

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) a lansat, luni, în consultare publică proiectul de Lege privind realizarea Cadrului național de referință pentru realizarea interoperabilității în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor (CNRTIC), potrivit unui comunicat citat de Agerpres.
Proiectul de lege are în vedere asigurarea viziunii exprimate în Programul de guvernare 2017-2020 (capitolul „Politici în domeniul comunicațiilor - Convergență digitală”), referitoare la simplificarea procedurilor și debirocratizare prin e-guvernare, precum și punerea în practică a recomandărilor Cadrului European de Interoperabilitate (EIF).
„Scopul legii este de instituire a unui cadru general pentru administrarea interoperabilității sistemelor informatice ale instituțiilor publice care trebuie să furnizeze servicii către cetățeni. În esență, este vorba despre măsurile legislative și administrative care să ducă la interconectarea bazelor de date. Legea își propune să stabilească premisele pentru organizarea unitară a arhitecturilor tehnologiei informației și a comunicațiilor (TIC) ale instituțiilor publice, astfel încât acestea să poată conlucra, inclusiv transfrontalier. Elementul principal al proiectului este stabilirea unui cadru al registrelor de bază. Au fost definite cinci registre de bază: registrul persoanelor, adreselor, terenurilor, firmelor și cel auto”, transmite comunicatul MCSI.
Proiectul legislativ prevede înființarea Registrului Național al Registrelor (RNR), care funcționează ca un index al datelor stocate de către instituțiile publice și care va fi alcătuit și administrat de Agenția pentru Agenda Digitală a României (AADR).
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
A fost o adevărată subtilitate, toată strategia teoriilor sistemice tip Habermas, faimosul stat de drept democratic din Discursul filozofic al modernității, contractualism, dreptul de ingerință etc. Drept care azi se consideră, în mediile subțiri, că democrația nu e puterea poporului, cum cred naivii, ci respectarea statului de drept. Shift subtil, insesizabil în aparență – pare o echivalență necesară – și admirabil de perfid, căci asta le dă oligarhiilor – celor judiciare și tehnocratice, în special – puterea de a interpreta drepturile omului. Deci de a fi etern la cârmă. E sublim.
Trucul, admirabil, poate fi dificil de sesizat fiindcă oamenii cred că drepturile omului înseamnă democrația, libertatea etc., un amalgam roz. Când un minor ca V. Orban vorbește de ‘democrație iliberală’, ar fi trebuit să vorbească de democrație pur și simplu, democrația à l’ancienne: cea în care poporul guvernează, alege și decide pentru el însuși – nu judecătorii, bancherii sau tehnocrații. ........................................
https://soirsblog.wordpress.com/2019/05/24/19853/?fbclid=IwAR0-uantN3VQmuWKXEy8y3_J675TCuOUVp020dQen3owlxzKRaOh0-pdKPk