A FOST REGIZAT MASACRUL DE LA BUCEA?

De Părău Vlad  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru că cititori noștri au avut păreri diferite inspirate de relatările ucrainene și ruse despre ceea ce presa occidentală a prezentat ca „Masacrul de la Bucea”, încercăm să trecem în revistă argumentele de o parte și de alta, în contextul în care unii cititori ne acuză cu suntem, chipurile, filoruși și alții ne mustră cu suntem filoamericani. Ambele categorii uită că un KGB-ist ca Putin înconjurat de liota lui de miliardari oligarhi cu multiple cetățenii dintre care se detașează cea a Israelului nu reprezintă Rusia cu zecile ei de milioane de mujici care mor de foame așa cum un BBB-ist ca Biden nu reprezintă America profundă - apropo, cea mai creștină țară din lume, așa cum e ea, conform clasamentelor mondiale, în care Rusia este pe locul 7 din lume iar România pe locul 3, ca procentaj, dar de fapt pe locul 2, pentru că Vaticanul nu ar trebui considerat în acest clasament. După cum a mai scris însă ActiveNews, noi nu ținem nici cu Zelenski, nici cu Putin, nici cu Biden, ci doar cu adevărul, doar cu România.

După retragerea trupelor ruse din localitatea ucraineană Bucea, pe stradă au fost filmate corpuri de oameni căzuți la pământ, unele pe marginea drumului, întoarse cu spatele, iar altele chiar pe șosea, printre care și o femeie căzută cu bicicleta. Imaginile au fost prezentate de ucraineni și preluate larg de presa occidentală, după care o pleiadă de lideri politici și militari au luat poziții categorice de condamnare a Rusiei.

Pe de o parte, tabăra „negaționistă” susține că rușii au plecat pe 30 martie 2022 din localitate, iar primarul, Anatoli Fedoruk, a făcut pe social media un live (o filmare) la 31 martie, în care anunța plecarea rușilor, fără să menționeze nimic despre cadavrele din localitate. Iar celebrele filmări au apărut abia peste două zile. Filma primarul din buncăr, decuplat de realitățile din orășelul pe care-l conduce? Cum de-au rămas cadavrele atâtea zile pe stradă, fără să le acopere sau îngroape nimeni dintre localnici sau rudele lor?

„Pe 30 pleacă rușii, da? Pe 31 primarul spune că-i bine ș.a.m.d., și pe 3, când intră presa străină, însoțită de ucraineni... (descoperă cadavrele indicate de ei, n.r.) Eu zic în felul următor: Bă, nu ne credeți proști, că noi am mai trăit o dată experiențele astea! Bun, pe 30 pleacă. Nu pleacă în goană. Și, de pe urma lor, rămân cadavrele alea de-o parte și de alta a drumului. Pe 3 vine presa străină împreună cu autoritățile de la Kiev și descoperă cadavre. Păi și cetățenii ăia din orașul ăla unde erau? Când au plecat criminalii ăia au lăsat de-a lungul unui drum cadavre și nu se duce vestea în oraș? Nu vine lumea? Nu vin neamurile, nu vin curioșii? N-a venit nimeni să vadă cum stau alea acolo și să zică hai să le-ngropăm! Au stat până pe 3. Adică cetățenii acelui oraș i-au lăsat pân-a venit presa. Nu sunt normali la cap! Nu vine nimeni, nu-i acoperă c-un cearșaf? Nimeni din presa lumii n-a întrebat neamurile ălora. Cadavrele alea sunt fără identitate? Astea sunt întrebări. N-avem dreptul să ni le punem?”, se întreabă ziaristul Ion Cristoiu înntr-un Jurnal Video al său, citând din memorie opinia unui jurnalist italian.

Fața și reversul informației, în viziunea publicistului Iulian Capsali

„Se pare că „masacrul de la Bucea” este tot atât de adevărat ca „masacrul de la Timișoara” din decembrie 1989. (...) Un lucru e cert, în prima zi după ce armata rusă s-a retras de la Bucea (și din toată zona Kievului), primarul acestei mici localități, un fel de Pipera pentru București, nu a menționat absolut nimic despre aceste presupuse „atrocități”, era doar fericit că rușii se căraseră de acolo. Mai sunt și alte elemente care pun la îndoială narațiunea ucraineană din Bucea. Însă ce e clar este că emoția declanșată acum, ca și la noi acum 32 de ani sau la căderea Turnurilor Gemene din 11 09 2001, când a început ofensiva armată împotriva unei fantome (recte „războiul contra terorismului”), folosește unor forțe care au anumite interese de putere. Locală sau, azi, globală”, a scris publicistul Iulian Capsali pe Facebook

La Katyn rușii au mințit că masacrul a fost realizat de nemți

Pe de altă parte, cei care arată cu degetul către Rusia se leagă de cunoscutul apetit către violență al soldaților ruși, precum și de experiența istorică privind masacrele și dezinformarea. De exemplu, masacrul de la Katyn din 1940 a fost comis de sovietici, dar Moscova a susținut că vinovați ar fi naziștii, adică nemții de la acea dată. Revenind în prezent, admitem că nu putem judeca doar după proasta reputație, ci ne trebuie și dovezi. Totuși, ne întrebăm de ce rușii nu au filmat sau nu vor să arate modul în care s-au retras din Bucea? Iar asta, în condițiile în care până și un simplu jandarm are cameră de filmare frontală, iar soldații au camere video pe cască.

Unde sunt dovezile rușilor?

Astăzi, în secolul 21, toate tancurile sunt dotate cu aparate de înregistrare video, așa cum au azi până și mașinile de Poliție. Unde sunt filmările de la sosire și de la plecare cu strada măturată frumos și fărăp cadavre pe ea?

Dezmințiri verbale au venit din partea purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, și a ambasadorului Rusiei la ONU care, după cum s-a văzut, nu prea era stăpân pe cuvintele sale. Unde sunt dovezile pe care s-au tot lăudat rușii că le aduc? Numai vorbe, până acum.

O altă dezmințire a fost cea a Ministerului rus al Apărării, care a respins acuzațiile Kievului privind „masacrul civililor” din orașul Bucea, aflat în apropierea capitalei Ucrainei, afirmând că fotografiile și imaginile video ar fi un „un alt fals pus în scenă de regimul de la Kiev pentru presa occidentală”, scrie Cristoiu Blog.

Citiți și: RECUNOAȘTERE ÎN PREMIERĂ. Purtătorul de cuvânt al lui Putin: Da, avem pierderi semnificative. Este o tragedie uriașă pentru noi. Rusia admite 1.351 de soldați ruși morți pe front iar Ucraina și ONU anunță 167 de copii ucraineni și 1.611 de civili uciși

„Pixelu' Albastru” 

S-a invocat faptul că printre corpurile întinse pe stradă ar fi existat și unele care se mișcă. Dar, dacă privim cu atenție filmarea, putem la fel de bine trage concluzia că nu e o mână care se ridică, ci de o folie, o hârtie, o pungă care e mișcată de vântul stârnit de trecerea mașinii. Iar la filmarea cu omul surprins în oglinda retrovizoare că se ridică ar putea fi pur și simplu o schimbare de lumină, o iluzie optică.
 
Totodată, filmări ale sateliților occidentali arată existența unor gropi comune, precum și cea a cadavrelor pe străzi, înainte de plecarea rușilor la 30 martie. De ce nu pune Moscova la dispoziție filmări ale sateliților rusești care să arate contrariul?
 
Există filmări din dronă care arată mașini arse și victime pe autostrada E40. De asemenea, în orașe acesta nu ar fi primul act de violență care a fost înregistrat la adresa clădirilor și a civililor. Bineînțeles, rușii vor spune că naționaliștii ucraineni au folosit pentru infrastructura militară clădiri civile, ca să se asigure că armata inamică nu va trage asupra lor. Dar și afirmațiile acestea trebuie dovedite.
 
Se face mare tapaj asupra faptului că asemenea filmări și povești emoționale sunt menite să stimuleze o implicare a NATO în conflict, dar vedem foarte bine că până în prezent țările occidentale, membre NATO, nu au dorit până acum să se implice direct, mulțumindu-se la a anunța sancțiuni economice și măsuri diplomatice contra Rusiei. Le va face o filmare cu câțiva morți pe o stradă din Bucea să-și trimită propriii bărbați la moarte în Ucraina? E greu de crezut. (articolul continuă dedesubt) VIDEO: 

Serviciul de informații externe al Germaniei BND afirmă cu deține interceptări ale comunicațiilor radio ale militarilor ruși în care aceștia vorbeasc despre crimele de la Bucea și susține că le va pune la dispoziția unui Tribunal Internațional.

DER SPIEGEL a relatat că BND, serviciul de informații externe al Germaniei, dispune de noi imagini din satelit și a interceptat comunicații radio incriminatoare ale soldațiilor armatei ruse din regiunea de la nord de Kiev, în care se află și localitatea Bucea. O parte din traficul radio interceptat ar putea avea legătură cu cadavrele care au fost fotografiate la Bucea.

Comentariile interceptate par să infirme acum negațiile Rusiei. DER SPIEGEL a aflat că BND a informat miercuri parlamentarii cu privire la concluziile sale. O parte din traficul interceptat se pare că se potrivește cu locațiile corpurilor găsite de-a lungul drumului principal care traversează orașul. Într-una dintre ele, un soldat se pare că i-a spus altuia că tocmai împușcase o persoană pe bicicletă. Acest lucru corespunde fotografiei cu cadavrul întins lângă o bicicletă care a fost difuzată în întreaga lume. Într-o altă conversație interceptată, un bărbat ar fi spus: Mai întâi interoghezi soldații, apoi îi împuști.

De asemenea, materialul BND pare să ofere dovezi că membrii unității de mercenari ruși numită Grupul Wagner au jucat un rol principal în atrocitățile comise. Este cunoscut faptul că acest grup a comis atrocități similare în Siria.

Comunicațiile radio interceptat de BND ar da de înțeles că atrocitățile comise asupra civililor din Bucea nu au fost nici acte întâmplătoare, nici faptele unor soldați individuali care au scăpat de sub control. Mai degrabă, spun surse familiare cu înregistrările audio, materialul sugerează că soldații au vorbit despre atrocități ca și cum ar fi discutat pur și simplu aspecte din viața lor de zi cu zi.

Acest lucru, spun sursele familiare cu materialul audio, indică faptul că uciderea civililor a devenit un element obișnuit al activității militare rusești, posibil chiar parte a unei strategii mai ample. Intenția este aceea de a răspândi frica în rândul populației civile și de a reduce astfel voința de rezistență.

DER SPIEGEL a aflat că în prezent se analizează mai mult trafic radio interceptat, deși se pare că este dificil să se localizeze cu precizie o parte din înregistrările audio. Comunicațiile atribuite inițial localității Bucea, se precizează într-o actualizare, nu pot fi atribuite din punct de vedere geografic decât regiunii de la nord de Kiev, chiar dacă prezintă paralele clare cu crimele de la Bucea.

Filmare Daily Mail cu transportarea cadavrelor pentru a fi îngropate în cimitirul din Bucea. (articolul continuă dedesubt) VIDEO:  

Biciclista ucisă în Bucea ar fi fost o cosmeticiană aspirantă și bloggeriță, recunoaște un make-up artist dintr-o localitate învecinată

Cosmeticiana aspirantă al cărei cadavru a fost identificat la Bucea după manichiura sa unică (a cărei fotografie ilustrează articolul de față) se dovedește a fi biciclista care a fost spulberată de un tanc rusesc, scrie The Daily Mail. Victima a fost identificată ca fiind Irina Filkina, în vârstă de 52 de ani, o aspirantă la cariera de make-up artist, ucisă pe 5 martie 2022. Fotografia sfâșietoare a arătat o mână întinsă, ale cărei unghii erau date cu ojă distinctivă de culoare roșie și roz aprins. Fotografia a fost distribuită pe scară largă în întreaga lume, iar culoarea unghiilor a fost recunoscută rapid de un make-up artist din Gostomel, o localitate din apropiere. Aceasta a identificat-o pe Filkina ca fiind o femeie care i-a cerut ajutorul pentru a deveni ea însăși make-up artist. Pe lângă dezvăluirea identității sale, imagini șocante filmate cu drona publicate la începutul acestei săptămâni par să fi surprins momentul în care a fost ucisă în timp ce își conducea bicicleta spre casă. 

Bucea nu este singurul oraș din nordul Kievului unde au fost raportate crime de război. Borodianka ar putea ascunde un masacru mult mai mare

O fotografie impresionantă a unei femei care așteaptă ca trupurile surorii și nepotului ei să fie găsite în dărâmăturile unor apartamente bombardate a fost difuzată de surse guvernamentale ucrainene, denunțând minciunile purtătorului de cuvânt al lui Putin, care a vorbit despre crime de război „false” într-un interviu televizat.

Fotografia, realizată în Borodianka, un oraș din apropierea Kievului, o arată pe femeie stând pe un scaun în timp ce salvatorii caută supraviețuitori. Potrivit localnicilor, rușii au blocat eforturile de salvare, lăsând oamenii îngropați sub dărâmături timp de o săptămână, înainte ca forțele Moscovei să se retragă în cele din urmă. VIDEO:

Chiar și vineri, 8 aprilie, a fost bombardată gara din Kramatorsk, regiunea Donețk, fiind uciși 50 de civili, inclusiv copii, dintre miile de persoane care se înghesuiau să părăsească orașul cu trenul. La fel, ucrainenii acuză rușii și rușii ucrainenii.

Fotografiile de vineri din Kramatorsk înfățișau cadavre împrăștiate pe podea, zăcând printre bagaje și cărucioare de copii în fața gării aglomerate din oraș. Unele dintre ele fuseseră deja puse în saci verzi, în timp ce alte fotografii arătau fumul care se ridica din clădire în timp ce pompierii se grăbeau să ajungă la fața locului. De vină ar fi o rachetă sovietică de tip Tochka U, specifică atât armatei ruse, cât și ucrainene. Oficial, rușii declară că au renunțat la acest tip de rachetă odată cu trecerea la noul arsenal Iskander. Dar asta nu înseamnă că racheta nu putea fi trasă de separatiștii pro-ruși din regiune. Și nici de „naționaliștii ucraineni” care ar fi vrut să comită un act de răzbunare într-o regiune populată majoritar de rusofoni. Cert este că acest tip de rachetă de producție sovietică a fost folosit în trecut de ambele armate, astfel încât nu se poate concluziona precis care dintre ele e autoarea atacului. Rămâne de văzut dacă va exista vreo ripostă și cine o va conduce. Ironic, pe resturile rachetei căzute la Kramatorsk se putea citi inscripția „Pentru copiii noștri”, ceea ce denotă că a fost vorba de o răzbunare și că s-ar putea ca ea să nu aparțină unei armate regulate. 

Până unde merge nebunia?   

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (25)
  • csilli ernst 09.04.2022 16:41
    Cine știe care o fi adevarul? S-ar putea afla mai multe daca organisme independente ar face investigatii
    , dar probabil că nu se vrea.
    Insă circula diverse ipoteze si semne de intrebari pe care si le pun si unii specialisti. Gasiti cateva in linkurile urmatoare:
    https://youtu.be/BU-xs8PcS7E
    https://youtu.be/qMN1psFGT3k
  • Arb 09.04.2022 18:06
    Imi pare rau, dar de data asta merg pe mâna domnului Cristoiu.
    Pe care nu-l simpatizez f mult in ceea ce priveste evaluarile domniei sale referitor la politica interna.
    Are si dumnealui parti-pris-uri
    Dar la politica externa, mai ales cea din estul Europei este f rezonabil, sau in fine are un "cap limpede".
    Nu spune el tot ce e de spus dar cine vrea, intelege in context..sau...subtext.
    Este destul de cusut cu atza alba faptul ca rusii au lasat in urma ....masacrului doar citeva cadavre pe strazi.

    Este de asemeni de discutat si argumentat, "ce-au voit rusii " de au atacat Ucraina?
    Si de ce Z vbeste tuturor parlamentelor UE, cerind arme?
    Nu stie ca pune in pericol aceste tari care maj sint in NATO ?
  • NINJA 10.04.2022 13:18
    Frate, ce ai face în locul lui Z? Ai cere flori să-i întâmpini pe rusi?
  • Arb 09.04.2022 18:24
    Pe de alta parte tot vorbiti de infringerile armatei ruse.
    Atunci de ce cere Z incontinuu armament si sprijin de la Nato?
    Si n-ati aratat pina acum nici o imagine cu armata ucraineana.
    In plus, se tot vorbeste despre soldati rusi care pling, se predau de bunavoie sau isi exprima regretul pt ceea ce fac, in fata camerelor de luat vederi ale ucrainenilor.
    Deci, sa intelegem ca armata rusa e o adunatura de plingaciosi, millenials samd....
    E drept pe de alta parte ca pe Romania n-o avantajeaza victoria nici uneia din partile beligerante.
    Avind in vedere istoria Romaniei.
    Dar despre drepturile romanilor din Ucraina nu se spune nimic nici acum si nici in trecut.
    Sau despre declaratiile lui Z referitor la aceasta problema.
    Nu stiu de ce, dar intr-adevar relatarile dvs par biased towards the ucrainians.
    De fapt si de drept asta ar fi trebuit sa fie un conflict intre Rusia si Ucraina, nu intre Rusia si nato.
    In acest moment ,asa pare.
    Si din pacate Rusia este totusi o putere nucleara.
  • NINJA 10.04.2022 23:51
    Știm că Rusia este o putere nucleară și Putin face tot posibilul să nu uităm asta. Este ca în filmele cu teroristul care amenință omenirea. Va veni însă Superman și o va salva în ultima clipă.
    Să fim serioși, nu este un meci între Rusia și Ucraina. Este răspunsul unei națiuni care se apără cu disperare în fața unui invadator fără scrupule. Nu este greu să ne imaginăm cum se poartă soldații ruși.Recitiți ce au făcut la românilor din Basarabia la Fântâna Albă. Câtă bestialitate !!!!
  • cxt 09.04.2022 18:30
    "Le va face o filmare cu câțiva morți pe o stradă din Bucea să-și trimită propriii bărbați la moarte în Ucraina? E greu de crezut"

    In 2015, o poza cu corpul unui copil pe o plaja din Turcia (moarte cauzata de tacsu care nu era multumit sa traiasca in Turcia) a determinat-o pe Merkel sa creeze criza migrantilor, 800.000 au sosit in Germania de la invitatia Merkel pana la sfarsitul anului.

    In ceea ce priveste atragerea Europei in razboi, au fost o gramada de reclame sponsorizate pe tema "azi Ucraina, maine Turnul Eifel" sau "Ucraina trebuie sa fie in UE". Partea ucraineana asta vrea de cand a inceput razboiul.

    Crime sunt de ambele parti. Noi s-asa suferim destul, o sa platim costul de-o sa ne saturam. Implicare in razboi ne mai lipseste.
  • Mircea Dragan 09.04.2022 20:46
    Cum nu am vazut cu ochii mei ramane varianta inscenarii. Si in Siria s-au facut d-astea.
  • aspenter2002 09.04.2022 21:25
    Zelenski are foarte mult MOSSAD în spate.
  • Mircea Dragan 11.04.2022 17:20
    Zelenski papusa Noii Ordini Mondiale si a Forumului Economic Mondial. Putin e si el din acelasi film.
  • Orizont 10.04.2022 01:45
    Observati si folosirea localitatii cu numele "Bucea / Bucha" - asemanator fonetic cu temenul "butcher" si exploatarea psihologica la nivel de mase a acestei asocieri .
    Iar despre Karamatorsk ,probabil nu stiu eu cum functioneaza stagiile unei rachete Tochka-U , insa cum a ramas o jumatate din acea racheta atat de intreaga , parca pusa la expozitie pe iarba... ?
  • Orizont 10.04.2022 01:48
    https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/breaking-news-china-deploying-troops-into-europe
  • Arb 10.04.2022 14:42
    Foarte scary buletinul asta al lui Hal Turner.
    Se pare ca nu mai e loc de-ntors.
    A inceput "The final countdown"....

    Sau "It's the end of the world as we know it"....
    Nu mai tin minte cine le cânta, dar stau sa ma-ntreb daca rockerii aia nu transmiteau de fapt un mesaj....
  • ioansperling 10.04.2022 04:21
    https://vrabiute.blog/2022/04/10/actorii-care-ne-conduc/
  • Trandafirul Galben 10.04.2022 08:26
    La pandemie v-ati pozitionat corect
    Dar cu razboiul asta cam alergati dupa toate fentele...

    Sunt 2 realitati clare.
    Rusii duc un raboi real si ii toaca pe ucrainieni
    Vestul nu poate raspunde simetric si organizeaza tot felul de operatiuni speciale.
    Pentru informarea dvs, Bucea a blocat negocierile de pace care pareau ca vor inchide conflictul.
    Rusia vrea sa inchida conflictul, Ucraina are nevoie de pace singurii care vor ca lucrurile sa continue sunt vesticii.

    Poti castiga razboiul impotriva Rusiei dar daca ajungi sa ai toate orasele ca Mariupol e mai rau decat o pace negociata..
  • Arb 10.04.2022 15:59
    https://m.theepochtimes.com/is-russia-ukraine-conflict-being-used-as-a-sleight-of-hand-diversion-if-so-from-what_4394173.html
  • NINJA 10.04.2022 13:21
    Ce ați face în lucul lui Zelinski? Lucrurile sunt clare. Rușii trebuiau să stea la ei acasă. Dar la cât îi duce capul...
  • A.C. 10.04.2022 19:20
    Zelinski este omul lui Schwab.
    In locul lui Zelinski, nu as fi dat arme la populatia civila, ca pe bomboane, ca, dupa aia, cand ataca armatele ruse si aia ii omoara, sa urlu ca rusii omoara civili. NU mi-as sacrifica cetatenii, asta as fi facut in locul lui Zelinski.
    In locul lui Zelinski, presupunand ca Zelinski are creier si ca si-ar iubi tara si poporul, as negocia pacea si as face tot ce imi sta in putinta ca sa nu mai existe victime printre cetatenii tarii mele.
    Dar asta, evident, daca NU as fi eu, Zelinski, omul NWO si intentia mea NU ar fi un al treilea razboi mondial.
    Caci, atunci, scenariul meu, Zelinski, ar fi EXACT ce se intampla acum in Ucraina.
    Da, rusii nu trebuia sa invadeze.
    Dar in conditiile in care au invadat deja, eu Zelinski, NU as fi agravat situatia aberant, sacrificandu-mi populatia civila fara sens si fara rost.
    Rusilor NU le ajuta cu nimic si NU le foloseste sa omoare civili, in situatia acestui razboi. Cand toata planeta sta cu ochii pe tine si se cere asasinarea ta, Putin, de catre senatori americani In Congres, tu faci masacre?!!! Exemplul cu cel de-al doilea razboi mondial de la Katyn, desi real, este nepotrivit aici, circumstante diferite, sateliti peste tot, mijloace de comunicare si de transmitere a informatiilor rapide si in masa, ca sa dau doar doua exemple de diferente.
    Cui bono? De la asta trebuie sa se porneasca...Nu rusilor, evident.
  • A.C. ► A.C. 10.04.2022 21:48
    Si e Zelenski, nu Zelinski...Apropo.
  • NINJA ► A.C. 10.04.2022 23:54
    Adică ați accepta tot ceeace doresc rușii? Poate la anul fac același lucru și cu Romania și va trebui să ne bucurăm că putem deveni sclavii oligarhiei ruse.
  • A.C. ► NINJA 11.04.2022 07:36
    Desi nu imi place sa o iau pe aratura, cu tot respectul, va raspund ca negocierile de pace nu inseamna predare neconditionata. Se negociaza: eu am mingile pe care le vrei tu, ce imi dai pentru ele? Sau: vrei zece mingi, nu pot sa iti dau zece, ia noua si da-mi un camp cu flori. Sau: eu pun apa, tu da semintele, impartim zona, cu supraveghere internationala/ tampon. Ceva de genul asta. Chemi arbitri internationali si negociezi. dar, pentru asta iti trebuie dorinta, vointa si IQ.
    Sper ca intelegeti la ce ma refer
  • NINJA ► A.C. 11.04.2022 00:03
    Dacă rușii sunt atât de logici, care este logica acestui război? Să dea cu tifla "imperialiștilor" americani? Când vom începe să-l studiem pe Lenin și să-l adulăm pe Stalin ?
    Îmi pare rău, dar ceea ce fac rușii în Ucraina contra civililor seamănă foarte mult cu vânătoarea civililor la revoluție în 1989. Acum știm cine au fost teroriștii: sutele de turiști ruși intrați în țară în decembrie 1989.
  • A.C. ► NINJA 11.04.2022 07:57
    Ma voi stradui sa va raspund...
    Unu, niciun razboi nu are logica, ci doar eventuale justificari. Reale sau nu, depinde.
    Stiu ca ma repet, dar ma straduiesc si sa nu o iau pe aratura. Si pe Lenin si Stalin poate ar fi bine sa ii studieze omenirea asta slab ganditoare, caci, poate, asa nu va mai repeta istoria perpetuu. Cu cat esti mai informat, cu atat gandesti mai bine si esti mai pregatit pentru viata...dar divaghez...
    Discutia era despre veridicitate. Nu sunt DOVEZI decat prin MSM si numai dintr-o directie, cea ucraineana. Mai toate informatiile de la ei au fost dezvaluite ca fiind mincinoase, incepand, necronologic vorbind, cu Insula Serpilor si cu cei 13 bravi eroi postmortem ucraineni carora Zelenski vroia sa le ofere decoratia pentru sacrificul suprem pentru tara. Si care erau, de fapt, toti in viata, se predasera si erau 85 de fapt.
    In familie, am trei membri care chiar au luptat la Revolutie. Doi, cu arma in mana. Niciunul nu are certefecat de revolutionar. Asta asa, ca idee, referitor la ce fel de oameni sunt. Am avut informatii via armata ce era cu teroristii, am trecut pe langa uslasii eroi care zaceau arsi in mijlocul Bulevardului Drumul Taberei si bravii romani patrioti isi descarcau vezicile pe trupurile lor schingiuite in moarte, crezandu-i teroristi. Lasati cu stim noi cine erau teroristii in 1989. Poate ca stiti acum, dar oamenii aia au fost eroi acoperiti de urina unora care nu ar fi avut curaj sa li se uite in ochi, pe cand erau in viata.
    Am afirmat ca rusii nu trebuia sa invadeze Ucraina. Punct.
    Avem bunici omorati de Armata Rosie, familia uneia dintre bunici si-a ascuns fetele si femeile prin beciuri, de frica rusilor, cand au intrat in tara.
    Puneti-va mintea la bataie, lasati emotiile si inclinarea personala. Desi am absoluta convingere ca rusii au facut destule rele prin Ucraina, genocidul prezentat imi PUTE.
    Ce se intampla acolo, are miza mare, planetara si legata de Marea Resetare. Actualmente, au aterizat deja in Serbia avioane cargo chinezesti...
    Serbia este anti Nato. China este partener cu Putin si va intra in Taiwan, este urmataorea tinta.
    Faceti dumneavoastra legatura ne-visceral.
    Ma repet, dar in alt context: trebuie dorinta, vointa si IQ. Cu absolut tot respectul.
  • A.C. ► A.C. 11.04.2022 21:49
    M-am grabit si am gresit, scuze: "inclinatia" personala, nu "inclinarea"...
  • Arb 10.04.2022 14:44
    https://m.youtube.com/watch?v=_YKuO_vQsNQ&feature=youtu.be
  • NINJA 10.04.2022 23:38
    Vestul a început investigația. Nu au blocat-o. În ce document oficial scrie că au blocat-o?
Ultima oră

19:20

EDITORIAL ZIUA | Am fost scris etnic „moldovean” la recensământ, fără ca măcar să fiu întrebat! Așa că totu-i clar…

18:17

Asociația Monumentum: Astăzi, 20 aprilie 2024, a fost inaugurat Mausoleul Armatei Române din Chișinău

16:54

Episcopul Giurgiului, Preasfințitul Părinte Dr. Ambrozie, împlinește astăzi 55 de ani. Întru Mulți Ani!

16:38

Biden: ”Copii de 7,8 ani îmi arată degetul mijlociu. Mi se întâmplă tot timpul” - Filmarea Zilei

16:23

RECOMANDARE CONTROVERSATĂ. Dr. Geert Vanden Bossche: Iată ce aș face dacă aș fi vaccinat împotriva Covid-19

15:55

Timp de 15 ani, copii din Marea Britanie au fost folosiți drept ”cobai” în studii clinice care foloseau sânge infectat cu hepatita C și HIV. Anchetă BBC

14:56

”Tabula Traiana”, mesajul scris în piatră al Împăratului Traian, rezistă pe malul Dunării de aproape 2.000 de ani

13:05

Vocea lui Guterres a fost în sfârșit auzită, dar degeaba: SUA au spus ”NU” recunoașterii Palestinei ca stat la ONU

12:40

A murit Naomi, celebrul cântăreț transsexual. În cinci zile urma să împlinească 47 de ani

12:26

Un avion F-16 condus de inteligență artificială a efectuat primul test de luptă aeriană în fața unui pilot uman. Cine credeți că a câștigat?

12:01

Marinar în stare de inconștiență, pe o navă din Sulina

11:43

Candidatul prezidențial Răzvan Constantinescu, în dialog cu bucureștenii, în parcul Herăstrău, ora 15:30

11:34

Ion Cristoiu: Și dacă tot ce s-a întâmplat cu Cătălin Cîrstoiu în ultima vreme ține de o strategie electorală?

08:00

20 aprilie: Sfântul Ierarh Teotim, episcopul daco-roman al Tomisului; Sfântul Anastasie Sinaitul; Sfântul Apostol Zaheu

23:00

Monahul Filotheu Bălan: Elemente istorice și melurgice ale Acatistului Bunei Vestiri. Autorul inițial al Imnului Acatist este pînă astăzi necunoscut