A murit George Cușnarencu, un mare scriitor și jurnalist

De ActiveNews  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A murit publicistul George Cușnarencu, redactorul șef al publicației „Magazin”, un mare scriitor și jurnalist. George Cușnarencu a fost autorul mai multor volume de proză și de povestiri scurte. Născut în luna ianuarie 1951, acesta avea 72 de ani. Redacția ActiveNews deplânge plecarea sa grăbită dintre noi și adresează condoleanțe familiei. Vestea tristă a fost dată de scriitorul Nicolae Iliescu, citat de EvZ.

„A amuțit pe vecie glasul prietenului meu bun, George Cusnarencu, ăl cu care vânam lei! Dumnezeu să-l ierte și să-l așeze cu drepții!”, a anunțat scriitorul Nicolae Iliescu, într-o postare pe contul său de Facebook.

George Cușnarencu s-a născut în 1951 la Dorohoi, în județul Botoșani. El a absolvit Facultatea de Limba și Literatura Română a Universității din București, în anul 1977. Ca student a frecventat cenaclul „Junimea” care funcționa în cadrul Facultății de Limba și Literatura Română sub conducerea profesorului și criticului Ovid S. Crohmălniceanu. George Cușnarencu a debutat, cu un volum de proză scurtă, „Tratat de apărare permanentă”, în anul 1983. De-a lungul vremii a publicat mai multe romane, respectiv: „Tangoul memoriei”(1988), „Dodecaedru” (1991), „Ultimul Isus, magnificul” (1995), „Călătoria Luceafărului” (1997), „Requiem” (1998), „Trandafirul Tăcerii Depline” (1999), „Saptamana Patimilor” (2001), „Piata Aristotel” (2001), „Colonia Penitenciară Oranj” (2001).

În acest context, George Cușnarencu a fost publicat și în antologia de proză scurtă „Desant 83” care a fost îngrijită de Ovid S. Crohmălniceanu. De asemenea, a mai publicat proză scurtă în mai multe volume de antologie, alături de alți scriitori din generația sa. Astfel, lucrările lui George Cușnarencu au apărut în volumele: „Proză umoristică românească”, editat în anul 1985, „Iubiri subversive (Cele mai bune povestiri din 1997)”, apărut în anul 1997 sau „Generația 80 în proza scurtă”, apărută la Editura Paralela 45, în anul 1998. George Cușnarencu a fost prezent cu povestiri traduse în două antologii publicate la Moscova, în anii 1985 și 1987, dar și în culegerea de proză scrisă de autori din țările central și est-europene, Description of a Struggle, apărută la editura Picador, în 1994, la Londra, New York.

Ca scriitor, George Cușnarencu a primit premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România, în anul 1984, și premiul „Ion Creangă”, al Academiei Române, în anul 1993. Pe lângă acestea, el a mai primit, pentru proza sa, și alte premii literare ale unor reviste și asociații de scriitori.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

UN „CONDENS” EFECTUAT CU UN AVION MILITAR LA MARE:

DOVEZI CHEMTRAILS DE LA ARMATA SUA:

ARTICOL PE ACTIVENEWS

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Constantinescu Valentin-Ionut 03.08.2023 09:50
    condoleante
  • Constantinescu Valentin-Ionut 03.08.2023 09:57
    inca o stire de propaganda morbida
    https://www.businessmagazin.ro/actualitate/patru-decese-din-cauza-covid-19-si-aproape-600-de-cazuri-noi-in-22049979
Ultima oră

14:00

PS Ignatie: Curajul nu înseamnă obrăznicie! ”Sunt atâția care fac gălăgie, aroganți, indolenți, vulgari, și toți se ascund sub masca faptului că ei sunt oameni curajoși”

13:53

Condurul și Scatoalca: Lui Zelenski i se pregătește o Înfrângere prezentată ca Victorie

13:30

Claudia Marcu: Roboții pun stăpânire pe Europa. Dictatura inteligenței artificiale - Control absolut al populației

13:20

Cornel Nistorescu: Cine-i Nicu Ștefănuță și de ce?

12:30

Elena Solunca: Când credința devine lucrătoare prin iubire. Gând de Duminică – Vindecarea slugii sutașului

11:30

Un pumn în nas pentru idioții utili cu ”E DOAR CONDENS”. Armata SUA obligată să recunoască oficial pulverizările chemtrails de pesticide toxice, întreprinse fără acordul populației. CUM ARATĂ AVIONELE DE CHEMTRAILS ÎN INTERIOR - FOTO US AIR FORCE

07:00

21 iulie: Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia Veche. Sf. Cuv. Simeon și Ioan Pustnicul; Sfântul Proroc Iezechiel

23:00

”Îl rog fierbinte pe Dumnezeu să aibă grijă de România!”. Marele actor Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918, ”odată cu România Mare” și de Sf. Mc. Filimon, ocrotitorul artiștilor, și a plecat la Domnul pe 20 iulie 2016, de Sf. Ilie. VIDEO-POVESTE

22:00

Virgiliu Gheorghe: BĂRBĂȚIĂ DUHOVNICEASCĂ

21:19

Părintele Arsenie Papacioc, blândețea și bunătatea întruchipată

20:15

Polițist de frontieră mort subit în baie la 47 de ani

19:44

Pentru cei care se plâng de căldură îmbrăcați sumar vedeți cum a oficiat IPS Teodosie rugăciunile pentru ploaie la 40 de grade Celsius în mijlocului câmpurilor aride din Constanța - FOTO

18:46

Cea mai rușinoasă coadă din istoria Europei (VIDEO)

18:35

20 Iulie: Adrian Păunescu ar fi împlinit 81 de ani. Ascultă cele mai frumoase scrieri ale poetului între care și celebrul Doamne, ocrotește-i pe Români! VIDEO

17:45

20 iulie 1927: Moartea Regelui Ferdinand ”Întregitorul” și urcarea Regelui Mihai pe tronul României