Victor Roncea îl înfundă pe Liiceanu. „GDS a fost un nod rețelar al Rețelei Soros - România, o rețea în rețea care a infestat sistemele politice, de educație și securitate românești"

De Alesandru Anghel  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Gabriel Liiceanu și-a dat demisia din GDS invocând pretexte ridicole, jurnalistul Victor Roncea a publicat pe blogul său Întâmpinarea depusă în procesul pe care patronul Humanitas i l-a înaintat și în numele GDS, în urma a doua articole publicate în Evenimentul Zilei despre fondatorii acestui Grup „tenebros", după cum îl numește fostul senior editor și redactor șef adjunct al ziarelor Ziua și Curentul. Liiceanu pretinde desăgubiri morale de 50.000 de euro din partea jurnalistului și militantului civic pentru libertatea presei.

Victor Roncea mai publică în premieră și un document al Curții de Conturi a României, care, scrie el, „certifică din nou adevărul afirmațiilor mele în ce privește derogările de care a avut parte Humanitas prin trafic de influență la nivel înalt" (document mai jos). În urma apariției acestui nou document, cunoscut ziarist economist Radu Soviani a intervenit cu următorul mesaj: „Adică Humanitas AVEA profit (altfel nu ar fi datorat impozit) și nu a vrut să plătească și a eșalonat la rugămintea lui Valeriu Stoica? Sau Humanitas a raportat în fals ca NU ARE Profit, și a evazionat statul de impozitul aferent rezultatului operațional REAL?"

Roncea susține într-un preambul că „acum, după ce Pleșu, în calitate de membru „pe viață” al Consiliului de conducere tip Troikă al Fundației Soros din România a anunțat presupusa dizolvare a acesteia, Liiceanu s-a gândit să-i meargă pe urme și să-și lepede și el pielea de GDS-ist. Reamintesc că în primii ani Grupul s-a lansat cu sprijinul direct al lui Soros, adus personal de Brucan la sediul din Calea Victoriei oferit chiar de către el colegilor GDS-iști. Grupul a funcționat o perioadă bună cu un președinte comun și la GDS și la Fundația Soros. Oare în ce blană vor sări de-aici înainte cei doi dacă acum „s-au răsfirat”? Pretextele demisiei lui Liiceanu sunt ridicole, invocându-l pe Marx, idolul lui Andrei Cornea, tocmai el, care cita pe larg din ideologul crimei și ciumei roșii în lucrări „filosofice” autocenzurate la republicare", mai afirmă jurnalistul, subliniind că, totuși, l-au lăsat pe Patapievici în Consiliul Director al GDS.

„Însă orice operă comică ar mai juca în continuare, Liiceanu rămâne indisolubil legat de tot ceea ce a însemnat nefast în acești ani Grupul moșit și scos de sub pulpana lui Silviu Brucan în decembrie 1989, sau poate chiar mai devreme, având în vedere declarația lui Tudor Octavian privind întâlnirea secretă de la Tescani, din 23 august 1989, dintre Pleșu, Măgureanu și Iliescu", mai scrie autorul, amintind:"Să nu uităm, exact acum un an Pleșu și Liiceanu îndemnau vocal la boicotarea Referendumului pentru Căsătorie și Familie".

Lista GDS - SOROS

Jurnalistul, activ în presă încă din perioada Pieței Universității -1990, când lucra la "România liberă", afirmă că GDS a fost de fapt "un front-Grup neokominternist, un nod rețelar al Rețelei Soros în România, o rețea în rețea. O rețea otrăvitoare, care a plantat în 30 de ani armate de viruși în rețelele politice, de educație și securitate românești, agenți infecțioși care acționează în prezent ca niște veritabile bombe cu ceas pentru sistemul imunitar al României". Spre dovadă, acesta oferă și o listă de GDS-iști și membri ai Fundației Soros care s-au infiltrat de-a lungul anilor în toate partidele din România.

„Activitatea GDS din ultimii ani a afectat nu numai viața comunității ci însăși viața națiunii. Să avem în vedere că un număr important dintre membrii săi au ocupat funcții publice sau politice indiferent de guvernare (majoritatea personajelor de mai jos regăsindu-se și pe listele Rețelei Soros din România – n.m.).

Astfel, avem în vedere doar o listă sumară de persoane care ne-au influențat, adeseori negativ, viața națiunii, doar pentru că au beneficiat de sprijinul sau au făcut parte din acest grup de interese (ordinea este aleatorie):

 • Sever Voinescu-Cotoi, fost secretar general al Camerei Deputaților și politician PDL, fost secretar general al Ministerului de Externe (funcție inventată de Pleșu pentru el), fost consul general la Chicago,
 • Vlad Alexandrescu, senator USR,
 • Adrian Cioflâncă, membru al Colegiului CNSAS din partea PSD,
 • Sorin Ilieșiu, senator PNL și PSD,
 • Cătălin Avramescu, consilier prezidențial și ambasador în Finlanda,
 • Smaranda Enache, ambasadoare în Finlanda,
 • Mircea Diaconu, fost membru PNL, eurodeputat independent, (în prezent candidat la prezidențiale din partea lui Ponta și Tăriceanu, aceleași personaje care în calitate de prim-miniștri au prelungit pentru GDS folosința sediului din Calea Victoriei, gratuit – n.m.)
 • Mircea Dumitru, fost informator recrutat de Securitate (Anexa 22)., rector al Universității București, ministru al Educației în guvernarea Cioloș,
 • Andrei Corbea Hoisie, fost colaborator al Securității ca poliție politică și ambasador la Viena (Anexa 23),
 • Armand Goșu, consilier al ministrului de Externe și membru comisii ICR,
 • Marius Oprea, director al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER),
 • Petre Guran, director ICR,
 • Sorin Ioniță, membru în Consiliul Director al Fondului Român de Dezvoltare Socială și membru al board-ului ICR prin decret prezidențial dat de Traian Băsescu,
 • Stere Gulea, președinte TVR,
 • Alexandru Lăzescu, președinte al TVR,
 • Stelian Tănase, președinte TVR,
 • Rodica Culcer, șefă Știrile TVR în perioada Băsescu,
 • Monica Macovei, ministru de Justiție și eurodeputat PDL,
 • Horia Roman Patapievici, secretar de stat CNSAS, președinte ICR,
 • Răsvan Popescu, președinte și membru CNA,
 • Cristian Preda, eurodeputat PDL, ulterior independent și USR
 • Mihai Răzvan Ungureanu, premier, ministru de Externe și șef SIE,
 • Teodor Baconschi, ministru de Externe, politician PDL,
 • Adrian Cioroianu, ministru de Externe și ambasador UNESCO,
 • Mihai Șora, ministru al Educației, membru fondator SOROS – România
 • Dan Oprescu, fost informator al Securității (Anexa 24), funcționar guvernamental la Agenția Natională pentru Romi,
 • Alin Teodorescu, președinte al Fundației SOROS și deputat PSD, șef al Cancelariei Primului Ministru al României Adrian Năstase
 • Vladimir Tismăneanu, președinte al unei Comisii Prezidențiale, președinte al Consiliului Științific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER),
 • Sorin Antohi, membru fondator al GDS silit să-și recunoască colaborarea îndelungată cu Securitatea la începutul anului 2007, pe cand făcea parte din Comisia prezidențială „Tismăneanu”. Horia Roman Patapievici si Andrei Plesu, fosti membri ai Colegiului CNSAS, au recunoscut in interventii publice ca au stiut de cazul Antohi din 2002, dar nu l-au deconspirat. (Anexa 25),
 • Mircea Dinescu, membru CFSN, secretar de stat CNSAS,
 • Iustin Marchiș, fost informator al Securității (Anexa 26), autor Humanitas,
 • Gabriel Liiceanu, consilier prezidențial onorific, fost director al unei edituri a statului devenită privată (vedetă USR, aripa Barna – n.m.)
 • Andrei Pleșu, ministru al Culturii din partea FSN-Iliescu, ministru de Externe din partea FSN-Roman, secretar de stat CNSAS, consilier prezidențial, membru "pe viață” al Consiliului Troikă al Fundației SOROS etc.

„Redau mai jos Rechizitoriul meu la adresa acestui Grup și a lui Liiceanu, așa cum a fost depus în Instanță, în procesul care se află în curs de desfășurare. Dincolo de părțile juridice veți găsi o sinteză asupra scopului și activităților acestui PCR în ilegalitate", mai scrie Roncea. Postarea sa poate fi citită integral aici: ADEVĂRUL despre LIICEANU și GDS – Grupul de Diversiune Socială moșit de BRUCAN. RECHIZITORIUL lui Roncea
 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • madmax74 08.10.2019 10:08
  Mult respect pentru Victor Roncea pentru ccea ce face pentru Romania!
  E o munca cuprinzatoare si detaliata!
 • Cc Cc 08.10.2019 10:18
  Subscriu și eu! Într-adevăr mare patriot.
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 6. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 7. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 8. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 9. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 10. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare