Andrei Pleșu anunță că va boicota Referendumul care „valorifică un capital de intoleranță și judecată tăioasă a „aproapelui” care n-are nimic de a face cu creștinismul”

De Ștefania Brândușă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deranjat că în aceste zile circulă în mediul online o declarație a sa mai veche, care l-ar face un susținător al Referendumului pentru Căsătorie, Andrei Pleșu anunță că NU va merge la vot, în 6 și 7 octombrie. Pleșu scrie în dilemaveche.ro că nu va vota pentru că este vorba de un referendum care, spune el,  „pe lîngă formularea ineptă din întrebare, valorifică în mod impur un interes politic în care nu cred, o anumită ignoranță din rîndurile electoratului și un capital de intoleranță și judecată tăioasă a „aproapelui” care n-are nimic de a face cu creștinismul”.

„E inadmisibil ca un text al meu, rupt dintr-un context mult mai nuanțat, să fie folosit șmecher de inși cu care n-am nimic în comun”, spune Pleșu.

Probabil, afirmația la care face trimitere „intelectualul lui Băsescu” este următoarea:
 
„Sunt de acord cu parteneriatul civil. Este vorba de soluții de viață pragmatică. Oamenii se îmbolnăvesc, mor.. E o diferență între căsătorie și parteneriat civil.

Căsătoria e un ceremonial care te introduce în clasa din care tu ai ieșit. Eu nu îi înțeleg pe homosexuali. Tu te afirmi ca diferență și ceri să ți se respecte faptul că ești diferit. Și după ce ți se respectă asta, spui «dar vreau și eu la fel». Mi se pare o contradicție. Stai în statutul pe care l-ai ales. Nu încerca să te faci „mămică”, pentru că tu ai hotărât ce ești, prin balansul acesta bicolor al cuplului”, spunea Andrei Pleșu, în platoul Televiziunii Române, în luna mai 2018, potrivit qmagazine.ro.

Înaintea sa, așa cum ActiveNews arăta aici, Mircea Cărtărescu, anunța și el, pe pagina sa de Facebook, că va boicota Referendumul din 6 și 7 octombrie 2018 pe motiv că încalcă drepturile omului.



Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (16)
  • kjlkjlkj 03.10.2018 16:47
    pleșu e un gunoi!
  • Dan Vizanty 03.10.2018 16:51
    Promit ca il voi boicota pe Plesu ori de cate ori voi avea ocazia!
  • Dan Vizanty 03.10.2018 17:48
    In realitate nu-i nimic politic in aceasta intrebare. Referendumul este despre familie, normalitate, umanitate. Ca sa nu mai folosim cuvantul "traditional" caruia boicotacii i-au gasit conotatii negative, adica "inapoiat" ??? Intr-adevar exista un interes politic. S-au activat toti sorosistii, securistii, tismanieinii, cetepeii, liicenii si plesuvii sa boicoteze Referendumul. De ce? Ce avem noi aici?
  • kalinikos 03.10.2018 19:52
    de ce m-ar mira atitudinea lui pleasu, cand a fost presedinte de onoare e viata al fundatiei pentru o societate deschisa? Nu stiu ce pozitie are in noul ong care a preluat FOS, dar probabil ca a gasit si pe acolo un os de ros. In plus noul ong a ramas atasat la tzatza cu bani ai lui Soros.
  • Alin_ 03.10.2018 23:17
    Nici nu stiu cum sa incep... atat de greu imi este sufletul vazand aceasta LUPTA CRANCENA IMPOTRIVA oamenilor care isi iubesc copiii si familia si vor un lucru Simplu si Firesc -> Apararea FAMILIEI !
    Este o lupta care se intampla intre prieteni, colegi, vecini, poate chiar si casnici ; este o lupta care nu ar trebui sa existe, insa... TRAIM VREMURI IN CARE MIZERIA ESTE IMPUSA CU FORTA !

    Iar in acest caz, TREBUIE SA REACTIONAM !
    Sa le spunem tuturor : STOP ! ; Pana aici ! ; Pana la COPII si FAMILIE !
    DE AICI NU SE TRECE !
    Aceasta sa fie MARTURISIREA NOASTRA DE CREDINTA : DA, la REFERENDUM !



    Tuturor oamenilor : crestini sau necrestini, credinciosi sau atei, cu familii sau fara, cu, copiii sau fara copii, as dori sa le spun o intamplare pe care am trait-o personal... :

    Eram in timpul frumosilor ani de liceu, varsta la care majoritatea tinerilor, sunt inca creduli, naivi uneori, dar cel mai grav.. – au impresia ca toti cei care se arata binevoitori, chiar sunt asa cum ei pretind ca sunt...
    Dar, din pacate, nu este asa...
    Printre cunostintele mele de la acea vreme, se afla si un barbat trecut de 35 de ani, pe care l-am cunoscut datorita faptului ca era ruda a unui prieten din anturajul meu de atunci.
    Uneori mergeam cu prietenul meu sa ne intalnim cu aceasta ruda a lui (unchi, daca tin bine minte), si, astfel s-a legat o oarecare amicitie..., nebanuind nici o clipa, ca acesta era homosexual si, probabil, il ruga pe nepotul lui sa se intalneasca mai des si sa ma aduca si pe mine cu el (sub varii pretexte..).

