O angajată sănătoasă dar nevaccinată a Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Timiș a fost scoasă afară cu jandarmii din instituție și amenințată cu pierderea locului de muncă, din cauză că nu a consimțit să se supună testării Covid. De altfel, ea nu face parte din personalul medical, ci din cel auxiliar.
Mirela Păun lucrează la Serviciul de Ambulanță Județean Timiș ca îngrijitoare și conducerea instituției i-a cerut să se supună unei testări Covid, la fel cum le-a impus tuturor angajaților sănătoși dar nevaccinați cu serurile experimentale Covid. Femeia a refuzat să-și demonstreze „nevinovăția sanitară”, spunând că e asimptomatică și că nu pleacă decât dacă i se desface contractul de muncă, lucru contestabil în instanță.
„Atâta sunt de josnici. Am zis: plec frumos. Desfaceți-mi contractul de muncă. Nu, atunci pleacă acum, te scoatem așa fără, au chemat Jandarmeria să mă scoată, au tras de mine să mă scoată afară din unitate. Nu accept, este o discriminare, este un abuz. Sunt sănătoasă, nu am simptome, chiar nu vreau să mă supun acestui test. Ori te vaccinezi, ori te testezi, ori nemotivat. Pleci acasă nemotivat. Am spus nu accept niciuna. Eu am venit să lucrez, nu plec nemotivat, desfaceți-mi contractul de muncă. Și îmi spuneți acolo motiv, pentru că nu mă testez”, a declarat Mirela Păun, îngrijitoarea de la SAJ Timiș, pentru Digi 24, citată de
Gândul.ro.
Pe de altă parte, șeful Serviciului Județean de Ambulanță Timiș, Iancu Leonida, spune că testarea este obligatorie pentru toți angajații nevaccinați și că instituția ar suporta costul testelor Covid.
„Vrea să se testeze, lucrează. Nu, nu. (…) Nefiind vaccinată, am supus-o testării cu ce test vrea ea. Este o ambiție, este o nevaccinistă din Piața Operei care și în primăvară vorbea la microfon”, a declarat șeful SAJ Timiș, Iancu Leonida.
Nu este clar de ce șefii instituțiilor medicale au tendința să-i disprețuiască pe angajații care au protestat împotriva restricțiilor politice excesive. Este dreptul oricărui cetățean de a se exprima liber, de a se întruni liber și chiar de a refuza intervenții medicale asupra propriului corp. Discriminarea și marginalizarea pe acest criteriu nu își are locul într-o societate democratică.
Încă de toamna trecută, în Piața Operei din Timișoara au avut loc săptămânal proteste împotriva stării de alertă, a carantinării orașului, a vaccinării cu seruri experimentale, a condiționării libertății și a impunerii restricțiilor excesive, nejustificate științific, ci dictate politic.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Testul PCR este un test genetic.
Puțini știu că testele PCR utilizate pentru identificarea persoanelor cu COVID-19 sunt ilegale de solicitat și / sau de administrat conform legislației canadiene. Guvernul canadian numește aceste teste "MOLECULARE" în loc de teste PCR tocmai pentru a deruta.
Testarea PCR este o încălcare a Legii privind nediscriminarea genetică. La momentul adoptării acestei legi, Procurorul General al Canadei si guvernul prim-ministrului Justin Trudeau s-au opus cu înverșunare dar Curtea Supremă a confirmat-o si Legea privind nediscriminarea genetică a fost înscrisă în legea federală în 2017.
Cu toate acestea, din martie 2020, guvernul canadian cere oamenilor carantină și izolare pe baza rezultatelor acestor teste genetice ilegale. Multe alte instituții guvernamentale, precum și angajatori din sectorul privat și întreprinderi impun de asemenea, ilegal, aceste teste.
Mai mult, guvernul Trudeau a folosit rezultatele acestor teste ilegale drept motivul declarat pentru adoptarea unor măsuri tot mai abuzive, pentru a "combate COVID-19".
Poate că avem și noi în legislația românească o lege asemănătoare sau ar putea fi introdusă.
Am tradus mai jos legea canadiană privind nediscriminarea genetică (Genetic Non-Discrimination Act) postată pe site-ul guvernului canadian: https://laws-lois.justice.gc.ca/eng/acts/G-2.5/page-1.html
Legea privind nediscriminarea genetică (Genetic Non-Discrimination Act)
Aprobata la 04.05.2017
O lege care interzice și previne discriminarea genetică
Test genetic înseamnă un test care analizează ADN-ul, ARN-ul sau cromozomii în scopuri precum predicția bolilor sau a riscurilor de transmitere verticală sau monitorizare, diagnostic sau prognostic. (test genétique)
Test genetic
3 (1) Este interzisă oricărei persoane să ceară unei persoane să se supună unui test genetic ca condiție a
(a) furnizarea de bunuri sau servicii acelei persoane;
(b) încheierea sau continuarea unui contract sau acord cu persoana respectivă; sau
(c) oferirea sau continuarea termenilor sau condițiilor specifice dintr-un contract sau acord cu persoana respectivă.
Refuzul de a fi supus testului genetic
(2) Este interzisă oricărei persoane să refuze să se angajeze într-o activitate descrisă în oricare dintre alineatele (1) (a) - (c) cu privire la o persoană pe motiv că persoana respectivă a refuzat să facă un test genetic.
Divulgarea rezultatelor
4 (1) Este interzisă oricărei persoane să ceară unei persoane să dezvăluie rezultatele unui test genetic ca condiție de angajare într-o activitate descrisă în oricare dintre alineatele (1) (a) - (c).
Refuzul de a divulga rezultatele
(2) Este interzisă oricărei persoane să refuze să se angajeze într-o activitate descrisă în oricare dintre alineatele 3 (1) (a) - (c) cu privire la o persoană pe motiv că persoana respectivă a refuzat să dezvăluie rezultatele un test genetic.
Consimțământ scris
5 Este interzisă oricărei persoane care desfășoară o activitate descrisă în oricare dintre alineatele 3 (1) (a) - (c) cu privire la o persoană să colecteze, să utilizeze sau să dezvăluie rezultatele unui test genetic al persoanei fără consimțământul scris al individului.
Excepții: practicieni și cercetători din domeniul sănătății
6 Secțiunile 3-5 nu se aplică
(a) un medic, un farmacist sau orice alt medic în ceea ce privește o persoană căreia îi prestează servicii de sănătate; sau
(b) o persoană care efectuează cercetări medicale, farmaceutice sau științifice cu privire la o persoană care participă la cercetare.
Infracțiuni și pedeapsă
Contravenția secțiunilor 3-5
7 Orice persoană care încalcă oricare dintre secțiunile 3-5 este vinovată de o infracțiune și răspunde
(a) la condamnare pentru rechizitoriu, la o amendă care nu depășește 1.000.000 USD sau la închisoare pentru un termen care nu depășește cinci ani sau la ambii; sau
(b) la condamnare sumară, la o amendă care nu depășește 300.000 USD sau la închisoare pentru un termen care nu depășește douăsprezece luni sau la ambele.