„Papa Francisc este un marxist argentinian” - Economistului Antonio Martino în Il Giornale

De EVZ | evz.ro  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Economistul Antonio Martino contestă teoria Papei Francisc, conform căreia proprietatea privată nu este un bun primar inviolabil, scrie EVZ.

Dreptul la proprietate este un drept natural secundar derivat din drepturile care le revin tuturor, rezultând din bunurile create nu există nicio justiție socială capabilă să înfrunte inechitatea, care să presupună concentrarea bogăției”.

Aceste cuvinte sunt un nou atac la proprietatea privată făcut recent de Papa Francisc. I-am cerut opinia în acest sens economistului liberal Antonio Martino, membru în Forza Italia și fost ministru în guvernele Berlusconi.

Reporter: Cum judecați aceste cuvinte?

Antonio Martino: Mi se par o idioțenie, dar dacă le spune Papa trebuie să existe o bază, pentru că nu ar inventa ceva neadevărat numai pentru a uimi. Această afirmație, însă, este cu adevărat gratuită, de parcă Suveranul Pontif ar inventa texte evanghelice care îi sunt comode. După mine este un discurs care nu există deloc… .

Reporter: Să înțeleg că nu aveți o părere bună despre Papa Bergoglio …

Antonio Martino: Acest Papă mă convinge foarte puțin, deoarece este un marxist argentinian care are obrăznicia să se numească Francisc.

Reporter: Chiar și marxist?

Antonio Martino: Bineînțeles, el în trecut a primit și un crucifix cu ciocan și seceră într-o țară sud-americană… .

Reporter: Există cei care susțin că Papa nu ar trebui să se ocupe de politică și că astfel de afirmații sunt o interferență a Bisericii în Stat. Dumneavoastră, în calitate de liberal, sunteți de acord cu acest lucru?

Antonio Martino: Nu, nu accept această ingerință. Este normal, este de înțeles și este corect ca Papa, care nu este numai șeful Bisericii Catolice, ci și al unui Stat mic, să-și exprime opinia cu privire la chestiuni care au relevanță politică națională. Acesta este un drept pe care nu îl neg, așa cum nu aș permite niciodată contrariul, adică ca Statul să intervină în problemele Bisericii. Faptul că Suedia are Biserică de Stat este o manifestație tipică a aberantului socialism suedez, nu este un lucru acceptabil. Cred cu tărie în cuvintele lui Cavour: Stat liber într-o Biserică liberă.

Reporter: Dar, revenind la proprietatea privată, de ce este atât de important să continuăm să o apărăm?

Antonio Martino: Protejarea drepturilor de proprietate, din punct de vedere economic și social, este unul dintre acele lucruri atât de evidente, încât nimeni nu le-a înțeles. Fără o astfel de protecție există mizerie, așa cum confirmă Uniunea Sovietică și așa cum a confirmat China până când nu a slăbit frâiele orașelor de coastă. Protejarea proprietății private este cea mai importantă valoare în coexistența umană. Faptul că acest Papă nu înțelege acest lucru, demonstrează doar cât de mult tind ecleziasticii să fie analfabeți.

Reporter: Și, totuși, guvernul argentinian și o parte din stânga italiană au propus legea patrimoniului, pentru a sprijini cheltuielile care derivă din situația de urgență declanșată de COVID-19. O considerați o măsură excesivă?

Antonio Martino: Deci, să pornim de la o presupunere. Această pandemie, în termeni cantitativi, este ridicolă. Gripa spaniolă a cauzat 50 de milioane de morți, când populația mondială era de 1 miliard și 300 de milioane, în timp ce COVID-19 a avut 40 de milioane de persoane din 6 miliarde de persoane și, prin urmare, a afectat 0,004 din populație. Este o cifră derizorie. Are consecințe grave numai asupra persoanelor în vârstă, care au alte patologii. Din cauza coronavirusului am adoptat măsuri care vor dăuna afacerilor, hotelurilor și restaurantelor și efectele dramatice pe care le vor provoca le vom vedea doar când se va termina pandemia.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
  1. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  2. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  3. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  8. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO