
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva publică pe pagina sa de internet, www.rosilva.ro, începând cu data de 2 iulie 2019, harta detaliată a tuturor celor 22 de parcuri naționale și naturale aflate în administrarea sa, arată un comunicat de presă.
Publicarea acestor hărți în sistem digital și interactiv este parte a procesului de informare a publicului interesat de administrarea ariilor naturale protejate și a politicii de transperanță a activității adoptată de conducerea executivă a Romsilva.
Sunt publicate și pot fi consultate public zonarea internă a suprafețelor în cadrul celor 11 parcuri naționale și naturale ale căror planuri de management au fost aprobate de autoritatea publică centrală care răspunde de mediu.

De asemenea, sunt publicate zonele propuse prin proiectele planurilor de management ale celor 11 de parcuri naționale și naturale care sunt depuse și urmează procedurile de aprobare conform legislației specifice de mediu.
Specialiștii refac în teren toate marcajele zonelor de protecție din parcurile naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, folosind marcajele specifice ce pot fi identificate de publicul interesat.
Hărțile prezintă zonele de protecție strictă și integrală, unde intervențiile umane sunt restricționate, precum și zonele ”tampon”, care fac trecerea de la zonele protejate, la zonele de dezvoltare durabilă ale comunităților locale.
Toate activitățile din zonele ”tampon”, zone de conservare durabilă în parcurile naționale și zone de management durabil în parcurile naturale, sunt reglementate prin articolul 22 din O.U.G. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.
Astfel, în aceste zone ”tampon” sunt permise lucrări silvice de îngrijire și conducere a pădurii, lucrări speciale de conservare și tratamente silvice care promovează regenerarea naturală a pădurii, activități de protecție a pădurii, reconstrucția ecologică, înlăturarea efectelor unor calamități, activități științifice, educative și de ecoturism, cositul și pășunatul, precum și recoltarea fructelor de pădure, a ciupercilor și a plantelor medicinale.
Aceste activități sunt monitorizate de personalul administrațiilor parcurilor naționale și naturale.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale cu o suprafață cumulată de 853 mii hectare, din acestea 243 mii hectare aflându-se în zone de protecție strictă și intergală, unde intervenția umană este restricționată.
Gheorghe Mihăilescu este directorul Romsilva.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Bradul este stavila lui Dumnezeu în calea puhoaielor. Măsurători științifice au demonstrat rațiunea logicii Creatorului.
-Bradul scade temperatura aerului în perioade foarte călduroase evaporând apa din frunze.
-Bradul produce zilnic oxigen cât necesarul a patru persoane.
-Bradul, în umbra sa, oferă protecție împotriva razelor UV-B, diminuându-le cu până la 50%.
-Bradul cu rădăcinile sale foarte ramificate pe verticală asigură stabilitatea versanților și protecție împotriva alunecărilor de teren.
-Oricât de tare ar ploua, sub un brad ești protejat,fiindcă:unei picături de ploaie ce cade pe partea superioară a bradului îi trebuie 90 de minute ca să ajungă la sol. În timpul acesta coroana unui brad matur (60 de ani) reține pe crengile sale cca. 100 – 150 de litri de apă.
Așadar, bradul este CAPTATORUL și DISTRIBUITORUL natural și inteligent al apei de ploaie pe povârnișurile munților și apoi al dealurilor noastre.
Acele 90 de minute sunt ESENȚIALE și fac diferența între viață și moarte.
Continuarea aici...
https://novacescu.ro/2018/07/01/bradul-stavila-lui-dumnezeu-in-calea-puhoaielor-apocaliptice/?fbclid=IwAR2ESzGo9lzG7fVv_pss-eM60xvItbpmdVG_wis4hUQHDQW7PDhUIVhnob0