„Există un risc mai mare de a muri după vaccinarea cu AstraZeneca decât de a muri după infectarea cu Covid” - Institutul Norvegian de Sănătate Publică

De Cătălin Vușcan  /  

sciencenorway.no

sciencenorway.no

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce vaccinul AstraZeneca a fost suspendat în  11 martie, Institutul Norvegian de Sănătate Publică declară „Acum știm semnificativ mai multe despre asocierea dintre vaccinul AstraZeneca și incidentele rare, dar severe, cu număr scăzut de trombocite, cheaguri de sânge și hemoragii, decât atunci când Norvegia a decis să întrerupă utilizarea vaccinului AstraZeneca în martie”, spune Geir Bukholm, director al Diviziei de control al infecțiilor și sănătății mediului de la Institutul Norvegian de Sănătate Publică.

„Pe baza acestor cunoștințe, venim cu o recomandare de a elimina vaccinul AstraZeneca din Programul de imunizare al coronavirusului din Norvegia”, spune Bukholm.

Bukholm subliniază că aceasta nu a fost o recomandare ușoară de făcut. Are o consecință directă pentru momentul în care grupurile de risc pot primi un vaccin împotriva coronavirusului, cu protecție ulterioară, având în același timp un impact asupra momentului în care va fi posibilă ridicarea măsurilor de control al infecției.

Norvegia a redus riscul de deces pentru mulți dintre cei mai expuși riscului. Deoarece majoritatea persoanelor în vârstă au fost fie vaccinate, fie vor fi în curând, acest lucru înseamnă că utilizarea continuă a vaccinului s-ar desfășura în rândul grupului de vârstă sub 65 de ani.

Calculele au fost efectuate pe baza datelor norvegiene în care riscul de a muri din cauza bolii COVID-19 la diferitele grupe de vârstă este comparat cu riscul de a muri din cauza cheagurilor de sânge severe observate după vaccinarea cu AstraZeneca.

„Deoarece sunt puțini oameni care mor din cauza COVID-19 în Norvegia, riscul de a muri după vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca ar fi mai mare decât riscul de a muri din cauza bolii, în special pentru persoanele mai tinere”, spune Bukholm.

În plus, există motive să presupunem că există scepticism din partea populației cu privire la utilizarea vaccinului AstraZeneca în Norvegia și nu este sigur câte persoane ar fi acceptat acum o ofertă a acestui vaccin, fiind o dată suspendat.

Persoanelor care au primit prima doza de vaccin AstraZeneca, li se va oferi un alt vaccin pentru a doua lor doză.

"Vom reveni cu informații mai specifice despre momentul și modul în care persoanele care au primit prima doză vor primi a doua doză. O doză oferă o bună protecție împotriva COVID-19 timp de cel puțin 12 săptămâni", spune Bukholm.

De asemenea, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat pe 9 aprilie că a început gestionarea semnalului pentru vaccinul COVID-19 Janssen pentru a investiga dacă există o asociere între vaccin și mai multe cazuri raportate de cheaguri de sânge severe în rândul persoanelor vaccinate. Janssen a anunțat o pauză în livrările către Europa după ce Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au recomandat o pauză temporară în utilizarea vaccinului Janssen, în urma rapoartelor privind mai multe cazuri de cheaguri de sânge severe după vaccinare în SUA.

„Utilizarea vaccinului Janssen în Norvegia a fost suspendată până când vor fi disponibile mai multe informații din investigațiile în curs”, explică Bukholm.

Institutul norvegian de sănătate publică estimează că eliminarea vaccinului AstraZeneca din programul de imunizare ar atrage o întârziere de aproximativ două săptămâni. Totodată, neutilizarea vaccinului Janssen ar întârzia programul de imunizare cu până la 7 săptămâni pentru unele grupe de vârstă.

Sursa: Norwegian Institute of Public Health
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Conferință în direct Familia Ortodoxă: CE ESTE BĂRBATUL DE AZI

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • ioansperling 19.04.2021 10:17
  https://vrabiute.blog/2021/04/19/iubire-guvernamentala/
 1. Statul Paralel se clatină din temelii: Florian Coldea și Dumitru Dumbravă sunt audiați la DNA. Fostul șef SRI ar fi primit șpagă sute de mii de euro ca să aranjeze un dosar deschis de prietena lui, Laura Kovesi, la EPPO. ACTUALIZARE: Iese în cătușe?

 2. Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

 3. EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

 4. Dar cine este Klaus Schwab, noul consort al ONU?

 5. Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

 6. Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

 7. Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

 8. Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

 9. Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

 10. Soluția Casei Regale pentru unirea imediată a Basarabiei cu România

Ultima oră

01:00

Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

00:10

24 mai: Sfântul Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat aflat cu moaște sfinte în România, dăruite de însuși Ștefan cel Mare și Sfânt Mănăstirii Neamț - cea mai veche inscripție păstrată de la Atletul lui Hristos. FOTO

23:00

EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

22:32

Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

21:20

SFINȚII EROI ANTICOMUNIȘTI - PR. AMFILOHIE BRÂNZĂ ȘI MAICA STAREȚĂ JUSTINA BUJOR ÎNTR-O CONFERINȚĂ ASCOR LA BRAȘOV, VINERI, 24 MAI, ORELE 18.30

21:01

Sorin Gheorghe Suciu: Lancrăm - Sebeș, impresii la cald

20:33

Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

20:00

Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

19:20

Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

18:30

A început conferința și lansarea numărului din mai al Revistei Familia Ortodoxă, la Librăria Sophia - “Bărbatul și tatăl în epoca postidentitară”, unde sunt invitați Pr. Constantin Trăistaru și psihologul Irina Petrea-Sullivan – VIDEO LIVE

17:46

Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

17:10

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra, județul Olt, fost Romanați (I): "Să nu uitați, nepoții mei!"

17:07

În plin scandal privind cererea de arestare a lui Netanyahu și recunoașterea Palestinei, Israelul intră puternic și ucide zeci de palestinieni: atac dur în ultimele ore - VIDEO

15:50

NOVA TV: Atenție la afacerile UDMR în județul Harghita!

14:45

Candidaturile de la București ale PNȚ Maniu - Mihalache, blocate și azi, timp de 23 de zile. Declarația lui Valerian Stan