

Marți 31 mai, de la ora 18:00 în Aula Magna a Facultății de Drept din Universitatea București va avea loc o conferință dezbatere despre Sinodul Panortodox ce va avea loc în Creta între 16-27 iunie.
Sub titlul "Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe - Ce știm și ce nu știm despre acesta", se vor dezbate temele ce vor fi abordate de Sinodul ce se va întruni începând cu 16 iunie.
Va participa un reprezentant al Patriarhiei Române, dar și Pr. Dr. Mihai Andrei Aldea, Conf. Dr. Radu Preda, directorul IICCMER, Prof. Drd. Marian Maricaru, teolog, Asistent Dr. Laurențiu Gheorghe, sociolog și Andrei Găitănaru, doctorand al Facultății de Filosofie.
Conferința va fi deschisă cu un mesaj al Mănăstirii Cutlumuș din Sfântul Munte Athos pe care îl redăm integral:
"Iubiți frați,
Am fost înștiințați despre conferința pe care o organizați în legătură cu viitorul Sinod și vă felicităm pentru inițiativa dumneavoastră. Conform Sfinților Părinți, toți suntem membri ai Trupului Bisericii și, prin urmare, noi toți avem cuvânt (justificare, n. trad.) și responsabilitate de a trăi și mărturisi întregii lumi credința ortodoxă.
Pozițiile Sfintei noastre Mănăstiri, precum și cea a Sfântului Munte, au fost deja publicate. Ceea ce așteptăm de la voi, mai ales de la cei tineri, este să cercetați serios temele (problemele legate de Sinodul din Creta, n. trad.) și să rugați pe Domnul nostru să vă lumineze, astfel încât în interiorul Trupului Bisericii să mărturisim cu toții harul și să vestim cuvântul adevărului.
Cu dragoste în Hristos,
Arhimandritul Hristodulos
Egumenul Sfintei Mănăstiri Cutlumuș»
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
iata un fragm din SCRISOAREA DESCHISĂ A PĂRINȚILOR SFÎNTULUI MUNTE
CĂTRE PATRIARHIA ECUMENICĂ,
....
" Așa zisul «Sfînt și Mare Sinod», care, cum se știe, urmează să se țină în Iunie ce vine în Creta (19-6-2016, după calendarul vechi 6-6-2016), constituie o etapă a programului ecumenismului inter-creștin și inter-religios sau al mondializării religioase a Noii Ordini Mondiale, care, după cum este cunoscut, urmărește să supună întreaga omenire prin trei proiecte pregătite sistematic:
a) printr-un guvern mondial,
b) printr-o economie mondială și
c) printr-o religie mondială.
....
din textul hotararilor sinodului: «Biserica Ortodoxă recunoaște existența istorică a altor Biserici și Confesiuni creștine care nu se află în comuniune cu ea», nu-i mai recunoaște pe catolici și pe protestanți ca fiind eretici, ci îi încadrează în Biserica cea Una, Sfîntă, Sobornicească și Apostolească a Simbolului de credință Niceo-Constantinopolitan, punînd accentul pe istoricitatea acestor biserici și trecînd cu vederea în chip scandalos erezia în care ele se află și neținînd seamă de învățătura dogmatică a Bisericii recunoscută chiar de reprezentanții Papei Apusului la cel de-al VIII-lea Sinod Ecumenic, de sub Sfîntul Patriarh Fotie cel Mare (879-880), cînd au votat laolaltă cu Răsăritenii condamnarea adaosului eretic filioque (purcederea Sfîntului Duh și de la Fiul). Este atacată în felul acesta învățătura eclesiologică a Bisericii și se dă naștere unei erezii eclesiologice, avînd în vedere că dogmele credinței sînt hotarele Bisericii, iar Biserica se identifică cu credincioșii ei adevărați, care alcătuiesc Trupul lui Hristos, avînd Cap pe însuși Mîntuitorul, prin credința ortodoxă ținută cu scumpătate și prin viața duhovnicească dreaptă și nefalsificată, și prin părtășia întru pocăință cu Tainele Sfintei noastre Biserici....
Același text presinodal recunoaște Consiliul Mondial al Bisericilor (al sectelor, mai precis), care a fost înființat în 1948 de Noua Ordine Mondială spre a servi scopurilor mondializării religioase, adică a instaurării religiei universale a Antihristului. C. M. B. a avut inițial ca scop promovarea ecumenismului sincretist inter-creștin, iar în continuare, în ultimele decenii, și-a lărgit țintele promovînd și ecumenismului sincretist inter-religii. Recunoaște diferitele texte emise de C. M. B. ca fiind obligatorii pentru «Marele Sinod» și pentru Biserica Ortodoxă.
..
Recunoașterea de către textul presinodal în discuție a catolicilor ca fiind, chipurile, ”biserică” duce inevitabil la următorul stadiu al proiectului luciferic al ecumenismului sincretist inter-creștin și inter-religii, care este ”unirea” sincretistă a Bisericilor Ortodoxe Autocefale cu catolicii prin ”potirul comun” care va urma și prin supunerea acestora sub primatul stăpînitor și sub infailibilitatea căpeteniei eretice care este Papa, adică la transformarea Bisericilor Ortodoxe Autocefale în Biserici unite cu Roma. Aceasta înseamnă supunerea din punct de vedere dogmatic și administrativ a Bisericilor Ortodoxe Autocefale față de Papa după modelul Bisericilor Uniate, pe baza planurilor Vaticanului și a Codicelui canonic al Bisericilor Catolice Orientale (Uniate) care a fost emis de Papa Ioan-Paul al II-lea în 1990
https://www.youtube.com/watch?v=-kr8ASa-qoI