3 mai 1997: 26 ani de la una dintre cele mai mari TRĂDĂRI din istoria României: TRATATUL CU UCRAINA. Cum au fost cedate teritorii ale patriei-mamă la îndemnul lui Silviu Brucan - Bruckner și prin mâna lui Adrian Severin - Skvosnik, nepot al Anei Pauker

De Tudor Matei  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urmă cu 25 ani, pe 3 mai 1997, are loc la Kiev semnarea tratatului cu privire la "relațiile de bună vecinatate și cooperare dintre România și Ucraina”, de către miniștrii de externe ai celor două țări. Au urmat apoi cei doi președinți, Emil Constantinescu și criminalul Leonid Kucima, care au semnat tratatul la Neptun la 2 iunie 1997, iar la 14 iulie 1997 a apărut Legea 129, de ratificare a acestui tratat.

La data votării acestui act, președintele Senatului era Petre Roman - Neulander, fiu de nomenklaturist NKVD-ist de origine ungaro-evreiască, potrivit Wikipedia, ministrul de Externe – Adrian Severin - Skvosnic, fost lector la „academia de cadre” a PCR „Ștefan Gheorghiu” și nepot al Anei Pauker, potrivit ambasadorului Aurel Preda, președinte al României – Emil Constantinescu, născut la Tighina în 1939 și revenit cu familia în țară în 1943 (nu în 1940 sau 1944).

Prin acest tratat, România recunoștea dreptul de succesiune al Republicii Ucraina asupra unor teritorii românești integrate anterior prin forță în fosta Uniune Sovietică și inclusiv a Insulei Șerpilor, furată de KGB/NKVD ulterior.
 
Deși s-a spus în mod mincinos că semnarea Tratatului era condiționată de intrarea în NATO, documente secrete apărute ulterior arată că Severin și Constantinescu știau că nu este real dar au marșat în continuare pe această dezinformare pentru a forța impunerea Tratatului trădător.
 
Citiți DEZVĂLUIRI din culisele SRI și CIA: Constantinescu și Severin au vândut românii din Ucraina și pământul strămoșesc pentru o himeră creată chiar de ei: marota intrării României în NATO la Summitul de la Madrid condiționată de Tratatul cu Ucraina

"În 1997, pentru prima dată de la constituirea României Mari, un guvern român a cedat părți ale teritoriului național fără a fi amenințat cu agresiunea (ca în 1940), sau fără a se gasi sub presiunea ocupantului străin (ca în 1944 și 1947). Opinia publică românească nu a perceput dimensiunea dramatică a evenimentului”, scrie academicianul Florin Constantiniu în prefața volumului Istoria unei trădări naționale: Tratatul cu Ucraina,  de Tiberiu Tudor, carte scrisă în perioada iulie 1997 – iulie 1999, imediat după semnarea și ratificarea tratatului cu Ucraina.

Iată un fragment din carte. Sursa: Ziaristi Online. Autorul îl acuză pe Silviu Brucan că a stat în spatele deciziei de a încheia tratatul, fiind cel care i-a convins pe Adrian Severin și Petre Roman să semneze.

„La sfârșitul lunii ianuarie 1997 are loc reuniunea de la Dovos, pe teme de politică externă ale țărilor europene participante. În cadrul acelei reuniuni, președintele Emil Constatinescu „își permite să avanseze disponibilitatea României de a ceda de jure Ucrainei Teitoriile Ocupate, fără să aibă niciun mandat în acest sens, fără să consulte Parlamentul sau poporul român, fără să-și pună problema că un asemenea sacrificiu privește întregul neam românesc”.

Despre aceste „discuții” lansate atunci, presa românească, care încă era haotică în frunte cu nou apăruta televiziune PRO TV, nu s-a pronunțat. Practic, ratificarea Tratatului cu Ucraina s-a produs într-un fel de taină politică, pe care acum actanții de atunci nu o mai recunosc. Iar actanții, cei care au „pus în operă” acest tratat de trădare națională, Petre Roman și Adrian Severin, sunt vii. Încă se agită în politica românească. Nimeni nu a venit să spună că, de fapt, la îndemnul lui Silviu Brucan, „ideologul”, prin intermediul PRO TV, au acționat cei doi oameni de stat, Petre Roman și Adrian Severin. Iar președintele Emil Constantinescu a semnat tratatul ca pe un document de rând, măsurat de o iresponsabilitate pe care astăzi nu o recunoaște”.

În Ucraina sunt înregistrați oficial peste 400.000  de cetățeni de etnie română. Aproape 128.000 locuiesc în regiunea Odessa, în Basarabia de Sud.

Când își poate înceta valabilitatea acest tratat

Conform Articolului 27, „Prezentul Tratat se încheie pe termen de 10 ani. Valabilitatea lui se prelungește automat pe perioade de câte cinci ani, dacă nici una din părțile contractante nu va încunoștiința în scris cealaltă parte despre intenția de a-l denunța, cu cel puțin un an înaintea expirări perioadei de valabilitate respective”.
Deși fostul președinte Traian Băsescu a criticat vehement Tratatul în fața camerelor televiziunilor, pe parcursul mandatului său a avut de două ori ocazia să îl denunțe, potrivit prevederilor Tratatului, dar nu a făcut-o. La fel și succesorul lui.
 
Despre toate acestea puteți citi mai multe detalii în materialele documentare ale ActiveNews:
 
DE CE TREBUIE DENUNȚAT TRATATUL CU UCRAINA. Florin Constantiniu: Pentru prima dată de la constituirea României Mari, un guvern român a cedat părți ale teritoriului național fără a fi amenințat cu agresiunea (7 iulie 1997)
 

Dosarul trădării românilor din Ucraina. Două organizatii românești au cerut denunțarea Tratatului cu Ucraina dar MAE a respins solicitarea susținând că relațiile bilaterale înregistrează „o dinamică pozitivă" (partea I)

Dosarul trădării românilor din Ucraina (II). În ce condiții a semnat România tratatul cu Ucraina și cum a ajuns Bucureștiul la o politică de CAPITULARE față de Kiev. Ambasadorul Aurel Preda: Artizanul acestei monstruozități este Adrian Severin

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

25 de ani de la bombardarea Iugoslaviei

Bombardamentele NATO în cifre

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (16)
  • Cc Cc 03.05.2017 20:53
    Cât de limpede se vede trădarea și ce bine se văd actorii ei!!! Iar noi dormim pe noi!
  • concorde 05.05.2018 10:11
    Oare este doar intamplator faptul ca dupa 90, in spatele tuturor tradarilor intereselor romanesti s-au aflat personaje care nu au origine romana? Brucan,Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Adrian Severin, Petre Roman, Mihai Razvan Ungureanu, Helwig, Patapievici, Vladimir Tismaneanu, Basescu, Johanis..Si cine stie cine va mai urma ! Unde sunteti Adrian Paunescu si Vadim Tudor, ei ce-i mai "dadeau in gat" pe tradatorii de tara
  • Marian1 03.05.2019 11:01
    Nu este deloc întâmplător. Dar și mai trist e faptul că românii refuză să vadă asta!

    Vadim și Păunescu erau doi extremiști, n-ai aflat de la PROTV?
  • Miorita ► Marian1 04.05.2019 00:17
    Cu totii am aflat de la PROstTV.
  • Marian1 03.05.2019 11:08
    Vreți să faceți ceva pt românii vâduți Ucrainei, atunci votați-l pe George Simion la alegerile pt parlamentul UE! El e singurul care mai are curaj să-i apere; parlamentul sau guvernul României nu vrea să facă nimic în acest sens, dar noi putem, dacă-l votăm pe Simion.
  • Miorita 04.05.2019 09:40
    Poate ar fi cazul ca Netanyahu, daca tot vine la ședința aia comună de Guvern România-Israel care va avea loc „curând”, sa-si ceara public iertare pentru aceasta ticalosie antiromaneasca a acelor etnici evrei. Macar atat, daca nu sa faca si ceva concret sa repare aceasta mizerie.
  • legendarus 10.05.2019 16:35
    ...de la Iulia Alba la Alba Cetate
    trece tara mea dalba in strainatate
    de la Alba Cetate la Bucovina
    trei fantome drept state , in rest Ucraina

    de la Bucovina o ei mai la vale
    tot lume romana iti iese in cale
    aici Basarabia sta nemiscata
    cu capul sub sabie, cu trupul plecata...

    de la mare la munte, de la munte la stele
    nici elite in frunte si nici frunte cu ele
    numai jale amara , numai dura hotie
    numai umbra din tara ce-i mai zic Romanie.
  • OMAGA 03.05.2020 18:00
    Asa cum in 1997 au cedat ucrainenilor/rusilor bucati din Romania, asa vor face peste ani si ani cu Ardealul.
    Mai intai se voteaza utilizarea limbii maghiare, apoi autonomia teritoriala, apoi federalizarea, desprinderea din Romania a Ardealului.
    Anumite tari (Ungaria, Austria, etc.) considera ca Ardealul nu este al Romaniei, ci al fostului imperiu austro-ungar si cu timpul vor face in asa fel incat sa ne ia aceasta province cu forta.
    Ne place sa credem ca asa ceva nu se va intampla, dar din pacate nu ne vom putea opune cand va veni ziua sa pierdem din nou Ardealul.
    Cozile de topor din fruntea tarii ne vand de fiecare data cand pot!
  • sergent X 06.05.2020 12:37
    Insula serpilor nu trebuie uitata ca e tot la ei acum. A fost cedata separat pe o hartie de mana.
    Daca am fi avut-o probabil ar fi fost un avanpost militar al unchiului sam, ca nu suntem in stare sa ne protejam singuri.
  • Dl D 29.01.2022 22:44
    Asa e când privești istoria cu ochelari de cal. Semnarea Tratatului a fost o condiție pentru aderarea la NATO si UE. Printre alte condiții puse a căror realizare a durat ani de zile, chestiunea justiției rămânând chiar și după aderare. Ce ar fi insemnat ca, atunci ca și acum, sa fi manifestat pretenții teritoriale la vecinii noștri? S-ar fi deschis cutia Pandorei cu revendicări similare ale ungurilor, sârbilor etc. Din „patriotism” exacerbat nu faceți decât sa cântați în struna rușilor care vor sa dezmembreze Ucraina. Sau poate chiar rusii au sponsorizat acest articol .
  • Carbid 04.05.2022 10:12
    Cred ca dvs aveți / purtați ochelari de cal....
  • Carbid 04.05.2022 10:13
    CRED CA DVS AVETI SAU PURTATI OCHELARI DE CAL!
  • Tic 04.05.2022 20:15
    Nu a ridicat România pretenții teritoriale, dar nu accepta întrarea într-o asociație cu asemenea preț! Plus recunoașterea tacita a pactului Moltov-Ribentrop!
  • Dl D 29.01.2022 22:45
    Sper sa aveți curajul sa îmi lăsați postarea pe situl vostru
  • Rusi 04.05.2022 18:48
    Severin si Constantinescu trebuie judecati si condamnati pentru inalta tradare.
  • Tic 04.05.2022 20:10
    Și Petre Roman.
Ultima oră

13:25

Dependența de Jocurile Online face ravagii în rândul trupelor ucrainene

13:00

Strategii malefice de escaladare a conflictului

12:41

Ion Cristoiu: Presa română știe ce se petrece la Kremlin, dar habar n-are ce se petrece la CCR cu Ordonanța de urgență privind comasarea alegerilor

11:40

OMS urgentează țările să semneze Tratatul pandemic: ”O nouă amenințare pandemică va apărea - și nu există nicio scuză pentru a nu fi pregătiți”

11:26

Cel mai recent sondaj arată că AUR ar lua cele mai multe voturi de la tinerii între 18-35 de ani „dacă alegerile au loc duminica viitoare”

10:45

Când nu ai succes pe câmpul de luptă, treci la asasinate. Șeful SBU afirmă că Ucraina duce o campanie secretă de asasinare a celor care colaborează cu Rusia

10:28

Macron nu-i mai poate ține în frâu pe migranți. Bătaie pe aeroportul Charles de Gaulle - VIDEO

09:17

Celebrul streamer ”Ninja”, cu peste 24 de milioane de abonați pe Youtube și 19 milioane pe Twitch, a fost diagnosticat cu cancer

08:45

Putin dezamăgește ”analiștii militari”, afirmând că Rusia NU va ataca niciodată o țară NATO: ”Este un nonsens total”

08:26

Bloomberg: Macron i-a înfuriat pe americani cu declarațiile despre trimiterea de trupe în Ucraina

23:23

Arhim. Mihail Daniliuc: 27 martie 1918, Basarabia acasă

23:10

Mircea Platon la “Pe Drept Cuvânt”: Suntem victimele unui sistem programat să producă incompetență - VIDEO

22:30

Eminescu, Nichita, Vieru, Basarabia și Țara

21:28

Concurs de produse tradiționale - valorificarea producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime medie și mică

21:06

România a coborât pe locul 44 în clasamentul privind calitatea vieții și bunăstarea socială, fiind depășită de Bulgaria