Ambasada Olandei, țara care ne blochează aderarea la spațiul Schengen, sponsorizează site-ul G4Media chiar în ziua în care europarlamentarii olandezi se pronunță în bloc împotriva României la Strasbourg. FOTO

De Tudor Matei  /  

Foto-colaj: Info Sud Est și G4Media

Foto-colaj: Info Sud Est și G4Media

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada Olandei, laleliștii care încearcă din răsputeri să blocheze aderarea țării noastre la spațiul Schengen din motive de șantaj ordinar geoeconomic, sponsorizează site-ul G4 Media din România.

Chiar în ziua în care toți europarlamentarii din partidul premierul olandez Mark Rutte, care fac parte din grupul Renew al lui Dacian Cioloș, s-au abținut de la vot la Rezoluția în favoarea României, portalul de tip soroșist a organizat pe banii Ambasadei Olandei, la Universitatea Ovidius din Constanța, un seminar despre „Fake News”, axat pe problema „știrilor false” legate de „vaccinuri”, potrivit fotografiilor publicate de partenerii la acest proiect, Info Sud Est. Chipurile, proiectul ar fi o campania de informare - a se citi de îndoctrinare - pentru tineri.

Site-ul fondat de fostul consilier personal al ex-procuroarei PCR Monica Macovei, Dan Tapalaga, împreună cu fostul consilier personal al ex-șefului USR Dan Barna, Cristian Fantazi, susține în mod fals, adică FAKE, sub fiecare articol, că nu primește fonduri guvernamentale. Iată:

Îi încunoștiințăm pe cei doi ex-consilieri personali deghizați în ziariști că banii pe care i-au încasat de la Ambasada Țărilor de Jos, regat care se pronunță deschis și în mod repetat împotriva României, provin tot din fonduri guvernamentale, primiți „direct sau prin forma unor campanii de informare”. Doar că sunt fonduri guvernamentale străine. Sigur, ei vor spune că relatează știrile la fel de corect chiar și cu peșcheșul la teșcherea, pentru că sunt „deontologi”, se știe. Dar, ca să-i cităm chiar pe ei, fondurile guvernamentale reprezintă „un ajutor de stat (străin) care distorsionează piața de media și este inacceptabil”. Sau oare dacă provin din „Țara Lalelelor” fișicurile de euro put mai frumos? Apropo de miros, din transparență n-ar trebui să afișeze și suma?

Site-ul care pretinde că luptă pentru pace și teoretizează anti-„Fake-News”-ului a fost demonstrat recent de Cotidianul că practică Fake News împotriva unei firme românești: Astra Arad.

În timpul plandemiei, între multe alte „știri” de același tip, site-ul G4Media a rostogolit - fără a fi nevoie de fonduri guvernamentale oficiale - o minciună cap-coadă legată de îmbolnăvirea monahilor de la Sfântul Munte Athos de Covid pentru că n-ar fi vaccinați.

Știrea falsă, adică de Fake News, pe noulimbă, a fost dezmințită oficial de Schitul Românesc Prodromu de la Sfântul Munte Athos. „Acestea sunt manipulări grosolane care urmăresc dezbinarea și ura în poporul Lui Dumnezeu, nefiind bazate pe Adevăr care este Hristos, ci pe minciună și discriminare.”, afirma cu tărie Starețul, Arhimandrit Atanasie Prodromitul.

Nu în ultimul ci poate chiar în primul rând, Universitatea care a găzduit pompoasa dezbatere este condusă de un personaj a cărui carieră este construită totalmente pe FAKE NEWS,  rectorul Universității „Ovidius” Dan Iliescu fiind dovedit ca PLAGIATOR DE DOCTORAT, deci ditamai autorul de „Fake News”. În acte.

Așa rector, așa „conferențiari”.

ȘTIREA ZILEI: Toți eurodeputații români prezenți marți la Strasbourg au votat în favoarea rezoluției nonlegislative în care Parlamentul European îndeamnă statele membre să permită României și Bulgariei să adere fără întârziere la spațiul Schengen, relatează Agerpres, citată de ȘtiripeSurse.

În rezoluție, adoptată cu 547 voturi pentru, 49 voturi contra și 43 de abțineri, eurodeputații susțin că, până la sfârșitul anului 2022, Consiliul UE ar trebui să ia toate măsurile necesare pentru a adopta decizia asupra admiterii României și Bulgariei în spațiul Schengen de liberă circulație. Acest lucru ar trebui să asigure eliminarea controalelor asupra persoanelor la toate frontierele interne pentru ambele state membre în prima parte a anului 2023.

Dintre cele 49 de voturi înregistrate împotriva rezoluției:

  • cele mai multe (31) au provenit de la membri ai grupului Identitate și Democrație
  • opt de la eurodeputați neafiliați,
  • șase de la membri ai grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR)
  • câte unul din grupurile PPE, Renew, Verzi și Stânga.
  • tot din grupul ID sunt și cei mai mulți eurodeputați care s-au abținut de la vot (21).

Au existat și abțineri la:

  • ECR - 3
  • Identitate si Democratie - 2
  • Neafiliati - 1
  • PPE 9
  • Renew 5 (Olanda)
  • Stânga 4
  • Verzii 1

Toți cei cinci europarlamentari din partidul premierul olandez Mark Rutte s-au abținut marți în Parlamentul European la votul rezoluției prin care eurodeputații au cerut, cu un vot larg, aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, semnalează 60m.ro, care citează în aparență Digi 24. Miza se cunoaște: portul Constanța.

