ALTĂ ABERAȚIE: Aragazul pe gaz metan trebuie să dispară fiindcă încalcă standardele UE privind poluarea. Chipurile eliberează prea mult dioxid de azot (NO2) și îmbolnăvește planeta

De Ginan Abraheam  /  

Ronews

Ronews

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gătitul la un aragaz cu gaz metan într-o bucătărie obișnuită, fără un sistem de aerisire mecanică, conduce la poluarea locuinței cu dioxid de azot (NO2) peste limitele impuse la nivelul UE, reiese dintr-un raport al Organizației pentru Cercetări Științifice Aplicate (TNO), citat de filiala din România a organizației de extremă stânga Greenpeace, potrivit agenției naționale de presă Agerpres, care pare foarte serioasă în relatarea acestei noi aberații.

Potrivit sursei citate, teste de laborator efectuate de TNO au arătat că aragazul pe bază de gaz metan produc monoxid de carbon, particule în suspensie și alți poluanți care pot avea efecte severe asupra sănătății, în special asupra copiilor. Conform datelor făcute publice de aceștia, în ultimele 12 luni, numărul copiilor din UE cu simptome de astm provocate de gătitul cu gaz metan este estimat a fi de peste 700.000, echivalentul a 12% din totalul cazurilor de astm la copii din Uniune.

TNO a efectuat o simulare a gătitului mesei cu gaz metan pe o perioadă de o săptămână folosind tehnici de gătit obișnuite în condiții de bucătărie obișnuită, fără aerisire din exterior. Rezultatul a fost că, în toate simulările în care nu a fost utilizată aerisirea mecanică, valoarea limită orară UE de 200 micrograme/mc de NO2 în aer exterior a fost depășită în interior peste limita permisă de 18 ore/an. Dimensiunea bucătăriei influențează aceste valori, iar aerisirea reduce poluarea, însă sistemele de aerisire mecanică sunt adeseori ineficiente, insuficiente sau prea puțin utilizate, se menționează în raport.

„Mai mult de 100 milioane de cetățeni ai UE gătesc cu aragaze pe baza de gaz metan, incluzând mai mult de jumătate din gospodăriile din Italia, Franța, Spania, Olanda, România și Ungaria. Organizațiile pentru sănătate se tem că situația ar putea deveni extrem de gravă din cauza crizei energetice din această iarnă, deoarece oamenii reduc aerisirea pentru a face economie la căldură și la bani. Asociația Medicală Americană a subliniat recent că aragazele care folosesc gaz metan sporesc poluarea aerului în gospodărie precum și riscul de astm și severitatea acestuia la copii,. Cercetări anterioare au făcut legătura între utilizarea gazului metan și tulburarea de hiperactivitate și deficit de atenție (ADHD) la copiii de vârstă mică. Un studiu recent sugerează faptul că gătitul cu gaz metan în timpul sarcinii poate avea ca rezultat hiperactivitatea la copiii mici. S-a dovedit că poluarea de la aragazele pe bază de gaz metan are un impact negativ și asupra sistemului respirator și nervos al adulților", notează sursa citată.

Raportul Organizației pentru Cercetări Științifice Aplicate (TNO) a fost realizat pentru grupul nonprofit pentru eficiență energetică CLASP și Alianța Europeană pentru Sănătate Publică (EPHA). Greenpeace România subliniază că oficialii din UE sunt obligați, prin Tratatul de Funcționare a Uniunii Europene, să ia în considerare aspectele legate de sănătate atunci când stabilesc reglementări, fapt confirmat recent de către Curtea Europeană de Justiție.

