

Președintele a justificat mișcarea prin faptul că există un larg interes pentru modificarea codurilor penale și grațierii, iar poporul trebuie să se pronunțe asupra acestor teme. În ultimele zile, au fost proteste în mai multe orașe din România. Totuși, numărul protestarilor nu a depășit 50.000 în toată țara, dar președintele a fost convins de demersul lor.
Este o schimbare totală de viziune a președintelui în doar câteva luni.
Coaliția pentru Familie a strâns trei milioane de semnături pentru modificarea Constituției în sensul definirii familiei ca uniunea între un bărbat și o femeie. Președintele a spus că nu este adeptul organizării unui referendum, pentru că, în opinia sa, pacea socială nu se obține prin vot. Șeful statului îi critică pe politicienii care au exploatat subiectul.
Printre cei 3 milioane de semnatari se află români din toate etniile și toate vârstele, oameni din toată țara.
"Deși a fost o temă ridicată cu aproximativ trei milioane de semnături și are susținători importanți, nu cred că este o temă care a penetrat societatea românească. Cum nici reacțiile unor politicieni nu au reușit să miște electoratul semnificativ. Am făcut acele afirmații cu foarte multă bună-credință și le-aș repeta oricând. S-au găsit, bineînțeles, unii politicieni șmecheri care imediat s-au cățărat pe mine și au încercat să dovedească ce buni patrioți și români sunt ei, iar eu mă situez într-o poziție stranie. Nu cred că sunt într-o poziție stranie și nici românii nu au crezut asta. Cred că este foarte, foarte important să avem grijă cu astfel de inițiative. Sigur, se poate supune orice la vot, mergem, ștampilăm și obținem un rezultat. Însă ceea ce niciodată nu se poate obține prin vot este pacea socială. Pacea socială se poate obține numai prin compromis. Compromisul care trebuie făcut între politicieni, între politic și societate, între societate și biserică, între diferitele grupuri din societate. Ori niciodată pacea socială nu poate să fie rezultatul unui vot de tip referendum. Poate să fie doar rezultatul unei abordări mature din partea tuturor actorilor relevanți din societate. Orice încercare de a împinge echilibrul într-o parte sau în alta nu rezultă decât într-o mulțime de perdanți. De obicei pierd toți. Din acest motiv am spus că este foarte important să fim toleranți. A fi tolerant nu înseamnă a fi tăntălău. A fi tolerant înseamnă a accepta conștient că sunt alte păreri, alte opinii, dar nu contează pentru că suntem toți români și vrem să mergem mai departe. Toleranța rezultă din informare, nu din dezinformare", a spus Klaus Iohannis în luna noiembrie.
La finalul lunii noiembrie 2015, în Monitorul Oficial a fost publicat proiectul de lege prin care se propune modificarea actualului art. 48, alin. 1, al legii supreme a statului cu formularea următoare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Campania este organizată de Coaliția pentru Familie, o structură civică formată din zeci de asociații ce promovează valorile familiei.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
De aceea acorda atentie la ce-i convine lui : tema cu gratierea, si ignora total, chiar critica ce nu-i convine, desi este legitim, just si bun: tema cu familia.
D-le presedinte NU vom veni la referendum, desi nu suntem de acord cu intentia PSD-ului, tocmai pt. ca o initiati dvs. care ati calcat in picioare peste 3 mil de romani care pledeaza pentru normalitate, pace si buna convietuire.
Veti experimenta in nou esec!
RUSINE pentru dubla masura, duplicitate, minciuna, manipulare, nedreptate si atasament fata de non-valori (LGBT). Vrem sa plecati de la Cotroceni!
Ah, și să nu uit: NU dorim să pleci de la Cotroceni, ci să faci ceea ce ne dorim noi, cei mulți.