

Dan Bădic, fost director al Casei Regale, a declarat, pentru TVR, că va propune canonizarea regelui Mihai.
„Judecând, în același timp, suferința surghiunului regal de 70 de ani, acest om este un sfânt", spune Dan Bădic, apropiat al regelui Mihai și fost șef al Casei Majestății Sale.
Dan Bădic a spus că vrea să înainteze Patriarhului Daniel propunerea de canonizare a regelui Mihai, precizând că sunt necesare 50.000 de semnături care vor fi strânse prin intermediul asociațiilor care susțin monarhia.
La sfârșitul acestei săptămâni, sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi depus la o capelă ortodoxă din Lausanne pentru ultimele slujbe religioase din Elveția.
Sicriul cu trupul neînsuflețit al regelui Mihai va fi adus în țară, miercuri, 13 decembrie, la ora 11.00, iar în 16 decembrie, la ora 12.30 va avea loc slujba de înmormântare la Catedrala Patriarhală. În aceeași zi, la ora 18.45, va avea loc slujba de îngropare, la Curtea de Argeș.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Propunerea lui este un afront fără seamăn adus celor 200.000 de soldați și ofițeri români predați de Mihai sovieticilor prin înaltul act de trădare de la 23 august 1944 și pentru care a primit ordinul Victoria, cea mai înaltă decorație militară a Uniunii Sovietice. Ordinul a fost acordat pentru „operațiuni încununate de succes în cadrul unuia sau mai multor fronturi și care au avut ca rezultat o schimbare radicală a situației în favoarea Armatei Roșii”.
Cei 200.000 de soldați și ofițeri români care au fost luați prizonieri au fost trimisi în lagărele de exterminare din Siberia, Kazastan sau nu știu ce insule în estul Uniunii Sovietice. Câți dintre ei s-au mai întors acasă?
Dan Bădic, cum a fost SUFERINȚA SURGHIUNULUI pentru zecile de mii de români din Basarabia și nordul Bucovinei forțați să se refugieze într-o noapte (nu au avut timp să-și facă bagajele) sau ridicați cu forța de lângă rude și din satul lor și exilați pe teritoriul Uniunii Sovietice, în urma ciuntirilor teritoriale aduse României prin Convenția de armistițiu din 12 septembrie 1944?