Cu toate acestea, CLASP și EPHA au afirmat că standardele actuale cu privire la gătitul în gospodării nu fac acest lucru și că aparatele de gătit cu gaz metan ar trebui să fie eliminate prin reglementările Ecodesign.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • BLUE 09.01.2023 17:20
    După ce ne-a damblagit și ucis cu vaxx-ul,i-a pocnit brusc grija de noi!!! DECENII s-a gătit așa, și nu am avut nici pe dracu!!! Ăștia sunt hotărâți ca prin TOATE MIJLOACELE să ne "îngroape", în toate felurile!!!!
  • Tic 09.01.2023 17:34
    "fără aerisire exterioară", adică nu avem ferestre? Vara, care poate, folosește bucătăria de vară. Dar toată mizeria este bătaie de joc! Nici măcar nu merita sa dai replica pitecantropilor isterici mincinoși și plângăcioși ecogunoieri!
  • Coronoia 09.01.2023 21:15
    Siguuur ca da, decat sa ne facem ostropel de pui pe aragazul gazos periculos mai bine sa cumparam de la supermarket plicuri instant cu gandaci vietnamezi defecati, ca aia nu mai trebuie gatiti mai departe la aragaz.

    A mai ramas vreun domeniu al vietii noastre in care sa nu se bage UE sa ne micromanage-uiasca? Mai ramane doar sa vina un functionar ue sa ne lumineze cu lanterna in timpul momentelor intime de cuplu si sa ne furnizeze indicatii pretioase despre cum sa dam optim din fund.
  • 4929 COX 10.01.2023 14:58
    ue asta , are specialisti in orice domeniu ! sunt asa di distepti de le crapa mintea si inventeaza numa` nazbatii ! ce o sa puna in locu` aragazulu` numa ` ei stiu , patent ! io zic ca acesti distepti sa mearga la .....depou pt. repatatii , la cap !!!
  • doar un_OM 10.01.2023 16:17
    Oare când fac un studiu cu privire la emisiile de noxe în urma deplasării cu avioane private la nivel global, pe continente și pe țări ???
    Sau un studiu privind consumul de resurse și emisiile de noxe ale armatelor și ale producătorilor de armament din ultimii doi ani ???

    Pentru acest Studiu cu aragazul pe gaz metan sigur au avut mai mult timp la dispoziție decât pentru cel privind vaccinurile.
  • doar un_OM 10.01.2023 16:50
    Oare când fac un studiu cu privire la emisiile de noxe în urma deplasării cu avioane private la nivel global, pe continente și pe țări ???
    Sau un studiu privind consumul de resurse și emisiile de noxe ale armatelor și ale producătorilor de armament din ultimii doi ani ???

    Pentru acest Studiu cu aragazul pe gaz metan sigur au avut mai mult timp la dispoziție decât pentru cel privind vaccinurile.
  • Dorel Timpa 15.03.2023 15:28
    UE trebuie să dispară , pentru că încalca flagrant drepturile cetățenilor!!!
Ultima oră

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC

20:35

Marian Dumitru: ANTI-ROMÂNISMUL CA PROIECT DE ȚARĂ: După Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Octavian Goga, acum a venit și rândul lui Mircea Eliade să fie "anulat", la Radio France Internațional (RFI)

19:40

Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie

18:20

Eduard Dumitrache: Părintele Ciprian Mega, aseară la Moscova

17:35

”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO

16:31

Syria TV: SIE refuză să comenteze știrea despre întâlnirea directorului cu președintele Al-Assad

15:53

Mihai Gheorghiu: Pitești 2024

15:30

Homo Blănosus: Marea Resetare se transformă în Desen Animat

15:05

În sfârșit o veste bună! 83% dintre suedezi doresc să folosească banii cash, în ciuda ultra-tehnologizării. Peste 6000 de persoane au primit deja implanturi de microcipuri în mâini pentru a le folosi la plățile fără numerar

14:15

Imaginile apocaliptice ale zilei - Atena, măturată de praful saharian

13:54

La Iași "praful saharian" a devenit argilă. Video de la Silviu Gurlui

13:43

Cristian Niculescu: Cine analizează praful saharian, totuși?

12:00

Av. Peter Costea: Domnule Cioloș, avortul nu înseamnă „îngrijire medicală”!