
FOTO: infomm.ro

Familia NAN a primit astăzi decizia finală în procesul care a avut loc săptămâna trecută în Norvegia. Din păcate, familia de maramureșeni a PIERDUT PROCESUL. Instanța și-a motivat decizia astfel: părinții nu au vrut să recunoască faptul că și-au bătut copiii.
Pe 20 ianuarie a avut loc procesul în Norvegia. Din 27 octombrie, de când copiii familiei Nan au fost plasați într-o altă familie, părinții au adunat mai multe dovezi pentru a dovedi că și-au crescut în mod corespunzător cei doi copii.
La procesul împotriva Protecției copilului din Norvegia, familia Nan a fost susținută de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, dar și de o delegație de parlamentari români, membri ai Comisiei pentru românii din afara granițelor țării din cadrul Camerei Deputaților.
Familia Nan a cerut Barnevernet repunerea în drepturile părintești.
Ce se întâmplă acum, după decizia revoltătoare a instanței? Se pare că autoritățile din Șieu, localitatea de origine a celor doi părinți, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe ar urma să solicite repatrierea celor doi copii și plasarea lor în familia unor rude de gradul 1 până la gradul 4.
La locuința bunicilor copiilor și a altor rude s-a făcut deja o anchetă socială, pentru că aceștia și-au exprimat dorința de a-i lua pe copii în plasament în cazul în care nu vor fi înapoiați părinților, anunța săptămâna trecută maramedia.ro.
Familia Nan - Mihaela (37 de ani) și Dumitru (44 de ani) - care a rămas fără copii pe 27 octombrie, înainte de a se declanșa cazul Bodnariu, a trecut sub tăcere cazul lor dramatic până de curând. Cei doi soți, creștini ortodocși originari din Maramureș, s-au mutat în Norvegia în urmă cu cinci ani.
Paralel cu cazul familiei Nan se lucrează și la soluționarea cazului Bodnariu,
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
In acest sens, ca procedura, vad o prima tinta si atentie asupra parintilor sau asupra tutorelui copilului, teoretic abuzat. Acestia vor fi testati, analizati si certificati in regim de urgenta, ca incompatibil sau nu cu educarea si cresterea copiilor. Functie de nivelul de incompatbilitate al certificarii, parintele banuit si dovedit va fi avertizat, sanctionat(amenndat) si numai in baza unei hotarari judecatoresti definitive, demis temporar sau definitiv din drepturile parintesti, o luna, 3 luni, 6 luni etc. Incepand cu data judecari dosarului in instanta copiii vor fi izolati de parinti, perioada de judecare ce face parte din perioada de izolare prevazuta in decizia tribunalului.
Indiferent de durata de izolare prevazuta de tribunal in prima instanta, ulterior perioadei de izolare, intr-un interval de 3-5 ani, evolutia familiei va fi monitorizata de autoritati si dupa caz, procedura de izolare va fi reluata.
Pe toata perioada monitorizarii, structuri specializate ale autoritatii vor fi obligate la asistenta si suport atat pentru copii cat si pentru parintii acestora, avand drept scop constientizarea si indreptarea greselilor si nu indepartarea fizica si mintala a membrilor familiei. Suntem constienti ca o asemenea regula nu e usor de adoptat de catre orice societate, insa va fi extrem de greu de aplicat de catre oricare.