27 ianuarie 1919 – Nașterea deținutului profet IOAN IANOLIDE. ÎNTOARCEREA LA HRISTOS – PREDANIE A SFINȚILOR ROMÂNI DIN ÎNCHISORI - CARTE PDF

De Florin Palas  /  

Imagine: Liga Studenților Iași

Imagine: Liga Studenților Iași

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ioan Ianolide s-a născut în data de 27 ianuarie 1919, în comuna Dobrotești (județul Teleorman), ca fiu al Ispasiei și al lui Nicolae. A fost arestat în 1941 pentru apartenența la organizația "Frățiile de Cruce”, ispășind 23 de ani de temniță grea în închisorile Aiud, Pitești, Jilava, Târgu Ocna, Galați, Văcărești și Gherla. A fost cel mai bun prieten al lui Valeriu Gafencu, cel numit de Părintele Nicolae Steinhardt "sfântul închisorilor”, fiind unul dintre vârfurile grupului misticilor de la Aiud.

După eliberarea din detenție, Ioan Ianolide, profund îmbunătățit sufletește, scrie în ascuns mii de pagini, despre care spunea că vor fi înțelese și prețuite în mileniul trei. Redăm mai jos un text profetic al fostului deținut politic Ioan Ianolide și îndemnul mărturisitorului către "întoarcerea la Hristos”.

"Deținutul simte că într-un viitor previzibil puterea comunistă va fi anihilată. Și totuși el e trist și îngrijorat. Trist este pentru că vede că aceia care au avut puterea comunizării țării se profilează ca stăpâni și ai lumii ce va veni.

Este îngrijorat pentru că înțelege că se deschid perspectivele unei tiranii mondiale fără oponenți și fără precedent. Vițelul de aur, zeul străvechi se arată azi ca o uzină atotputernică în spiritul omenirii. Lumea se închină mașinii. E o pseudo-religie a dogmelor materiale, a sensului material și a finalității neantice. Statul care va avea monopolul armelor sofisticate, al ingineriei genetice și al tehnicii de determinare a conștiințelor va fi atotputernic și va nimici omenirea. Nimeni nu garantează libertatea oamenilor în această civilizație, nimeni nu poate guverna forțele tehnologice în această civilizație.

De aceea omenirea trăiește pe culmile disperării. Toate problemele lumii se află în Crucea lui Hristos și a creștinilor, câte ori vom rătăci drumul, ori vom lenevi pe cale, să ne înapoiem la Evanghelie și la Duhul Sfânt. Suferințele ce ni se pricinuiesc au menirea biciuiască lenea noastră și să ne lumineze mințile’’.

Ioan Ianolide, 1985


- fragment din volumul lui Ioan Ianolide - "Detinutul profet", ingrijit la Manastirea Diaconesti, Editura Bonifaciu, 2009

Îndemnul lui Ioan Ianolide: "Vorbim din plinul vieții în Hristos, din adâncul celei mai cumplite prigoniri, din experiența dăruirii până la jertfă. Am cunoscut oameni care au realizat plinul uman, sfințenia, mucenicia, dar printr-o cernere cruntă… Am trăit pentru Hristos, am trăit cu Hristos, am trăit în Hristos. Strigăm deci din adâncuri: Hristos este Mântuitorul! Hristos lipsește lumii! Deci toți, oricare ați fi, întoarceți-vă la Hristos!” (text preluat din albumul "Fericiți cei prigoniți – martiri ai temnițelor românești”)

Vedeți Ioan Ianolide: ÎNTOARCEREA LA HRISTOS – PREDANIE A SFINȚILOR ROMÂNI DIN ÎNCHISORI (PDF). VIDEO: Părintele Justin citind din Ianolide despre Gafencu

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Lykon 28.01.2023 16:27
    Multumiri pentru materialele oferite!
    Extraordinare, emotionante marturii, martori si martiri in fata carora nu poti decat sa te inclini cu smerenie.
    Si nu in ultimul rand, surse de inspiratie.
    Vesnica lor pomenire!
  • Lykon 28.01.2023 16:33
    Multumiri pentru materialele oferite!
    Extraordinare, emotionante marturii, martori si martiri in fata carora nu poti decat sa te inclini cu smerenie.
    Si nu in ultimul rand, surse de inspiratie.
    Vesnica lor pomenire!
  • beniamin jeflea 30.01.2023 18:22
    Am citit cartea Sfintii Inchisorilor, am citit despre acest prigonit si suferinta indurata in inchisorile exterminatoare, m-a impresionat personalitatea acestuia, spiritul de jerfa, umanitatea, grija fata de semen... a acestui Sfant. Aveam o curiozitate in privinta originii locului unde s-a nascut, nu mi-ar fi trecut prin minte ca ar fi din Teleorman. Dumnezeu nu tine cont de fata, de infatisare, de dloc ci de fruusetea sufletului
    Pomeneste-l Doamne cand va veni Imparatia TA!
Ultima oră

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC

20:35

Marian Dumitru: ANTI-ROMÂNISMUL CA PROIECT DE ȚARĂ: După Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Octavian Goga, acum a venit și rândul lui Mircea Eliade să fie "anulat", la Radio France Internațional (RFI)

19:40

Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie

18:20

Eduard Dumitrache: Părintele Ciprian Mega, aseară la Moscova

17:35

”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO

16:31

Syria TV: SIE refuză să comenteze știrea despre întâlnirea directorului cu președintele Al-Assad

15:53

Mihai Gheorghiu: Pitești 2024

15:30

Homo Blănosus: Marea Resetare se transformă în Desen Animat

15:05

În sfârșit o veste bună! 83% dintre suedezi doresc să folosească banii cash, în ciuda ultra-tehnologizării. Peste 6000 de persoane au primit deja implanturi de microcipuri în mâini pentru a le folosi la plățile fără numerar

14:15

Imaginile apocaliptice ale zilei - Atena, măturată de praful saharian

13:54

La Iași "praful saharian" a devenit argilă. Video de la Silviu Gurlui

13:43

Cristian Niculescu: Cine analizează praful saharian, totuși?

12:00

Av. Peter Costea: Domnule Cioloș, avortul nu înseamnă „îngrijire medicală”!