România, aproape de colapsul demografic: În 2022, din țara noastră au plecat peste 200.000 de persoane și aproape 19.000 de copii sub 15 ani

De Iustina Filimon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România rămâne țară de emigrare, la nivelul Uniunii Europene, chiar dacă în 2022, numărul imigranților l-a depășit, în premieră, pe cel al emigranților. Chiar și așa, țara noastră se află aproape de un colaps demografic: nașterile sunt tot mai puține, iar decesele rămân constant la valori mari.

Ieșirile din sistem date de emigrație, adică plecarea din România pentru mai mult de 12 ani, ceea ce este echivalent cu ieșirea din populația rezidentă, au fost, în 2022, de peste 200.000 de persoane. Concret, România a pierdut 202.311 persoane, care au ales să plece în alte țări, potrivit datelor INS consultate de stiripesurse.ro

Cei mai mulți români, 44.900, au ales să emigreze în Germania. 29.429 de persoane au emigrat în Spania, iar 28.291 au plecat în Italia. Regatul Unit a fost destinație, în 2022, pentru 18.256 de români emigranți, în timp ce 14.495 au ales Austria. 12.788 din totalul de emigranți români au plecat în Belgia, iar 7.267 au ajuns în Țările de Jos. Danemarca a fost aleasă de 5.945 dintre emigranții români, iar Moldova a fost țară de destinație pentru 4.838 de persoane.

„Ce trebuie să remarcăm este faptul că cei mai mulți dintre românii care pleacă fac parte dintre tinerii și tinerele aflate în plină perioadă de putere de muncă și de fertilitate. Practic, din totalul celor plecați în 2022, 27.543 dintre ei, adică 13,61%, erau persoane cu vârstele cuprinse între 25 și 29 de ani. 12,73% aveau între 20 și 24 de ani, iar 12,62% aveau între 30 și 34 de ani. Dacă îi punem la socoteală și pe cei din categoria 35-39 de ani, remarcăm că jumătate dintre emigranți au vârste cuprinse între 20 și 40 de ani. Aș dori să mai punctez ceva: în 2022, din România au plecat și 18.629 de copii cu vârsta sub 15 ani, iar ca procent reprezentau 9,21% din totalul emigranților”, a precizat Cristi Șelaru, consilier superior la Institutul Național de Statistică.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • Patriot Roman 20.05.2024 21:22
    E simplu! Daca firmele din România, ,,guvernu mieu” mie ca român îmi da salariu de 2000 și cv minim pe economie, iar la straini asiatici etc. le da 5-6000 lei net plus cazare, mese etc.(Ba am auzit ca sint platiti și cu 8000 lei net/luna!!) ce îmi ramine sa fac??( Guvernu ma obliga sa plec in strainatate!-Acest salariu fiind de mizerie!) Politrucienii români obliga cetațenii români sa plece afara la munca, neplatindu-i ca pe strainii aduși la noi în țară! Nu mai vb de firmele românești la care am lucrat, unde vb.isem pt. un salariu apoi ma trezeam ca primesc 2 treimi din ce am cazut de acord/negociat cu patronul român. Eu vb de sectorul privat și nu de atîrnatorii de la buget. Daca ajungi in vreun spital de stat unde ești asigurat-platești bani mulți!- ești tratat de parca ai vrea sa le bagi mîna-n buzunare! O dna farmacista mi-a spus ca in București pe linga Gara de nord i-a fost smuls tel.fetei ei din mina cind vb la tel.Repede a vzt o patrula a fugit spre ei le-a zis asta, iar polițiștii ce credeti ca le-au rasp.??? Și acuma ce vreți dna? sa fug eu după el?? Iar cind a vrut sa depuna la secție plingere o trimeteau de la Ana la Caiafa, ca nu sectia aia ca trebuie sa mearga la alta etc.
  • azazel 21.05.2024 08:07
    Face parte din planu de exterminare a albilor. Se intampla in toata lumea. De exemplu in SUA, microsoft i plateste pe albi cu 20% mai putin fata de negrii sau asiatici.. Albii sunt si foarte foarte foarte prosti. retardati chiar. nici chiar acum nu-si dau seama ce se intampla. cand esti asa de prost si las poate e bina sa dispara rasa ta
  • Gliguta 20.05.2024 22:23
    Si ce vreti de la noi? Sa ramanem slugi la Ciolacu si alte lepre? Sau sa traim in maneaua magraonilor cu palate si masine scumpe, regii violentei, prostitutiei si drogurilor? Lege nu este, politie nu este, industrie nu este, la ghisee sunt doar retardate amantele unui baron local...La primarie stau niste neica nimeni si toata comuna le linge bocancii cu "Sa traiti sefu'!"....Pana si popii ne-au vandut cand pupa mana politicienilor! Romanii vor sa traiasca in demnitate. In Romania coruptilor, a pensionarilor psd-isti care-si vand tinerii pe un kil de ulei, a bugetarilor cu diplome false care confunda munca cu turismul...in Romania asta nu avem demnitate. Asa ca mai bine sluga la strain decat batjocora in Romania!
  • tomac 21.05.2024 07:17
    E foarte bine , rămân vechilii securiști și slugile lor ca să stingă lumina.
Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO