A ÎNCEPUT! UPDATE: Demonstranții sunt la Cotroceni - LIVE VIDEO. Pompiliu Diplan: LA 5 JUMATE LA UNIVERSITATE! Provocatorii să fie retrași la Unitate! Manifestanții pentru Libertate au ieșit din nou în 77 de orașe din întreaga Românie

De ActiveNews  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Situație critică la Brăila:  RECENT NEWS: Tânăr protestatar bătut de poliție și jandarmi la Brăila, lăsat să zacă leșinat pe asfalt într-o baltă de sânge. VIDEO

Demonstrațiile continuă și miercuri, la București, la 5 și jumătate, la Universitate, precum și în întreaga țară.

UPDATE: LIVE VIDEO DE AZI

MESAJUL TRANSMIS:

Ora 22:30, protestatarii se apropie de Palatul Cotroceni, după cum se vede în filmarea de pe pagina Legitimă Apărare. Ei solicită „Demisia!” președintelui Iohannis. Vechiul slogan „Ieși afară, „ființă extraordinară”!” a fost și el reciclat. De asemenea, veșnic-actualul deziderat de „Li-ber-ta-te!”. Sunt întâmpinați de zeci de jandarmi și polițiști.

Ora 20:45, protestatarii care au pornit din Piața Universității se îndreaptă spre Piața Victoriei, scandând „Nu mai suportăm!”. 

Ora 20:15, manifestanții din București se află în fața Ministerului Afacerilor Interne. Mai devreme în timpul zilei, ministrul de Interne, Lucian Bode, îndemna la „toleranță zero” față de protestatari și la amenzi usturătoare. Demonstranții nu l-au uitat și scandează „Li-ber-ta-te!” în fața instituției pe care o conduce, vremelnic, d-l Bode. 

Pompiliu Diplan de la # Starea de Libertate mulțumește într-un mesaj video tuturor manifestanților curați care au umplut străzile Bucureștiului ieri și anunță continuarea protestelor pentru dezideratele solicitate - anularea tuturor restricțiilor aberante impuse de așa zisa „stare de alertă”, a intențiilor de legiferare a vaccinării obligatorii și a demersurilor pentru impunerea pașapoartelor de vaccinare. Esența demersului nostru e simplă, spune Diplan: Pentru Libertate!

Și în al doilea rând, pe lângă chemarea deja clasică LA 5 JUMATE LA UNIVERSITATE!, Diplan adaugă: Provocatorii să fie retrași la Unitate!

Totodată, ActiveNews face AICI trimitere la filmarea noastră de ieri, cu rugăciunea Tatăl nostru în genunchi, la Universitate, care reflectă caracterul pașnic al autenticilor protestatari, și prezintă mai jos câteva filmări din țară însoțite de o relatare și transmise chiar de cititorii noștri, cărora le mulțumim. Alți cititori ne-au transmis fotografii de la protestele la care au participat, semnalând că, pe lângă orașele anunțate pe diferite canale de știri, au ieșit oameni în stradă și în Suceava, Piatra Neamț sau Târgoviște și chiar și la Onești.

Facem la rândul nostru un apel către comandanții Jandarmeriei, să fie conștienți că există indivizi în birouri și funcții călduțe care trimit pe de-o parte provocatori violenți în stradă iar pe de cealaltă parte jandarmii drept carne de tun.

Protestul continuă în întreaga țară și azi, în ciuda diversiunilor organelor din miez de noapte, de la București. Cum spune Diplan: Nu va luați dupa fentele sistemului!”

Iată și cum arătau protestatarii pașnici pentru Starea de Libertate, de ieri, plecați din Piața Universității până în Piața Victoriei și apoi porniți în marș pe Ștefan cel Mare spre Obor, Moșilor și înapoi în Piața Universității:

Vă rugăm așadar să ne transmiteți fotografii sau relatări de la proteste pe adresa de e-mail: contact@activenews.ro

 

La Constanța au protestat, pentru a treia zi consecutiv, peste 100 de persoane, tineri în majoritatea lor. Inițial s-au întâlnit la 18:30 pe platoul din fața Prefecturii, cu steaguri tricolore, unele dintre ele găurite ca la Revoluție, și cu mesajul „Libertate, te iubim: ori învingem, ori murim!”. Mai târziu, manifestanții au pornit în marș pe stradă, ocupând o singură bandă de circulație, pe traseul Prefectură - bvd. Ferdinand - str. I.Ghe.Duca - Casa de Cultură - City Park (pe Soveja) - Delfinariu - bvd. Mamaia - bvd. Tomis - Prefectură. Sursa: Ziua de Constanța


La Brașov au ieșit în stradă peste 1000 de oameni, care au mărșăluit prin oraș și s-au adunat în fața Prefecturii - zona Modarom. Ei au scandat „Jos Masca!” și au fluturat steaguri tricolore.

Și la Craiova mii de cetățeni au mărșăluit pe străzile municipiului, potrivit TVR Craiova. În imaginile de la România TV sunt surprinse persoane care dau foc în public fotografiei lui Raed Arafat, un gest care aduce aminte de arderea tablourilor dictatorului Ceaușescu la Revoluția din 1989.

 La Arad sute de persoane și zeci de șoferi sau motocicliști au protestat în centrul orașului, potrivit Aradon.ro

La Suceava a avut loc un protest spontan cu câteva zeci de manifestanți, adunați în jurul dr. Mircea Pușcașu, președintele Asociației „Bucovina Profundă”. Începând cu ora 20:00, ei au rostit rugăciunea „Tatăl nostru” în parc, la statuia Eroilor, și au purtat pancarte cu mesajul „Fără mască!”.

Și la Drobeta Turnu Severin au ieșit în stradă sute de persoane, precum și în Vaslui, Alba Iulia și Târgu Jiu, potrivit România TV. Publicistul Iulian Capsali adaugă pe Facebook că au avut loc „proteste la Fălticeni, Tecuci, Alexandria și Slobozia, unde nici la Revoluție nu a ieșit nimeni pe străzi. Incredibil! Vâlvătaia a cuprins România!”, notează acesta.

Corespondență din Brăila

Mare de protestatari pe străzi. "Blândul” cetățean înfricoșat critică de sub pat

Așa cum preconizam, cei câțiva tineri care au dat startul protestelor la Brăila, în urmă cu patru zile, s-au transformat în zeci, sute, mii de nemulțumiți vocali. Ieri seară, străzile orașului vuiau, freamătul sufletelor adunate laolaltă reușind să spargă bariera claxoanelor, vuvuzelelor și glasurilor reunite de un singur gând: LIBERTATE. În mulțimea de drapele tricolore flutura curajos și steagul Greciei, arc peste timp amintind de "Adunarea norodului” și Eteria.

Mărturisesc că n-am trăit astfel de momente vreodată. În decembrie '89 eram de vârsta celor care protestează acum. Am împărțit pâine neagră soldaților care păzeau Primăria de "teroriști”, copii un pic mai mari și ei, îngroziți de armele ce le-atârnau ca plumbul în mâini. Pe unul dintre ei l-a întrebat mama de ce plânge. "Nu știu să trag. Am stat doar pe baltă, la porumb, până acum!”, a mărturisit. Ochii albaștri, apoși, ițiți din spatele ochelarilor, se străduiau să nu fixeze nimic, în timp ce trupul tindea spre nivelul sacilor de nisip îngrămădiți la picioare.

Atunci, Brăila "se trezise” în Revoluție, fără să priceapă cum s-a întâmplat asta. Acum, la fel, Brăila e luată prin surprindere de iureșul declanșat în miez de noapte și pare că, la fel, în fondul ei conservator, nu pricepe ce i se întâmplă. Copiilor nevoiași li s-au alăturat alți și alți tineri, din toate categoriile sociale. Media de vârsta a protestatarilor a crescut un pic. La fel, a crescut și bucuria de a fi împreună, de a da cu șutul anomiei sociale, de a le da cu tifla celor puțini și răi care îi zăvorâseră în case. La Revoluția din '89 cuvântul de ordine a fost furia. Acum, pe fetele protestatarilor copilandri am citi îndârjire, ca și cum au decoperit CEVA, de mare preț și fără nume, pentru care merită să lupte până la capăt. Jandarmii și polițiștii păreau dintr-un alt film, umbre mute și mobile, pe fondul vieții acestor copii.

Și dincolo de asta, baricadați în case, "blânzii” cetățeni înfricoșați, așteaptă ca "virusul ucigaș” să dea buzna peste ei. Sunt cei care nu au nicio "foame” de potolit. Sunt cei care se încolonează cuminți la vaccinare, care-și detesta tacit rudele neîmbotnițate și care, cu ultimele fărâme de curaj, zgârie mașinile vecinilor cu cheia. "Blândul” cetățean nu are culoare politică, n-a auzit în viața lui de "ideal”, drepturi și libertăți. În universul lui strâmt, "blândul” cetățean este capabil de trăiri devastatoare, refulate, uneori, în fața monitoarelor. Este acel individ care sub protecția anonimatului se transformă în ecoul sistemului, catalogându-i pe cei care protestează drept "haimanale”, "inculți”, "săraci” și "indezirabili”. Cu siguranță e ușor de recunoscut pe stradă: încovoiat, cu masca până-n albul ochilor din care se vor aruncate săgeți asasine, spre cei care respiră liber. (D.V.)

