
FOTO: Greenpeace România

Peste 2.000 de persoane s-au adunat duminică seara în centrul Bucureștiului, în zona Pieței Universității, pentru a participa la un marș pentru apărarea pădurilor și împotriva violențelor împotriva pădurarilor, informează Agerpres.
Marșul a fost programat în intervalul 18:00-22:00, pentru traseul Piața Universității - Piața Mihail Kogălniceanu - Ministerul Apelor și Pădurilor, o coloană de circa 1.000-1.500 de persoane plecând în jurul orei 19,30 de la Piața Universității. Pe traseu acestora li s-au mai alăturat și alți participanți, printre aceștia fiind și pădurari și silvicultori.
Persoanele care participă la această acțiune, atât tineri, dar și persoane mai în vârstă, au adus pancarte cu mesaje cum ar fi 'Toți pentru Păduri', 'Stop mafiei lemnului', 'Pădurile salvează clima', 'Codrule, codruțule, unde pleci, drăguțule?'.
„Pădurile României nu mai au timp! Ultimele date din Inventarul Forestier Național arată că tăierile ilegale se întâmplă într-un ritm fără precedent. În urma lor rămân versanți dezgoliți, alunecări de teren, avalanșe, inundații dezastruoase, zone deșertificate, pădurari uciși în stil mafiot, comunități divizate și expuse fenomenelor climatice extreme. Cerem modernizarea imediată a Sistemului automat de Urmărire a Materialelor Lemnoase (SUMAL), a aplicației pentru cetățeni Inspectorul Pădurii și protecția strictă a pădurilor primare și seculare din România!", afirmă organizatorii marșului pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.
Organizațiile de protecția mediului mai solicită autorităților măsuri cum ar fi monitorizarea prin satelit a pădurilor, registru electronic în depozitele de lemn, GPS obligatoriu pe toate mijloacele de transport al lemnului, camere de supraveghere în puncte cheie din rețeaua rutieră, la gatere și la depozite.
Acțiuni similare cu participare de nivelul a sute persoane au mai fost organizate duminică și în alte orașe din țară cum ar fi Cluj-Napoca, Brașov, Bistrița, Iași.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Warren Buffett – 89 ani – și adjunctul lui, Charlie Munger – 95 ani – stau călare pe o grămadă imensă de bani – 128 miliarde dolari. Tinereii așteaptă cu optimism următoarea criză / recesiune pentru a cumpăra mai ieftin alte afaceri prospere.
Criza va trece la un moment dat și va veni iarăși vremea exuberanței când profiturile se vor aduna din nou în grămezi mai mari de bani. Si apoi din nou altă criză, când se vor mai cumpăra alte active fizice. Și tot așa. Un soi de concentrare perpetuă a proprietății.
Banii și averile se vor aduna devenind din ce în ce mai puțin utilizabili. Pentru că în partea cealaltă unde stă majoritatea populației sunt relativ din ce în ce mai puțini bani. Nu se mai poate cumpăra tot ceea ce s-ar putea produce cu banii bogaților.
Această imensă anomalie macroeconomică îndepărtează constant economiile de la echilibrul optim, produce inegalitate și frustrare și riscă să conducă la mari tulburări sociale. Este o economie foarte ineficientă unde alocarea resurselor este dezastruoasă.
Cu toate acestea, toate politicile publice din economiile dezvoltate și emergente continuă să consolideze acest infernal cerc vicios. În loc ca acești bani care prisosesc acestor super bogați să fie distribuiți societății, ei stau neutilizați.
La fel cum au existat politici de decenii care au permis transferuri uriașe de valoare de la majoritatea cetățenilor la foarte puțini bogați, se pot imagina politici care să producă transferul invers.
https://www.facebook.com/andrei.mocearov/posts/10220590067119946
'Vrăjitoarele dau blestem asupra celor care taie copaci ilegal'
https://www.youtube.com/watch?v=39l-j3ujUYA&list=WL&index=31&t=0s
Să le fie rușine ! Papă banii contribuabililor români care rămân și cu pădurile rase și cu numele și imaginea terfelite. De ce nu au folosit pentru acest clip cazul pădurarilor uciși chiar de cei din neamul "vrăjitoarei"? Impactul emoțional ar fi fost nu numai puternic dar bazat pe realitate, nu pe ficțiuni cinematografice tendențioase.