
FOTO: radiocluj.ro

Asta promite Ministerul Sănătății. Mai mult, șefii din sistem ar putea oferi recompense financiare directorilor care anunță cifrele reale.
Ministerul Sănătății a luat această decizie după ce Direcția de Sănătate Publică București a publicat raportul privind infecțiile din spitalele unde au fost internați răniții din Colectiv. În urma acestor rezultate, ministrul Sănătății a dispus elaborarea unui Plan Național de acțiune, cu obiective clare, pe termen scurt, mediu și lung.
Pe termen scurt, se impune înființarea unui grup de monitorizare și evaluare a activităților destinate controlului și prevenirii IN și a rezistenței la antibiotice, care să evalueze activitățile desfășurate în cadrul programului național de suraveghere și control a IN derulat de MS și care aduce modificări și completări în derularea programului pentru anul 2016, potrivit digi24.ro. De asemenea, o proritate o va constitui implementarea unor măsuri care să încurajeze diagnosticarea și raportarea corectă și în timp util a infecțiior nosocomiale, în vederea instituirii măsurilor de prevenire și control a acestora.
Pe termen mediu, se are în vedere reînființarea specialității de microbiologie medicală, adoptarea curriculei și a documentației necesare formării de specialiști în domeniu și stimularea angajării de medici infecționiști și epidemiologi în spitale de urgență și constituirea echipei complexe pentru controlul infecțiilor (microbiolog, epidemiolog, infecționist).
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.