Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

De Ginan Abraheam  /  

Foto: Twitter

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cea de-a doua zi a vizitei lui Xi Jinping în Rusia, Vladimir Putin a transmis un mesaj ferm: Rusia recunoaște yuanul chinezesc în tranzacțiile internaționale, inclusiv în investițiile efectuate de ruși în țări străine, informează QZ.com, potrivit RTV. 

Într-o declarație comună de anunțare a acordurilor, China și Rusia au declarat că alianța lor nu este „de natură conflictuală și nu este îndreptată împotriva țărilor terțe". De asemenea, liderii au făcut apel la „accelerarea procesului de stabilire a unei ordini mondiale multipolare". Putin a menționat în mod special moneda chineză în contextul investițiilor rusești în țările în curs de dezvoltare.

„Suntem în favoarea utilizării yuanului chinezesc pentru decontările dintre Rusia și țările din Asia, Africa și America Latină", a declarat Putin. „Sunt încrezător că aceste forme de decontare în yuani se vor dezvolta între partenerii ruși și omologii lor din țările terțe."

La 21 martie, cei doi lideri mondiali au semnat 14 acorduri economice, de la cooperarea științifică la producția comună de programe de televiziune, în încercarea de a contrabalansa dominația mondială a dolarului american.

China a fost un colac de salvare economică pentru Rusia în contextul sancțiunilor internaționale care decurg din invazia sa în Ucraina, Beijingul fiind de acord să cumpere exporturile de petrol și gaze din țara izolată, deși la un preț redus.

Încercările lui Xi de a consacra yuanul ca monedă mondială fac parte din obiectivul guvernului chinez de a se implica mai mult în afacerile economice și politice globale.

Săptămâna trecută, Xi a negociat un tratat de pace între Arabia Saudită și Iran, cu scopul de a ajuta la încheierea unui război prin procură în Yemen. În știri conexe, Arabia Saudită ia în considerare posibilitatea de a vinde petrol Chinei pentru yuani în loc de dolari.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
VideoNews

ULTIMELE ZILE - FINAL DAYS - VIDEO TRADUS ÎN ROMÂNĂ:

Arafat judecat pentru cei legați de pat - Remember Plandemia. Dr. Geanina Hagimă despre vaccinare și Marea Resetare - Exclusiv ActiveNews

Olivia Steer și Florin Chilian despre ActiveNews și Libertatea Presei:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • Vakaki Eigenmann-Silayan 22.03.2023 17:59
  @ACTIVENEWS ROMANIA : Ar fi mai mult decât util dacă ați scrie un singur articol, dar amplu despre istoria relațiilor dintre USR-iștii noștri și CHINA COMUNISTĂ și BOLȘEVICĂ.
  Vă las mai jos niște resurse pentru un astfel de articol, care cu siguranță ar reprezenta un mare interes pentru public:

  https://i.redd.it/5hvs7t466fl91.jpg

  Iulian Bulai spunea lucruri trăsnite
  https://www.reddit.com/r/Romania/comments/x3xnj0/iulian_bulai_spunea_lucruri_trăsnite/

  Noii ciocoi comuniști de la USR și admirația lor pentru Comunismul Chinez
  https://tribuna.us/noii-ciocoi-comunisti-de-la-usr-si-admiratia-lor-pentru-comunismul-chinez/

  Iulian Bulai – Noua generație de politicieni?
  https://mesagerulneamt.ro/2017/05/iulian-bulai-noua-generatie-de-politicieni/

  MESAJ pentru @USR-iști : Nu erați voi cei care luptați împotriva CIUMEI ROȘII?! Ce (vă) mai face chinezofilul (pardon, sinofilul) Bulai Iulian? Din câte se poate observa din CV-ul oficial al dl. Bulai de pe site-ul Camerei Deputaților, acesta și-a făcut studiile în Republica Populară Chineză și a lucrat la ambasada României de acolo! Dl. Bulai a participat și la cursurile de SOCIALISM ȘTIINȚIFIC? Era aglomerat la ședințele partidului (Comunist Chinez)? Credeți că dl. Bulai ne-ar putea face și nouă câteva copii din CĂRTICICA ROȘIE a lui Mao Zedong?! Poate că acolo l-au învățat, la cursuri universitare, cum să cenzureze televiziunile și presa din România. Trăiască noua REVOLUȚIE CULTURALĂ!

  Dar să nu uităm de tovarășul Dominic Fritz! Cum se face că dânsul este căsătorit cu o chinezoaică (Lin Yiran), fost reprezentant al (intereselor) CHINEI COMUNISTE și BOLȘEVICE la ONU?!

  Felicitări! Din câte se pare, tocmai voi, dintre TOATE partidele din Parlament aveți cele mai trainice legături cu CIUMA ROȘIE din CHINA COMUNISTĂ și BOLȘEVICĂ! Nu de alta, dar în celelalte partide nu am auzit de specimene care să-și fi făcut studiile în CHINA COMUNISTĂ și BOLȘEVICĂ sau care să-și fi unit destinele cu reprezentanți ai Republicii Populare Chineze.

  Pe când veți trimite o delegație a partidului la tovarășul Ping-pong (pardon, Xi Jinping)? Întreb pentru un prieten ...
  CONCLUZIE: USR = CIUMA ROȘIE! USR + PCC = LOVE (IS LOVE).

  Vă las mai jos linkul cu CV-ul domnului Bulai Iulian (ca să nu spuneți că mint):
  https://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=52&cam=2&leg=2020&pag=0
 • Rusi 23.03.2023 19:32
  Incet,incet dolarul este eliminat.
Ultima oră

13:24

Sindicatele din Educație, din nou în stradă. Protest cu 20.000 de persoane și marș în București

12:38

"Cinci milioane de dolari pentru un Biden, cinci milioane de dolari pentru celălalt Biden". Presa din SUA confirmă implicarea președintelui într-o schemă de mită

11:58

Rușii au distrus primul tanc german Leopard 2 (VIDEO)

11:45

Sfidarea continuă! Arhitectul maghiar care a proiectat reabilitarea străzii Kogălniceanu din Cluj NU a ținut cont de solicitarea primăriei ca grupul statuar Școala Ardeleană să fie amplasat pe soclu

10:44

Zoe Dantes: În numele Fiului!

09:41

Alianța Familiilor din România: Solicităm voluntari pentru Luna Identității Creștine

09:29

Iulian Capsali: TREI PROBLEME ȘI CÂTEVA IDEI

09:21

Mihai Tîrnoveanu: Sâmbătă 10 iunie și vineri 16 iunie, pomenirea Părintelui Justin Pârvu la Mănăstirea Petru Vodă!

08:47

Pușcării pentru copii! Au apărut sistemele de recunoaștere facială, la o școală din Capitală

23:30

8 iunie 1967: Trecerea la Domnul a Otiliei Cazimir, poeta care a încântat generații întregi de copii. O furnică duce-n spate Un grăunte jumătate...

22:17

Banca Reglementelor Internaționale va folosi IA pentru a monitoriza tranzacțiile bancare globale - Instaurarea unei societăți fără numerar

21:25

OMS plănuiește „simularea” unei noi pandemii

20:35

Bijuteria românilor bucovineni din Boianul canadian, Biserica Maicii Domnului, distrusă de un incendiu. FOTO / VIDEO și cu Biserica originară din Boianul românesc din nordul Bucovinei pomenit de Eminescu în Doină

19:48

Adrian Pintea: În șa, drept, imposibil de uitat

19:18

Zice lumea: Marea contra-ofensivă a Ucrainei a început