Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, ne-a dat țeapă. Verificările anunțate pe Canalul Bâstroe nu au mai avut loc. Sorin Roșca Stănescu: Cineva a apăsat pe butoane

De Andrei Nicolae  /  

Foto: Digi24

Foto: Digi24

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, anunța că pe 1 martie o echipă a Comisiei Europene care verifică porturile din Ucraina va face și câteva verificări pe Canalul Bâstroe, iar raportul trebuia să sosească în cel mult zece zile. Ei bine, verificarea nu a mai avut loc.
 
ACTUALIZARE ORA 18.00: Informații noi din partea Comisiei Europene, exclusiv pentru ActiveNews: VIZITĂ ”LA NIVEL ÎNALT” PE BÎSTROE LUNI. Situație bizară: Până la ora aceasta, România nu a trimis nici un document oficial pe tema situației grave din Delta Dunării. Ucraina la fel

Scandalul Bîstroe intră într-o noua etapă. Comisia Europeană începe săptămâna viitoare, pe 1 martie, un control în zona Bîstroe, scria Antena3.
 
Vedeți și Adina Vălean pe Bîstroe ca să-i numere icrele lui Zelenski
 
 „Miercurea viitoare, la 1 martie, am o echipă a Directoratului de Transport a Comisiei Europene care va face un tur al tuturor porturilor ucrainene, căreia i-am mărit mandatul, dincolo de evaluarea a ceea ce se întâmplă în porturi (…) pentru evaluarea lucrărilor care se fac în suplimentarea referitoare la Canalul Bîstroe. Vom avea rezultatul acestui raport destul de curând, vorbim de o săptămână, maxim 10 zile, astfel încât lucrurile să fie oficiale”, a spus Adina Vălean miercuri, 23 februarie 2023.
 

Jurnalistul de investigații Sorin Roșca Stănescu a comentat situația:

„Comisarul pentru Transporturi de la nivelul UE a capitulat. Și, de fapt, a recurs la o smecherie și ne-a înșelat cu număr destul de mare de zile. A promis că trimite specialiști de la Comisia Europeană care să verifice situația de pe Dunăre, să măsoare cât de mult au săpat ucrainenii, dacă au încălcat convențiile internaționale(..) Cineva a apăsat pe butoane, deci capătă consistență teoria mai nouă pentru care deja au fost confirmate dovezi pentru bazele militare din zona protejată a Deltei Dunării și, pe deoparte, capătă consistență și ideea că Ucraina este protejată pentru a face un comerț cu cereale paralel și poate că nu numai cu cereale”, a spus SRS.
 
 
Ambasadorul Ucrainei la București, Ihor Prokopchuk, spunea că vineri, 3 martie, urmează să aibă loc consultări tehnice cu partea română în legătură cu lucrările efectuate pe Canalul Bâstroe, conform Știripesurse.

"Au fost o serie de pași care s-au făcut de ambele părți în legătură cu activitățile desfășurate de Ucraina pentru a menține calea navigabilă. Am stabilit o comunicare oficială între cele două Ministere de Externe. Au fost schimburi de informații referitoare la caracterul lucrărilor pe care le-am făcut. Am primit o cerere pentru a măsura lucrările pe care Ucraina le-a desfășurat, iar această cerere este în lucru. (...) Între timp, este necesar să avem consultări tehnice la nivel de specialiști cu privire la lucrările pe care Ucraina le-a desfășurat și sunt foarte încântat să vă spun că aceste consultări vor avea loc mâine", a declarat ambasadorul, joi, la Parlament.
 

Potrivit acestuia, întâlnirea "va fi o bună ocazie pentru ca cei implicați, profesioniști, care înțeleg, să schimbe informații concrete despre lucrările efectuate și despre următorii pași".

Ihor Prokopchuk a precizat că din partea ucraineană consultările vor fi conduse de ministrul Infrastructurii, care va fi însoțit de o echipă multidisciplinară. "Ne așteptăm ca și partea română să participe cu reprezentanți de la mai multe instituții abilitate", a adăugat ambasadorul.

Sorin Grindeanu a afirmat că mandatul experților români care vor discută vineri cu partea ucraineană pe tema canalului Bâstroe este de a se permite măsurătorile, precizând că este important să fie cunoscute adâncimile la care s-a ajuns pe acel canal, mai informează Știrirpesurse.
 
"În primul rând, cred că trebuie clarificate sau încă o dată spuse câteva lucruri. Primul dintre ele este legat de canalul Bâstroe, care este pe teritoriul Ucrainei, nu se află nici măcar la graniță, așa cum se află brațul Chilia cu România. Deci este 100% pe teritoriul Ucrainei. Ministerul Afacerilor Externe, în urmă cu zece zile, a transmis o notă verbală Ambasadei Ucrainei la București prin care se cerea să se permită accesul navelor de măsurare românești pe cele două brațe pe Chilia și pe canalul Bâstroe. Este un lucru cert pe care toată lumea îl știe. Cei de la AFDJ Galați, care au în dotare trei nave de acest tip, sunt pregătite în orice moment atunci când colegii din Ucraina vor da acest accept. Nu putem să mergem înainte de a primi un accept de la un stat vecin și prieten”, a precizat ministrul Transporturilor.

