Actul final prin care Putin își asigură Controlul Total asupra Europei

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Politica nebunească a Uniunii Europene de a închide minele și a centralele nucleare în schimbul „iluziei verzi” eoliene și solare a lăsat cale liberă pentru supremația țarului de la Moscova.

Săptămâna trecută a fost încheiat acordul pentru exploatarea uriașului bazin gazeifer caspic, Chalous, a cărui valoare este estimată la peste 5,4 trilioane de dolari.

Partea leului a fost adjudecată de companiile rusești, urmate de cele chinezești și abia în final de cele iraniene, scrie OilPrice.com.

Împărțirea a fost realizată astfel în ciuda faptului că Chalous se află în sectorul iranian al Mării Caspice.

După ce ultimele cercetări au dovedit că Chalous este chiar mai vast decât se credea, instituții financiare din Germania, Austria și Italia și-au anunțat și ele participarea la investiție cu sume de ordinul miliardelor de dolari.

Un oficial rus implicat în negocierea acordului și citat de OilPrice a declarat:

„Acesta este actul final pentru a ne asigura controlul asupra pieței europene de energie.”

Estimările minime în privința zonei mai vaste a bazinelor petrolifere și gazeifere din Caspica, onshore și offshore, sunt de cel puțin 48 de miliarde de barili de petrol și 8,5 trilioane de metri cubi de gaze naturale.

În ultimii ani, Rusia a jucat un rol activ în operarea unei schimbări a statutului juridic al rezervelor din zona Caspicii. Drept urmare, partea Iranului a fost redusă dramatic, de la 50%-50% cu URSS (potrivit unui acord din 1921), la numai 11,875%.

Înainte de descoperirea câmpului Chalous, noua împărțire provoca Iranului pierderi de cel puțin 3,2 trilioane de dolari. Acum, cifra pierderilor regimului de la Teheran va fi mult mai mare.

Împărțirea celor peste 8 trilioane de metri cubi de gaze care se află în terenul Chalous fac ca rezervele naturale ale Rusiei să crească la 48 de trilioane de metri cubi.

Realist, însă, explică OilPrice, luând în considerare și uzura, pierderile și degradările terenurilor gazeifere , rezervele Rusiei se  cifrează la 39 de trilioane de metri cubi.

În schimb, chiar și cu procentul infim cu care se alege din împărțirea Chalous, Iranul devine cel mai mare deținător de gaze naturale din lume, cu 40 de trilioane de metri cubi.

După explozia prețurilor pe piața energetică europeană, sesizând oportunitatea, Rusia a forțat o modificare a planului de dezvoltare al Chalous, aflat în vigoare cu doar o lună în urmă, Moscova preluând conducerea autoritară a tuturor operațiunilor.

Companiile ruse Gazprom și Transneft vor deține împreună 40% din totalul acțiunilor.
 
China National Petroleum Corporation (CNPO) și China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) vor deține împreună 28% din acțiuni.

În schimb, firma iraniană Khazar Exploration and Production Company (KEPCO) va avea doar 25%.

Prin acordul de împărțire a terenului Chalous din zona Caspică, Rusia dă o teribilă lovitură geostrategică.

Compania Transneft estimează că Chalous singur poate acoperi 72% din întregul necesar de gaze naturale al Germaniei, Austriei și Italiei, annual, timp de 20 de ani neîntrerupți.

De asemenea, Chalous poate acoperi singur 52% din necesarul Uniunii Europene pentru aceeași perioadă.

În acest timp, UE își continuă politicile nebunești de a-și închide minele și centralele nucleare, în ciuda dovezilor că energia solară și eoliană este ineficientă. 
 
În timpul unei crize mondiale a lanțurilor de aprovizionare, peste care se suprapune criza COVID, Europa se bagă singură cu capul în jugul lui Putin.

În afara dominației autoritare asupra pieței energetice europene, pe care Rusia și-o asigură prin exploatarea Chalous, ea realizează și uriașe câștiguri financiare.

La un preț estimat mediu anual de 800 de dolari pe 1.000 de metri cubi de gaze (în ultimele săptămâni, prețul a depășit cu mult această cifră), valoarea exporturilor de gaze din Chalous reprezintă minimum 450 de miliarde de dolari pe durata celor 20 de ani ai acordului.

După această perioadă, controlul a ceea ce va mai rămâne din Chalous va reveni Iranului pentru 50 de ani.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNewsTV

CÂT PROTEJEAZĂ PFIZER DE COVID? 0,84%!

VIDEO TERIBIL ADRESAT PREȘEDINTELUI BIDEN:

Bill Gates a zis că vrea să depopuleze lumea prin vaccinuri. VERIFICAT ACTIVENEWS

Mitingul pentru Libertate de la Washington: BILL GATES - LOCK HIM UP - ÎNCHIDEȚI-L!

ActiveNews, primul portal românesc de știri pe https://rumble.com/c/ActiveNews

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
 • Pif 17.11.2021 15:20
  Foarte multă propagandă politică pentru un „analist” în domeniul petrolului! Iar aici mă refer (în special) la varianta în engleză, apărută undeva prin luna august a acestui an. Faptul că folosește fraze de tipul „anexarea Crimeii”, sau „Putin a a considerat o mare parte din Europa Centrală și de Est drept propria curte din spatele casei” și altele pe care nu le mai enumăr aici, îmi demonstrează că autorul habar n-are de istorie, fiindcă Peninsula Crimeea a aparținut dintotdeauna Rusiei, încă de prin anii 1780 de când a fost eliberată de sub jugul otoman. Că în 1954 Nikita Hrușciov a transferat-o - DOAR din punct de vedere formal administrativ - Ucrainei, aceasta-i cu totul altă poveste! Rusofobia n-ajută și nici nu convinge!
  Oricum ar fi, Crimeea este mult mai rusă, decât Texasul american!
  Pe de altă parte, nu este relatată pe nicăieri în cadrul expunerii, faptul că Ucraina fura efectiv gazul rusesc, refuzând să plătească pentru el, acesta fiind motivul pentru care atât Europa cât și Rusia au dorit să ocolească fosta republică sovietică (prin construirea gazoductului Nord Stream 2) care a fost întotdeauna nesigură, în ciuda faptului că a obținut de la Moscova cea mai ieftină ofertă de gaz posibilă.
  Cât privește zona de exploatare Chalous, cred că un război major în Orientul Mijlociu ar trebui să se ocupe de această „mică” problemă... și de multe altele în afară de ea. În fond, lumea se învârte rapid dincolo de controlul globaliștilor.
  Cu toată cearta dintre marile puteri (absolut de formă, din punctul meu de vedere) când vine vorba de bani pacea, armonia și comuniunea de idei funcționează perfect:
  https://oilprice.com/Energy/Crude-Oil/The-US-Imports-Record-Share-Of-Russian-Oil-Despite-Tensions.html
  Dincolo de aparențe, energia din conductele rusești și iraniene nu este tranzacționată prin dolari americani, ceea ce ar putea conduce către dispariția petrodolarului.
 • Chauvin 17.11.2021 19:04
  ”Peninsula Crimeea a aparținut dintotdeauna Rusiei, încă de prin anii 1780”
 • Pif ► Chauvin 17.11.2021 21:06
  Până la semnarea tratatului de la Kucuk Kaynarca (1774, dacă nu greșesc) dintre Rusia și Turcia, acord prin care triburile musulmane și comunitățile tătare indigene din Crimeea au fost considerate independente din punct de vedere politic, Crimeea oscila între stăpânirea Imperiului Otoman și a celui Țarist, în funcție de acordurile comerciale și de regulamentele dintre ruși și otomani. Fără asemenea mișcări alternative, rușii nu puteau să-și înceapă expansiunea în Caucaz. Până-n turci, hoardele mongolilor (Hoarda de Aur - Zolotaia Orda) și cu cele ale nogailor mișunau nestingherite prin aceeași regiune a Hanatului Crimeea. Așa că da, cazacii de pe Don au făcut treabă bună, iar exprimarea mea a fost corectă!
 • Chauvin ► Pif 18.11.2021 00:07
  E de râs și de plâns să vezi cum ”naționaliștii” români mor de dragul Rusiei, aceeași Rusie care ocupă militar Moldova și împiedică unirea ei cu România. Dacă mâine ar reizbucni conflictul pe Nistru nu mă îndoiesc că s-ar găsi ”naționaliști” români care să formeze un batalion de mercenari care să lupte de partea Rusiei. Lenin spunea despre voi că sunteți utili.
 • Pif ► Chauvin 18.11.2021 07:45
  Insulți degeaba! NU mă încadrez în categoriile enumerate de tine! Cât despre naționalism... învață să faci distincția între originea sa și patriotism.
  Prea aveți, unii dintre voi, judecata întunecată de ură! Apoi vă lamentați că ne merge cum ne merge, că ne lăsăm umiliți și călcați în picioare. Înainte să avem pretenții de la politicieni, aș zice c-ar trebui - în primul rând - să ne schimbăm mentalitățile noastre.
  De obicei, nu răspund anumitor categorii de oameni la care constat cultură pe sponci, care repetă formule „sacre” (doar în mintea lor, venerate) precum „tezaur”, „Basarabia” etc. fără să aducă în prim-planul scrierilor lor argumentul istoric. Și nu pe acela pe care încearcă să-l rescrie unele grupuri, ci pe cel real. Tu ai fost excepția de la regulă. Și ultima!!!
  Rusofobia, sinofobia și alte... asemenea fobii, NU m-au încercat niciodată. Probabil, fiindcă am privit dincolo de propagandă. Și-atunci, fiindcă tot vorbești de idioții utili, care dintre noi doi se bucură de un asemenea calificativ???

