ActiveNews publică CONTRACTELE SECRETE cu PFIZER și MODERNA. Primele prețuri ale vaccinurilor „GRATUITE” și problema principală a contractelor: statele cumpărătoare sunt responsabile de reacțiile adverse. Clauzele sunt ILEGALE

De Alesandru Anghel și Victor Roncea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ARTICOL ACTIVENEWS DIN 19 APRILIE 2021 IGNORAT DE PRESA MITUITĂ ȘI POLITICIENII VÂNDUȚI DIN ROMÂNIA

Comisia Europeană și țările membre au ținut (până acum) secrete prețurile negociate cu mamuții industriei farmaceutice Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau Johnson&Johnson sfidând normele democratice și transparanța oricărui proces care presupune fonduri publice. ActiveNews este prima publicație din România care scoate la lumină învoielile ascunse, care cuprind clauze secrete, semnate și parafate de Comisia Europeană în detrimentul cetățenilor europeni, în detrimentul românilor.

Citiți și: Avocatul Gheorghe Piperea, reacție la Scandalul Contractelor companiilor Pfizer și Moderna „imune” în fața reacțiilor adverse: Dreptul UE nu permite exonerarea de răspundere a producătorilor de vaccinuri. EXCLUSIV

SCANDALUL CONTRACTELOR SECRETE PFIZER ȘI MODERNA. Clauzele impuse de molohii vacciniști sunt ILEGALE. Comisia a agreat exonerarea de răspundere a producătorilor în caz de reacții adverse sau MOARTE. Experți europeni via ActiveNews. EXCLUSIV

Practic, bugetele naționale, veniturile noastre, au fost privatizate fraudulos, fără acordul contributorilor, dintre care, cel puțin în România, s-ar putea să nu se vaccineze mai bine de 50%. Ba am mai auzit și tâmpenia incomensurabilă ventilată de agenții propagandiști ai Sistemului cu faptul că vaccinurile „sigure” și „eficiente” mai sunt și „gratuite”.

Orice stat ar trebui să dea socoteală - și probabil o mână de avocați ar putea să-l tragă la răspundere și pe cel autohton - pentru faptul că sunt cheltuite sute de milioane de euro - și la nivel european miliarde - din bugetul public, pentru cumpărarea și injectarea de seruri aflate încă în faza de testare, fără ca fondurile acestui experiment să fie date publicității și, mai ales, fără ca cineva să răspundă de efectele adverse ale vaccinării, care merg, după cum s-a dovedit, până la moarte.

Riscuri mai mari ca vaccinat decât ca infectat

În timp ce autoritățile iresponsabile de la noi se străduiesc să omoare mai departe românii cu injectarea vaccinului AstraZeneca - de exemplu - Institutul Norvegian de Sănătate Publică a admis în urmă cu câteva zile că, cităm, „există un risc mai mare de a muri după vaccinarea cu AstraZeneca decât de a muri după infectarea cu Covid”. Ați văzut undeva știrea aceasta? Nu. Probabil o s-o publice tot numai ActiveNews, în (unică) premieră. Dar nu ar fi trebuit să o mediatizeze cumva aceiași medici criminali care au transmis pe televiziuni că vaccinurile sunt „sigure” trimițând (unii) oameni la moarte? Nu ar fi trebuit ca știrea aceasta să se transforme într-un avertisment de sănătate recomandat de CNA pentru TVR, Radioul Național și presa care a mâncat zeci de milioane de euro până acum din palma murdară a Guvernului?

Iată că ActiveNews a aflat și prețurile plătite de cetățenii europeni pentru aceste experiment uriaș, prețuri ținute la secret de cei care ar trebui să ne reprezinte, guvernanții noștri și Comisia Europeană - momentan pentru vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna -, și le publicăm în premieră pentru presa română, împreună cu contractele secrete, așa cum ne-au fost transmise de un colaborator al nostru din străinătate.

Secretul deranjează și peste Ocean

Decizia de a fi oferite cu țârâita unele contracte cu giganții vacciniști - dar cenzurate în dreptul prețurilor și condițiilor - a scandalizat până și New York Times-ul, care ne informa într-un articol din ianuarie 2021 - ca să vă faceți o socoteală - că SUA au achiziționat 400 de milioane de doze de Pfizer și Moderna, urmând să cumpere ale 200 de milioane până în vară, cu opțiunea de a ajunge la 500 de milioane. Primul contract a costat SUA aproape 2 miliarde de dolari pentru circa 100 de milioane de doze.

Comisia Europeană are deja în contracte 2,3 miliarde de doze și negociază pentru încă 300 de milioane de la cele două firme deja mega-miliardare în urma Covidului. Scurgeri despre prețuri au mai apărut până acum, cum ar fi informația că SUA plătesc 19.50 USD pentru vaccinul Pfizer, în timp ce UE 14.70 USD. Premierul bulgar Boiko Borissov este singurul demnitar din blocul sovietului european care a dezvăluit că Pfizer vrea să ridice prețul dozelor la 19.5 euros ($23.22), în contextul în care CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, tocmai a afirmat că o a treia doză de Pfizer ar trebui administrată într-un interval de 12 luni, „pentru a dobândi imunitate completă”. În plus, Bourla, fiul unor supraviețuitori ai Holocaustului, nu exclude posibilitatea vaccinării anuale, în viitor. Reamintim că Emer Cooke, directoarea Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a fost lobbyistă pentru Pfizer și AstraZeneca. În noiembrie 2020, a devenit director EMA. O lună mai târziu, vaccinul contra Covid-19 Pfizer a primit aprobarea UE

„Fără număr, fără număr...”  

Guvernul a aprobat săptămâna trecută un memorandum privind o nouă comanda de vaccin Pfizer, de 4,2 milioane de doze, în timp ce s-a gândit să scape de problematicele AstraZeneca donându-le criminal Republicii Moldova. Site-ul de propagandă guvernamentală Știri Oficiale anunța în decembrie că 10 milioane ar fi numărul de vaccinuri pe care le poate accesa România pe baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer.

Alt site de Știri Oficiale, G4Media, informa pe 8 aprilie că sosesc 134.000 de doze de vaccin Moderna, care se adaugă celor 426.000 doze de vaccin intrate deja în țară.

Prețurile oficiale pentru Pfizer și Moderna

După cum este stipulat în contractele pe care le publicăm mai jos, semnate anul trecut, Pfizer a vândut serul expertimental cu 17,50 euro pentru primele 100 de milioane de doze și 13,50 euro pentru restul până la 200 de milioane de doze. Pentru orice comandă nouă făcută în termen de 3 luni de la autorizația acordată de Ema (deci până pe 21 martie), aceasta crește la 15,50 euro pe doză. După, din nou la 17,50 euro. Dar apoi prețul urmează să crească, așa cum afirmă și premierul bulgar. Cam același concept eficient de comercializare ca cel practicat de traficanții de droguri.

Moderna apare în Contractul (fost) secret cu 22.50 USD, respectiv circa 18.80 Euro.

Însă acestea sunt aspecte minore în comparația cu problema principală, și anume refuzul companiilor de a-și asuma vreo responsabilitate pentru cazurile - de zeci de mii deja - în care produsele lor provoacă reacții adverse grave și chiar și decese. Practic, conform Contractelor semnate de Comisia Europeană în numele statelor membre, companiile producătoare de seruri pretins anti-Covid nu pot fi considerate vinovate pentru nici o victimă.

Contractele încalcă drepturile cetățenilor europeni

Legalitatea clauzelor de scutire de răspundere și garanție acordate producătorilor de vaccinuri Covid-19, în conformitate cu acordul dintre părți, sunt însă reglementate de legislația belgiană, după cum ne informează sursa care ne-a transmis documentele foste secrete, apărute în Occident, la postul de televiziune italian Rai, în urmă cu două zile. În concluzie, afirmă această sursă, aceste clauze sunt, la prima vedere, invalide. De ce? Deoarece producătorii nu garantează o eficacitate minimă pentru vaccinurile pe care le introduc pe piață. Deoarece producătorii nu își asumă nici o responsabilitate reală pentru orice prejudiciu pe care aceste vaccinuri îl pot provoca. Deoarece statele membre (și, prin urmare, contribuabilii), care sunt cumpărătorii vaccinurilor, își asumă în cele din urmă toată responsabilitatea și consecințele în ceea ce privește prejudiciul sau ineficiența.

România trebuie să solicite renegocierea Contractelor

Pentru încrederea publicului, este esențial ca producătorii să își asume responsabilitatea de a se asigura că vaccinurile sunt „eficiente” și „sigure”. Iată de ce este dreptul statelor membre ale UE de a solicita Comisiei Europene să renegocieze aceste contracte, în interesul publicului, în apărarea drepturilor și sănătății cetățenilor europeni, respectiv a românilor.