    A trecut astfel o vreme oarecare, si, intr-o zi m-am intalnit cu acest om in apropierea liceului. Din vorba-n vorba, mi-a propus sa merg cu el intr-un loc din apropiere unde era un fel de locuinta parasita, ca a descoperit acolo ceva important si vrea sa-mi arate si mie..
    Nebanuind nimic suspect – mai ales ca la acea data, nu se stiau atat de multe, ca astazi.. – am fost de acord sa merg in acel loc. Intr-and in acea incapere si vazand ca este absolut goala, il intreb mirat ce este asa important acolo... In acel moment, cu o figura intunecata, acel om imi porunceste sa ma pregatesc, ca el vrea sa faca pacatul sodomiei cu mine...
    Am ramas stupefiat !
    Eram efectiv, socat ; stiam ce presupune acest lucru si mi s-a facut o scarba de nedescris !
    Dumnezeu, mi-a dat putere si i-am spus raspicat : intai trebuie sa ma omori si apoi poti sa faci ce vrei !
    Eu, asa ceva, NU ACCEPT !
    Stiu ca nu am putere sa te inving (era cu vreo 20 de ani mai mare), insa intai trebuie sa ma omori si apoi poti sa faci ce vrei !
    ...
    Acestea au fost cuvintele pe care i le-am spus, dar eram hotarat sa mor acolo daca trebuia !
    Si acum ma inspaimant de cat de hotarat am fost... ; numai Dumnezeu mi-a dat aceasta tarie !..
    Intr-adevar, stiam deja sa dau bine cu pumnul (insa nu ma puteam baza pe asta), trecusem si prin niste batai crunte de cartier.., insa nimic nu se compara cu intensitatea acelui moment..
    ...
    Acel om, a ramas si el socat de atitudinea mea. Nici unul dintre noi nu a banuit ca v-om reactiona in acest fel (eu nu am banuit despre ce urmarea el, iar el nu a banuit ca voi reactiona astfel).
    Vazand ca nu are nici o sansa, si-a cerut scuze pentru gestul lui. Pe drumul de intoarcere l-am intrebat de ce are astfel de dorinte nefiresti...
    Mi-a spus ca si el a fost intr-o situatie similara cand era de varsta mea... A fost acostat la un strand dintr-un oras oarecare. Insa, in cazul lui, s-a intamplat diferit, din pacate...

    Asadar, iata unde duc astfel de lucruri..
    Victimele, devin ei insisi agresori ai altora mai mici ca ei.. (copii sau tineri)..

    Fiecare dintre noi, parinte sau bunic, indiferent de credinta pe care o are, sa incerce cateva secunde sa-si imagineze, ca propriul lui copil sau nepot, se poate afla intr-o situatie similara cu cea in care m-am aflat si eu..., dar ca, este posibil ca finalul intamplarii sa fie diferit !..

    Iar daca cineva isi imagineaza ca daca are fata (sau fete), nu intra in aceasta categorie de risc, se inseala amarnic ; pentru ca, din astfel de situatii, victimele pot deveni chiar si pedofili, fara nici o remuscare..
    Lumea o ia razna..., daca noi, cei multi, nu reactionam atunci cand trebuie, dezastrul va fi imens si ireversibil !

    Indemn pe toti parintii, bunicii, dascali sau educatori, sa ii invete pe copii sa nu aiba incredere in oameni pe care nu ii cunosc, indiferent ce le-ar spune sau ce le-ar darui. Aceste povete trebuiesc repetate periodic pentru a se intipari bine in mintea copiilor.


    ...
    Am scris aceasta intamplare, aceasta cumpana din viata mea, pentru a atrage atentia ca NEPASAREA FATA DE ACEST REFERENDUM, ESTE un PACAT, care te poate lovi si pe tine, cel care citesti, chiar daca acum ti se pare ceva aproape imposibil...



    Mergi la REFERENDUM,
    PENTRU TARA, MORI !
    Si-ti va fi mormantul,
    Incoronat cu FLORI !