  P.S. Fiindu-mi milă de tine, te anunț totuși că NU va izbucni nici un conflict pe Nistru. Fostele rute de aprovizionare din WWII sunt în secolul XXI demodate, ieșite din uz. Știu, simți o cruntă dezamăgire! Dar îți va trece, dacă faci bătături pe creier citind enorm și lăsând trecutul de-o parte.
 • Chauvin ► Pif 18.11.2021 10:11
  ”Crimeea a aparținut dintotdeauna Rusiei, încă de prin anii 1780 de când a fost eliberată de sub jugul otoman”
  Cam asta am înțeles de la tine:
  - am citit cărți, știu istorie, dar nu știu să fac diferența dintre ”dintotdeauna” și ”1780”
  - eu repet doar propaganda kgb-istă, sunt imparțial, nu rusofob ca tine
 • Pif ► Chauvin 18.11.2021 20:54
  Și Transilvania a aparținut dintotdeauna României, dar pe de altă parte a stat sub dominație austriacă, maghiară și mai apoi austro-ungară aproximativ 1.000 de ani. Asta înseamnă că în 1918, atunci când în urma Tratatului de la Trianon a revenit acasă, nu mai era românească? Situație similară cu Crimeea! Nu mai amintesc aici, cine a fost autorul restituirii aceleiași Transilvanii, smulsă din teritoriul național în urma Dictatului de la Viena, fiindcă n-ai potențial să pricepi! Având în vedere că te împiedici de-o prepoziție și nu pricepi sensul/mesajul unei fraze, consider dialogul și polemica încheiate!
  Cât despre propaganda kgb-istă (probabil, te referi la Serviciul de Informații al Belarusului, care păstrează vechea denumire de KGB, întrucât cel al Federației Ruse se numește FSB), dacă aș fi repetat-o (pardon, dacă ea ar fi existat în România) fii sigur că te-ar fi deșteptat din somnul ignoranței inclusiv pe tine! Din fericire, muscalii de la Răsărit ne-au lăsat în plata Domnului, pentru că s-au lămurit ce și cât putem!

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


 1. OPRIȚI URGENT VACCINAREA COPIILOR! Citiți și DAȚI MAI DEPARTE! Apel GRAV către Ministerul Sănătății, cadrele medicale, părinți, educatori și întreaga societate civilă. Rugămintea Federației Organizațiilor Ortodoxe PRO VITA din ROMÂNIA

 2. Washington: Cel mai mare marș din pandemie împotriva ordinelor de vaccinare obligatorie impuse de Administrația Biden și a pașapoartelor de vaccinare. VIDEO

 3. Camionagiii au blocat intrarea în vama americană dinspre Canada, după ce ordinele de vaccinare obligatorie ale Administrației Biden au început să condiționeze intrarea pe teritoriul SUA. Se pregătește un mare protest sâmbătă la Ottawa

 4. Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open de jucătoarea Alizé Cornet. Românca nu era în formă, vorbea singură și se plângea că nu poate să respire. Nu știe Djokovici ce-a pierdut nevaccinându-se!

 5. Un pilot care a devenit victimă a vaccinului COVID rupe tăcerea: Am fost naiv, a fost cea mai mare greșeală pe care am făcut-o vreodată. Voi plăti pentru ea tot restul vieții mele. VIDEO

 6. Cuplul de lesbiene judecat pentru uciderea fetiței uneia dintre ele a fost condamnat la închisoare. Ancheta continuă, privind modul în care au răspuns poliția și serviciile sociale la sesizările familiei înainte de producerea tragicului eveniment

 7. TESTUL COVID NEGATIV AL ÎPS TEODOSIE. Ierarhul va sluji Sfânta Liturghie la adresa de carantinare, fără public, dar în comuniune cu credincioșii prin Internet

 8. Pr. Dr. Sofian Costea: Noua persecuție la adresa Înaltpreasfințitului Teodosie. Din nefericire, se reconfirmă faptul că, în România, logica elementară este plasată în carantină

 9. Ce ar fi dacă... COȘMARUL lui Orwell este deja AICI și noi NU îl putem vedea?

 10. VIDEO TERIBIL! AVERTISMENT PENTRU PĂRINȚI: Dacă vi se îmbolnăvește copilul de la vaccinul COVID, veți trăi un coșmar și veți fi pe cont propriu. Mărturia mamei unei adolescente care a rămas invalidă și cu multiple suferințe după vaccinul Pfizer

 1. SONDAJELE ActiveNews: APOSTOLII vs INTOXICATORII. Vă invităm să VOTAȚI AICI! ULTIMA ZI DE VOT!

 2. Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open de jucătoarea Alizé Cornet. Românca nu era în formă, vorbea singură și se plângea că nu poate să respire. Nu știe Djokovici ce-a pierdut nevaccinându-se!

 3. A spus Bill Gates că vrea să reducă populația planetei prin vaccinuri și avorturi „dacă facem o treabă nemaipomenit de bună”? VERIFICAT ACTIVENEWS

 4. MOARTE SUBITĂ: Cosmin Cristian Viașu a decedat la doar 45 de ani în urma unui infarct. Senatorul USR era vaccinat și, totodată, un fervent susținător al campaniei de vaccinare. Dacă vaccinul i-a grăbit sfârșitul, familia poate să mulțumească Partidului

 5. Djokovic și Semnul: Cum poate fi ZĂDĂRNICITĂ Noua Ordine Mondială - Povestea celui de-Al Treilea Avorton al Iadului

 6. Ultimele zile ale Cultului Covidian... ATENȚIE: Când vraja se destramă, Sectele Morții încearcă să tragă toată lumea în prăpastie

 7. Daniel Bejan: Prostia 1 vs. prostia 2

 8. Marea Resetare merge înainte cum s-a stabilit. Agenda de la Davos și înfrățirea „elitelor”: Ce ne pregătesc pentru 2022 Klaus Schwab, Ursula von der Leyen, Anthony Fauci, Bill Gates, Stéphane Bancel (ModeRNA), Christine Lagarde, Xi Jinping și alții