Conform unei instanțe juridice europene consultate de sursa ActiveNews, clauzele conform cărora producătorii de vaccinuri nu garantează și nu își asumă responsabilitatea pentru eficacitate și absența efectelor secundare adverse ar trebui, a priori, să fie considerate ilegale, în conformitate cu legislația contractuală belgiană. Într-adevăr, conform termenilor lor, aceste clauze sunt concepute pentru a scuti producătorii de obligația lor principală (de a livra și de a garanta ceva în conformitate cu contractul), dar și - mai ales - pentru a scăpa contractul de substanța sa și de orice efect util.

Clauzele care afirmă că statele membre (în calitate de cumpărători ai produsului) trebuie să se angajeze să despăgubească producătorii (în calitate de vânzători ai produsului) împotriva (aproape) oricărui prejudiciu pe care vaccinurile l-ar putea provoca terților (persoanelor vaccinate) sunt, la prima vedere, problematice. Având în vedere că ponderea economică a răspunderii civile față de terți este în cele din urmă suportată (aproape) în totalitate de către statele membre, producătorii nu mai au niciun stimulent real - altul decât cel financiar - pentru livrarea și garantarea la termen a produselor lor, la cele mai înalte standarde.

România este datoare să acționeze. Au murit deja oameni. Sunt foarte multe cazuri nedeclarate și altele nerecunoscute - inconștient și iresponsabil - de autorități. Și altele vor urma. Iată contractele, PDF:

CONTRACT VACCIN PFIZER / BIONTECH

CONTRACT VACCIN MODERNA

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Conferință în direct Familia Ortodoxă: CE ESTE BĂRBATUL DE AZI

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (12)
 • JoeB 19.04.2021 11:01
  Ce contează ?
  Cică sunt salvatoare !
  Deja se laudă cu succesele și continuă cu rapel 2, 3, ...infinit.
  Spre binele lumii ...civilizate !!!

  https://sharylattkisson.com/2021/04/vaccine-execs-covid-19-immunity-from-pfizer-biontech-moderna-vaccines-likely-lasts-less-than-a-year-its-already-almost-time-for-a-booster/
 • Orizont 19.04.2021 11:43
  Cate procente din preturile prezentate public se intorc ca spaga cu denumirea de comision pe circuite secrete in conturile mafiei de stat ?? Ar fi atat de idioti borfasii de la guvernare, sa verse atata banet fara sa-si traga partea ?? Cum se explica altfel apetenta pentru cumparat zeci de milioane de doze dintr-un Buget falimentar , daca ei stiu CLAR ca vor fi folosite doar o mica parte ??
 • Orizont 19.04.2021 11:43
  Cate procente din preturile prezentate public se intorc ca spaga cu denumirea de comision pe circuite secrete in conturile mafiei de stat ?? Ar fi atat de idioti borfasii de la guvernare, sa verse atata banet fara sa-si traga partea ?? Cum se explica altfel apetenta pentru cumparat zeci de milioane de doze dintr-un Buget falimentar , daca ei stiu CLAR ca vor fi folosite doar o mica parte ??
 • UN_OM 19.04.2021 12:39
  ' Totalitarismul pictat în culorile democrației', în spatele 'ușilor închise' nisțe unii își permit aroganțe la care nimeni nu s-ar fi gândit la începutul secolului 21, ultimii din lanț plătesc prețul (sub toate formele), deci, și riscul; se practică , cu succes, opacitatea (secretomania), toți ridică 'ode' vaccinului deși acesta nu reprezintă un tratament.. Despre acțiunea în justiție, vorba francezului Goethe : ' no chance' , chiar dacă s-ar găsi avocați care ar lansa un asemenea demers, sigur, vor fi ignorați, pentru a nu vorbi despre modul în care se face justiție acilișea. Apropo de justiție, o parte din media s-a repezit să arate că justiția 'se mișcă', cu referire la unele hotărâri care stabilesc că anumite ordine de carantinare sunt ilegale, toate bune și frumoase, dar hotărârile au fost date tardiv, după terminarea carantinărilor, deci, 'succesuri ' ? !
 • Gionaș 19.04.2021 20:23
  Păi și de ce nu dă avocatul diavolului statul in judecată? Daca eate așa de sigur pe el că nu este legală afacerea cu vaccinuri anti covid? Că doar este bogat și are bani de ne ingroapă. Este doar gargară și cam atat. De ce oamenii bogați nu dau statul in judecată?
 • Geanina Dragnea 19.04.2021 21:16
  Felicitari pentru echipa ActiveNews care printr-o munca titanica ne aduce zi de zi dovezi ale anomaliei in care ne aflam, pentru a ne ajuta sa intelegem si sa ne trezim.
 • Orizont 20.04.2021 01:03
  Testele Covid au pe bățul de recoltare o substanță extrem de cancerigena:

  https://rense.com/general96/covid-19-test.php
 • Orizont 20.04.2021 01:06
  https://healthimpactnews.com/2021/6000-increase-in-reported-vaccine-deaths-1st-quarter-2021-compared-to-1st-quarter-2020/
 • Pentru fiica mea 16.02.2022 22:43
  Criminalii de la noi rebuie să plătească! Nu uit când mizeriile astea, prin nov. anul trecut vroiau să impute spitalizarea, oamenilor nevax.care au plătit o viață la șist. de asig. de sănătate! Criminalii ăștia, trebuie să ne dea banii înapoi, de pe otravurile big farma, loterii, cupoane și zile libere pt. injectare! și despăgubiri pentru umilința și teroarea la care ne au supus!
 • Daniela Dan 17.02.2022 12:36
  Nu vă dă nimeni absolut niciun ban atâta timp cât v-ați dus singuri și ați semnat ptr. injectare.
 • Mircea Dragan 21.08.2022 10:58
  Ce sa-ti dea , mah? Bani? Ptr ce ? Ai uitat ce ai semnat inainte de injectare? Faptul ca inca traiesti este o minune. In angajamentul ala al tau iti asumai toate efecte adverse iar unul din ele este moartea. Hai ciocu' mic si mergi la al 4-lea rapel.Fiica ta va creste fara tine , un iresponsabil. Bine ca nu ai dus-o si pe ea la intepat!
 • Mircea Dragan 21.08.2022 10:54
  '' În plus, Bourla, fiul unor supraviețuitori ai Holocaustului'' Interesant. Eu sunt urmasul unuia care a ascuns d-astia ca Bourla in al doilea razboi dupa care i-a scos din tara. Ei uite multumirea nepotului.Adevarat aia cu facerea de bine....
 1. Statul Paralel se clatină din temelii: Florian Coldea și Dumitru Dumbravă audiați 14 ore la DNA. Fostul șef SRI ar fi primit șpagă sute de mii de euro ca să aranjeze un dosar deschis de prietena lui, Laura Kovesi, la EPPO. ACTUALIZARE: CONTROL JUDICIAR

 2. Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

 3. EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

 4. Dar cine este Klaus Schwab, noul consort al ONU?

 5. Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

 6. Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

 7. Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

 8. Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

 9. Soluția Casei Regale pentru unirea imediată a Basarabiei cu România

 10. Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

Ultima oră

01:00

Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

00:10

24 mai: Sfântul Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat aflat cu moaște sfinte în România, dăruite de însuși Ștefan cel Mare și Sfânt Mănăstirii Neamț - cea mai veche inscripție păstrată de la Atletul lui Hristos. FOTO

23:00

EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

22:32

Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

21:20

SFINȚII EROI ANTICOMUNIȘTI - PR. AMFILOHIE BRÂNZĂ ȘI MAICA STAREȚĂ JUSTINA BUJOR ÎNTR-O CONFERINȚĂ ASCOR LA BRAȘOV, VINERI, 24 MAI, ORELE 18.30

21:01

Sorin Gheorghe Suciu: Lancrăm - Sebeș, impresii la cald

20:33

Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

20:00

Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

19:20

Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

18:30

A început conferința și lansarea numărului din mai al Revistei Familia Ortodoxă, la Librăria Sophia - “Bărbatul și tatăl în epoca postidentitară”, unde sunt invitați Pr. Constantin Trăistaru și psihologul Irina Petrea-Sullivan – VIDEO LIVE

17:46

Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

17:10

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra, județul Olt, fost Romanați (I): "Să nu uitați, nepoții mei!"

17:07

În plin scandal privind cererea de arestare a lui Netanyahu și recunoașterea Palestinei, Israelul intră puternic și ucide zeci de palestinieni: atac dur în ultimele ore - VIDEO

15:50

NOVA TV: Atenție la afacerile UDMR în județul Harghita!

14:45

Candidaturile de la București ale PNȚ Maniu - Mihalache, blocate și azi, timp de 23 de zile. Declarația lui Valerian Stan