    Mila Domnului, cu noi, cu toti !
  • adria 04.10.2018 03:35
    "The Moneychangers” este un roman scris în 1975 de către Arthur Hailey, autorul cunoscutelor romane „Roțile” și „Aeroport”. Acțiunea se derulează în jurul politicii în interiorul unei mari bănci. Un tânăr funcționar al băncii a furat bani și este trimis la închisoare unde este violat de un grup de deținuți; curând, el este luat sub „protecție” de unul dintre ei în schimbul favorurilor sexuale exclusive. Există două detalii interesante în descrierea acestui incident:
    (1) la început, cel violat „s-a simțit mizerabil, plin de dezgust față de sine însuși, un nemernic, un ticălos … chiar s-a gândit să se sinucidă”;
    (2) cu timpul totuși, el „a constatat că, deși greu de acceptat, a început să se bucure de ceea ce se întâmplă cu el. Mai mult decât atât, a început să-și privească „protectorul” cu noi sentimente … Afecțiune? Da. Iubire?. . . Pentru moment, nu a îndrăznit să se gândească așa de departe …”

    Homosexualii se "multiplică" prin abuzul asupra tinerilor naivi, curioși sau îndoctrinați că este "cool"; este singura explicație rațională a creșterii lor explozive în număr. O genă homosexuală ar duce la dispariția lor într-o generație sau două.

    Am observat, fără excepție, că ei se plasează întotdeauna în activități care le permit să fie în preajma copiilor și tinerilor: cluburi sportive, grădinițe și școli, spitale de copii și mai ales organizații, fundații și asociații umanitare ce oferă servicii -- în special consultanță sau consiliere (counseling) -- pentru tineri aflați în situații dificile. Vă invit să observați și voi.
  • E.L> 04.10.2018 19:32
    FRumos.
  • Dan Dumitrache 03.10.2018 23:55
    Animal gras urat ,infect,nu mai ai voie sa vorbesti,ti-ai vandut sufletul deja,fa seara niste gargara cu smoala sa te obisnuiesti...
  • Lucas 04.10.2018 09:15
    D-le Plesu si stimati cititori, Referendumul din 6-7 oct. reprezinta un act de aparare a poporului roman in fata agresiunilor ideologice brutale ale LGBT. Ei fac propaganda in primul rand prin politicienii din vest, ei vin in scoli sa ne spurce copiii, ei se lupta acerb sa schimbe legile si randuielile in Romania, devenind o minoritate dominanta si crud stapanitoare! Va rog vizionati (daca puteti!) acest documentar:( Sodoma, documantar) https://www.youtube.com/watch?v=ryrssUswmxI
    Ei vin in tihna noastra si ne iau libertatea de exprimare, de constiinta si de credinta! La noi in tara lucruile sunt la inceput. Daca tacem si nu actionam acum, ne vor acapara groazanic in foarte scurt timp si vom fi ca paralizati, fara puterea sa mai facem ceva. Acum putem inca face ceva!
    Nu vrem parade gay, nu vrem nebuna ideologie transgender, nu vrem legalizarea casatoriilor gay, NU vrem dreptul acestora de a adopta si creste copii ( pe care sa-i chinuie si sa-i distruga pentru totdeauna!), nu vrem eliminare libertatii noastre, a celor multi, de exprimare, de trai decent, de viata de familie sanatoasa si frumoasa,...
    D-le Plesu aratati-mi un singur caz de persecutie a homosexualilor in Romania? Nu mai mintiti si manipulati ca acest referendum este impotriva proapelui!! LGBT-stii nu sunt persecutati in Romania, noi ne aparam propria zona a vietii care ne este tot mai mult atacata si furata!
    Mergeti la vot, romani! Invingem si fara votul unor pseudo-intelectuali!
  • Orizont 04.10.2018 10:26
    Acelasi gunoi !- Plescoiu sa defineasca intai ce intelege el prin "aproapele" .
  • kalinikos 04.10.2018 23:27
    Pai cum ce? Pe soros si banii lui. Nu degeaba a fost presedintele de onoare pe viata la fundatia pentru o societate deschisa.
  • E.L> 04.10.2018 19:29
    PLESU arata cat este de pefacut..brrrr ce uriciune..vaiii
  • minita 04.10.2018 20:03
    Mi-as revizui mesajul daca ar fi doar fantasme insa realitatea din occident pe care vreti sa ne-o impuneti cu forta imi intoarce stomacul pe dos. De ce nu emigrezi intr-o tara civilizata unde toata lumea o sa fie de acord cu tine in loc sa iti pierzi timpul printre paduchiosi, puricosi, abuzati etc?
  • Orizont 04.10.2018 20:38
    Lui Plesu Îi "pute" ca si lighioanei Tismaneanu - Nu-i mai place "idilismul" si "pasunismul" - Din grotele lor intunecate si filozofice se aud zbierate, grohaituri , icnete de ocluzie intestinala - Îi munceste satana cu Hurduharismos..
  • Antonio Savonea 05.10.2018 14:21
    Na ca a inceput si Plesu sa dea cu spatele.
  • Miorita 08.10.2018 21:35
    Foarte adanc. Din putul gandirii "de elita". Daca aduni cata minte are cu cata ii trebuie, rezulta un geniu.
Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO