ACTUALIZARE 14:45 Evenimentul a fost anulat, după Inspectoratul Școlar Județean a fost sesizat de APOR Vrancea, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și consilierul județean (PNL) Cristi Irimia.
Mai mult, ISJ Vrancea a trimis o sesizare tuturor liceelor din județ, avertizându-i pe elevi asupra „discuțiilor” pe care doreau să le modereze activiștii LGBT. În cadrul discuției, o femeie care între timp a decis că este bărbat, Patricia Brăila, urma să le vorbească elevilor despre discriminare.
„Noi suntem o instituție serioasă, o instituție publică, eu nu admit în ateneu să se discute despre homosexualitate, despre lesbianism, despre transgeender. Mi se par subiecte nelalocul lor”, a spus directorul Ateneului Popular „Gh.Pastia” din Focșani, Valentin Gheorghiță, citat de Casa Jurnalistului.
Știrea inițială
Un grup de activiști ai ideologiei de gen, susținuți de ambasada SUA la București, au căutat, sub pretextul unor sesiuni dedicate egalității de gen, să își promoveze agenda în școli din județul Vrancea, implicând elevi și instituții publice.
Acțiunea, denumită „Women Talk Conference”, este finanțată de Departamentul de Stat al SUA.
Evenimentul se adresa explicit „liceenilor de clasele 9-12 din Vrancea”, dar dacă și un minor sub 14 ani era interesat de subiect, organizatorii nu aveau nicio problemă, așa cum se menționează pe pagina de facebook a acțiunii.
Printre participanți se numără Oana Băluță, conferențiar universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, și președinta Centrului FILIA, un ONG de extrema stângă, violent pro avort.
Organizatorul formal al evenimentului este o tânără, pe nume Irina Novac, absolventă a programului „cultural” finanțat de Departamentul de Stat al SUA, prin care s-a finanțat acțiunea eșuată de la Focșani.
Inițial, această activitate a fost anunțată fără nicio menționare că ar fi necesar acordul părintilor. Ulterior,
după ce Asociația Părinți pentru Ora de Religie (APOR) din Vrancea, organizație cu 26.000 de membri, a solicitat explicații Inspectoratului Școlar, acesta a recunoscut că
nu si-a dat avizul pentru acest gen de activități.
Roluri de gen înseamnă roluri care nu sunt determinate de sex. Mai concret, înseamnă că o persoană nu este genul în care s-a născut funcție de sexul ei, ci este genul în care se identifică. Potrivit acestei teorii ce face obiectul activităților la care sunt invitați copii, un băiat este băiat doar pentru că părinții lui i-au dat jucării de băiat, i-au pus nume de băiat și l-au tratat ca pe un baiat, îngrădindu-i astfel libertatea de a alege. Activiștii teroriei spun că el trebuie să fie lăsat să aleagă dacă este băiat sau fată, sau ambele, sau niciunul dintre aceste roluri.
„Potrivit art. 26 din Constituția României, părinții au dreptul constituțional să iși educe copiii potrivit propriilor convingeri, iar potrivit art. 487 din Codul civil, tot părinții au îndatorirea de a se îngriji de dezvoltarea psihică a copiilor potrivit propriilor lor convingeri.
România a ratificat în 2016 Convenția de la Istanbul potrivit căreia genul nu este un dat biologic, ci un rol asumat, iar statul român se obligă la articolele 12 și 14 din Convenție sa ia „măsurile necesare:
– pentru a promova schimbările în modelele sociale și culturale de comportament al femeilor și bărbaților, în vederea eradicării prejudecăților, obiceiurilor, tradițiilor și a altor practici, care sunt bazate pe… roluri stereotipe pentru femei și bărbați precum și
– pentru a include material didactic pe probleme cum ar fi egalitatea între femei și bărbați, rolurile de gen ne-stereotipe (adică nu cele determinate de sex ca dat biologic, ci de rolul asumat).
Aceste norme nu elimină insă dreptul părintilor de a-si educa potrivit propriilor convingeri copiii si deci, de a-si da acordul in deplină cunoștință de cauza fiind asupra a ceea ce vor învăța copiii lor.
Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Lituania, Letonia și Croația au refuzat ratificarea Convenției.
Ne exprimăm convingerea că valori precum educația și familia sunt cu adevărat respectate în România, după cum sunt respectate și în Statele Unite ale Americii, potrivit discursului Șefului Administrației SUA, Președintele Donald Trump care a afirmat în mod expres că „Protejăm sacralitatea vieții și familia ca fundament al societății”, se arată în comunicatul APOR Vrancea.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Pacat ca acel articol 200 cod penal a fost abrogat acum multi ani! Era foarte necesar si de bun simt sa existe in continuare!