AL III-lea CUTREMUR: 5,7 Richter după Cutremurul de proporții de 7,8 și 7,5 din Turcia și Siria: Peste 1200 de oameni au murit și alți 5000 au fost răniți. Erdogan: Cel mai mare dezastru înregistrat în Turcia. TRANSMISIE ÎN DIRECT

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 14:30:  Un nou cutremur de 5,7 pe scara Richter a avut loc luni la prânz în Turcia. Este al treilea seism care s-a produs azi. Situația în Turcia este foarte gravă. Autoritățile vorbesc de mii de victime, relatează Știripesurse.

O nouă replică semnificativă, cu magnitudinea de 5,7, a fost înregistrată în zona orașului Gaziantep, după cutremurul de 7,8 de la primele ore ale dimineții și după replica majoră de 7,5 înregistrată la puțin timp după miezul zilei.

Până la ora actuală, cel puțin 912 persoane au murit doar în Turcia, neluând în calcul decesele din Siria, iar alte 5000 de persoane au fost rănite. Erdogan a declarat că acesta este cel mai mare dezastru înregistrat în Turcia după anul 1939, adăugând că 2.818 de clădiri s-au prăbușit în urma cutremurului.
 
ACTUALIZARE 12.30: Turcia a anunțat că un al doilea seism devastator a lovit țara, la mai puțin de 12 ore după primul șoc. Magnitudinea estimată de către Centrul European Mediteranean de Seismologie: 7,7 grade Richter.
 
Epicentrul a fost la 2 kilometri adâncime, la o distanță de 67 de kilometri de localitatea Kahranmanmaraș.
 
Autoritatea pentru Urgențe și gestionarea Dezastrelor din Turcia a anunțat că al doilea cutremur a avut magnitudinea de 7,6 grade pe scara Richer. 
 
Institutul seismologic american USGS afirmă că al doilea seism a avut o magnitudine de 7,5.


Pe de altă parte, undele seismice ale primului cutremur au fost resimțite până în Groenlanda, a declarat pentru AFP seismologul danez Tine Larsen.
 
Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade a avut centrul în orașul Pazarcik din provincia Kahramanmaras, la aproximativ 32 de km de orașul Gaziantep, la o adâncime de 10 km.

Cu mii de răniți, se așteaptă ca bilanțul victimelor să crească pe măsură ce salvatorii caută printre dărâmături.

De ambele părți ale graniței, locuitorii au fost zguduiți din somn și s-au grăbit să iasă afară, într-o noapte friguroasă, pentru a-și salva viața.

"Nu am simțit niciodată așa ceva în cei 40 de ani de când trăiesc", a declarat un locuitor din Gaziantep.
 
VIDEO: 


 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (22)
  • Badass 06.02.2023 12:53
    A dat unchiul Sam semnalul lui suliman pașa sa se gândească bine tabăra pe care o alege
  • Orizont 06.02.2023 15:29
    Pe ziarul "National" la articolul espre cutremur comentariile nu mai sunt lasate la liber - "Structurile" de pe "Flancul Estic" stau cu ochii ca pe butelie la cascada de cutremure din Turcia .. De ce ? - Pentru ca este un semnal major de pedepsire a Turciei in stil mafiot, folosind arme electromagnetice scalare/interferometre ..
  • Constantinescu Valentin-Ionut ► Orizont 06.02.2023 16:53
    Comentariile sunt blocate pe national.ro
  • Orizont ► Constantinescu Valentin-Ionut 06.02.2023 17:41
    Am vazut - si la T. Borcea. E clar ca au primit date esentiale despre ce se intampla..
  • Constantinescu Valentin-Ionut 06.02.2023 16:34
    BADASS
    Voi ii spunezti Satan...Lucifer...Dracu...etc...nici Fratelui Cazut nu-i place sa fii cu "fundul in doua luntrii"...cum sunt turcii..ba cu ucrainienii....ba cu rushii....ba ii ataca pe graci...ba nu-i lasa pe suedezi....ba ca americanii sunt rai...ba ca vor arme de la americani...Discordii....Divergente..."Oameni cu 2 fetze"...Nu Merge...
    ORIZONT
    Da am observat...statzi linistitzi nu e haarp sau altceva...e cenzura shi pe g4media...ziare.com...
    Toate Bune!!!
    Valentin Constantinescu
  • hannah 06.02.2023 12:55
    Sa ne mai intrebam daca a fost din cauze..."naturale"? Cred ca cei mai multi gandim la fel: a fost provocat ca raspuns la pozitia Turciei vis a vis de fiara ce se ridica din ocean USA. Probabil ca acesti cotropitori universali ce-si spun NATO si America si UE si cum or mai vrea ei (desi il servesc pe acelasi "cazut") au vrut sa lasa si un biletel la locul faptei, ca sa revendice dezastrul produs, dar chiar nu-i nevoie de el, pentru ca toti stim cine-i autorul, nu?
    Ocultei nu-i place nesupunerea, coloana vertebrala nu are voie sa stea dreapta in fata lor, iar daca nu te ploconesti faci buba. Ce noroc pe romani ca sunt condusi de niste celenterate, alea nici macar nu au coloana vertebrala! Deci nu ne va lovi vreun cutremur, asa ca putem dormi linistiti lingand talpile celor care ne fac felul in fiecare zi si se dau "de-ai nostrii". Nu degeaba se spune "capul plecat palosul nu-l taie" omitandu-se a se continua cu
    "Dar cu umilință lanțu-l încovoaie!
    Ce e oare traiul, dacă e robit?
    Sărbătoare-n care nimeni n-a zâmbit?
    Viața și robia nu pot sta-mpreună,
    Nu e tot-odată pace și furtună.".
    Am deveni neam de slugi fata de inalta poarta Bruxelleza. Nu-mi vine sa cred ca taranul roman accepta ce-i face statul in propria-i batatura, furandu-i agoniseala, furandu-i viata. Astia nu-s romanii pe care ii stiu si care au avut forta de a se ridica in 1989 si in toate rascoalele din trecut. Sangele alor mei s-a facut "tot o apa si-un pamant" cu cel al supusului occidental care se duce sa se cipeze pentru ca e cool sau pentru ca guvernul i-a spus ca-i bine. Vrem o tara ca afara? Chiar suntem o tara ca afara, dar din pacate e prea tarziu ca sa ne dam seama ca nu ne place si ca am copiat de acolo tot ce a fost mai rau!
  • Tic 06.02.2023 16:33
    Bestiile! Indiferent ce țară este, nu este de acceptat asa ceva. Ăștia au pus curul lor spurcat pe o grămadă de tehnologie cu care fac atâta rău. Pe președintele Tanzaniei l-au omorât pt ca a demascat impostura testului.
    Este crimă la scena deschisă, este de condamnat de către orice om de bun simț.
    Mai țineți minte inundațiile și alunecările de pământ de acum vreo 20 de ani din China?Acum e liniște și pace, iar China își joaca rolul în sceneta pandemiei, a balonului,a creditului social atât de drag globalismului.
    Pe Erdogan îl așteptau de mult la cotitură :încercarea de puci militar, economie pusa pe butuci, Inflatia uriașă. Și toate astea fiindcă a urmărit interesele Turciei, nu ale bestiilor.
    Dar ceea ce s-a întâmplat acum este strigător la cer. Demenții încearcă multe ascunse în "fenomene naturale" :furtuni, incendii, inundații, secete, cutremure, tsunami. Ei știu multe lucruri pe care noi doar le bănuim și le folosesc pt interesele criminale,precum povestea "Un yankeul la Curtea regelui Arthur".
  • brian duffy 06.02.2023 19:18
    da, poate nu ne va lovi cutremurul dar sigur vom intra in razboi...
  • Benediction 06.02.2023 13:19
    Hai să vedem, sare acum în ajutor comunitatea internațională sau numai în Ucraina se pompează sute de milioane de dolari? Aici chiar au nevoie săracii oameni, aici nu se spală bani și nu e plin de neo-naziști ca la Ucrainieni...
  • Tic 06.02.2023 16:40
    Asa este.
    Turcii chiar au muncit pt a ajunge unde erau înainte de puciul ala nenorocit și de inflația cumplită.
  • Adisor 06.02.2023 14:06
    S-a cam razvratit domnul Erdogan la World Economic Forum la sfarsitul lui ianuarie. Desigur nu are nicio legatura.
  • Tic 06.02.2023 16:19
    Da, nici o legătură. Ca și cu vaccinul.
  • Mircea Dragan 06.02.2023 15:42
    Cand te pui rau cu americanii....
  • Poenaru2016 06.02.2023 16:00
    Seamănă cu cutremurul din Japonia din 11 martie 2011. O fi aceiași tehnologie (HARP) ca atunci sau a fost testată una noua, mai performanta?
  • Orizont 06.02.2023 16:14
    E plin de postaci seku' pe forumurile mai importante -- operatiunea e sa combata teoria cutremurului artificial..
  • Mircea Dragan 06.02.2023 16:41
    Sa incerce sa combata ce vor. Acum 2 zile un oficial turc a comunicat americanilor sa-si ia labele de pe Turcia iar acum au raspunsul...
  • Constantinescu Valentin-Ionut 06.02.2023 16:30
    bașsağlığı
    condolences
    condoleante
  • roman ortodox 06.02.2023 16:49
    Dumnezeu le-a dat cutremurul pentru ca să oprească Turcia sa între în război împotriva Rusiei. În plus majoritatea sunt musulmani,iar lui Dumnezeu nu ii place .
  • Orizont 06.02.2023 17:53
    Probabil nu veti fi de acord cu opinia mea - Sunt mai multi "dumnezei" care se bat intre ei pe tarlaua speciei umane , iar ce se intampla la Apocalipsa (acum) va fi deznodamantul unui conflict cosmic - predeluvian , conflict din care a rezultat si ultima varianta ADN umana.. Unii dintre noi am venit aici din alte lumi pentru a vedea si trai aceste evenimente..
  • brian duffy ► Orizont 06.02.2023 19:39
    nephilimii...
  • Carbid 06.02.2023 18:54
    "Dumnezeu le-a dat cutremurul"...
    Eventual, Dumnezeu a îngăduit cutremurul...nu l-a dat el în nici un caz! E bine de precizat!
  • scufita rosie 06.02.2023 23:21
    https://www.brighteon.com/60d4c3f7-b6c1-441d-8914-fa982fb4a1a1 Yesterday, local citizens report a Massive Explosion over the Skies of Kahramanmaraș, 70 KM NW of Gaziantep city, in Southern Turkey following the M7.8 Earthquake. Ieri, cetățenii locali raportează o explozie masivă peste cerul din Kahramanmaraș, la 70 km NV de orașul Gaziantep, în sudul Turciei, în urma cutremurului M7.8.
Ultima oră

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC

20:35

Marian Dumitru: ANTI-ROMÂNISMUL CA PROIECT DE ȚARĂ: După Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Octavian Goga, acum a venit și rândul lui Mircea Eliade să fie "anulat", la Radio France Internațional (RFI)

19:40

Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie

18:20

Eduard Dumitrache: Părintele Ciprian Mega, aseară la Moscova

17:35

”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO

16:31

Syria TV: SIE refuză să comenteze știrea despre întâlnirea directorului cu președintele Al-Assad

15:53

Mihai Gheorghiu: Pitești 2024

15:30

Homo Blănosus: Marea Resetare se transformă în Desen Animat

15:05

În sfârșit o veste bună! 83% dintre suedezi doresc să folosească banii cash, în ciuda ultra-tehnologizării. Peste 6000 de persoane au primit deja implanturi de microcipuri în mâini pentru a le folosi la plățile fără numerar

14:15

Imaginile apocaliptice ale zilei - Atena, măturată de praful saharian

13:54

La Iași "praful saharian" a devenit argilă. Video de la Silviu Gurlui

13:43

Cristian Niculescu: Cine analizează praful saharian, totuși?

12:00

Av. Peter Costea: Domnule Cioloș, avortul nu înseamnă „îngrijire medicală”!