Alexander Lukașenko: ”Câteva zeci dintre cele mai moderne arme nucleare se află în Belarus”

De Andrei Nicolae  /  

Foto: Reuters

Foto: Reuters

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat că mai multe zeci de arme nucleare rusești sunt desfășurate în Belarus, transmite Știripesurse.

"Câteva zeci dintre cele mai moderne arme nucleare", a declarat șeful statului la Adunarea Populară a Belarusului de la Minsk, joi, relatează Interfax.

El a spus că este important să se desfășoare arme tactice pe teritoriul Belarusului.

"Este posibil ca armele strategice să nu fie returnate aici. Dar armele tactice ies din discuție - trebuie să fie pe teritoriul Belarusului", a spus Lukașenko.

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a declarat joi că în prezent există condiții propice pentru ca Ucraina și Rusia să înceapă tratative de pace întrucât există un impas pe linia frontului, relatează Reuters, care citează agenția de presă rusă TASS, relatează Agerpres.

Lukașenko a declarat că textele preliminare discutate de oficialități ruse și ucrainene în Turcia, în primele săptămâni ale războiului izbucnit în februarie 2022, pot servi drept punct de plecare în negocierile de pace.

Potrivit șefului statului belarus, citat de TASS, ar putea fi o ''catastrofă'' dacă Rusia ar utiliza arme nucleare ca retaliere pentru acțiunile Occidentului.

El a adăugat că Occidentul efectuează în mod constant operațiuni de recunoaștere aeriană deasupra teritoriului belarus, fiind identificate până la 50 de zboruri de spionaj în fiecare săptămână în apropierea frontierelor Belarusului.

Președintele belarus a apreciat că probabilitatea unor incidente la granița dintre Belarus și Ucraina este destul de ridicată și a precizat că țara sa a mutat mai multe batalioane deplin operaționale din regiunea Vitebsk în zona frontierei cu Ucraina. Aproximativ 120.000 de militari ucraineni sunt desfășurați în apropierea graniței cu Belarus, potrivit liderului de la Minsk.

Pe de altă parte, Aleksandr Lukașenko a dat asigurări Poloniei că nu trebuie să se aștepte la acțiuni agresive din partea țării sale.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

CLIMA - ADEVĂRUL GOL-GOLUȚ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

19:30

Corupția și mafia homosexuală din BOR și Sistem, expuse la Realitatea Plus. Postul TV difuzează controversatul film ”21 de Rubini” chiar a doua zi de Paști

19:04

Marea Resetare: Reîntoarcerea Fascismului

18:30

CLIMA! Înapoi la războiul împotriva umanității: Adevărul gol-goluț. DOCUMENTAR VIDEO tradus în română

15:00

Corneliu Vlad: Înainte era mai bine?

12:00

6 mai 1990: PODUL DE FLORI - FOTOGRAFII ISTORICE de la cel mai emoționant eveniment românesc de după 21 decembrie 1989

11:00

6 mai: Sfântul și Dreptul Iov, Mult Răbdătorul

23:20

BUCURAȚI-VĂ! HRISTOS A ÎNVIAT!

23:00

Nașterea în Ceruri a savantului Sextil Pușcariu, hăituit de ocupanții bolșevici ca Silviu Brucan (5 mai 1948)

21:30

5 mai: Sfânta Muceniță Irina. La Mulți Ani!

20:30

5 mai: Sfântul Efrem cel Nou, cunoscut ca grabnic ajutător și tămăduitor

11:49

Zelenski de Paști: "Dumnezeu are un galon cu steagul ucrainean pe umăr" – Expoziție de icoane pe lăzi de muniție

00:00

ÎNVIEREA cu Eminescu, sufletul Neamului Românesc: Hristos a Înviat!

23:00

Părintele Justin: Creștinul ortodox este împăratul cerului și al pământului. Singura grijă aceasta este: să-L ai mereu pe Hristos înviat în inima ta! HRISTOS A ÎNVIAT!

22:00

Florin Palas: Învieri întemnițate, evocate de mărturisitoarea Aspazia Oțel Petrescu: ”L-am văzut pe Mântuitorul înălțându-se din grotă. Și am simțit bucuria aceea intensă. Să vă spun drept, nu este ușor de suportat o asemenea bucurie, este copleșitoare”

21:00

Când Mântuitorul a coborât de ÎNVIERE în minele și iadul TEMNIȚELOR BOLȘEVICE, alături de Părintele Justin și alți martiri ai neamului românesc: O lumină a trecut peste inima mea și am strigat tare: HRISTOS A ÎNVIAT, FRAȚILOR!