Foto: Politic Media
ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti
Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082
www.alianta-familiilor.ro
Octombrie 26, 2023
REPER VREA DROGURI IN ROMANIA. SPUNEM NU!
REPER vrea droguri în România. Noi vrem sobrietate
Partidul REPER al dlui Cioloș recomanda legalizarea „drogurilor ușoare” în „cantități mici” în România. Această sugestie reflectă gândirea periculoasă a unui partid irelevant pentru România. Crimele comise de tânărul drogat la Mamaia în luna mai dovedesc că drogurile încep să devină o problemă și în România. La fel dovedesc și discuțiile din august privind extinderea consumului de droguri la camionagii pentru a-i ține alerți la volan pe parcursul călătoriilor lor lungi.
Legalizarea drogurilor, fie ușoare, fie puternice, nu este o treabă cu care ne putem juca. Chiar dacă e vorba de canabis / marijuana, cum solicita REPER. Drogurile ușoare sunt, în terminologia sociologilor, „gateway drugs", adică droguri care duc nu doar la o dependență "lejera", dar deschid larg poarta către folosirea altor droguri, mai puternice. Rezultatul inevitabil este extinderea rapidă și la dimensiuni necontrolabile a consumului de droguri puternice.
Nepal: tara drogatilor
Două articole recente ne-au atras atenția privind subiectul. Primul privește legalizarea canabisului în Nepal. [Link: https://harpers.org/archive/2023/10/purple-haze/] Până în anii 70, Nepalul era poreclit de occidentali "purple haze," adică "ceața purpurie". Consumul de canabis era atât de răspândit încât în anumite situații se forma ceață în jurul grupului de persoane care fumau canabis. În timp, Nepalul a interzis cultivarea și consumul de canabis tocmai pentru că a facilitat răspândirea drogurilor mai puternice, de la cocaină la hashish. Rezultatul a fost transformarea Nepalului într-o societate de oameni disfuncționali, în care numărul celor dependenți de droguri a devenit atât de mare încât societatea nu mai funcționa.
Hoarde întregi de oameni umblau pe marginea drumului sub influența drogurilor, locuiau sub poduri ori în parcuri, fără case, și fiind numiți "dogs / câini".
Recent, Nepalul a reintrodus cultivarea canabisului datorită cererii mari pentru canabis în India. Autoritățile nepaleze cred că asta va ajuta economia Nepalului și va contracara producția în creștere de canabis în SUA și Europa, unde consumul de canabis este legal (în anumite situații). Putem anticipa cu certitudine că Nepalul va deveni din nou o societate disfuncțională. Drogurile, fie lejere, fie puternice, rămân tot droguri, care mai devreme sau mai târziu afectează mintea, dispoziția și abilitățile funcționale. Respingem propunerea Partidului REPER de legalizare a drogurilor ușoare. Ne dorim o Românie sobră, funcțională, în care noi și copiii noștri rămânem sănătoși, la minte și la trup.
Din nefericire, REPER a ales o platformă electorala distructivă: avort gratuit (adică plătit din buzunarul nostru) și legalizarea drogurilor ușoare – printre altele. Experiența distructivă a altor țări nu este luată în seamă. REPER și partidele de la putere vor sa ne constrângă să fim ca „ei”, „ca afară”, adică să imităm 100% Occidentul în România. Categoric NU!
Vancouver – orasul drogatilor
Pe 19 octombrie, London Review of Books a publicat un dosar cât se poate de îngrijorător privind criza drogurilor din Vancouver (British Columbia), cu titlul: Vancouver’s Opioid Crisis / Criza drogurilor din Vancouver. [Link: https://www.lrb.co.uk/.../v45/n20/karin-goodwin/short-cuts ] Datele statistice sunt înspăimântătoare: „almost seven people die here every day from overdose / aproape 7 persoane mor aici [în Vancouver] ca urmare a consumului excesiv de droguri în fiecare zi”. În întreaga provincie British Columbia, 1.629 de persoane au murit din cauza drogurilor în primele 8 luni ale acestui an. Adică, 203 pe lună! 13.000 au murit din aprilie 2016, când Vancouver a declarat o stare de urgență privind consumul de droguri și anul acesta. Adică 1.625 pe an!
Nu tocmai puțin pentru o provincie cu 5,2 milioane de locuitori. Raportat la scara României, asta ar însemna undeva la 40.000 de persoane! Imaginați-vă: 40.000 de persoane între 10 și 59 de ani decedate în 7 ani în România ca urmare a consumului de droguri! Uluitor! Mai mult decât îngrijorător! Ba mai mult, conform articolului „toxic drugs are the main cause of death in British Columbia for people between 10 and 59 / drogurile toxice sunt cauza principală a decesului persoanelor între 10 și 59 de ani”. Nu pandemia sau COVID-ul.
Cifrele acestea reprezintă doar morții, nu consumatorii de droguri ori cei dependenți de droguri. Acestora le va veni, inevitabil, rândul. În timp. articolul pe care vi-l recomandam descrie întregi cartiere din Vancouver unde drogații și-au instalat domiciliul în aer liber: corturi, saltele, mese, grămezi de oameni, câini vagabonzi. Un haos social și o tragedie umană greu de spus în cuvinte.
La început a fost canabisul. Apoi heroina în anii 90, iar de câțiva ani fentanilul, un drog artificial de 50 de ori mai puternic decât heroina. 85% din decedați au urme de fentanil în corp. „Fentanyl is so strong that death happens fast / fentanilul este atât de puternic încât moartea se produce foarte repede”, spune articolul. De fapt, fentanilul este atât de letal încât cartelele de droguri din Mexic au început să-și ucidă proprii membri dacă sunt prinși că fabrică fentanil.
Haosul social este nu doar real, dar și de proporții uriașe. Părinții își pierd copiii care pleacă de acasă și se alătură grupurilor drogaților. Părinții deja suspectau că dacă copiii lor nu sunt acasă până seara, trebuie să fie în cartierele drogaților. Nu puțini părinți trec prin cartierele drogaților ca să-și găsească copiii, trecând pe lângă ființe umane care nu se mai pot ridica de la pământ ori peste trupuri inerte.
Poliția a încetat să mai aresteze drogații, chiar dacă sunt văzuți drogându-se. Sunt prea mulți pentru a fi arestați ori trimiși în centre de reabilitare. Poliția intervine doar în caz de violență. De fapt, legiuitorii din British Columbia au dezincriminat posesia unor droguri în cantități mai mici de 2,5 grame. Este un program pilot până în 2026. Canada a deschis Cutia Pandorei. Progresiștii insistă pe reabilitare, iar conservatorii pe abstinență și prevenire.
Din nefericire, REPER si cei care gindesc ca ei se află în categoria celor care ignoră realitățile nefaste ale consumului de droguri în Occident. Datorită ideologiei lui, REPER este un cancer pentru politica României. Poate chiar cel mai extremist partid al României.
ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI
Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: "Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului". Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!
VRETI SA FITI INFORMATI?
Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.
FACETI-NE CUNOSCUTI!
Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.
ANUNTURI
Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.
Alianta Familiilor din Romania
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.