

Câțiva tineri au protestat miercuri seara, în timpul unei dezbateri organizate de SNSPA cu ambasadoarea Finlandei, față de situația româncei Camelia Smicală, ai cărei copii sunt ținuți ostatici de statul finlandez. Reacția tinerilor, care după ce au susținut cauza familiei Smicală au părăsit sala în liniște, vine pe fondul celor mai recente abuzuri la care familia sa a fost supusă.
Pe una dintre pancartele aduse la protest scria „Europenii nu bagă copiii în lagăre de concentare. Scuipați Finlanda din UE”, iar pe o alta se putea citi mesajul ”Hei, Finlanda, eliberează-i pe Maria și Mihai”.

Miercuri, SNSPA a găzduit o prelegere pe tema a priorităților Finlandei în exercitarea președinției Consiliului UE, eveniment la care a fost prezentă Marjut Akola, ambasadorul Finlandei în România, alături de studenți, masteranzi, doctoranzi și cadre didactice ale SNSPA.
Reamintim că la conferința de presă de marți seară, Viorica Dăncilă, candidatul PSD la președinție, declara că știe cazul româncei și „chiar am vorbit la telefon cu doamna Camelia [Smicală]. E un caz care le mișcă pe mamele din România. Voi face tot ce pot să ajut o mamă care luptă pentru copiii ei”.
De asemenea, președintele formațiunii Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN), Cătălin Ivan, i-a solicitat lui Klaus Iohannis, într-o scrisoare deschisă, să intervină urgent în soluționarea cazului Camelei Smicală,
Camelia Smicală, doctorița ai cărei copii au fost luați în 2015 de statul finlandez și apoi separați între ei, a anunțat vinerea trecută că s-a deplasat până la Ambasada României, cerând găzduire pe teritoriul ei, pentru a fi protejată de abuzurile autorităților finlandeze împotriva ei și a copiilor ei. I s-a refuzat solicitarea, oferindu-i-se în schimb o invitație la discuții. De partea cealaltă, Serviciul Social din Finlanda a anunțat-o că nu i se va mai permite să-și vadă copiii sau să ia legătura cu ei.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Deciziile de a returna în Parlament, respectiv de a contesta la CCR toate legile cu caracter social, ne fac să ne întrebăm: de partea cui se află Președintele României, a cetățenilor, sau a marelui capital? Pentru că orice încercare de a crește partea muncii în PIB a suscitat reacții violente din partea Cotrocenilor. Este o problemă de principiu, și nu are legătură cu campania electorală. Are legătură cu încercarea de a demantela statul social. Și acest lucru este anti-constituțional. România, ca stat, ajunge să fie, în ritmul acesta, un soi de stăpân de sclavi, care vinde forță de muncă ieftină, și atât! În UE, așa ceva nu se poate, totuși!
Și pentru cei pregătiți de replică: este vorba despre coșul minim pentru un trai decent, nu pentru supraviețuire! Că nici domnul Boc, pe atunci parlamentar, n-a supraviețuit cu cinci lei pe zi, în elanul său populist de a demonstra ceva, dar am uitat noi ce! Și apoi, românii muncesc, totuși, pentru a trăi decent, nu pentru a se umili! - iar datoria politicienilor este de a nu lăsa să fie umiliți. Iată cum România, cu toate eforturile de a corecta unele dintre inechitățile sociale, are cei mai mulți SĂRACI DIN MUNCĂ din UE!
https://www.facebook.com/ionutvulpescu.ro/photos/a.765282276918640/2527150160731834/?type=3&theater