Aici sunt banii dumneavoastră: Cele 21 de deplasări externe ale lui Klaus Iohannis din acest an au costat peste 16 milioane de lei. Realizările ultimelor 12 luni: Nu a acordat nici o grațiere, dar a înmânat diferite premii- unul a fost returnat

De Ginan Abraheam  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a efectuat, în acest an, 21 de deplasări externe care însumează cheltuieli de peste 16,6 milioane de lei. Conform unui răspuns al Administrației Prezidențiale, la solicitarea AGERPRES, cheltuielile aferente pentru cele 21 de deplasări externe ale delegațiilor oficiale conduse de președintele Klaus Iohannis, în anul 2022, însumează 16.604.678,40 lei, scrie știripesurse. 

Cel mai mult au costat călătoriile- prima, cea din șaisprezece februarie, a avut ca principală motivație problemele de securitate din Sahel, care s-au discutat însă într-un mod informal, în cadrul unui dineu oficiat de Emmanuel Macron, la Paris. Ulterior, în aceeași lună - pe 17 și 18 februarie,a fost prezent la cel de-al VI-lea Summit Uniunea Europeană - Uniunea Africană, organizat la Bruxelles, iar pe 24 februarie - la reuniunea Extraordinară a Consiliului European (Bruxelles).

Potrivit surselor, luna martie la prins pe al nostru președinte la reuniunea extraordinară a șefilor de stat și de guvern din țările membre NATO, organizată la Cartierul General al Alianței Nord-Atlantice din Bruxelles (24 martie), și la reuniunea Consiliului European, tot la Bruxelles (24-25 martie).

În data de 30 și 31 mai, președintele României a fost absent în continuare de la cârma țării, participând la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care s-a desfășurat la Bruxelles.

Călătoriile din iunie au fost însă și mai epuizante, potrivit surselor citate: 

  • Pe 14 iunie era a Haga: la pregătirea Summitului NATO; 
  • pe 20 iunie, la Riga, în Letonia, la cea de-a șaptea ediție a Summitului Inițiativei celor Trei Mari (I3M) și la cea de-a patra ediție a Forumului de Afaceri I3M; 
  • pe 23 și 24 iunie, la Bruxelles, la reuniunile liderilor din Uniunea Europeană și Balcanii de Vest, Consiliului European și Summitului Euro în format extins; 
  • în  28-30 iunie - la Summitul NATO de la Madrid.

În septembrie, șeful statului a participat la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a, care au avut loc la Londra. Pe 20 și 21 septembrie- la cea de-a 77-a sesiune  a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), organizată la New York. Vizita președintelui Iohannis în Statele Unite ale Americii a inclus și o deplasare la San Francisco pe 22 și 23 septembrie.

În octombrie, președintele Iohannis a fost prezent la prima reuniune a Comunității Politice Europene și la reuniunea informală a Consiliului European de la Praga (6-7 octombrie) și la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles (20-21 octombrie).

Pe 7 și 8 noiembrie, șeful statului a participat la Summitul implementării climatice de la Sharm El-Sheikh, iar pe 11-12 noiembrie - la Forumul pentru pace de la Paris. De asemenea, președintele Iohannis a efectuat o vizită oficială în Republica Letonia, la Riga, pe 23 noiembrie, urmată de o vizită oficială în Republica Lituania, la Vilnius, pe 24 noiembrie, și de participarea pe 25 noiembrie, la Kaunas, la simpozionul internațional "The Idea of Europe" și la reuniunea șefilor de stat din Lituania, Letonia, Polonia și România.

Șeful statului a efectuat pe 2 și 3 decembrie o vizită de lucru la Atena, iar pe 6 decembrie a participat la summitul UE-Balcani de Vest de la Tirana. Pe 14 și 15 decembrie a fost la Bruxelles, la summitul UE-ASEAN și la reuniunea Consiliului European.

* Potrivit Administrației Prezidențiale, de la începutul anului și până pe 15 decembrie, președintele Iohannis a transmis spre reexaminare Parlamentului 14 legi și a înaintat Curții Constituționale 12 sesizări de neconstituționalitate.

Până pe 15 decembrie au fost înregistrate 54 de cereri de grațiere. Șeful statului nu a aprobat cereri de grațiere nici în acest an. Până la aceeași dată, au fost acordate 1.024 de decorații naționale și pe domenii de activitate, civile și militare de pace (inclusiv cele care intră sub incidența Legii nr. 182/2002), dintre care 15 au fost acordate unor instituții din domeniile sănătății, culturii și cultelor. Au mai fost acordate 28 de decorații Drapelelor de Luptă ale unităților militare, respectiv două Medalii Aniversare "Centenarul Marii Uniri" (pentru o persoană fizică, respectiv o persoană juridică - cea din urmă fiind o instituție cu atribuții în domeniul cultelor). O decorație a fost returnată, conform Administrației Prezidențiale.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Tic 28.12.2022 19:55
    Cur plimbat!
Ultima oră

22:00

Bill Gates și OMS vor înființarea unui Corp Global de Urgență în sănătatea publică

21:35

Fratele procurorului general CPI, care l-a acuzat pe Putin de "răpirea copiilor", este PEDOFIL

21:03

Planurile lui Soros în 2023: Cum este răspândită agenda radicală a „societății deschise” pe întreg globul. Pași rapizi spre o NOUĂ ORDINE MONDIALĂ

20:30

Legiunea asta care nu vrea să moară - Poetul mărturisitor și psaltul Ilie Tudor, tatăl rapsodului Tudor Gheorghe. 100 de ani de la naștere, 8 ani de la adormirea întru Domnul (3 Martie 1923 - 22 Martie 2015)

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID