
FOTO: basilica.ro

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a inaugurat joi, 15 septembrie 2016, prima Școală Postliceală Sanitară a Bisericii. Instituția este parte componentă a Seminarului Teologic Ortodox Nifon Mitropolitul din București și îl are ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nectarie.
Ambele instituții de învățământ și-au deschis astăzi porțile pentru noul an școlar. Festivitatea a început cu o slujbă săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.
În cuvântul rostit, Patriarhul României le-a vorbit celor prezenți despre responsabilitatea pe care o avem în ajutorarea aproapelui. În această zi binecuvântată să mulțumim lui Dumnezeu și tuturor persoanelor prin care Dumnezeu lucrează și au devenit mâinile iubirii Sale milostive în ajutorarea și promovarea activităților Seminarului Teologic Liceal Nifon Mitropolitul din Capitală. Noua școală care se deschide astăzi, Școala Postliceală Sanitară, este foarte necesară pentru a arăta, prin contribuția Bisericii, în cooperare cu Inspectoratul Școlar General din Capitală și cu Primăria Sectorului 4, că sănătatea fiind un dar de la Dumnezeu trebuie deodată păstrat, cultivat și recuperat atunci când darul acesta se degradează, a spus Preafericirea Sa, potrivit basilica.ro.
Totodată, Patriarhul Daniel a mulțumit celor care au susținut deschiderea unei școli sanitare în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din București și a subliniat necesitatea acesteia.
În contextul României de astăzi, această cooperare este cu atât mai necesară cu cât se simte o lipsă acută de cadre medicale. Foarte mulți medici au plecat în străinătate și, de asemenea, asistenții sau asistentele medicale sunt în număr prea mic pentru nevoile reale ale țării noastre. Această Școală Postliceală Sanitară este o necesitate și în același timp un sprijin și o bucurie de cooperare.
Este o bucurie a cooperării dintre Biserică și autoritățile de stat în care cultura medicală se îmbină cu o cultură spirituală a sufletului. Rugăciunea preotului din spital completează știința medicală astfel încât omul suflet și trup să primească binecuvântare de la Dumnezeu pentru însănătoșire și pentru mântuire, mântuirea însemnând unirea omului cu Dumnezeu, izvorul vieții veșnice. Chiar și atunci când boala este incurabilă, spiritualitatea este foarte necesară pentru a-l pregăti pe om în vederea unirii lui cu Dumnezeu, izvorul vieții veșnice, a mai explicat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
Biserica Ortodoxă Română se implică financiar în renovarea școlilor
Întrucât în România există numeroase școli care au nevoie urgentă de sprijin în renovarea și dotarea materială pentru desfășurarea în condiții firești a orelor de curs, Biserica Ortodoxă Română se implică în rezolvarea acestei dificile situații.
Astfel, la propunerea Patriarhului României, Permanența Consiliului Național Bisericesc, în ședința sa de joi 15.09.2016, a recomandat tuturor eparhiilor din Patriarhia Română să contribuie concret, prin intermediul protopopiatelor, parohiilor și mănăstirilor, în cooperare cu Primăriile locale și cu Inspectoratele Școlare, cu materiale de construcție, muncă voluntară și sprijin financiar, la renovarea și dotarea școlilor care nu pot funcționa actualmente în mod normal.
Patriarhia Română va fi informată în mod curent de către Centrele eparhiale cu privire la ritmul și natura sprijinului acordat acestor școli. Biserica Ortodoxă Română va continua să contribuie, prin ajutorul pe care îl poate oferi, la rezolvarea problemelor cu care se confruntă Școala românească azi.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
BOR ar putea dezvolta niste sisteme de Educatie si Sanatate paralele cu cele Nationale,
care sa reprezinte niste modele,
si lumea apoi sa zica "-Uite, dom'le, ca se poate face".
Astfel, romanii de azi ar fi mai curiosi si s-ar apropia de Ortodoxie.
S-ar sparge zidul de sticla dintre popor si conducatorii BOR.
(Pseudo)Romania de azi are nevoie de o ABORDARE SUFLETEASCA (DUHOVNICEASCA),
nu are nevoie de biserici (cladiri) la acest moment critic.
Romania ar putea redeveni ce a fost ea odata,
inainte de impunerea Bolsevismului de catre marile puteri (SUA, Rusia, Anglia).
Sau alte ideee de investit ar fi:
100 CENTRE ANTI-AVORT pentru tinerele si nefericitele mamici.
Cum ar fi asta?!
Ar fi o armata de mamici puternice care ar marturisi despre Biserica.
Nici un golan "smerit" nu s-ar mai lua atunci de Biserica.
Da' statul căruia îi dăm peste 45% din venitul nostru lunar și nu primim în schimb decât cinstea de a ni se spune că drepturile noastre sunt un privilegiu, ce mormântu' mă-sii face?
De ce trebuie să facă Biserica treaba statului?
Și dacă tot o face (și o face mult mai bine) de ce nu putem să achităm taxele și impozitele la Biserică?
De hoți și bandiți ce ne sunt conducătorii, de aia!
Mai lasă pretențiile să facă Biserica și mai cere și de la tehnoratații și rațele mecanice din fruntea țării să facă ceva.
dar dela niste ticalosi vanduti ce pot cere???!!!
(daca Romania de azi ar ajunge la o inflorire morala si duhovniceasca, sunt absolut sigur, ca noile biserici se vor construi apoi cu mult mai putin efort, ar veni dela sine, si nimeni nu ar mai indrazni sa comenteze ca ele nu folosesc la nimic)
Colonia comunista canada parte a imperiului pedofil britanic..
Obiectie ?
Cu stima,
Dan
Colonia comunista canada parte a imperiului pedofil britanic..
Obiectie ?
Cu stima,
Dan
1). RESTAURAREA SI RECUPERAREA BISERICILOR VECHI - care reprezinta tezaurul national al Romaniei, pentru ca ele marturisesc despre trecutul de lupte al stramosilor nostri
2). CENTRU MODERN DE STUDIU AL DOCUMENTELOR VECHI (bisericesti, si nu numai), asa cum are Vaticanul (de exemplu, dela Manastirea Neamt dispar periodic documente foarte vechi)
Sa ne concentram intai pe trecut, daca vrem sa avem un viitor.