 9. No-Vak OUT de la Australian Open. Sârbul Djokovic a pierdut apelul și va fi EXPULZAT. Miza procesului kafkian: nerecunoașterea IMUNITĂȚII NATURALE și umilirea celui care a devenit un erou al mișcării mondiale anti-vaccinare

 10. BOMBĂ PLANETARĂ. TEORIA CONSPIRAȚIEI este REALITATE: Virusul SARS-COV-2 a fost conceput în laboratoarele Wuhan cu finanțare din SUA asigurată prin dr. Fauci. DOCUMENTE MILITARE secrete ale Agenției speciale DARPA a SUA publicate de Project Veritas

Ultima oră

00:00

25 ianuarie: Sfântul Ierarh Grigorie Teologul

23:40

Camionagiii au blocat intrarea în vama americană dinspre Canada, după ce ordinele de vaccinare obligatorie ale Administrației Biden au început să condiționeze intrarea pe teritoriul SUA. Se pregătește un mare protest sâmbătă la Ottawa

23:10

Cuplul de lesbiene judecat pentru uciderea fetiței uneia dintre ele a fost condamnat la închisoare. Ancheta continuă, privind modul în care au răspuns poliția și serviciile sociale la sesizările familiei înainte de producerea tragicului eveniment

23:00

Washington: Cel mai mare marș din pandemie împotriva ordinelor de vaccinare obligatorie impuse de Administrația Biden și a pașapoartelor de vaccinare. VIDEO

22:10

Pr. Dr. Sofian Costea: Noua persecuție la adresa Înaltpreasfințitului Teodosie. Din nefericire, se reconfirmă faptul că, în România, logica elementară este plasată în carantină

21:30

TESTUL COVID NEGATIV AL ÎPS TEODOSIE. Ierarhul va sluji Sfânta Liturghie la adresa de carantinare, fără public, dar în comuniune cu credincioșii prin Internet

20:30

Mihai Târnoveanu de la Calea Neamului a sărbătorit Ziua Unirii alături de românii din Sfântu Gheorghe și județul Covasna

19:50

Un pilot care a devenit victimă a vaccinului COVID rupe tăcerea: Am fost naiv, a fost cea mai mare greșeală pe care am făcut-o vreodată. Voi plăti pentru ea tot restul vieții mele. VIDEO

19:00

OPRIȚI URGENT VACCINAREA COPIILOR! Citiți și DAȚI MAI DEPARTE! Apel GRAV către Ministerul Sănătății, cadrele medicale, părinți, educatori și întreaga societate civilă. Rugămintea Federației Organizațiilor Ortodoxe PRO VITA din ROMÂNIA

17:35

Jurnalistul Valeriu Cațer din Chișinău a murit la doar 49 de ani. Oficial, de ciroză. Ziaristul era dublu vaccinat cu Pfizer

16:30

VIDEO TERIBIL! AVERTISMENT PENTRU PĂRINȚI: Dacă vi se îmbolnăvește copilul de la vaccinul COVID, veți trăi un coșmar și veți fi pe cont propriu. Mărturia mamei unei adolescente care a rămas invalidă și cu multiple suferințe după vaccinul Pfizer

15:35

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open de jucătoarea Alizé Cornet. Românca nu era în formă, vorbea singură și se plângea că nu poate să respire. Nu știe Djokovici ce-a pierdut nevaccinându-se!

14:34

Ce ar fi dacă... COȘMARUL lui Orwell este deja AICI și noi NU îl putem vedea?

14:18

De ziua Unirii, George Simion și-a luat doza. De cerneală!

14:00

ILEGAL! IPS TEODOSIE batjocorit de Poliția din Constanța de Ziua Unirii. Prof Constantin Barbu: Sfinția Voastră le dați un mileniu de Istorie și ei vă amendează. Asta e problema lor, că nu sunteți vaccinat! Conferința România, vechea vatră a Europei