„Sex Education”. Puterea titlului (episodul 2)

De Cornelius Florin Stoica  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai știți când vă spuneam de puterea titlului și că de multe ori el este compus în așa fel încât nu reflectă realitatea din articol, ci doar vrea să instige la ceva? A apărut iar un titlu prin presa românească "BOR se opune educației sexuale în școli". Vai! Șoc și groază  . Vă dați seama ce știre. Dar cum de nu au trecut asta la Breaking News? Dar stați asta nu este tot. Unii mai pleacă și urechea și au început să verse frustrările despre biserică. 

Alo, Biserica Ortodoxă Română nu se opune, atenție, EDUCAȚIEI, ci se opune pentru că în momentul de față programa școlară este neclară și nedefinitivată. Normal că nu poți fi de acord cu ceva ce nu este bine pus la punct. Păi spuneți-mi știți măcar de cine ar urma să fie predată această materie? Nu știți nu? Dar știți măcar ce urmează să fie predat? Nici asta nu știți nu? Păi atunci stați liniștiți acolo. Stați jos. Nota 2.  Unii aduc ca argumente pentru această "educație", începerea vieții sexuale la vârste fragede, graviditatea în creștere la vârste cuprinse între 15-17 ani și transmiterea bolilor prin act sexual. 

Îmi aduc aminte că și noi când eram la școală mai venea câte cineva să ne spună despre metodele de protecție, despre pericolul acestor boli și despre dezavantajele unei vieți sexuale timpurii. Da, dezavantaj pentru că pe atunci unii mai aveau curajul să spună "Trăiți-vă copilăria. Veți avea destul timp și de făcut sex când veți avea o familie" . Da, ne spuneau unii de familie. Ce demodați nu? Bun, acum s-au mai dezvoltat acești "specialiști". Acum spun "Dacă apare monotonia conjugală, încercați și voi de câteva ori și cu altcineva. Ieșiți din rutină". Educație nu? Păi tot ceea ce spun ei că a devenit un pericol pentru minori, nu se poate rezolva prin "educația" sexuală din școli. 

Vreți să rezolvați graviditatea la vârste fragede? Iată câteva soluții:

- Închideți site-urile porno 
- Supravegheați părinții cu probleme alcoolice 
- Nu mai afișați pe internet tot felul de filme provocatoare
- Ca părinți, supravegheați-vă copiii când navighează pe internet
- Încercați să le explicați copiilor că au nevoie de o copilărie frumoasă, nu de una matură în gândire
- Ca stat, puneți mâna și distrugeți rețelele care se ocupă de traficul de persoane
- Supravegheați adulții cu antecedente în ceea ce privește agresiunile sexuale

Unii cam asta nu înțeleg. Vă plângeți că sunt minore care rămân gravide? Așa și cum vreți să rezolvați voi problema asta? Le spuneți cum să folosească steriletul sau ce pilule să ia? Le spuneți băiețașilor să folosească prezervativul? Adică un fel de "Aceastea sunt metodele contraceptive. Folosiți-le și faceți sex în continuare". Cam asta este educație? Am auzit și expresia asta "Copilul meu își atinge părțile intime de la vârsta de 2-3 ani".  Păi acum scuzați-mă... voi aveți impresia că un copil de 2-3 ani știe ce să facă cu ce își atinge?  . Aș adresa și eu o întrebare acestor părinți: voi când v-ați atins părțile corpului la 2-3 ani, știați ce se va întâmpla în viață? Păi copilul acela în afară de "bu-bu, ga-ga, ma-ma", nu știe. Acum spuneți-mi că de fapt copilul de 2-3 ani când își atinge părțile intime, el de fapt se masturbează  . Păi doar o minte bolnavă se poate gândi la așa ceva. Tu ca adult, te gândești la sex și gata ai impresia că orice ...parte atinsă este masturbare. Dar știți care este partea mai interesantă? Partea interesantă este aceea că unii care își fac poze cu biserici în spate, au început să lovească în biserică că de ce se opune educației sexuale. Dar nu este nici o noutate. Nu, nu este. Știri că și Sfântul Ioan Gură de Aur vorbea despre cei care sunt din biserică și totuși vorbesc biserica de rău? Da, da. Cam așa:

"Dar aș putea fi întrebat:
– Dacă nu e bine pentru om să se atingă de femeie, pentru ce a mai lăsat Dumnezeu căsătoria? Ce trebuință mai avem de femei, dacă nu ne sunt de folos nici pentru căsătorie, nici pentru nașterea de copii? (...) Dacă aceste cuvinte ar fi rostite numai de dușmanii creștinismului și de necredincioși, nici n-aș ține seamă de ele. Sunt însă mulți oameni care în aparență aparțin Bisericii și care rostesc aceleași cuvinte;  din pricina slăbiciunii voinței au părăsit sudorile și ostenelile pentru păzirea fecioriei; osândesc fecioria, declară că e de prisos, cu intenția de a-și acoperi propria lor trândăvie, pentru a părea în ochii lumii că nu îndepărtează de la ei aceste nevoințe din pricina nepăsării lor, ci din pricina unei drepte judecăți. "

Ei, asta este interesant: parcă aceste cuvinte sunt scrise pentru vremurile de astăzi nu? Și totuși, ele sunt scrise de Sfântul Ioan Gură de Aur care a adormit în anul 407. Deschideți pofta copiilor la sex? Le spuneți că este demodat să îți păstrezi fecioria? Sfântul Ioan Gură de Aur are un cuvânt și aici:

"Gândiți-vă la toate acestea, voi, toți, care dușmăniți fecioria. Puneți-vă zăbrele și zăvoare gurii, ca să nu începeți și voi să spuneți, în ziua Judecății, când veți vedea pe cei care strălucesc din pricina fecioriei, aceste cuvinte: „Aceștia sunt cei de care altădată ne băteam joc și-i luam in râs! Noi, smintiții, socoteam viața lor o nebunie și moartea lor plină de necinste. Cum au ajuns de au fost socotiți printre fiii lui Dumnezeu? Cum au ajuns de-au fost rânduiți printre sfinți? Am rătăcit, deci, de la calea cea adevărată, iar lumina dreptății n-a strălucit în sufletele noastre!”. Dar ce folos veți mai avea de pe urma acestor cuvinte, o dată ce în ziua Judecății căința nu mai are nici o putere?"

Așa este că mai vreți să citiți? Da, Sfântul Ioan Gură de Aur continuă și se adresează celor care gândesc normal:
"Aș fi putut să arăt și mai pe larg cât de mult foc își adună pe capul lor cei care defaimă frumusețea fecioriei. Socotesc însă că, pentru oamenii cu judecată, sunt îndestulătoare și cele spuse, deoarece pe oamenii cu neputință de îndreptat și pe smintiți nu-i voi putea desprinde de nebunia lor, nici dacă aș fi vorbit mai mult decât am vorbit.

Din această pricină las la o parte pe defăimătorii fecioriei și mă adresez numai oamenilor cu judecată, întorcăndu-mă din nou la cuvintele fericitului Pavel: „Despre cele ce mi-ați scris, spune el, bine este pentru om să nu se atingă de femeie”.

Să se rușineze de cuvintele lui Pavel și cei care osândesc căsătoria, dar și cei care o înalță mai mult decât merită. Pavel închide gura și unora, și altora, și prin aceste cuvinte, și prin cele ce urmează.Bună este căsătoria, pentru că-l face pe om să păzească curăția și nu-l lasă să cadă în desfrânare și să moară. Nu defăima, deci, căsătoria! Este de mare folos, nu lasă ca mădularele lui Hristos să ajungă mădularele unei desfrânate și nici nu îngăduie ca templul cel sfânt să ajungă pângărit și necurat.

Pentru aceasta e bună căsătoria, pentru că sprijină și îndreaptă pe cel care e pe cale să cadă." 

Deci cam despre asta este vorba. Acum nu mai încercați voi să aruncați mizeriile voastre în grădina Bisericii Ortodoxe pentru că nu merge. Noi știm că Biserica vă stă în coastă dar de schimbat, Biserica nu se va schimba. Vreți "educație" sexuală? Treaba voastră ce faceți acasă cu copiii voștri. Dacă religia este opțională, de ce "educația" sexuală să fie obligatorie?
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • INJECTIA FINALA 24.06.2021 21:18
    TRADAREA INTELECTUALILOR


    Plesu'i plecat cu presu'
    Liiceanu, agentul, vicleanul,
    N'ar necesita o seringa
    Creierul sa le friga ?

    Ca's stricati de putredul neuron
    Trimis de Satana, plocon
    Sa zbiere, a moarte, hiene
    Indemnand pe Români in arene

    Sa ia o teapa, cu mic si mare

    Iata intelectuala tradare

    Ei nu se lasa seringati
    "Ganditorii" nostri rafinati
    Nici ademeniti cu carnati
    La fata, la burta, sunt lati
    Satui de toate, bogati

    Asemenea lor, multi confrati

    Românii ucisi o sa'i vada
    La sfanta , ultima Judecata
    Pe toboganul dreptatii divine
    Vor plonja in iad, urlatoare jivine
  • INJECTIA FINALA 24.06.2021 21:19
    TRADAREA INTELECTUALILOR


    Plesu'i plecat cu presu'
    Liiceanu, agentul, vicleanul,
    N'ar necesita o seringa
    Creierul sa le friga ?

    Ca's stricati de putredul neuron
    Trimis de Satana, plocon
    Sa zbiere, a moarte, hiene
    Indemnand pe Români in arene

    Sa ia o teapa, cu mic si mare

    Iata intelectuala tradare

    Ei nu se lasa seringati
    "Ganditorii" nostri rafinati
    Nici ademeniti cu carnati
    La fata, la burta, sunt lati
    Satui de toate, bogati

    Asemenea lor, multi confrati

    Românii ucisi o sa'i vada
    La sfanta , ultima Judecata
    Pe toboganul dreptatii divine
    Vor plonja in iad, urlatoare jivine
  1. Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

  2. Vești proaste pentru vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

  3. Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

  4. Un avion F-16 condus de inteligență artificială a efectuat primul test de luptă aeriană în fața unui pilot uman. Cine credeți că a câștigat?

  5. A murit Naomi, celebrul cântăreț transsexual. În cinci zile urma să împlinească 47 de ani

  6. Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

  7. Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

  8. Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

  9. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  10. Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

Ultima oră

14:56

”Tabula Traiana”, mesajul scris în piatră al Împăratului Traian, rezistă pe malul Dunării de aproape 2.000 de ani

13:05

Vocea lui Guterres a fost în sfârșit auzită. SUA au spus ”NU” aderării Palestinei la ONU

12:40

A murit Naomi, celebrul cântăreț transsexual. În cinci zile urma să împlinească 47 de ani

12:26

Un avion F-16 condus de inteligență artificială a efectuat primul test de luptă aeriană în fața unui pilot uman. Cine credeți că a câștigat?

12:01

Marinar în stare de inconștiență, pe o navă din Sulina

11:43

Candidatul prezidențial Răzvan Constantinescu, în dialog cu bucureștenii, în parcul Herăstrău, ora 15:30

11:34

Ion Cristoiu: Și dacă tot ce s-a întâmplat cu Cătălin Cîrstoiu în ultima vreme ține de o strategie electorală?

08:00

20 aprilie: Sfântul Ierarh Teotim, episcopul daco-roman al Tomisului; Sfântul Anastasie Sinaitul; Sfântul Apostol Zaheu

23:00

Monahul Filotheu Bălan: Elemente istorice și melurgice ale Acatistului Bunei Vestiri. Autorul inițial al Imnului Acatist este pînă astăzi necunoscut

22:30

Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

21:48

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

21:27

Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

20:55

Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

19:06

Vești proaste pentru vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

17:04

Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an