Lista de vot publicată de Parlamentul European arată că europarlamentarii Malik Azmani, Bart Groothuis, Jan Huitema, Caroline Nagtegaal, Catharina Rinzema s-au abținut la vot. Ei fac parte din grupul Renew al lui Dacian Cioloș și sunt membri ai partidului olandez de guvernământ Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD).

Mai mult, europarlamentarul olandez Peter van Dalen (PPE) a votat împotriva rezoluției care cere aderarea României la Schengen. Van Dalen este membru al partidului ChristenUnie, parte a coaliției de guvernare din Olanda alături de partidul lui Mark Rutte.

Parlamentul European informează:

PE solicită încetarea discriminării și admiterea Bulgariei și României în spațiul Schengen 

 
Comunicat de presă:
  • Bulgaria și România îndeplinesc de mult timp criteriile necesare 
  • Extinderea spațiului Schengen necesită unanimitatea Consiliului  
  • Excluderea este discriminatorie și are un impact negativ asupra pieței unice a UE 

Parlamentul European îndeamnă statele membre să permită României și Bulgariei să adere fără întârziere la spațiul Schengen.

Într-o rezoluție adoptată marți, eurodeputații afirmă că, până la sfârșitul anului 2022, Consiliul ar trebui să ia toate măsurile necesare pentru a adopta decizia asupra admiterii României și Bulgariei în spațiul Schengen de liberă circulație. Acest lucru ar trebui să asigure eliminarea controalelor asupra persoanelor la toate frontierele interne pentru ambele state membre în prima parte a anului 2023. Rezoluția a fost adoptată cu 547 voturi pentru, 49 împotrivă și 43 abțineri.

Constatând că spațiul Schengen este „una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene”, eurodeputații critică faptul că statele membre nu au luat încă o decizie privind admiterea Bulgariei și României, deși cele două țări îndeplinesc de mult timp condițiile necesare. Menținerea controalelor la frontierele interne este discriminatorie și are un impact negativ asupra vieții lucrătorilor mobili și a cetățenilor, potrivit eurodeputaților. Obstrucționarea importurilor, a exporturilor și a liberei circulații a mărfurilor din porturi dăunează, de asemenea, pieței unice a UE.

Context

În prezent, toate statele membre ale UE, cu excepția Bulgariei, Croației, Ciprului, Irlandei și României, fac parte din spațiul Schengen. Acesta include, de asemenea, state care nu sunt membre ale UE (Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein). Eurodeputații au solicitat ca Bulgaria și România să fie pe deplin admise în spațiul Schengen în mai multe rânduri, de exemplu în rezoluția din 2018 pe această temă, în rezoluția din 2020 referitoare la situația spațiului Schengen în contextul pandemiei și într-un raport din 2021 privind funcționarea spațiului de liberă circulație. Rezoluția de astăzi conclude dezbaterea în plen din 5 octombrie 2022.

Aderarea unor noi țări la spațiul Schengen necesită o decizie unanimă a Consiliului UE. Președinția cehă a Consiliului a indicat că intenționează să poarte discuții pe această temă înainte de sfârșitul anului 2022.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • Mircea Dragan 19.10.2022 10:11
    ''Progresisti'' neomarxisti, trotinetisti cretini. Nu vad cum se ''duc'' de tineri? Ei combat adevarul!
  • mariusmioc 19.10.2022 11:36
    Care-i problema că olandejii nu vor România în Schengen? Pentru ce ar avea nevoie România de Schengen?
  • Pixelu Albastru 19.10.2022 12:18
    Abia așteaptă ungurii să se desființeze granița cu Transilvania! Au toate motivele să zică că arcul carpatic le este graniță naturală!
  • Rusi 19.10.2022 15:26
    G4 Media este un site pentru maidanezi.
  1. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  2. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  3. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  4. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

  5. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

  6. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  7. Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

  8. Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

  9. Singura veste bună pentru vaccinați: Există tratament de detoxifiere a proteinelor spike. Ce recomandă Dr. Peter McCullough

  10. De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

Ultima oră

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

21:00

ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

19:50

Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

19:21

Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

19:09

Biserica din lemn de peste două secole din satul Măcăreuca, din Moldova, se poate prăbuși în orice moment

18:40

Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

17:55

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

17:22

CONTROLUL INTERNETULUI. O legislație propusă în SUA ar putea deschide calea către implementarea globală a identificării obligatorii online sub pretextul verificării vârstei

16:37

Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

16:25

Valerian Stan, candidatul PNȚ-MM la Primăria București, despre problemele din Capitală, banii pierduți din PNRR, și averea fabuloasă a doctorului Cîrstoiu

15:17

Suceava ar putea avea un preot ca primar. Cătălin Axinte de la Biserica Sf. Mina va candida din partea AUR

14:46

Se retrage Cătălin Cîrstoiu? Gabriela Firea anunță că situația medicului va fi discutată în weekend

14:37

Fotografia anului 2024: O femeie din Gaza îmbrățișează corpul neînsuflețit al nepoatei sale