Pro Vita București: Noutăți referitoare la Polonia, acolo unde avortul este „interzis în mod totalitar” - ca să îl cităm pe nefericitul Vasile Bănescu: Mai multe plângeri înaintate CEDO de activiștii pro-avort contra Poloniei au fost declarate inadmisibil

De PRO VITA București  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pro Vita București: Noutăți referitoare la Polonia, acolo unde avortul este „interzis în mod totalitar” - ca să îl cităm pe nefericitul Bănescu: Mai multe plângeri înaintate CEDO de activiștii pro-avort contra Poloniei au fost declarate inadmisibile 

Avem noutăți privitoare la unele evoluții ale numeroaselor dosare înaintate Curții Europene a Drepturilor Omului împotriva Poloniei de activiștii pro-avort.

După cum v-am informat, în octombrie 2020, Tribunalul Constituțional de la Varșovia a decis, printre altele, că legea internă care permitea avortul pe motive de „anomalie fetală” era contrară constituției (1). Mai precis, Tribunalul a hotărât că dreptul la viață și dreptul la demnitate umană, protejate de Constituția poloneză, se aplică în mod egal copilului nenăscut.

Astfel, Tribunalul a constatat că legea care permitea avortul pe baza dizabilității / anomaliei fetale nu mai putea produce efecte juridice, înăsprind astfel o legislație oricum foarte restrictivă cu privire la avort.

În urma acestei hotărâri, au existat proteste masive, violente, în Polonia. Evenimentele au avut parte de relatări semnificative în mass-media internațională, atât în ce privește hotărârea cât și consecințele acesteia. În lunile următoare, numeroase (posibil sute) de plângeri au fost înaintate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de către femei din Polonia, care susțin că hotărârea Tribunalului Constituțional le încalcă drepturi garantate de Convenția Europeană a Drepturilor Omului, mai precis articolul 3 (interzicerea torturii) și articolul 8 (dreptul la viața privată și de familie).

Cererile, asemănătoare până la similitudine și evident coordonate, reprezentau un efort organizat de a presa curtea de la Strasbourg să ia o decizie favorabilă petentelor.

PRO VITA București a intervenit, împreună cu alte organizații în calitate de terță parte în câteva din aceste cauze. (de ex. aici)

Astăzi, Curtea a respins 5 dintre cereri, pe motiv că reclamantele nu au respectat procedurile, ignorând termenele de depunere a documentelor și nerăspunzând scrisorilor Curții. Au fost astfel radiate de pe rolul Curții următoarele cauze: E.B.-M. contra Poloniei (nr. 5390/21), A.K. c. Poloniei (nr. 3682/21), A.L.-B. c. Poloniei (nr. 3801/21), A.G.-W. c. Poloniei (nr. 4218/21) și N.H. c. Poloniei (nr. 5114/21).

Declararea ca inadmisibile pe motive procedurale a acestor plângeri reprezintă o evoluție interesantă, deoarece sugerează că unele (poate chiar cele mai multe) dintre petente nu aveau de fapt intenții serioase și că plângerile lor au servit mai degrabă unui scop de comunicare publică, de presiune politică ori au fost întocmite în urma apelurilor unei campanii de social media.

Cauzele respinse au făcut parte din prima tranșă de plângeri adresate Curții la începutul anului 2021; rămâne de văzut dacă plângerile depuse ulterior vor avea sau nu aceeași soartă.

Vom continua să monitorizăm situația.

Asocația Pro Vita București

Citiți și Poziția Federației Ortodoxe Pro Vita din România față de dezbaterile pe tema pretinsului drept la avort și a mesajelor smintitoare ale funcționarului Patriarhiei Vasile Bănescu: AVORTUL NU ESTE NICIODATĂ O SOLUȚIE MORALĂ, ORICARE AR FI CIRCUMSTANȚELE!

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Alexandru. 22.07.2022 22:47
    https://www.chilieathonita.ro/2022/07/17/pro-vita-lupta-pentru-viata-impotriva-avortului-p-radu-brinza-p-teologos/
  • Leonesse 23.07.2022 06:10
    De ce acum această lege în America? Dacă te gândești mai adânc, nu se potrivește cu intenția psihopaților de a reduce populația, pentru că prin avorturi se reduce populația. Se gândește cineva? S-au repezit toate țările sa imite America, fără sa știe de ce această lege, acum? E cam un non sens, nu-i așa?
Ultima oră

21:03

Planurile lui Soros în 2023: Cum este răspândită agenda radicală a „societății deschise” pe întreg globul

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID

15:15

Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINILE ZILEI

14:55

Platforma civică Liga pentru Deșteptarea României își exprimă sprijinul pentru inițiativa Patriarhiei României, de a solicita Ministerului Educației implicarea cultelor religioase în acțiuni de consultare în contextul Legilor Educației

13:50

Republica Moldova a reluat achizițiile de gaze de la Gazprom