

Circulă pe net și a devenit foarte populară o înregistrare cu un reprezentant al Suveranilor, o mișcare ce propovăduiește un fel de nesupunere civică față de statul român. Din păcate, postarea a devenit subiect de batjocură, acesta fiind și motivul pentru care a devenit virală. Spun „din păcate” pentru că afirmațiile persoanei în cauză merită analizate puțin.
„Statul român nu există, statul român este o corporație”. E chiar atât de greșit? Este statul român un arbitru corect al vieții economice și sociale românești? Cum se luptă statul român pentru românii din Ucraina? Dar ce să mai vorbim de legislația economică: corporațiile sunt abonate la ajutoarele de stat, în timp ce cu fiecare modificare de cod fiscal, sute și mii de IMM-uri românești închid prăvălia.
Dar statul român mai este o corporație și în alt sens. Explică istoricul și cercetătorul Alex Mihai Stoenescu: „[...] corupția este un fenomen tipic tipului de stat pe care îl avem, al statului birocratic și bugetar, al statului care dirijează direct sau ocult toate energiile națiunii către permanenta sa alimentare cu resurse, pentru a le risipi fără evoluție vizibilă și sănătoasă”.
Ce fel de organizație este aceea al cărei singur scop este permanenta sa alimentare cu resurse, pentru a se perpetua? O societate comercială, o corporație. Singura problemă este că noi suntem, în teorie, acționarii majoritari ai acestui stat, dar în realitate profiturile se scurg către alții, prin intermediul „angajaților” noștri. Iar în schimbul acestei înșelăciuni, beneficiarii profitului asigură protecția statului în fața „acționarilor” săi, adică noi. Acest lucru l-a observat fiecare dintre noi în momentul interacțiunii cu statul: suntem tratați ca infractori apriori, nevoiți să ne justificăm nevinovăția și buna-credință.
„Dacă-i lucrul meu, ce fac, îl înscriu la voi și plătesc în fiecare an chirie, înseamnă că nu mai e lucrul meu, sunt chiriaș”.
Articolul 44, alineatul 2 al Constituției României: „Proprietatea privată este garantată și ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular”. Cum îți garantează Constituția proprietatea dacă atunci când n-ai bani, ți-o ia? Păi ori e a mea, ori e a statului? Pentru cine nu știe, taxele și impozitele moderne sunt urmașele tributurilor pe care triburile mai slabe le plăteau celor mai puternice. Gândiți-vă că mafioții îi extorchează pe cei neajutorați cerându-le o „taxă de protecție”. Cu alte cuvinte, cel slab plătește întotdeauna către cel mai puternic. Și dacă noi trăim în era „puterii poporului” (demo - kratos) nu ar trebui ca poporul să fie cel mai puternic? :) Și totuși de ce plătim taxă pe proprietate? V-a ajutat statul cu bani (cadou, adică) să cumpărați ceva, vreodată?
În același registru putem introduce și următoarea frază: „străzile nu-s ale lor, sunt ale noastre. Ei doar au asfaltat pământul nostru și acum ei ce zic: dacă le-am pus beton, acum să le luăm și banii la fraieri”.
Acum o să ziceți: păi da, dar e domeniul public. Cuvântul „public” în înțelesul său originar însemna „bun comun”, „avere comună”. Spuneți voi: sunt drumurile pe care mergem parte a averii noastre comune? Avem noi libertatea, dacă suntem proprietarii acestui bun, să le reparăm, să le întreținem, să le vindem? Nu. Acest privilegiu îi revine statului, căruia tot noi - proprietarii - îi plătim taxe și impozite ca ne lase să le folosim! În schimbul acelor taxe și impozite pe care le ia de la noi, statul se angajează - eufimistic spus - să întrețină acel bun. O face? Unde este libertatea noastră, dacă nu putem face ce dorim nici cu bunurile proprii?
„Să vină statul să-mi spună că e scris să plătesc. Cartea de identitate e persoana lor”. Cu alte cuvinte, care este contractul dintre mine și stat, care stabilește ce obligații am eu și ce răspundere are statul? L-a văzut cineva? Și dacă l-a văzut, cine poate să spună că statul își respectă obligațiile? Și dacă nu le respectă, ce pățește statul? Nimic.
Sigur că mai sunt și exagerări, dar în esență, omul acela are dreptate: statul este stăpân pe viața noastră, noi fiind pentru stat doar un CNP bun de plată. Una dintre dovezi e tocmai recenta lege a vaccinării: statul nici nu se mai sinchisește să ne întrebe, nici măcar de formă, ce vrem. Presupune el că ne dăm acordul și gata. Câți au protestat împotriva acestei monstruozități?
Câți dintre dumneavoastră știu că Georgia, una dintre cele mai ortodoxe ( sau fundamentaliste cum ar zice unii ) țări din lume, este și printre țările cu cele mai puține taxe din lume? Exact așa cum erau și-n Țările Române, pe vremea când erau conduse de principi creștini ortodocși trăitori, nu creștin ortodocși fățarnici. Avem nevoie de un atestat de capacitate de conducere a unui automobil, nu a unui permis din partea statului. Observați nuanța? Un atestat poate să-l ofere orice școală, orice organizație a conducătorilor auto, în timp ce permisiunea de folosință vine doar din partea stăpânului. Mișcarea Suveranilor ar trebui să fie un serios semnal de alarmă pentru nivelul de intruziune pe care l-a atins statul român în zilele noastre. E și un semnal că românii s-au săturat de iobăgia modernă și că poate, se va naște acea formulă care va milita pentru un stat partener, nu unul totalitar. Până la urmă, e doar un ultim episod al conflictului stat-societate în care trăim de 150 de ani.
Printre argumentele aduse împotriva „suveranilor” e că dacă n-am plăti taxe către stat „ar fi haos”. De ce nu este haos în Georgia? De ce nu a fost haos în Țările Române? Câți dintre voi știu că marea impozitare și corupția generalizată a început odată cu „statul modern” al Cuza, cel care ne este prezentat la școală ca un mare erou? Ah, da, am uitat: doar statul decide ce avem voie să învățăm și ce nu...Are monopol pe educație.
Editare ulterioară: Anii trecuți am fost într-o excursie în Liban. Oameni buni, majoritatea intersecțiilor de-acolo nu aveau semafoare, unele nu aveau nici semne de circulație și cu toate astea, se circula foarte bine, n-am văzut niciun accident cât am fost acolo. Cum o fi fost posibil? Cum de nu e haos?
Editare ulterioară: Anii trecuți am fost într-o excursie în Liban. Oameni buni, majoritatea intersecțiilor de-acolo nu aveau semafoare, unele nu aveau nici semne de circulație și cu toate astea, se circula foarte bine, n-am văzut niciun accident cât am fost acolo. Cum o fi fost posibil? Cum de nu e haos?
Editare ulterioară 2: Evident că soluția nu este vreo anarhie aruncându-ne buletinele, ci să înțelegem ce-i cu noi și să facem un stat apărător al libertății, nu un stat opresor al libertății.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
1. Rezerva federala(care toate lumea crede ca este un guvern legitim) este o corporatie si scrie clar in us code 3002 article 15 (15) “United States” means—("United states" inseamana:
(A) a Federal corporation;(o corporatie federala)
(B) an agency, department, commission, board, or other entity of the United States; or(o agentie,departament, comisionar sau alta entitate a statelor unite
(C) an instrumentality of the United States(o instrumentalitate a statelor unite)
https://www.law.cornell.edu/uscode/text/28/3002
Toate celelate state sunt incorporate ca si companii si sunt actionare la corporatia financiara internationala verificati legea nr 28 din 15 martie 1991 unde se vede ca romania devina membra a Corporatia Financiarã Internationala si la sfarsit aveti o lista cu tarile actionare la aceasta .
http://www.monitoruljuridic.ro/act/lege-nr-28-din-15-martie-1991-pentru-acceptarea-de-catre-romania-a-acordului-statutului-privind-corporatia-financiara-internationala-c-f-i-emitent-parlamentul-romaniei-1476.html
Toate tarile sunt indatorate pana in gat pt ca fac imprumuturi non stop si gireaza cu cetatenii lor prin CNP care a intrat in rigoare prin decretul nr 59 in 1978
https://lege5.ro/Gratuit/he3dgmrr/decretul-nr-59-1978-pentru-modificarea-legii-nr-5-1971-cu-privire-la-actele-de-identitate-ale-cetatenilor-romani-precum-si-la-procedura-schimbarii-domiciliului-si-a-resedintei
Sper ca Dumnezeu ii va proteja pe acesti SUVERANI de vre-o mana criminala si ca noi vom deschide ochii si mintea.
https://www.youtube.com/watch?v=4RuyzeC0ck8
"Aceasta biblioteca online (aflata la versiunea 3) constituie o sursa de informare despre fenomenul suveranitatii, acel fenomen care implica INDEPENDENTA omului suveranizat de structuri manipulative, posesive si agresive, dublata de ACCESUL responsabil si neingradit al fiintei suverane la un cuantum de beneficii proportional cu nivelul cantitativ si calitativ de dezvoltare materiala si spirituala a intregii umanitati.
Materialele publicate mai jos reprezinta resurse informationale importante despre ce inseamna suveranitatea in raport cu realitatile contemporane, cum se poate ajunge la ea si, mai apoi, ce se poate construi pe baza acestei suveranitati. Materialele provin din numeroase surse, fiecare avand ceva important de transmis, insa nu constituie o redare cap-coada a unui proces menit sa garanteze obtinerea unui anumit rezultat, si asta pentru ca fenomenul suveranitatii este cercetat acum pentru prima data in istoria cunoscuta a lumii, in paralel cu acele aspecte legale si spirituale care ii confera legitimitate. Prin urmare, folosirea propriului discernamant, a propriei intuitii si intelegeri, este cruciala pentru o apreciere justa a valorii de adevar si a gradului de utilitate a informatiilor prezentate.
Fenomenul suveranitatii are legatura intr-o prima faza cu iesirea omului de rand de sub jugul economic al agentiilor guvernamentale si al bancilor care pretind dari, biruri, taxe, impozite si dobanzi fara insa a oferi transparenta, echitate si decenta in pretentiile formulate. Ulterior acestei prime trepte a problemelor pe care le trateaza si le rezolva, fenomenul suveranitatii are legatura cu legile si procedurile, fie cu cele care nu se respecta, fie cu cele care incalca flagrant drepturile omului, drepturile fiintelor si bunul simt universal. O a treia treapta este deblocarea accesului la resursele incomensurabile pe care 8 miliarde de oameni le produc sau le recolteaza si cateva milioane de oameni le stocheaza si le blocheaza.
Intelegand cat de important este studiul a ceea ce urmeaza mai jos, invit pe oricine considera ca are o raspundere si o responsabilitate fata de el insusi, fata de comunitate, fata de planeta si fata de orice alt fenomen din Creatie, sa isi aduca propria contributie la investigarea, intelegerea, filtrarea si fructificarea informatiilor de mai jos."
Din păcate nu o să se vadă astfel de păreri, sau discuții/dezbateri, pe acedt subiect în mass-media de consum, ei au pierdut de mult bătălia argumentelor, iar acum doar abuzează autoritatea ce o au ridiculizând și manipulând spre subjugarea eternă a populației.