca sistemul Patriot să fie trimis acum Ucrainei, dar dacă ministerul nu e de acord nu înseamnă că nu se va întâmpla asta, dar probabil că la ședința CSAT discuțiile vor fi lungi și vor fi marcate de o dispută între partea politică și cea militară.

Ședința CSAT urmează să aibă loc joi.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Despre arestarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut la Pe Drept Cuvânt cu Florentin Țuca și Nae Georgescu

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
 • Generalul 19.06.2024 15:34
  Felicitări, domnilor generali!
  Considerație!
  Aceasta este pozitia normală a generalilor români : VERTICALI!
 • Wolf Edmond 19.06.2024 18:48
  Nici măcar Johhanis nu mai vrea. De când s-a evaporat posibilitatea cât de mică a accesului la funcția de secretar general al alianței nu-i mai priesc nici măcar întâlnirile cu colegii ieoropeni. Când aude de asemenea reuniuni face indigestie.
 • Mircea Dragan 19.06.2024 16:22
  Daca aproba CSAT asa ceva , maine erau la puscarie in frunte cu Johannes ptr 20-30 de ani.
 • Bizzu 19.06.2024 17:42
  Hai să vă traduc informația asta aruncată în spațiul public în veșnicul limbaj de lemn politicianist: conducerea Armatei a dat un ultimatum javrelor din politică. Care javre ar face bine să se conformeze. OR ELSE...
 • AoL 20.06.2024 16:37
  Chiar credeti acest lucru?! Parerea mea este ca in conducerea armatei avem niste eunuci, nu Generali. Au uitat cum este sa mai fie Generali de atata periat si pupat papucul Sultanului. Sa speram ca gresesc, chiar imi doresc acest lucru!
 • Dromihete 19.06.2024 19:23
  Miroase a curte martiala pentru inalta tradare de tara... in sfarsit niste ecouri ale evidentelor incep sa fie vizibile. Daca nu iese hoasca de la mUE, plavanu s-ar putea sa se duca intr-o vacanta lunga tare de tot.
 • Mars.60 Stefan 19.06.2024 20:39
  Nu stiu de ce chestia asta imi aminteste vag de 23 august 1944...
  Istoria se repeta?
 • aspida 20.06.2024 06:32
  am primit pe mail:

  https://r3media.ro/mai-multe-ong-uri-solicita-mapn-dezbatere-publica-pe-oug-ul-legat-de-instruirea-pilotilor-ucraineni-in-romania/
Ultima oră

17:41

Armata israeliană a măcelărit peste 70 de oameni nevinovați în incercarea de a-l ucide pe fostul comandant Hamas - VIDEO ȘOCANT

17:22

Kievul recunoaște că a încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin

15:45

Zuckerberg se dă bine pe lângă Trump: I-a scos toate restricțiile de pe Facebook și Instagram

14:35

Andrei Gușă: Festivalurile de drogangeală ca proiect de țară în România. CSAT? O glumă proastă!

14:23

Misiunea de pace 5.0 - Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump

14:04

Klaus Iohannis în zece ani de mandat nu a vizitat niciodată românii năpăstuiți din teritoriile ilegal ocupate de Ucraina după 1944 supuși unei barbare deznaționalizări

13:30

Brejnevul nostru, Pravda noastră, Uniunea Sovietică a noastră...

12:53

Poveste de coșmar pentru doi părinți din Elveția: Statul le-a luat fiica pentru că au refuzat să-i aprobe tranziția de gen

12:32

Ciolacu, afirmație misterioasă: ”Dacă dl. Iohannis ajunge prim-ministru, sunt convins că are un plan”

12:21

Luminița Arhire: O FRUNZĂ DE SALATĂ PE PLATOUL CU SINECURI

12:12

"Ai bască? - N-ai bască?" - Paul Gabriel Andrei: Iarăși e iureș

12:02

Iulian Capsali: CANONIZARILE NU SUNT TREABA ORICĂRUI BEZMETIC

11:55

Mihai Tîrnoveanu: Când Dumnezeu este incorect politic, intervine Institutul Ellie Wiesel!

11:48

Ierarhi români și bulgari la noua sărbătoare a Sf. Dimitrie cel Nou: Îi cerem să păzească Bisericile și popoarele noastre

10:56

Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra (XXIV) – În care strig catalogul generației 1979 a Școlii Generale Vădastra, cu nume, prenume, porecle și neamurile din care ne tragem