El a anunțat că vor avea loc discuții la nivel de minister în România și Ucraina în această problemă. "Mâine, la ora 11, vor avea loc discuții. Este o discuție la nivel de experți, e videoconferință. Din partea Ucrainei delegația va fi condusă de un secretar de stat, de la noi vor fi mai mulți secretari de stat din toate structurile”, a spus Grindeanu.
 
Citiți și: TRĂDANNIS. Prin atacarea României la Bîstroe și Chilia, Ucraina intenționează să ne anihileze rostul geopolitic și principalul atu strategic al țării noastre - Gurile Dunarii și ieșirea la Marea Neagră
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Tic 03.03.2023 11:21
    Dacă punem la socoteală ca "partenerul strategic" ne mai aduce 20000 de soldați americani în Europa, se confirma bănuielile asupra bazelor militare. Pt ce o fi murit taica la Mărășești, alți bărbați din neam în al doilea război, pt ce om fi luptat sa ne eliberam de trupe sovietice, pt ce am făcut munca patriotica pe câmpurile și șantierele naționale ale patriei, pt ce?
    Pt a fi prosti acum?
    Chiar nu putem pune mana pe par și sa se ridicam cu Gheorghe și Ion, cu Maria și Ileana, sa dereticam gospodăria?
    Ori poate sufletul lui Gheorghe și al Mariei nu mai sunt?
  • dumbirish01 03.03.2023 11:49
    Cum zice Octavian Hoandra...s-au pishcat pe noi...din nou.
  • Codreanu 03.03.2023 12:35
    Logica este simplă, votam globaliștii, pro-occidentali și atei la putere= tara este vândută la bucată, noi alungați din țară și tratați că niște sclavi.......votam naționaliști, iubitori de patrie și ortodocși= suntem stăpâni= avem o țară în care sa locuim, muncim și crește copiii așa cum vrem noi.
    Întrebare:ce oameni votam la conducerea țării și a instituțiilor?
  • mihaipopescu 05.03.2023 12:23
    Catolicii sunt o populatie care se roiaga la sfinti. si vor toti cei bogati si puternici sa fie ca si sfintii.

    Sfantul Dominic:
    In anul 1209 a fost Razboiul Catolic impotriva Katharilor, o populatie Vestica care se intindea din Spania si Sudul Frantei pana la Londra, Köln, Brüssel si Amsterdam
    Instanta Judecatoreasca cea mai inalta a Imperiului german de Religie Catolica a condamnat TOTI CRESTINII care NU SUNT CATOLICI, pe vremea acea Katharii, la MOARTE in anul 1179...iar in Reviziunea Procesului in anul 1184.

    Din anul 1184 se incepe TORTURAREA si ARDEREA de VII a CRESTINILOR NEVIOLENTI in Europa Vestica numiti Katharii.

    In anii 1200-1209 se duce o Cruciadta spre uitimile Cetati ale Crestinilor neviolenti aflata in Sudul Frantei.

    In anul 1215 este formata la Roma o nou Rand de Calugari Catolici, condusi de Dominic Guzmen, ei sunt trimisi in Touluse si Dominic Guzmen este Pus Sef peste Regiunea Sudului Frantei cu Sediul la Toulus.

    Dominic Guzmen isi pune Adeptii in Pozitii ale Inchiszitie si trece la Torturarea si Arderea de vii a mii si mii de Crestini Neviolenti.

    tarile care CONDUC VESTUL sunt GERMANIA CATOLICA si SUA CATOLICA. Ele Hotaresc ce e la Bistroe.
  • Felix2022 07.03.2023 15:34
    Pierdem și Delta nu numai pădurile...astea ca o consecință a votului în favoarea unor trădători de țară și neam...
Ultima oră

13:47

Patru președinți SUA în New York: trei după bani, al patrulea pentru a omagia un polițist ucis de un fost deținut

13:00

Date Eurostat: UE a primit 5,1 milioane de migranți în 2022. Câți au ajuns în România

12:30

Bătaie cu Bălegar între Washington și Moscova

12:06

Tucker Carlson: Medicii care au recomandat vaccinul anticovid ar trebui să-și ceară scuze - VIDEO

11:30

Imagini șocante din Gaza: Soldații israelieni ucid civilii, îi îngroapă cu excavatoarele, apoi se joacă cu lenjeria intimă a femeilor

10:41

Biden l-a numit din nou "măcelar" pe Putin

10:21

România e declarată de Putin țintă militară legitimă

09:39

Ion Cristoiu: Coaliția vede în alegerile pe București o demonstrație a unității sale

09:24

Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat planul roșu

09:14

Iulian Capsali: PRIMUL candidat cert la președinție este Răzvan Constantinescu, care și-a făcut publică intenția în emisiunea doamnei Anca Alexandrescu

08:42

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, condamnat la 25 de ani de închisoare

08:20

Alertă în Brăila! O dronă militară s-a prăbușit la 15 km de oraș: ”Scotea un sunet ciudat, puternic” - VIDEO

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul

23:30

28 martie: Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Pelechitului, Sf. Irodion, ucenicul Domnului și Sf. Ștefan Mărturisitorul, făcătorul de minuni

23:00

La Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, maicile adună plante medicinale și le transformă în leacuri pentru lume. Cum puteți comanda - Reportaj VIDEO excepțional