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

PREȘEDINTELE IRANULUI UCIS. ȘTIREA ȘI VIDEO ÎN DIRECT DIN ZONĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • socaciu90 30.03.2021 18:17
  comunitatea amish din USA a obtinut imunitatea de turma covid fara masca in comuniune si la biserica
  https://www.zerohedge.com/covid-19/pennsylvanias-amish-community-may-have-already-reached-herd-immunity
 • socaciu90 30.03.2021 18:18
  comunitatea amish din USA a obtinut imunitatea de turma covid fara masca in comuniune si la biserica
  https://www.zerohedge.com/covid-19/pennsylvanias-amish-community-may-have-already-reached-herd-immunity
 • Orizont 30.03.2021 20:49
  Vedeti aici cum se manipuleaza o planeta intreaga cu Cadavre False de Covid - Unul dintre "morti" trage cu nesat dintr-o tigara in timpul filmarilor :

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/caught-fake-dead-bodies-for-future-propaganda-of-covid-deaths
 1. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 2. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 3. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 4. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 5. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 6. Eurovision câștigat de o ARĂTARE într-un nou afront homosexualist asupra muzicii și bunului simț

 7. Artistul ieromonah Savatie Baștovoi despre cei ”21 de rabini”: ”Nu filmul, ci CARTEA este forma cea mai potrivită de predică”

 8. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

 9. Președintele Iranului ar fi murit! - ACTUALIZARE din presa iraniană. Israelul susține că a fost un asasinat. MOSSAD? Elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi s-a prăbușit în cursul zilei - VIDEO / ULTIMA FOTOGRAFIE OFICIALĂ

 10. PREȘEDINTELE IRANULUI E MORT. Confirmare: Elicopterul lui Ebrahim Raisi a fost găsit ZDROBIT pe un deal și ARS COMPLET: ”Nu există niciun semn care să indice că pasagerii elicopterului sunt în viață”. SITUAȚIE DE CRIZĂ în Iran și Orient

Ultima oră

21:38

Premierul ungar Viktor Orban va participa la campania UDMR din România

20:29

Fostul director al CDC: “Este timpul să recunoaștem efectele secundare semnificative ale vaccinurilor Covid-19”

20:00

A apărut o lucrare unică: ISTORIA MIȘCĂRII LEGIONARE. 20 mai și 10 decembrie 1922 și 24 iunie 1927 în Istoria României

19:59

România, aproape de colapsul demografic: În 2022, din țara noastră au plecat peste 200.000 de persoane și aproape 19.000 de copii sub 15 ani

19:10

Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)

18:30

Pr. Ioan Istrati: ÎNALTUL PIMEN. 4 ani de la adormire (25 august 1929 - 20 mai 2020)

17:56

Ayatollahul Iranului, Ali Khamenei, amenință: “Dacă avem și cea mai mică dovadă că Israelul a fost implicat, vom reacționa dincolo de orice imaginație” - VIDEO

17:30

Ion Cristoiu înainte de alegerile din 20 mai 1990: Ion Iliescu vs Piața Universității și visul lui Gorbaciov: confirmarea Puterii comuniste prin intermediul alegerilor libere. România ar fi astfel un caz unic în lume. ISTORIA POST-DECEMBRISTĂ

16:56

Ortacul tot ortac! Miron Cozma, audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei, l-a îmbrâncit pe liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene: “Vezi că te bat”

15:38

Adrian Onciu: Drumul anevoios către negocieri de pace

15:00

George Simion, de Ziua Familiei: ”Să ne amintim că Referendumul pentru Familie din 2018 a fost SABOTAT de întreaga clasă politică: de la „tradiționalii” de la PSD, la cei PNL, la USR-PMP și Klaus Iohannis”

13:58

Azi i-a expirat Mandatul: Mai este legitim Zelenski?

13:43

Momentul când trupul neînsuflețit al președintelui iranian a fost recuperat de salvatori - VIDEO

13:35

Incendiu la Parchetul Vaslui. O angajată ar fi dat foc unor acte și ar fi încercat să se sinucidă

12:40

Cinci zile de doliu național în Iran. Prim-vicepreședintele Mokhber, desemnat președinte interimar