

Statisticile din toată lumea indică de câțiva ani buni un lucru cert: afacerile legate de internet într-un fel sau altul, înregistrează cel mai mare succes financiar și instituțional. Platforma uriașă pe care o oferă internetul permite desfășurarea afacerii din orice țară conectată la internet și pentru orice piață din lume. Spre deosebire de afacerile lansate în mediul real, afacerile în mediul virtual necesită, de cele mai multe ori, investiții financiare minime. În schimb, o afacere online presupune cel puțin posedarea unor abilități de creare și gestionare a unui content calitativ.
Din fericire, România ține pasul, și în fiecare an, numărul deținătorilor de afaceri online crește. Dacă te numeri și tu printre doritori, trebuie să știi că circa 10.9 milioane de utilizatori de internet existenți în România vor constitui o piață de desfacere minunată. Rămâne doar să te adaptezi rapid și să îți alegi domeniul afacerii și locul ei în mediul online.
1. Vlogurile și blogurile.
În toate manualele de business online, primul și cel mai sigur mod de a câștiga bani pe internet sunt indicate a fi blogurile și vlogurile. Nici că poate fi mai simplu. Alege tematica pe care vrei să o abordezi și purcede la dezvoltarea blogului. Farmecul blogurilor și ale vlogurilor e că nu ai nevoie de mari cunoștințe în IT. Administrarea tehnică a unui blog este relativ simplă și se învață ușor. Mai dificilă este crearea conținuturilor originale și interesante, care să atragă cititorii. În dependență de numărul de cititori, îți vei putea negocia și ofertele financiare pe care le vei obține pentru plasarea anunțurilor, advertoriale, recomandări și promovare.
2. Comerț online.
Practic, nu contează ce produs oferi, uleiuri esențiale sau cartușe pentru imprimantă. Cu o promovare bună pe internet, îți vei găsi întotdeauna cumpărătorul. Ai la dispoziție o mulțime de platforme și site-uri care permit comercializarea produselor la nivel național, sau și mai bine, la nivel internațional.
Americanii spun că din China se pot cumpăra produsele cele mai căutate la prețuri mai mici și pot fi apoi revândute, mai scump, online. Aceasta afacere poate fi ușor întreținută de acasă și necesită foarte puține investiții inițiale. Există relatări precum că poți câștiga sute de mii de dolari comercializând bunuri și servicii pe internet. Dacă americanii reușesc, de ce nu ar reuși și românii?
3. Devino freelancer!
Există o mulțime de domenii care îți permit să activezi în calitate de freelancer. Pentru servicii SEO este deja cotată bine, la fel este în creștere interesul față de Google Ads, copywriting, content writing – deoarece utilitatea lor le-au făcut să devină solicitate și profitabile. Astfel, dacă ești un specialist bun într-unul din aceste sectoare și îți și place ce faci, poți chiar să-ți și înregistrezi o firmă SEO: serviciile online sunt tot mai solicitate și apreciate, așa că nu vei da greș.
4. Reviste online.
Da, vei avea un pic mai mult de lucru, în schimb vei economisi pe tipar. Și, desigur, poți începe cu o revistă simplă, cu un conținut îngust, iar odată cu creșterea numărului de cititori – să dezvolți și conținutul revistei. Alege bine tema revistei și poți să o lansezi chiar și sub forma unui blog. Cu timpul, invită jurnaliști și experți care să publice la tine în revistă și, voila, ai un produs de înaltă audiență. Pe lângă abonamentele contra plată ale cititorilor, ca și în cazul blogurilor, vei câștiga de pe urma anunțurilor online și ale ofertelor de publicitate.
Astăzi lumea afacerilor este mai accesibilă și mai aproape de tine ca oricând. Îndrăznește și bucură-te de rezultate. Succes!
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.